26.4.2024 | Svátek má Oto


Diskuse k článku

POLITIKA: Klaus pálí mosty

Kde jsou ty časy, kdy byl Václav Klaus pokládán za symbol návratu k demokratické politice, tržní ekonomice, zkrátka k normálu. Dnes jako by zařadil zpátečku.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
L. Novák 16.1.2021 20:28

Jo. Ty jsi ten "pravej", agente "Akáte", kdo by nás měl poučovat o dodržování "pravidel" a demokracii. Není ti to ani trochu hloupé?8-o

M. Pivoda 17.1.2021 13:39

K demokracii patří také respektování soudních rozhodnutí. Soud je určitě kompetentnější institucí při posuzování složitých případů, než je magor L. Novák.

L. Novák se ale zde cítí jako soudce z lidu. Ti fungovali v Česku v 50. letech - a to zde tehdy nebyla demokracie. Kapišto, Pepíku?

L. Novák 17.1.2021 16:44

Soudní rozhodnutí si můžeš strčit kam chceš, stejně jako si ho musel strčit Babiš - Bureš, kterému StBáci svědčili u soudu, že agentem nebyl, ač po jeho činnosti agenta zbyl rozsáhlý archiv. ÚS SR celý rozsudek hodil pod stůl jako nesmysl.

A tebe měli za práskače i kolegové na pracovišti, takže o čem to vlastně meleš?

http://kelnar.aspone.cz

M. Pivoda 17.1.2021 16:56

L. Novák podlehl fake news a nechce se jí vzdát.

Já jsem si svého soudce vybrat nemohl. A ten soudce ještě před zahájením procesu (tedy bez ohledu na to, co vypověděl můj bývalý kolega ze sportovního oddílu), řekl: "Tady není, co řešit! Miroslav Pivoda žádnou činnost pro StB nevykázal, žádnou spolupráci nepodepsal".

L. Novák nevinně nepodlehl jen fake news. On je to, prosím, vyložený darebák. A pokud si právě jeho majitel Neviditelného psa vybral jako místního cenzora, pak je to tragédie. Tragédie české demokracie.

Howg!

L. Novák 17.1.2021 17:04

Mě tvoje protiklausovské kecy nezajímají, ale když už jsi se rozhodl s nimi před časem zaplavit komentáře pod články NP, tak jsi promarnil příležitost mlčet. A teď je vidět, co jsi zač, Pivodo "Akáte"... "starej zhrzenej bolševickej magor"! :-P

V. Čermák 17.1.2021 15:11

Vzteklounek Demokrat argumentuje urážkou...;-D

L. Novák 16.1.2021 20:23

S tím Mečiarem to bylo trochu jinak, ale Klaus to zvládnul. Prohlásil v té době, že jednou o tom (jednání s psychopatem Mečiarem) napíše paměti, ale nevím, jestli tak učinil.

Pamatuji se na úsměvnou historku, kdy do Prahy na jednání o rozdělení přijel Mečiar se slovenským hercem angažovaným v politice (jméno mi teď vypadlo z paměti) v naleštěném korábu sinic se značkou tuším SO, což měla být údajně značka Somálska. Bylo z toho "pozdvižení na vsi", protože chování slovenských politiků a jejich lavírování a nejasná argumentace byly Čechům často pro smích. A ta "somálská značka" tomu dávala korunu. ;-)

Že hlavními iniciátory rozdělení byla slovenská (z části bývalá nacistická) emigrace a k aktivaci obyvatelstva používala mnoho nehorázných lží, už dnes patří do historie, a Slováci dnes rádi jezdí za prací do Česka, když je jí doma tradičně málo. [>-]

L. Novák 17.1.2021 16:47

Kňažko se ten šašek po Mečiarově boku jmenoval... :-P

B. Tattarelli 16.1.2021 21:13

Pisete neuveitelne hlouposti. Bud jste to nezazil a vite o tom akorat z novin, nebo jenom lzete aby jste tu svinarnu omluvil.

Meciar nikdy nedostal zadny mandat menit statni usporadani, Klaus taky ne. Nic z toho co piste v programu ODS ani HZDS, nikdy nemeli. Kdyby tehdy otevrene mluvili o deleni statu, tak by ty blbce nikdo nevolil.

