30.4.2024 | Svátek má Blahoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Zebra 27.12.2006 12:11

Re: Zebře : horlíte pěkně,

Díky za pochvalu a na tohle hřiště mě nezatáhnete. Uź třeba jen proto, že nemůžu mezi těmi vašimy lidy najít dělicí lajnu - vod kolika měsíčně nahoru či dolů, mezi Sokolem a ex-offo či už od čerstvého koncipienta, mezi Mercedesm S a Škodou 120 nebo už od Golfa svařenho ze tří z AAA, atd. atp.

Šedovous 27.12.2006 12:20

Přehlédl jste bezdomovce,

kteří, když je najdou na lavičce, mají v igelitce nějakej ten meloun v obligacích...Pravda hranice je značně rozmazaná, a pokud budu zastávat stanovisko, že každý má nějaký kapitál, minimálně svojí pracovní sílu do jejíhož vytvoření značně investoval, pak už jen zbývá přijít na to jak budeme všichni tvořit ten přiměřený zisk, co tak po něm prahnou majitelé realit a pokládají to za své "ústavní" právo....

František I. 27.12.2006 12:27

Re: Zebře : horlíte pěkně,

Pan Šedoštětináč dělí obyvatelstvo na ty co příspěvky dostávají a na ty ostatní. Možná taské na ty, dělostřeleckým termínem "rydla" a na ty druhé, kteří nosí kůži na trh a starají se o sebe, aniž by otravovali stát. Klasický dialektický světový názor. Inu rydel je moc, počtářů málo. Když rydlo prosadí názor, v malém to dopadne tak, že jen super šťastnou náhodou městečko Jince nedostalo přímý zásah. Co se stane ve větším, tedy když střílela Aurora, už znáte.

AeroKarel 27.12.2006 12:29

Re: Zebře : horlíte pěkně,

Ale neprojasní, některým bez nebo s málo penězi to vadí, jiným ne.

Socík také nic neprojasnil, spíš zašedivěl.

aristokrat 27.12.2006 11:28

Vzkaz pro Bůvola a jemu podobná hovada

... než začne strkat svůj uslintanej čumák do věcí, kterým nerozumí, ať si o tom nejprve zjistí fakta.

Senátor Karel Schwarzenberg rakouské občanství nikdy nepřijal, a českého se nikdy nevzdal. Schwarzenberg má české a švýcarské občanství.

Ladislav N. 27.12.2006 11:29

Re: Vzkaz pro Bůvola a jemu podobná hovada

 ;-)R^ ...... !!

jerry 27.12.2006 11:53

Re: Vzkaz pro Bůvola a jemu podobná hovada

Já to vidím jinak. Neurážel bych pan Schwarzenberka, jen vyjadřuji údiv, proč tento vzdělaný a myslím, že slušný člověk chce dělat Bursíkovi šaška. A nejsem si jist, jestli na tu roli ministra má. Nemám rád pana Vondru pro jeho nadutost, proto jak se nacpal do senátu i do ODS,ale jeho odbornost nezpochybňuju.

PetrK 27.12.2006 12:14

Re: Re: Vzkaz pro Bůvola a jemu podobná hovada

Šaška ze sebe dělá především Topolánek. Přistoupit na takové podmínky, které mu zřejmě diktují Bursík,  Čunek a touha po korytu je úděsné. Jinak si myslím, že ministr je funkce politická a nikoli odborná. Nebo si myslíte, že třeba lidovečtí ministři jsou na své resorty odborníci?

aristokrat 27.12.2006 12:39

Re: Re: Re: Vzkaz pro Bůvola a jemu podobná hovada

... co asi znamená údajná touha pánů Bursíka a Čunka, proti Klausově klacku na Topolánka v podobě Karla Schwarzenbergra a proti likvidaci ústavního pořádku zevnitř ...?

fugas 27.12.2006 16:26

Re: Re: Re: Vzkaz pro Bůvola a jemu podobná hovada

VOLOVEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE

AeroKarel 27.12.2006 12:30

Re: Re: Vzkaz pro Bůvola a jemu podobná hovada

A proč by dělal Bursíkovi šaška?

jerry 27.12.2006 12:44

Re: Re: Re: Vzkaz pro Bůvola a jemu podobná hovada

To si právě říkám, proč?

