30.4.2024 | Svátek má Blahoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Josef 9.9.2008 12:49

Re: Re: Re: je to tak... Solženicyn a Putin

R^

Josef 9.9.2008 12:39

Naprosto s Vámi souhlasím.

Děkuji za článek, uložil jsem si jej.

Václav 9.9.2008 12:31

Není nad radar

Ptá se Mirek v Bílém domě,kdepak máte prachy pro mně? Doufám, že to bude balík,musí dostat taky Dalík. Za to jak jsme bez hany, oklamali občany. Odměníme Vlastičku, za tu pěknou písničku. Na Sašu a knížete také, prosím myslete. Vymýšlí si oba skvěle, občan kouká jako tele. Langer ten se neurazí, když se mu též něco vrazí. Maká dlouho do noci a drží nás u moci. A ještě jsme, že jsem tak smělý na Čunka zapoměli. V ostudě se chudák brodí, každá kačka se mu hodí. Ještě drobky do rance pro ODS poslance A teď, než si dáme odchod, připijme  na skvělý obchod.Vydařený den byl dnes, máme Brdy a k ním les. A my zase svoje prachy, lidi zmáknem, žádný strachy. Vždyť je to jen stádo ovcí, tupá kořist a my lovci.                                                                     Vaše I. Kalousková

Niky 9.9.2008 12:31

V.Klaus řekl pravdu soudruhu Zielenče!

Když před pěti lety zatkli vašeho bratra v Polsku jako agenta KGB,tak to jste mlčel zato ted lžete!

tsstss 9.9.2008 12:19

Re: Re: Samozřejmě, že rozpad Sovětského svazu byl

Které země si přivlastnilo Rusko od dob, kdy se rozpadl SSR a RF jde svou vlastní cestou? Která území si přivlastnilo?

tsstss 9.9.2008 12:18

Re: Re: Re: je to tak...

To je naprosto jednoduché. Za bolševika mě považuješ ty. Brát ti to nebudu, to je tvůj problém.

tsstss 9.9.2008 12:15

Re: Re: Re: Sféry vlivu jsou účinné

Ta dohoda má zění v odstavcích, respektive v bodech. Takže to nemá cenu nějak zpochybňovat. Gruzie už, myslím, garance o nepoužití síly podepsala. Jinými slovy, v případě, že by Gruzie nějakým způsobem porušila dohodu, tak se dostává automaticky do sporu nejen s RF, ale také s EU.

JaS 9.9.2008 12:13

Re: však taky

Když jsme volili Klause, tak mluvil o blázinci kolem globálního oteplování. S tím souhlasím. Teď ale to vypadá, jakoby byl řízen z KGB.

P.P. 9.9.2008 12:11

fuj

Pane Zielenec dodneška jsem vás měl rád. Ten článek by byl v pořádku, kdyby nebylo Kosova. Kosovský precedens dal Rusku plnou legitimitu chránit ruské enklávy v Gruzii vojenskou silou. Bohužel. Ten, kdo tento bordel v mezinárodních vztazích rozpoutal bylo USA se svým humanitárním bombardováním, Evropa a specielne Havel se svým USA análním horolezectvím.

Pragensis 9.9.2008 12:06

Re: Re: Sféry vlivu jsou účinné

Tak nevim, zda podmínění souhlas je dohodou. Ani toho již Rusové naslibovali hodně. Cituji z BL: "Rusko podmínečně souhlasí se stažením svých jednotek z gruzínského území, s výjimkou Abcházie a Jižní Osetie, do druhého týdne v říjnu. Ruský prezident Dimitrij Medvěděv uvedl, že ruské jednotky budou staženy z Gruzie, až bude v Jižní Osetii rozmístěno 200 pozorovatelů Evropské unie. Medvěděv po rozhovorech s francouzským prezidentem Nicolasem Sarkozym dodal, že odchod ruských vojsk bude záviset na zárukách, že Gruzie znovu nepoužije síly."

FAUST 9.9.2008 12:00

Re: Sféry vlivu jsou účinné

Severní Kypr již přes 40 let uznává jenom Ankara, Kosovo neuznává ani celá EU, Tajvan uznává asi 20 zemí, mezi kterými není ani USA ani státy EU. Čínu uznávají všichni, Tibet nikdo. Co na tom záleží kdo a kolik uznává Abcházii a J. Osetii?

jiří s 9.9.2008 11:54

Re: Re: Re: Re: Josip?

