30.4.2024 | Svátek má Blahoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Pavel Urban 9.9.2008 15:31

Svoboda rozhodování

Vůči Miloševičovi lze mít řadu výhrad. Doma měl i jako prezident ředu nepřátel. Ale legitimitu svobodně zvoleného prezidenta mu nikdy nikdo neupřel. Co má znamenat to "...jakmile se srbský národ mohl svobodně rozhodnout" ?

Nevím, jestli je Klausův postoj rozumný z hlediska zájmů České republiky. Aspoň ale rozumím, o čem mluví. Lidem, kteří definují základní pojmy podle toho, jak se jim to hodí, žádné argumenty nevěřím. Nevím totiž jistě, co znamenají.

Katr 9.9.2008 15:30

Re: Re: Poněkud jednostranné......

Stačilo, když jim Havel a spol. rozdávali telefonní karty...

hank 9.9.2008 15:26

Re: Re: To by tu držku museli mít sakra otevřenou.......Re: Aspoň někdo

tak na ně. pekně demokraticky. U huby.

hank 9.9.2008 15:24

Z úcty ke staršímu člověku nepoužiji oblíbených Bursíkových nebo

Topolánkových výroků.

Jen jedna věta: Vy jste vždycky chytrolíni ex post.

řekl bych 9.9.2008 15:07

No jo asi jsem komunista

ale Zielencův úplný životopis  bych si někdy docela rád přečetl. Jak se vlastně dostal do Čech, jak získal české občanství a tak. V Moskvě se narodil, to je jeden fakt. Že byl jeho otec vysokým úředníkem Komunistické internacionály ve 40-50. letech, je fakt druhý. Takové lidi Moskva nikdy z drápů nepustila. Dle Cibulky byl jeho bratr Vladimir provalen v Polsku jako rezident KGB, Cibulkovi ovšem nemusíme věřit. Mě však Zielencovo nynější -náhlé "rusobijectví" přijde hodně chucpe. Jestli je to Josif, Josip, Josef nebo Pavel je vcelku jedno.

Spolužák z FTJF 9.9.2008 14:58

Já ta skripta četl.

Jusek (rozuměj pan Zieleniec) nám je na fakultě ukazoval. Psal je jeho otec v Moskvě v redakci časopisu Otázky míru a socialismu (nebo nějak tak) v 60. letech min. stol.

FAUST 9.9.2008 14:46

Záleží na síle protektora. Ano, zejména když má v kapse atomovou bombu.

Rudolph 9.9.2008 14:43

Re: Zielenec je starý pletichář

Ale já nechci být pod legitimním vlivem Ruské federace. Chci být pod legitimním vlivem Amíků. Oni tolik nesmrdí ;-)

A až tady budou vládnout, také díky vám, zase Rusáci, budete si kupovat jinačí skripta. A povinně!

vlasta 9.9.2008 14:18

Re: prý šedá eminence,

A škrťa. V rámci své předvolební kampaně se přes námitky pořadatele vnutil na místní dobročinný koncert, kde nenechal ani desetikorunu.

ps 9.9.2008 14:06

Re: Poněkud jednostranné......

Kdyby bylo Srbsko v dosahu Ruska, tak by Rusko s největší pravděpodbností rozdalo albáncům pasy a vzápětí je osvobodilo.

Karla 9.9.2008 14:01

prý šedá eminence,

on to ale obyčejný hajzlík.

Raul 9.9.2008 13:49

Re: USA nikdy "nepředběhly" Evropu, ale

byly vždy napřed. Tuto skutečnost nepochopil Napoleon ( prodal Luisianu, aby mohl táhnout do Ruska, Marx ( Francouzskou revoluci nevnímal jako důsledek Americké ), Lenin ( se svou VŘSR jako dalším stupněm F. r. ) ani Hitler ( Mnichovská dohoda bez USA - zjednodušeně ). Toto soustavné podceňování USA pak vedlo vždy k nějaké evropské nebo občanské válce ( "revoluci" ), a to již oněch dlouhých 200 let. Dnes to patrně nechápou příznivci ruské expanze. 