Buvol 27.12.2006 13:20

Re: Re: Re: Re: Vzkaz pro Bůvola a jemu podobná hovada

Nejspíš proto, že šašek je! Ostatně o tom svědčí jeho nevkusné vtipkování ".... že měl vztah jenom k holkám" apod...... Ostatně i tak vypadá. V senátu, kde prý často usíná při jednáních a ve spání mu kanou sliny, má přezdívku mravenečník ....

jerry 27.12.2006 13:50

Re: Re: Re: Re: Re: Vzkaz pro Bůvola a jemu podobná hovada

NO je to už starý pán, ti někdy ztrácejí soudnost.Nesuďme, třeba budem v jeho věku ještě horší.O tom usínání jsem to už slyšel, o mravenečníkovi ještě ne.:-)

Buvol 27.12.2006 14:37

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Vzkaz pro Bůvola a jemu podobná hovada

Aby nedošlo k omylu, mně je celkem sympatickej, např. tím svým sverázným humorem, ani by mi zas tak nevadilo, že si zdřímne v tom senátu, který je stejně na nic, zvlášť když nad námi je ještě ta EU, ale rozhodně ho nechci za ministra zahraničí! Na tento post je to naprosto nevhodná figura!

oakman 27.12.2006 11:24

P.S.

Václav Klaus je bezesporu občan, president je bezesporu instituce. Právní alchymie je na nic, protože zákony si tu každý stejně vyloží, jak se zrovna zamane. Ale pokud smícháme mizernou legslativní práci parlamentu, všeobecnou nechuť politiků dodržovat zákony, které sami schvalují a zbytnělou míru osobní argance (čím menšímu státu Klaus "vládne", tím je arogantnější), máme tu tuto situaci. Chápu ho, že nechce vládu s "přeběhlíky" - sám ví, kolik ho stál Wágner...

čtenář 27.12.2006 15:00

Re: P.S.

Vidíte pane, neokořenil jste svůj příspěvek a už Vám na něj nějak nereagují. Takže bez slovních "ohňostrojů" v české kotlině nic nejde.  ;-D

Harpyje 27.12.2006 11:19

Může autor

dát odkaz na nějaký článek Kurieru, který je psán v duchu "...„Proč se Schwejci boji sněhu, vody atd................“ ? Pokud ne, tak by bylo lepší podobná obvinění vynechat.

oakman 27.12.2006 11:19

PatologickéŠwejkování prezidenta z paneláku

Tak tohle je vskutku exemplární příklad jak okecávat další čížkovinu Veny Klausů. Ano, pan hrábě je jak známo nepřítel lidu - vždyť to ví i Kuba, Hanče a hajnej!! Von je to rakušák, jako ten Gruša, co zachraňoval Vencovi poslední zbytky slušnosti v jeho "sarajevském" atentátu. Je mi na zvracení z toho malého čížka, který byl stejně malomyslnými vynesen z Proseckého paneláku s Trábošem u popelnic až na Hrad. Jsou lidé, kteří "dorostou" rozměru své funkce a jsou takoví, kteří i ze státu udělají hasičský bál. Klaus se tímto odporem k rodině, která pro zachování tohoto státu již vykonala více, než ten mentálně prefabrikovaný blbec na večeři za svůj celý bankovně myší živůtek stačil nakecat!!! Vás nekomentuji, Venca si na přikyvovače stěžovat nemusí, má jich za korunu pytel!!!

PetrK 27.12.2006 11:26

Re: PatologickéŠwejkování prezidenta z paneláku

Pane, vaše IQ se pohybuje někde těsně nad hranicí IQ protoplazmy, jestli ovšem vůbec víte, co to je.

František I. 27.12.2006 11:59

Re: Re: PatologickéŠwejkování prezidenta z paneláku

Narudlý přitroublý človíček dubeček za to nemůže. Za IQ halt nemůže, stejně jako za sockomoušskou náturu. Jen si v poklidu přečtěte jeho slinty. O to více člověka pohladí článek pana Danta. Sice i s ním v něčem nesouhlasím, ale moc se mi líbí.

Protoplazma 27.12.2006 12:14

Re: Re: PatologickéŠwejkování prezidenta z paneláku

materia stanowiąca "żywą", najbardziej aktywną metabolicznie przestrzeń w komórce organizmu roślinnego, zwierzęcego lub jednokomórkowego. Stanowią ją jądro komórkowe oraz cytoplazma. Protoplazma wraz z wakuolą lub wakuolami składa się na protoplast u roślin, grzybów i bakterii, a na kompletną komórkę u zwierząt. Vole.;-P

miroslavb 27.12.2006 13:54

Re: Re: PatologickéŠwejkování prezidenta z paneláku

pane petr K, neverte tomu, co si o vas myslim. jste obycejny cechacek, louzeny v okyslicenem pivu. dost rtakovach primitivnich cechacku. jste ubreptany jako muj svagr. a to je kvalita! (fanousek v.k.).