SK politickou scenu popisujete bud lzive nebo hloupe. Nejvetsim protivnikem byla ODU ktera urcite ani nepomyslela na rozbijeni statu. Krome SNS o tom tehdy nikdo ani nespitnul... Lidi na to byli velice citlivi.

Delici hysterii rozpotali blazen a narcis umele az po volbach. Kdyby otevrene rekli ze chteji delit stat, nikdo by je nevolil.

Tehdy by to byla politicka samovrazda. Kdyby jste tu dobu zazil, nepsal by jste takove hlouposti.

J. Matuška 16.1.2021 22:00

Vážený pane Bruno Tattarelli, jsem ročník 1936. OD Listopadu 1989 jsem víc jak tři roky polemizoval s lidmi, kteří se zastavovali u Sochy sv. Václava. Bavilo mě to. Ještě pár dní před volbami na Slovensku, jsem podepisoval petici proti rozdělení. Po vítězství HZDS nebylo co řešit. /Mimochodem jediná ODS kandidovala na Slovensku... Jestli se nemýlím, byla to právě ODA, která vystupovala proti Slovákům./

Mimochodem pracoval jste někdy na Zamini? Pokud ano, od kterého roku? Jinak vás vítám na Neviditelném psu. Najdete tady i kamarády.

/Bruno je tradiční český aperitiv hořkosladké svěží vůně a chuti./;-)

B. Tattarelli 16.1.2021 22:27

Na Zamini jsem nepracoval ale chvilinku jsem pusobil jako diplomat pozorovatel OBSE v Litve, Lotyssku a Estonsku za FZ CSFR :-) Tyto udalosti jsem prozil v centru deni od prosince 89 a verte mi ze to byl svinsky podvod na volicich

L. Novák 17.1.2021 4:30

Když, tak na slovenský voličích od slovenské (Mečiarovy) vlády. Na českých rozhodně ne, ti do práva na sebeurčení Slovákům nemají co kecat. Tlak slovenských nácků a nátlaková propaganda, kterou vyvíjeli na svých emočně vyhrocených shromážděních s projevy násilí vůči opačným názorům, jim nakonec přinesl "vítězství". Je tak trochu Pyrrhovo, ale buďme rádi, že je za námi. Stát, v němž Česká republika táhne vývoj jedním směrem a Slovenská opačným, neměl žádný smysl do budoucna. Nezapomeňte, že na Slovensku se z mnoha komunistů přes noc stali nacionalisté bránící změnám směrem k tržnímu hospodářství, svobodě a demokracii. Žádná jiná rozumná možnost, jak problém vyřešit, dostupná nebyla.

B. Tattarelli 17.1.2021 8:11

Je to spatne kdyz o vzniku statu rozhodne hrstka kriklounu , aniz by o tom (treba v referendu) rozhodovali vsichni obcane. Slovensko, stejne jako Ceska republika byli v podstate protipravne znasilneny k rozbiti CSFR, mensinou bez mandatu. Bohuzel forma vzniku se promita do formy vladnuti az do dneska.

I v te nestastne Jugoslavii vznikali staty az po referendech. U nas ne...

HZDS volilo cca 37%, z cca 60% volicu kteri se zucastnili voleb. Drtiva vetsina volicu HZDS byla proti rozbiti CSFR a HZDS to nikdy nemelo ve volebnim programu.... Kdyby to tehdy co i jen zminili, nikdy by volby nevyhrali.

HZDS jednoduse lhalo, a mandat k deleni CSFR nikdy nemelo. Jenom na okraj. Reseni uz bylo davno pripravene. Existoval navrh noveho statopravniho usporadani, a Ustavy, ktery absolutne eliminoval jakekoliv, co i jen fiktivni potencialni pocity diskriminace.

Vsechny argumenty k deleni byli jednoduse vylhane a to uprne stvani az do pocitu ze neexistuje jine reseni, prislo az po volbach. Je neuveritelne, ze tento pocit pretrvava az do dnes.

Je pravdou, jak soudruzi (a nejen na Slovensku, viz treba Milosevic v Srbsku), vymenili ideologii proletarskeho internacionalizmu za tupy nacionalizms)

B. Mráz 17.1.2021 9:16

Nomen omen.

B. Tattarelli 17.1.2021 11:23

To jste slychaval v dobe, kdy mraz prichazel z Moskvy?