lída 9.9.2008 13:46

Re: Demokracii jsme si určitě nevybojovali

Máte pravdu, také již napíšu jen sem tam občas. Nechápu, kam se všichni lidi na úrovni a také uvažující vytratili? Nejspíše je to též nebaví psát a číst ty leckdy nehorázné slátaniny. Navíc mám dojem, že na chatech přispívají povětšinou lidé zaměstnáni ve státním sektoru, důchodci a nudící se studenti, čili příliš mladá a naopak zase stará generace. Státní zaměstnanci jsou povětšinou příznivci Soc.Dem., což není můj šálek čaje. Takže mám tentýž názor na diskuze vedené na internetu jako Vy. Je to podúroveň a bezpředmětné.

gerontusinza 9.9.2008 13:42

Hele nácku, nesrovnávejte oběť s vašimi nacistickými idoly......Re: Re: Re: je to tak... Solženicyn a Putin

Mengele a Echman byl SS dobrovolníci jako prase... takže pane Solženicyn měl právo na jakékoli piruety a asi v tom ty piruety neviděl, ovšem ti vaši náckové museli utíkati z Evropy a skrývat se před celým světem a měnit jim i jména, kdežto Solženicyn to nepotřeboval....... A ty vaše idoly by nikdo zjevně neochraňoval, jinak by na ně plival celý svět....:-/

Rudolph 9.9.2008 13:40

Re: To by tu držku museli mít sakra otevřenou.......Re: Aspoň někdo

Vás se nikdo na nic neptal. Držte se flašky. Spánembohem.

jan 9.9.2008 13:40

Re: Re: však taky

jako gerhard schroder svyho casu zajimave :-)

Zhnusený občan 9.9.2008 13:39

Demokracii jsme si určitě nevybojovali

spíš vyškemrali. Proto si asi většina Čechů myslí, že když byla zadarmo, může si ji každý přikroutit dle libosti. Morálka je cizí slovo, kdekdo šidí a krade. K takzvané diskusi není třeba ničeho kromě vykřikování vlastních nepodložených názorů a trochy primitivních nadávek. Argumenty nejsou třeba, naopak jsou na obtíž. Jakmile někdo poukáže na ověřitelný, ale nepohodlný fakt nebo vznese nepříjemný dotaz, nastane v daném směru velebné ticho.

K popsanému názoru jsem dospěl po přečtení této "diskuse" a musím s politováním říct, že je to tu čím dál horší. Dlabu na vás, vy "demokrati". Tím svým různobarevným fanatismem se třeba udavte.

Těm několika seriózním pisatelům se omlouvám a přeji jim pěkný den.

Howgh.

gerontusinza 9.9.2008 13:36

Ano záložáku přesně citováno.....Re: Re: je to tak... Solženicyn a Putin

R^R^ Proto jim říkám, čtěte Solženicyna a hlavně si uvědomte kolik národností  a tím i milionů lidí ( vč. Rusů) bylo vyvražděno pro neposlušnost i vyložený odpor (včetně ozbrojeného) proti tehdejšímu režimu.... Rusko je velká země = velmoc ale není to CCCP a to je rozhodující......

Jiří 9.9.2008 13:33

Už jsem si myslil že p.Zielinec z politiky odešel.

V mnohém jde s autorem souhlasit,ale jeho zapšklost proti Klausovi je stále úsměvná. Pane Zielinec, co jste v tom evropském parlamentu dokázal,jaká práce je za vámi vidět? Neberu vám právo na názor,dokonce si myslím ,že vposuzování situace kolem Gruzie máte pravdu,ale ta vaše útočnost proti p.Klausovi je působí legračně.

