25.4.2024 | Svátek má Marek


Diskuse k článku

POLITIKA: Klaus pálí mosty

Kde jsou ty časy, kdy byl Václav Klaus pokládán za symbol návratu k demokratické politice, tržní ekonomice, zkrátka k normálu. Dnes jako by zařadil zpátečku.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
D. Hulka 16.1.2021 15:41

Teda pane

J. Vlčku vy jste musel byt u dobreho ocare ze jste se trpve ted probudil a zacal videt a slyset ;-D Zacinam si vas cenit i mistr tesar se nekdy utne ze ano?;-D;-D

B. Tattarelli 16.1.2021 11:54

Klaus s Meciarem bez referenda a bez mandatu od volicu protipravne a proti vuli obcanu, rozbili CSFR. ODS ani HZDS nemeli ve volebnim programu v roce 1992, ani sluvko o deleni statu. Vysledky jsou dnes vic nez tristni, a to na obou stranach. Za jeho vlady se zacala CR nesmyslne zadluzovat a v oposmlouve v tom pokracovali v tandemu se socanama dal. Reci o tom jak se musi platit dane at si strci do prdele. S nasimi danemi zachazeli vsichni, jako by byla republika koristi kazdeho viteze voleb. Jeho nazory me jiz nezajimaji. Je to podobny traged, jako Carnogursky nebo Meciar na Slovensku.

J. Ptáček 16.1.2021 13:11

Myslím si, že pláč nad rozpadem Československa je opožděný, ale i nespravedlivý. Stát se rozdělil bez nadšení, zejména z české strany, ale mírumilovně, hraničním obcím byl dovolen dokonce výběr příslušnosti. Plácání o volebním programu je zcela mimo. Češi a Slováci si zůstali nejbližší, zbytek Evropy přesvědčili o často podceňované inteligenci. Protiklad k rozpadu třeba Jugoslávie.

B. Tattarelli 16.1.2021 15:00

Jednak neplacu, jednak vysledky teto prasarny, jsou velice aktualni i dnes... Paralela s byvalou Jugoslavii je oblibena argumentacni berlicka pri obhajovani tohoto svinstva ale je uplne mimo... O udalostech v Jugu vite prd.

F. Kusák 16.1.2021 15:27

Tak nějak to vnímám taky, jen nejsem tak zcela přesvědčen, že by se to vždy muselo obejít bez emocí. Když vidím tu zlobu v dnešní době, tak si říkám, jak by to asi vypadalo dnes. A za to poklidné rozdělení, mohl tým Václava Klause. Ty pozdější kroky včetně té podivné abolice a amnestie znehodnotily všechny jeho úspěchy. Musel být pod obrovským tlakem, když se k tomu odhodlal. Nicméně lidé si pamatují hlavně toto.

B. Tattarelli 16.1.2021 15:42

Ten tlak zamerne tvorilo jiz od pocatku nekolik podivnosti... Kdyz se v Bratislave v prosinci 89 objevili velmi kvalitne vytistene proti Ceske a proti Zidovske plakaty, tak to kazdemu pripadalo uplne mimo... Casem se zjistilo, ze byli vytistene v te same Svycarske tiskarne, ktera pozdeji tiskla i hlasnou troubu HZDS, dennik Narodni obroda a predtim treba tiskoviny pro Recke komunisty, kdyz byl sefem KGB v Recku Boris Pankin, ktery v rijnu 89 nastoupil do Prahy coby velvyslanec CCCP.... Na tu samou ambasadu, kam tak rad a casto chodil i "disident" Klaus. Nahoda, ze? Asi tak stejna jako kdyz Dubcek privedl do VPN pravnika z Nemsove, ktery byl v letech 84 a 87 trestne stihany a obe trestna stihani zastavil Krajsky prokurator v Bratislave, po osobni intervenci Sovetskeho vojenskeho pridelence v CSSR...Ten pravnik se angazoval i jako agent StB, kryci jmeno Doktor.:-)

A. Nový 16.1.2021 17:22

Kde se vám to stalo?