L. Novák 17.1.2021 17:00

Samostatné Slovensko je lepší řešení jak pro Čechy, tak i pro Slováky. Zbytečné nesmyslné spory, které provázely společný stát a společné rozpočty, zmizely bez náhrady a nikomu nechybí.

B. Tattarelli 17.1.2021 20:52

Ted me mrzi, ze neni mozne aby jsem videl co se stane, kdyby jstte tohle rekl nekomu z tech kluku, co za valky bojovali za Ceskoslovensko...

L. Novák 17.1.2021 21:24

No oni hlavně bojovali proti někomu, že? :-P

Nebo jste měl na mysli první světovou? :-)

B. Tattarelli 17.1.2021 21:34

Oni bojovali proti nekomu, ale v prvni rade za svou vlast...

T. Hraj 17.1.2021 9:42

Máte zvláštní verzi historie ve své paměti. Já si pamatuji, že nakonec byla KAŽDÁ politická debata (bez ohledu na téma) debatou o nezávislosti Slovenska (nejprve k údivu ba možná i smíchu Čechů, později už ne). Kňažko dlouho před rozdělením a před vstupem do EU řekl, že chtějí "vlastní hvězdičku" v EU.

Slovensko se chtělo oddělit a to se také stalo aniž jim někdo bránil či hrozil. A je to tak dobře. Vztahy ČR-SR jsou nejlepší v historii.

M. Pivoda 17.1.2021 10:19

1. Herec Kňažko nebyl Bůh, ale jen jeden z (nahraditelných) slovenských poslanců. U herce nepoznáte, zda to myslí vážně, nebo to jen hraje.

2. Já zde neprotestuji proti výsledku rozdělení, ale proti proceduře rozdělení státu. Kapišto, Pepíku? O tom je přece demokracie, český hlupáku! Po třiceti letech tzv. české demokracie to ještě nepochopil. Ha. Ha. Ha. Místo školení českých občanů o demokracii se prezident Václav Havel raději objímal s Dalajlámou, například. Takže také proto zde máte ty tristní české výsledky.

3. Jiný příklad. V září 1991 jsem byl vyhozen z VUT Brno (ve výpovědi mám napsáno "z důvodů nadbytečnosti"). Velmi sprosté jednání, protože žádná oponentura výzkumné práce se tehdy záměrně (!) nekonala. S odstupem času viděno, to bylo pro mne ale osobně to nejlepší, co se mi mohlo tehdy stát. Proč? Projekt umělé inteligence, o který jsem tehdy na VUT Brno usiloval, byl v českém prostředí neproveditelný. Neproveditelný! Požehnání o někoho shora, jako byl tehdy ve funkci Václav Klaus, bych určitě nikdy nezískal. Proč? Protože ten arogantní ekonom pokročilé technologii nerozumí ani dnes. Vůbec! Klaus, chřipečka!

Včasným vyhazovem z anti-inovačního českého prostředí jsem tehdy byl nucen přejít na jiné pracoviště a dostat se i na studijní pobyt do USA. Dostal jsem se tam i na Harvardskou univerzitu. Kapišto, Pepíku?

Nicméně české svinstvo zůstane českým svinstvem. To čas nezahladí. A za to svinstvo byl Jiří Zlatuška nikoliv vyhozen z univerzity (jak by si dle pravidel zasloužil), ale povýšen na rektora Masarykovy univerzity v Brně.

A. Nový 17.1.2021 10:46

Zhrzený Pepíku, "Agente Akáte", umíte něco jiného než si stěžovat, že vás vyhodili pro nadbytečnost. No spíše pro blbost, ale to se jako důvod nikde neuvádí. Ta blbost z toho vašeho stálého stěžování trčí jak sláma z bot Pepíku.

M. Pivoda 17.1.2021 10:50

Agent "A. Nový" se zde nedokáže podepsat svým pravým jménem.

A. Nový 17.1.2021 11:18

;-D;-D;-D Kdyby blbost nadnášela, tak létáte nadzvukovou rychlostí.

T. Hraj 17.1.2021 11:08

Zřejmě mě mylně máte za psychologa, pane Pivodo. Budete se muset obrátit jinam. Já vám s vaším (zdá se utkvělým) pocitem křivdy a zneuznání asi nepomohu.