gerontusinza 9.9.2008 13:28

Jo a ti to právě zařídili....Re: Re: fuj

gerontusinza 9.9.2008 13:27

samozřejmě že záleží na síle protektora.......Re: Re: Sféry vlivu jsou účinné

takže?;-D myslím že je to jasné..... bylo by to asi na stejné úrovni, kdyby Beneš chtěl Podkarpatskou Rus si vynutit na Stalinovi bojem..... ani naše zástupce tam nepustili, proč taky, když nás a Poláky šouply na Jaltě do ruské zóny.......kdyyž si ale představím, že právě kvůli Polsce šla Británie a Francie do války.... a pak je nechali tomu který s Hitlerem se o okupaci podělil...... spravedlnost a slušnost? neexistují, jenom zájmy.....

gerontusinza 9.9.2008 13:19

Samozžejmě Re: Re: Re: Re: Sféry vlivu jsou účinné

a za 50 let cca osetie a abchazie požádá o přijpojení k Rusku a nikdo ani proti nekýchne.... ten Saakašvili je natolik pitomec, že by jej měli zastřelit na útěku....:-/ To je jako Tajvan a Honkong, postupně se vrátí tam kam vždy patřily, ovšem díky tomu pitomci Saakašvilimu je to tř na velice dlouho vyloučeno....... bohužel se toho nedožiju a to si to plánuji do 115....;-P

gerontusinza 9.9.2008 13:12

To by tu držku museli mít sakra otevřenou.......Re: Aspoň někdo

pane nemám rád lidi co stahují kalhoty kilometry od brodu.....  Vaše stupidita je tak evidentní..... a svatý radar nás určitě ochrání,,,,,, co takhle si zazpívat, Jo a nevyhlásíte Rusku preventivní válku?  Hlavu na to máte.....:-/ Šimrat šelmu pod krkem se vám zachtělo, no třeba nekýchne...hrdino a honem zpátky do zadečku....;-D

vlasta 9.9.2008 13:08

Re: Zielenec je starý pletichář

Hezky!

gerontusinza 9.9.2008 13:06

Poněkud jednostranné......

Ten pán je jenom jako Vondra a jeho spolek.... plete si Sovětský svaz s Ruskem a nějak zapomíná že komunismus tam nevládne...... ale je to velká země a chce své věrné ochraňovat, stejně jako USA své .....   Ovšem to by USA nesměli zároveň do čela svých satelitů dosazovat schizofreniky, kteří začnou své sporné území bombardovat z těžkých zbraní......  Kdyby Srbsko bylo v dosahu Ruska tak by si KOSOVO nedovolili......    Ten pás i ani nedovede představit, co by se stalo kdyby Havel a Klaus byli pitomci, kteří by chtěli Slováky v ČSFR udržet silou.... a o tom to je...A USA? skutečně Saakašvilimu "pomohly", poslaly mu balenou vodu místo mariňáků..... inu válčit s Rusy je jiný chlebíček než v Iráku co?:-/

Rudolph 9.9.2008 13:01

Aspoň někdo

Aspoň někdo to řekne jasně a výstižně. Já už jsem si tady mezi těma proruskejma masérama, profesionálníma i dobrovolnejma, připadal ztracenej.

Jo! Dávejte bacha na Rusáky. Chtějí nás zase sežrat a už mají otevřenou držku!

pra 9.9.2008 12:56

Re: fuj

Havel, ale kamarádil pouze se socialisty - Bill a Madlenka

ps 9.9.2008 12:53

Re: Re: Re: Re: je to tak...

Má pravdu. A problém máš ty protože jsi bolševik.

claudius 9.9.2008 12:53

Re: Není nad radar

To Vás tedy synáček Míla nepochválí.Co mu to děláte,z kolegů Míly si nemůžete utahovat!

claudius 9.9.2008 12:51

Zielenec je starý pletichář

...který je pořád svýma nohama v minulosti a není ochoten přiznat,že politika je o zájmech.Zájem Ruské federace na obnovení statutu velmoci je legitimní.Četnická politika ohlídání svých zájmů pokud jde o USA je také legitimní.Zeelenec už ztratil schopnost měřit včem mocnostem z geopolitického pohledu stejně a protože jeho půvab a užitečnost už dávno vyprchaly,bude nám p.exministr přežvykovat mladofrontovní pravdy.Tedy jeho vysokoškolská skripta bych si věru za své nekoupil!.