;-D;-D;-D

P. Manda 16.1.2021 13:23

jsi zamrzlý tragéd! ;-D

Š. Hašek 16.1.2021 13:38

Chtěl jste naznačit, že Klaus Mečiarem způsobili:

1. 250 000 mrtvých? Dodnes zaminované samoty u Jablunkova?

2. Hromadné hroby na Pustevnách?

3. Opakované projednávání "ČSFR" v OSN, odtržení Záhoria a vybudování základny USA tamtéž?

4. Déle trvající nevraživost v tom smyslu, že v Ružomberoku se začerňuje Čapek a starosta Kolína nedovolí prodej korbáčiků?

Dále viz oblasti o něco jižněji. I jinde. U nás a v Popradu tohle, naštěstí, dodnes řešíme plky, jestli do toho Havel s Pithartem neměli šlápnout! Pěti referendy a domobranou!!!

Zdáte se mi jako nepříliš chytrý popelář.

Klaus a Mečiar "jsou tedy zločinci do Haagu"???

B. Tattarelli 16.1.2021 14:57

Co to tam kourite? To musi byt dobry matros :-)) Vy se mi zdate taky nejak ne moc chytry. Naplacal jste tady spoustu hovadin a korunoval jste je i vlastni pomatenou uvahou o me nechytrosti ci profesi.

D. Hulka 16.1.2021 15:33

Pane

Tattarelli Hasek ten uz nic nekouri od mladi je proste zatvrzelej komous a ma nasr++y v te jeho gebeni;-D;-D

Š. Hašek 16.1.2021 19:12

Hlupáci nechápou. Ti chytřejší si domýšlejí i jiný scénář. Scénář podle Jugoslávie. No, malinko asi mírnější, že?

Slovenský parlament vyhlásil nadřazenost svých zákonů. V tu chvíli zbýval už jen závěrečný večírek (Klaus - Mečiar, halušky, Plznička ..... a dom), nebo armáda. Zkráceno specielně pro Vás. Pro modrého kašpárka nikoliv.

Obvykle zde píši s jednou slivovičkou po ránu.

B. Tattarelli 16.1.2021 19:27

Nevadi, ze to byl nezakonny krok? Poslanci NR SR nemeli k tomu zadny mandat a mimochodem, jeli podle domluveneho scenare.... Jugoslavie mela zcela jine duvody. Tady hrozili akorat tak, provokace ale podporu to na SK melo prakticky nulovou.

Š. Hašek 17.1.2021 10:28

Alespoň, že jsme se poněkud "srovnali" a neječíme na sebe.

Historie (i běžný život) je plna "nezákonných kroků". Rozhodující je výsledek!!! Tedy výsledek, že se "řeší" jen nějaké "nepodstatné blbosti".

V případě rozdělení ČSR, je výsledek vynikající. Třicet let to potvrdilo. Třicet let spolupráce a nikoliv dozoru nějakých dozorčích vojenských jednotek.

Jugoslávii jsem uvedl jako variantní příklad, na světě jsou i jiné příklady. My jsme také ukázali světu jeden příklad. Klaus s Mečiarem ukázali.

Zkráceno.

B. Tattarelli 17.1.2021 15:42

Zdecimovane a rozkradene ekonomiky,

ohromujici mira korupce,

obrovska a nesmyslna zadluzenost na obou stranach,

prunik struktur organizovaneho zlocinu do vrcholnych pater politiky,

ztrata duvery obcana ve stat,

ohromny narust byrokracie a poctu statnich uredniku,

neefiktivni a predrazena statni sprava,

prakticky nulova obranyschopnost,

Tohle je ten vynikajici vysledek ktery se vam tak libi?

Gratulujeme :-)))

L. Novák 17.1.2021 18:32

Jo. Celej svět se řítí do prů*eru. ;-D Nic na tom změnit nedokážeme. A nejspíš se toho ani nedožijeme. Vyřeší to ti mladší. ;-) [>-]

D. Stirsky 16.1.2021 15:01

Zrovna toto u obou pánů za jedna! A propos: Nic se nezměnilo. Na Slovensko mně stačí občanka, platební karta a nic víc netřeba. Stejně jako za federace.

