28.4.2024 | Svátek má Vlastislav


Diskuse k článku

POLITIKA: Klaus a Quadrant

Zase jsem nevěřil svým očím, když jsem četl Doteky víry s Václavem Klausem (Radiožurnál, 24.12.). Domnívám se, že občané a hlavně volitelé nového prezidenta by se měli seznámit proč presidentovo nadšené sdělení, jak "deset, patnáct let pečlivě čte a SNÍ (sic) o tom, že by něco takového, jako australský časopis Quadrant, mohlo existovat i v naší zemi".

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
alle 29.12.2007 12:16

Re: no jo

Je vnikajici zastřešovatel te havliklausarny,at tam zustane dal.

Jenda 29.12.2007 14:36

Re: no jo

A co by delali potom? Nerad vam kazim radost ale takovejch sasku budou mraky porad. Zrovna tak jako hned po minule volbe zacaly vychazet clanky ve kterych poblitologove vysvetlovali ze to a ono dela Klaus jenom kvuli opetovnemu zvoleni. Skoro pet let pred volbou.

Harpyje 29.12.2007 10:53

Pane ZR,

co se zde snažíte dokázat? Podle mě děláte (zrovna tak jako autor článku) z prdu kuličku.

Nika 29.12.2007 11:20

Re: Pane ZR,

Pic kozu do vazu, že by sám pan "Miller" osobně ??? ;-P

divana 29.12.2007 11:52

Re: Re: Pane ZR,

ježiši, sám autor?  8-o a tak to mi určitě odpoví hned o řádek níž. no, prima :-D

divana 29.12.2007 11:54

Re: Re: Re: Pane ZR,

a ty doteky víry jsem poslouchala - a v té vánoční atmosféře to byl velmi příjemný rozhovor.

Harpyje 29.12.2007 12:52

Pan Jan K. z Londýna, alias ZR, (alias Robert Miller?)

;-D;-D;-D se tímto "senzačním odhalením", kterým podle vlastnich slov chytil presidenta ČR "na višních", kvalifikoval jako možný stoupenec možného Klausova nástupce. Chudák pretendent. ;-D;-D;-D

Eva D. 29.12.2007 16:12

Re: Pane ZR,

R^ Díky, řekla jste to i za mne a mnohem méně slovy! :-)

divana 29.12.2007 10:50

autor - pan miller je tlumočník

divana 29.12.2007 10:51

Re: autor - pan miller je tlumočník

ptám se:   koho (je tlumočník)  ?

ZR 29.12.2007 11:05

asi nějakého zaprodance, sluha Putina nebo GW, my Češi na to máme čuch

paranoidní.

Jen ne věcný argument a něco si přečíst.

divana 29.12.2007 11:47

pane ZR

vy vážně myslíte, že pan miller je paranoidní? to asi ne, on píše s nějakým cílem. proto se ptám, koho je tlumočník.. :-D

-ferry- 29.12.2007 10:48

Možná by to stálo za to ...

Nějaký skutečně dobrý psychiatr (je.li u nás takový) by měl posoudit,zda se člověk,který je léta zahrnován slávou,servilitou a lokajstvím může zbláznit.Jestliže ano,pak V.K. to už udělal ... Zodpovědni za to jsou politici,novináři i širší veřejnost. Zodpovědnost V.K.je pak v tom,že před (asi) osmi lety nedodržel slib,že když ve volbách prohraje jeho strana,odstoupí a zmizí.Měl dobrý příklad - francouzský premier Lionel Jospin krátce před ním slíbil totéž.Prohrál a odstoupil.To byl ovšem socialista a tudíž nic pro V.K. Ten prohrál,ale neodstoupil.Jistý M.Z. ho pak vytáhl z bahna zapomnění  a tak ho tu máme dodnes.Povýšil - je odborníkem na všechno. A lidi mu furt věří a věří a věří ...Už dost,třikrát to stačilo ...

lordpavka 29.12.2007 12:51

Re: Možná by to stálo za to ...

Ty pitomo,co to meleš o třikrát a dost? Asi už nevíš,kdo nás oblažoval svýmy žvásty 13 let! No Havel!!!

sKoba 29.12.2007 10:40

Tak ona je CIA opět naším úhlavním nepřítelem?

To jsem se dočkal pěkně blbých časů. Naši rusofilové začínají opět masírovat národ.