Posuzovat lidi podle jména, které jim dali při narození rodiče, mi připomíná praktiky komunistů. Když si někdo v dospělosti jméno změní (např. z Milouše na Miloše), je to jeho volba a ostatní by ji měli respektovat.

Zatracovat lidi na základě činů jejich předků je také komunistické chování. Z dětství a mládí si pamatuji, jak se na přihlášky na školy psalo o politické angažovanosti rodičů. Před skoro 19 lety jsem se, jako dvacetiletý mladík, těšil, že tohle svinstvo skončilo. Ale v někom asi uvízlo. :-(

Josefa Z. mám plné zuby za jeho vlastní a veřejné činy. Plést do toho jeho jméno a jeho otce je nesmysl.

Marat 9.9.2008 11:53

Re: Samozřejmě, že rozpad Sovětského svazu byl

Se Sovětským Svazem zkončil komunismus.To je pravda a také zaniklo více z jejích pátých kolon,komunistických stran ve světě,které nemohly existovat bez  finnací z SSSR.(Kromě jejích páte kolony v ČR.) Co ale nezaniklo se Sovět. Svazem,tak to je staletí stará agresivita a touha stále zvětšovat Rusko na úkor jiných .I nyní Rusko pokračuje v přivlastňování cizích území.

Marat 9.9.2008 11:47

Re: Re: je to tak... Solženicyn a Putin

To je opravdu podivné,jakou Rus Solženicyn dokázal udělat takovou piruetu.

Ale ani všichni příslušnici SS nebyli strážci koncetračních táboru.Ti příslušnici SD nebyli ničím jiným,jak takoví Putin.Přece to byly jen rozvědčíci.Pro Záložáka také není každý estebák estebákem.

Každý příslušník KGB se považoval za Čekistu,tedy pokračovatele největších sadistu a vrahu lidské historie.Za čekistu se zřejmě považuje i Putin.

Marat 9.9.2008 11:35

Re: Re: je to tak...

To je opravdu komické,když zarytí bolševici obviňují nebolševiky, odpůrce bolševiku za bolševiky.Takový bolševik tsstss,Honza Hnus a jiní,ti tak můžou někoho obviňovat z bolševismu.

tsstss 9.9.2008 11:22

Re: Sféry vlivu jsou účinné

To je v pořádku. Není to slib, je to dohoda. Gruzie se zavázala k tomu, že nepoužije proti JO a Abch. vojenskou sílu, do nárazníkových zón přijdou pozorovatelé EU a následně se ruské síly stáhnou z těchto nárazníkových zón. Z JO a Abch. se ruské síly nestáhnou. Tak zní dohoda.

jan 9.9.2008 11:12

však taky

však taky nezapomínejme kdo klause prvně zvolil - konečně vidíme cenu co za to platíme

M. Gebauer 9.9.2008 11:11

Perfektní, děkuji!

Tvrdas 9.9.2008 11:10

Re: Konec sveta?

...ale Rusko hrozi jen mirumilovnemu radaru....ktery je "nahodou"  situovan 65 km od Prahy...a to je ten nejvetsi pruser.....chtel bych znat ty argumenty a situacní parametry , které vedly k této lokalizaci...zná je v tomto státě někdo....???

milkom 9.9.2008 11:04

Re: Re: je to tak... Solženicyn a Putin

R^ 

Pragensis 9.9.2008 10:58

Sféry vlivu jsou účinné

pokud jsou respektovány velmocemi. To platilo po 2. svět. válce. Nyní je situace dosti odlišná. V současné době má Rusko problém i s uznáním těch separatistických enkláv v Gruzii. Kromě Ruska a Nikaraguy se k tomu neodhodlali ani soudruzi ze Severní Korey ani z Kuby. Rusko slíbilo včera navíc francouzskému przidentovi, že do měsíce z Gruzie ztáhne své jednotky.

Mistr Jan Hus 9.9.2008 10:52

Re: křivák

R^

Mistr Jan Hus 9.9.2008 10:50

Re: Re: je to tak...

R^R^R^

Mistr Jan Hus 9.9.2008 10:50

Re: KAM VÍTR, TAM PLÁŠŤ. Jusku, z tebe se stal plášť.

R^

Spolužák z FTJF 9.9.2008 10:46

KAM VÍTR, TAM PLÁŠŤ. Jusku, z tebe se stal plášť.