B. Tattarelli 16.1.2021 15:19

Zmenilo se toho hodne.... Treba takova podruznost jako je to hruzostrasne zadluzeni na obou stranach a nastup kriminalu a korupce do nejvyssich pater politiky.... Mozna si uz vetsina diskutujicich nepamatuje ze vyrovnany nebo prebytkovy statni rozpocet byl za CSFR vnimany jako jedno ze zakladnich pravidel statni svrchovanosti a nezavislosti... Napoleonuv vymysl na financovani valek zvany DPH jsme taky nepotrebovali :-))

J. Koubek 16.1.2021 16:28

Senátor pan Smoljak by to měl dát k Ústavnímu soudu.

J. Kadeřábek 16.1.2021 17:36

Klaus jen vyhověl požadavku Slováků, kteří se chtěli trhnout. Nelze násilím držet pohromadě stát, kde jedna část to nechce. A kdo to nechce dnes vidět nevidí.

B. Tattarelli 16.1.2021 18:29

To je samozrejme nesmysl. Nikdy to tak nebylo. Je to dalsi lez ktera se dnes uziva k omluve teto prasarny.

L. Novák 17.1.2021 4:40

Jestli nechápete základní motivace, proč se Slováci oddělili od Česka a ani to, že nemělo žádný smysl se rozdělení bránit, pak podle mě další diskuse vůbec nemá smysl. Nejsme samoděržaví s imperiálními ambicemi.

B. Tattarelli 17.1.2021 8:17

Co si o tom tehdy mysleli Slovaci nic nevite a ani vedet nemuzete. On se jich na to totiz nikdo, nikdy, nezeptal. Oddelila se jenom podvodna a lziva verchuska a i to jenom cast... Kdyby se tohle stalo po referendu s velkou ucasti, nereknu ani slovo. Takhle to ale nebylo.

B. Tattarelli 17.1.2021 8:17

Co si o tom tehdy mysleli Slovaci nic nevite a ani vedet nemuzete. On se jich na to totiz nikdo, nikdy, nezeptal. Oddelila se jenom podvodna a lziva verchuska a i to jenom cast... Kdyby se tohle stalo po referendu s velkou ucasti, nereknu ani slovo. Takhle to ale nebylo.

P. Han 16.1.2021 17:40

Ale jděte. Jediná slovenská strana, která byla pro zachování společného státu, byla Demokratická strana, která ve volbách propadla.

B. Tattarelli 16.1.2021 18:34

DS ? :-))

Ja myslel ze mezi jinymi to byla hlavne ODU kdyz se VPN rozpadlo na ODU a HZDS. Jenomze HZDS az do posledni chvile verejne lhala a prohlasovala ze v zadnem pripade neni za rozdeleni CSFR.

Je zabavne jak ODS i HZDS identicky argumentovali nezajmem te druhe strany na udrzeni spolecneho statu , akorat kazdy na sve strane:-)

J. Ptáček 16.1.2021 11:51

Současný Václav Klaus reprezentuje pouze část občanů, část voličů. Žádný průzkum veřejného mínění, ale teprve podzimní volby ukážou kolik stoupenců vlastně má. Stejné názory se vyskytují v každé zemi, jen procentuální zastoupení se výrazně liší. zaplať pánbůh!

J. Kanioková 16.1.2021 12:49

R^R^R^

P. Hatina 16.1.2021 13:16

No to víte, že kritika se dělá mnohem líp než zodpovědné rozhodování a návrhy řešení. Takže bych si ani tak nedělal obavy o tom kolik dostane ve volbách Klaus, ale kolik dostanou ty jiné strany, a jak a z koho se podaří na podzim sestavit nějakou smysluplnou vládu. Aby třeba nezjistila že jme tak v šesté vlně epidemie , asi tak v půlce očkování, další dodávky vakcín v nedohlednu, dluh státu pětinásobný, ekonomika v kelu, státní správa v chaosu, v ulicích bouře ale že se můžou celé další 4 roky vymlouvat že za to může Babiš;-D

Š. Hašek 16.1.2021 13:43

R^R^R^