Pátek 17. 5. 2024Aneta polojasno10 °C

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

  • Příspěvků: 130
  • Poslední: 12.9. 2008 23:18
  • Řadit dle: vláken
  • času vložení
Spolužák z FTJF 9.9.2008 10:46

KAM VÍTR, TAM PLÁŠŤ. Jusku, z tebe se stal plášť.

Mistr Jan Hus 9.9.2008 10:50

Re: KAM VÍTR, TAM PLÁŠŤ. Jusku, z tebe se stal plášť.

R^

Bimbrdle 9.9.2008 10:44

Kdy zodpovíte pár otázeček pana Cibulky

vážený pane poslanče Zieleniec týkající se Vaší (možné ??) spolupráce s KGB? Nebo si to ten ošklivý Cibulka všechno jen vymyslel, aby Vás pozlobil? Jám vím, pan Cibulka je trochu zvláštní pán. Ale Vy, líbějí vodpustit, vašnosti, Vy také.

Jinak o tom stále expanzívním a stále zakomplexovaném a mesiášském (ovšem falešně mesiášském) a tudíž velmi nebezpečném Rusku máte kus pravdy. Přeji Vám mnoho odvahy k PRAVDIVÉMU zodpovězení těch otázeček. Odpovím si sám: pravdivé odpovědi se nedočkáme. Nebo se snad pletu?

ok 9.9.2008 9:46

je to tak...

Po gruzínské krizi je stoprocentně prokazatelné, že Klaus jedná ve prospěch Ruska vždy, když k dojde k významné politické krizi. Dnes už to naštěstí všichni vědí, díky načasování k 40-tému výročí roku 1968 si toho všiml opravdu každý. Někomu to vyhovuje (že, soudruzi...), někomu to nevyhovuje. V každém případě teď ale mnohem lépe chápeme, proč je Klaus tak usilovně proti EU a proti evropské integraci.

Zieleniec je precizní jako vždy. Otázka je, zda je takový Klaus kompatibilní s ODS?

tsstss 9.9.2008 10:02

Re: je to tak...

Je fakt, že washingtonští bolševici načasovali tu Gruzii hned s několika souvislostmi: výročí okupace Českoslovenaska mělo zajistit negativní reakci ze strany české veřejnosti - volby ve Spojených státech a využití volebního boje ve prospěch kandidáta současné administrativy (potřeba rychlého vítězství v gruzínské operaci, totální kolaps toho záměru). Ještě se toho objeví víc. Zde hraje úlohu faktor čas.

Mistr Jan Hus 9.9.2008 10:50

Re: Re: je to tak...

R^R^R^

Marat 9.9.2008 11:35

Re: Re: je to tak...

To je opravdu komické,když zarytí bolševici obviňují nebolševiky, odpůrce bolševiku za bolševiky.Takový bolševik tsstss,Honza Hnus a jiní,ti tak můžou někoho obviňovat z bolševismu.

tsstss 9.9.2008 12:18

Re: Re: Re: je to tak...

To je naprosto jednoduché. Za bolševika mě považuješ ty. Brát ti to nebudu, to je tvůj problém.

ps 9.9.2008 12:53

Re: Re: Re: Re: je to tak...

Má pravdu. A problém máš ty protože jsi bolševik.

Huaskaran 9.9.2008 16:38

Re: Re: Re: Re: Re: je to tak...

Ále, tyhle bolševické hnidy vždycky vylezou v okamžiku, kdy se zdá, že je pro ně příznivá situace. Psi štěkají a karavana jde dál (jinými slovy: díky za radar).

záložák 9.9.2008 10:08

Re: je to tak... Solženicyn a Putin

Když jste se před třinácti lety vrátil z exilu, nové Rusko vás zklamalo. Odmítl jste cenu, kterou vám navrhl Gorbačov, a nepřijal jste ani ocenění od Jelcina. Zato teď jste přijal Státní cenu od Putina, bývalého důstojníka tajné služby FSB, jejíž předchůdkyně, KGB, vás tak krutě pronásledovala. Jak si to vysvětlit?          Solženicynova odpověď:

Cenu v roce 1990 pro mě nenavrhl Gorbačov, ale Rada ministrů RSFSR, tehdejší části Sovětského svazu. Měl jsem ji dostat za knihu Souostroví gulag. To jsem odmítl, protože bych nedokázal přijmout odměnu za knihu, napsanou krví miliónů lidí.