Bimbrdle 9.9.2008 10:44

Kdy zodpovíte pár otázeček pana Cibulky

vážený pane poslanče Zieleniec týkající se Vaší (možné ??) spolupráce s KGB? Nebo si to ten ošklivý Cibulka všechno jen vymyslel, aby Vás pozlobil? Jám vím, pan Cibulka je trochu zvláštní pán. Ale Vy, líbějí vodpustit, vašnosti, Vy také.

Jinak o tom stále expanzívním a stále zakomplexovaném a mesiášském (ovšem falešně mesiášském) a tudíž velmi nebezpečném Rusku máte kus pravdy. Přeji Vám mnoho odvahy k PRAVDIVÉMU zodpovězení těch otázeček. Odpovím si sám: pravdivé odpovědi se nedočkáme. Nebo se snad pletu?

ps 9.9.2008 10:40

Re: Re: Re: Rusko se dostává do pozice Třetí Říše

Možná ve tvé šílené mysli.

záložák 9.9.2008 10:08

Re: je to tak... Solženicyn a Putin

Když jste se před třinácti lety vrátil z exilu, nové Rusko vás zklamalo. Odmítl jste cenu, kterou vám navrhl Gorbačov, a nepřijal jste ani ocenění od Jelcina. Zato teď jste přijal Státní cenu od Putina, bývalého důstojníka tajné služby FSB, jejíž předchůdkyně, KGB, vás tak krutě pronásledovala. Jak si to vysvětlit?          Solženicynova odpověď:

Cenu v roce 1990 pro mě nenavrhl Gorbačov, ale Rada ministrů RSFSR, tehdejší části Sovětského svazu. Měl jsem ji dostat za knihu Souostroví gulag. To jsem odmítl, protože bych nedokázal přijmout odměnu za knihu, napsanou krví miliónů lidí.

V roce 1998, v době nejhlubšího propadu naší země, jsem vydal knihu Rusko v troskách. Jelcin mě navrhl na nejvyšší státní vyznamenání. Odpověděl jsem, že nechci odměnu od vlády, která dovedla Rusko k tak žalostným koncům.

Na současnou Státní cenu mě nominovala Rada pro vědu a nominaci podpořila Rada pro kulturu. V obou zasedají respektované autority ve svém oboru. Přijetím ceny jsem chtěl vyjádřit naději, že z hořké ruské zkušenosti, kterou jsem po celý život studoval a popisoval, se poučíme, a to nás uchrání před novými katastrofálními propady.

Vladimír Putin byl důstojníkem tajných služeb, ale nebyl vyšetřovatelem KGB ani šéfem tábora v gulagu. Na zahraniční rozvědky se v žádné zemi nedívají negativně. Někde je dokonce chválí. Například Georgi Bushovi staršímu nikdo moc nevyčítá, že byl šéfem CIA.                                  PS o Solženicynovi není slyšet od doby co prohlásil (po bomb. Jugoslávie) že NATO je Hitler 

tsstss 9.9.2008 10:02

Re: je to tak...

Je fakt, že washingtonští bolševici načasovali tu Gruzii hned s několika souvislostmi: výročí okupace Českoslovenaska mělo zajistit negativní reakci ze strany české veřejnosti - volby ve Spojených státech a využití volebního boje ve prospěch kandidáta současné administrativy (potřeba rychlého vítězství v gruzínské operaci, totální kolaps toho záměru). Ještě se toho objeví víc. Zde hraje úlohu faktor čas.

záložák 9.9.2008 9:57

Re: Mám vážné podezření, že Klaus - vojenská přísaha před rokem 1989

"Já, občan Československé socialistické republiky, vědom si své čestné vlastenecké povinnosti, přísahám před bojovou zástavou věrnost pracujícímu lidu vedenému Komunistickou stranou Československa. Slibuji, že budu vojákem statečným a disciplinovaným, že budu důsledně a iniciativně plnit ustanovení vojenských pořádků, rozkazy velitelů a zachovávat vojenské tajemství.

Svědomitě se budu učit ovládat vojenskou techniku a zbraně svěřené mi pracujícím lidem, a připravovat se na boj, aby jsem mohl na rozkaz prezidenta a vlády Československé socialistické republiky co nejlépe bránit svou rodnou vlast a její socialistické zřízení proti každému nepříteli.

Pro obranu socialismu jsem vždy připraven stát pevně v řadách ozbrojených sil Československé socialistické republiky po boku Sovětské armády i armád ostatních socialistických zemí v boji proti jeho nepřátelům a nasadit i svůj život za dosažení vítězství.¨

Tak přísahám !"

PS      svůj slib (z 1. ČSR) splnili parašutisté v pravoslavném kostele v roce 19421