Jenom nevím, proč jste hodil flintu do žita. Je-li AI vaší doménou je myslí právě dnes vhodná doba udělat onu příslovečnou díru do světa. Věk vám nemůže být překážkou.

M. Pivoda 17.1.2021 13:19

Já jsem flintu do žita ještě nehodil, ale stále vznikající obor umělé inteligence je velmi, velmi složitě se vyvíjející obor. Nelze vměstnat do omezeného diskusního příspěvku.

Podstatná je vaše chybná interpretace, že já si zde stěžuji. Naopak, já zde upozorňuji! A upozorňuji zde na základě mnou prožité životní zkušenosti.

Výuka (podnikání, managementu, ...) se děje pomocí minulých případových studií.

L. Novák 17.1.2021 16:53

Meleš ;-O blbosti, protože nic jiného neumíš. Pro neschopnost tě vyhodili jako šarlatána před 30 lety a tím tvá kariéra práskače skončila. To je základ tvého problému a hlodající stáří to jenom prohlubuje.

J. Kalina 17.1.2021 10:51

Kde to pane žijete. Myslete. Všude kde čekali na referendum či něco takového, to skončilo krveprolitím, genocidou. Neviděl jsem ve světě dohodu, že si svoje lidi nastěhujeme k nám od vás a vaše lidi pošleme k vám. POstaráme se o klidný průběh, kompenzace alá barák za barák a něco zkusíme doplatit. Neudělala to Indie s Pakistánem, nikdo v Jugošce, nikdo v Arménii/Azerbajdžánu. Pokud se podíváte zrovna tam na mapu, tak vidíte arménskou enklávu v A. a azerbajdžánsko v Arménii.

Po volbách v roce 92 se dost kecalo na Václaváku pod koněm a býval tam pozdější ministr kultury za ČSSD a takové ty řeči proti rozdělení a co a jak by se mělo. Řekl jsem mu, že to pozná příští týden podle toho, zda bude Klaus premiérem České vlády nebo Federální. No a vida. Ještě se celé léto jednalo, ale rozhodnuto bylo mnohem dříve. Pak jsme viděli, jak byla elita zvolená do federálního parlamentu upozaděna, když se druhá garnitura stala poslanci samostatné ČR. Ani ten senát, kam by mohli přejít jim nedopřáli. Takoví "kamarádi" se vyskytují v politice. A vy tady o referendu. Podívejte se, co děja nyní v USA. Krvežíznvý hon na čarodějnice.

B. Tattarelli 17.1.2021 11:21

Referendum dava mandat ve statotvornych pohybech. Urcite neni lekem na jine problemy ale tady je oduvodnene. Jugo nebo Armenie to je neadekvatni primer. Meli zcela jine vnitrni vztahy a ambice.

K nepokojum mezi SR a CR tehdy neexistovali vubec zadne realne predpoklady. Fakticke ani historicke.

Co je zarazejici, ze s takovou intenzitou s jakou oba panove hledali duvody proc to nejde, nehledali duvody a zpusob jak by to jit mohlo... Z geopolitickeho a ekonomickeho hlediska by to bylo urcite mnohem rozumnejsi.

Ekonom a narcis Vaclav Klaus, spolu s psychopatem, agentem StB a byvalym boxerem, podivne vystudovanym pravnikem, Vladimirem Meciarem, bouchli doprostred jednotneho ekonomickeho prostoru krome statni i celni hranici...Jednak to stalo hruzu penez a jednak to nemelo zadny smysl, nebot ji za par let zase bourali...

L. Novák 17.1.2021 17:15

Řek bych, že při vaší zaujatosti a neschopnosti pochopit, co a proč se vlastně stalo, je jakákoliv diskuse marná. Slováci mají svůj stát, své hlavní město Bratislavu, a nemusí se chodit ptát do Prahy, jestli můžou to či ono. Vládnou si sami a jsou rádi, že to tak je.

Nevidím žádný rozumný důvod k rozčilování, že "Češi přišli o Slovensko jako součást státu společného. Cesty na Slovensko mají stále stejnou délku a snadný kontakt díky Internetu hranice maže po celém světě. Takže o co vám vlastně jde? :-P Čechům samostatnost nevadí, jenom pár zapšklých dědků vykřikuje, že "nám rozdělili a rozkradli stát...". Že jsou k smíchu, jim nedochází. :-)