V roce 1998, v době nejhlubšího propadu naší země, jsem vydal knihu Rusko v troskách. Jelcin mě navrhl na nejvyšší státní vyznamenání. Odpověděl jsem, že nechci odměnu od vlády, která dovedla Rusko k tak žalostným koncům.

Na současnou Státní cenu mě nominovala Rada pro vědu a nominaci podpořila Rada pro kulturu. V obou zasedají respektované autority ve svém oboru. Přijetím ceny jsem chtěl vyjádřit naději, že z hořké ruské zkušenosti, kterou jsem po celý život studoval a popisoval, se poučíme, a to nás uchrání před novými katastrofálními propady.

Vladimír Putin byl důstojníkem tajných služeb, ale nebyl vyšetřovatelem KGB ani šéfem tábora v gulagu. Na zahraniční rozvědky se v žádné zemi nedívají negativně. Někde je dokonce chválí. Například Georgi Bushovi staršímu nikdo moc nevyčítá, že byl šéfem CIA.                                  PS o Solženicynovi není slyšet od doby co prohlásil (po bomb. Jugoslávie) že NATO je Hitler 

milkom 9.9.2008 11:04

Re: Re: je to tak... Solženicyn a Putin

R^ 

Marat 9.9.2008 11:47

Re: Re: je to tak... Solženicyn a Putin

To je opravdu podivné,jakou Rus Solženicyn dokázal udělat takovou piruetu.

Ale ani všichni příslušnici SS nebyli strážci koncetračních táboru.Ti příslušnici SD nebyli ničím jiným,jak takoví Putin.Přece to byly jen rozvědčíci.Pro Záložáka také není každý estebák estebákem.

Každý příslušník KGB se považoval za Čekistu,tedy pokračovatele největších sadistu a vrahu lidské historie.Za čekistu se zřejmě považuje i Putin.

Josef 9.9.2008 12:49

Re: Re: Re: je to tak... Solženicyn a Putin

R^

gerontusinza 9.9.2008 13:42

Hele nácku, nesrovnávejte oběť s vašimi nacistickými idoly......Re: Re: Re: je to tak... Solženicyn a Putin

Mengele a Echman byl SS dobrovolníci jako prase... takže pane Solženicyn měl právo na jakékoli piruety a asi v tom ty piruety neviděl, ovšem ti vaši náckové museli utíkati z Evropy a skrývat se před celým světem a měnit jim i jména, kdežto Solženicyn to nepotřeboval....... A ty vaše idoly by nikdo zjevně neochraňoval, jinak by na ně plival celý svět....:-/

nezaujatý 9.9.2008 17:45

Re: Re: Re: je to tak... Solženicyn a Putin / Žáčkův pamětní ústav 2008

Tvůrci dějin z Žáčkova pamětního ústavu mohou zneužívat své monopolní, konjukturální postavení.

Údajně letos odhalili potencionální atentátníky na dělnického presidenta Klementa Gottwalda      (ti to však popřeli)..

gerontusinza 9.9.2008 13:36

Ano záložáku přesně citováno.....Re: Re: je to tak... Solženicyn a Putin

R^R^ Proto jim říkám, čtěte Solženicyna a hlavně si uvědomte kolik národností  a tím i milionů lidí ( vč. Rusů) bylo vyvražděno pro neposlušnost i vyložený odpor (včetně ozbrojeného) proti tehdejšímu režimu.... Rusko je velká země = velmoc ale není to CCCP a to je rozhodující......

A. 10.9.2008 18:43

Re: Ano záložáku přesně citováno.....Re: Re: je to tak... Solženicyn a Putin

Drahý inžo, nechcete toho na zdejších diskutérech moc? Číst knihy? Moc písmenek! A ještě přemýšlet na vlastní hlavu? Když to nedělali celý život, tak s tím nebudou začínat na stará kolena. Přece úplně stačí jednoduchá hesla: Kdo neskáče - není Čech!

Pavel 9.9.2008 9:34

ach jo

Na to, že jste byl ministrem zahraničí máte obdivuhodné mezery, praotcem všech demokratických parlamentů je přece islandský parlament.