AeroKarel 27.12.2006 12:32

Re: PatologickéŠwejkování prezidenta z paneláku

Mohla by to být i docela rozumná debata o vážné věci, nebýt podobných "příspěvků".

Šedovous 27.12.2006 11:11

Vědomí, svědomí a imunita.

Tak schválně jestli se s Edmontem na něčem shodnu. Co nebo koho nebo čí zájem chrání poslanecká imunita ?

Tvrdím že chrání voliče a jeho právo na zastoupení v zastupitelské demokracii.Toto právo se nadřazuje nad právo a oprávněný zájem celé společnosti na potrestání viníka.Je jiná věc že si poslanci z toho udělali panské privilegium, že pokud nejsou vydáni ke stíhání nemohou být stíháni už nikdy.A to je špatně to už chrání jen toho poslance nikoliv jeho mandát.

A teď jak si kdo srovnává se svým svědomím kapitalismus, který vede k hromadění většiny světového bohatství do rukou 2% hrstky, i když bohatství je vytvářeno prací která za zase neobejde bez společenské dělby práce.

Tady je ten dvojí lid pro Andy, jedni jsou živi vlastní prací, druzí zase z práce jiných.Abych nebyl překroucen, neodsuzuji kapitalismus za tvorbu rentiérů, bez kapitalisty Schliemanna by Troja dodnes trčela v zemi, odsuzuji parazitických kapitalismus, který je schopen zotročovat tvůrčí lidskou práci a nikoliv jí vytvářet podmínky pro rozvoj.Vexlování s cukernou kvotou je parazitismus nonplus ultra, nikoliv umný kapitalistický tah odvážného obchodníka.Jaké podnikatelské riziko vlastně nesla ta firma skupováním cukrovarů ?

Historickým vývojem a z dědictví komunistů jdeme v Čechách tou parazitickou cestou, což paradoxně vrcholí vznikem sociálních rentiérů mezi romským etnikem. 

Modrý pták 27.12.2006 11:28

Šedovousi

imunita chrání poslance. Imunita nemá s právem voliče na zastoupení vůbec nic společného. Žádná souvislost tam není. Tolik k imunitě.

Zbytek textu (zvláště ten pokus o Ginniho křivku) nemá s imunitou lautr nic společného. Ale je to podobný pokus jako když jistý pán chtěl ze struktury nákladů odvodit nepotřebnost soukromého vlastnictví :-)))

Jak Vám jde vaření?

Šedovous 27.12.2006 11:42

Fajn Modrý ptáku,

takže poslanec někoho přejede a jde natvrdo do vazby, ze které se jaksi hlasovat nedá, takže voliči jimiž byl zvolen mají své hlasy anulovány jakoby nebyli.... Tak nebo jinak !?

Edmont Dante 27.12.2006 11:28

Re: Vědomí, svědomí a imunita.

Šedovousi rezignuji, přečetl jsem si přispěvek Zebry i Váš a dostáváme se mimo názory vyřčené článkem do filozofické debaty, jejiž rozsah nejsem schopen zde na stránkách NP zvládnout. Obyčejně je mi vloženo do úst něco, co jsem neřekl a to je můj konec. Na takovou oponenturu nelze odpovědět jednoduchou větou, ani odkazem. Takže venku svítí sluníčko, omlouvám se, ale půjdu si zaběhat.

Zebra 27.12.2006 12:05

Re: Re: Vědomí, svědomí a imunita.

Jestli to chápete takhle, to se tedy omlouvám, já se jen pokoušel uchopit ducha vaší obrany. Jestli jste cokoliv myslel jinak, neměl byste utíkat ani obrazně ani skutečně. Ovšem, jste svobodný občan a já jdu pro změnu uklízet sklep.

Šedovous 27.12.2006 11:37

No a u Klause je to obdobné,

jeho právo nekonat, k čemu není zákonem nucen, je podřízeno jeho povinosti konat v nadřazeném  zájmu a ten zní jmenovat vládu ústavním způsobem, ať mu to ježí knír jako Brežněvovo obočí.

Domnívám se že ústavní pojistky (funkce a pravomoci prezidenta) jsou tu od toho aby zabránili neústavnímu jednání jiných...nikoliv prosazování vlastní vůle.