DS 9.9.2008 9:31

křivák

Zielenec ,zhrzený politik,který si ve své nabubřelosti myslel ,že odstraní V.Klause z vedení ODS a zaujme jeho místo se s prohrou nemůže vyrovnat a tak nevynechá jedinou příležitost kopnout si.

milkom 9.9.2008 9:45

Re: křivák

J.Z. je spíše technolog moci, nemá prioritu být vidět - má především zájem aby lidé, kteří jsou vidět byli výhradně z jeho sféry vlivu. To je daleko vyšší hodnota pro lidi jeho typu.

Mistr Jan Hus 9.9.2008 10:52

Re: křivák

R^

milkom 9.9.2008 9:18

Josef Zieleniec

... je dobrým lakmusovým papírkem zákulisních všiváren a touhy po doživotně zajištěném podílu na moci, bez ohledu na hůře ovlivnitelné výsledky nějakých voleb.  ;-D

kvid 9.9.2008 9:03

Přitom týž srbský národ, jakmile se mohl svobodně rozhodnout, poslal Miloševiče před soud do Haagu.

To je dobrý.;-D

Pavel 9.9.2008 9:36

Re: Přitom týž srbský národ, jakmile se mohl svobodně rozhodnout, poslal Miloševiče před soud do Haagu.

Zielenec je spolehlivý nikdy nezklame:-)

tsstss 9.9.2008 8:56

Samozřejmě, že rozpad Sovětského svazu byl

geopolitickou katastrofou. V tom pan Putin samozřejmě popisuje skutečnost a důsledky destability světa, z této skutečnosti plynoucí, může vidět každý, kdo se trochu o svět zajímá. To, že zároveň se Sovětským svazem skončil i komunismus, je jediná výhoda toho rozpadu. Místo rovnováhy sil ve světě začala osamocená hegemonie Spojených států, která se ukázala být jenom na dvě věci. Projevem té hegemonie bylo, a dosud je, naprosté opovrhování ostatním světem ze strany USA. Opovrhování po mnoho desítek let (prakticky od konce napoleonských válek) budovaným mezinárodním právem. Toto opovrhování světem jako takovým lze přirovnat jedině k opovrhování světem ze strany nacistů a komunistů. Výsledkem bude izolace Spojených států (pro někoho to je nemyslitelný paradox) a nikoliv Ruské federace. Všichni už jsou totiž unaveni nemístným a arogantním poručníkováním ze strany Ameriky. V následujících týdnech a měsících to začne být viditelně patrné.

vlasta 9.9.2008 9:21

Re: Samozřejmě, že rozpad Sovětského svazu byl

tss, tss:-/

Raul 9.9.2008 9:22

Re: Rusko se dostává do pozice Třetí Říše

Názory na něj se polarizují.  Pro jeho omlouvání jsou USA stavěny do role pekelníka. Problém je že emancipace Spojených států  je o pár let starší než emancipace Evropy ( během Francouzské revoluce byl velvyslancem USA ve Francii nějaký Benjamin Franklin, Socha svobody pak výrazem vděku Francouzů za podporu ze strany USA ). A  co se týká mezinárodního práva, tím máte patrně na mysli patrně Metternicha ?

tsstss 9.9.2008 9:31

Re: Re: Rusko se dostává do pozice Třetí Říše

Od konce napoleonských válek - Od.... to je pomalu 200 let, jestli se nemýlím. Co s tím tedy má co dělat Metternich (kromě prvních krůčků na té cestě)??????

Raul 9.9.2008 13:49

Re: USA nikdy "nepředběhly" Evropu, ale

byly vždy napřed. Tuto skutečnost nepochopil Napoleon ( prodal Luisianu, aby mohl táhnout do Ruska, Marx ( Francouzskou revoluci nevnímal jako důsledek Americké ), Lenin ( se svou VŘSR jako dalším stupněm F. r. ) ani Hitler ( Mnichovská dohoda bez USA - zjednodušeně ). Toto soustavné podceňování USA pak vedlo vždy k nějaké evropské nebo občanské válce ( "revoluci" ), a to již oněch dlouhých 200 let. Dnes to patrně nechápou příznivci ruské expanze. 

tsstss 9.9.2008 9:40

Re: Re: Rusko se dostává do pozice Třetí Říše

;-) Do dvojjedniné pozice Třetí říše a Sovětského svazu se dostávají Spojené státy.