ZR 29.12.2007 10:44

Ne hloupý plátek, vynášení ho hlavou státu je varovný symptom

:)

M. Zima 29.12.2007 10:15

Pane Miller, jestliže

kLaus opravdu pracuje na otázce "Co ženy chtějí" a používá při tom patrně omylem emigrantský časopis, mohlo by z kLausova péra vzejít poprvé něco jakž takž užitečného. Proto by mu do toho neměl lézt nějaký Robertek se zmatenými představami o kLausově preservaci cenzurou.

Copak si neuvědomujete, že těch periodik, které se s kLausem zahodí je tak poskrovnu, že musí být vděčný i za emigrantskou Austrálii, až ho tam poznají, zbyde už jenom Věstník tasmanského devila, nebo spíš debila, abychom byli výstižnější.. 

ZR 29.12.2007 10:43

POZOR: Autor nepíše a faktem není, že to je emigrantský časopis

Je to plátek extrémní, marginální pravice, po léta placený jako součást propagandy, podchycení tzv. kulturní fronty.

Jinak s vámi souhasím, že kdyby se Klaus nestavěl tak konzistentně negativně k exilové komunitě a tisku, taky by mohl pro zemi, občany zde i "venku", dokonce i pro skutečnou, lepší pravicovou politiku, udělat by tím dobře.

Ale víte asi stejně dobře jako já, jaké postoje "thatcherita" Klaus k  těm, kteří museli, nebo měli odvahu komunismu utéct, má. Není také náhodou, že to byla jen jeho ODS a Grebeníčkova KSČM, které, bok po boku, osamocené, naštěstí poražené, vehementně řečnily a hlasovaly prozi Zenmanovu návrhu zák 193 1999 Sb o vracení občanství.

Na www.psp.cz si kupř každý může přečíst stenografický zápis rozpravy, kdy Klausova mladá garda, Zahradil, Langer, Payne dokázali zdánlivě nemožné: v demagogii proti exilu překonali i komunisty Exnera a Ransdorfa, když strašili tím, že "vracení občanství emigrantům je pro republiku stejná hrozba jako vracení jen sudetským Němcům". Skutečně, není co dodat, vot !liberálové"! A takového liberála Klause KSČM, maje navíc mnoho společných cílů, ne restitucím, ne integraci EU, atd. volí.

Byla to zase Klausova ODS a KSČM, naštěstí zase poražené, která byly proti volbám v zahraničí. Od KSČM to člověk čeká: ostatně, oproti neuvěřitelným 18% doma :venku: v roce 2002 KSČM získala pouhá 2% a v roce 2006 oproti domácím 13% venku zase necelá 2%. Klausův, komunistický a xenofobní názor a námitka, že se občan (díky globalizaci stále častěji v době voleb "venku": stáž, studium, služebně, s oparnerkou, na penzi, na meditacích v Himalájích, aupairování v Nebrasce, sklizni jablek na Zealandu atd.) se prý "nemůže stejně dobře jako kdo je v době voleb a trvale doma rozhodnout, posoudit" i tady evidentně nesedí. Topolánek (ustál si Schwartzenberga, odsoudil laciné národovectví, ocenil bří Mašíny) je lepší 

lumpik 29.12.2007 11:20

Re: POZOR: Autor nepíše a faktem není, že to je emigrantský časopis

Vy, ZR, sice házíte na Klause splašky, ale jinak jste takový srab, že radši používáte anonymizer, aby lidi nemohli zjistit, za jaké stoky jste vylezl.

M. Zima 29.12.2007 11:53

Proti emigrantům, (jak v Česku nazývají i exulanty)

nebyl jenom kLaus a ta Vámi popsaná sebranka, ale převážná většina domorodých Češů. Nesouhlasím také s tím, že by byl kLaus skutečný "thatcherita", protože je to chorobně ješitný a vlastní schopnosti beznadějně přeceňující bezzásadový šašek, kterého potřebovala nomenklatura a teď ho nejspíš odkopne, protože se stal i pro soudruhy kapitalisty přítěží.

Kdyby byl Topolánek lepší, už dávno by kLausovi navrhl např., že se pokusí mu vyjednat amnestii, ale ať už zmizí. Místo toho šaškuje většinou jako kLaus.

lumpik 29.12.2007 12:38

Re: Proti emigrantům, (jak v Česku nazývají i exulanty)

Vám snad někdo brání v imigraci z Německa do Česka, Zimo?

M. Zima 29.12.2007 14:07

Brání mi v tom tupost

a to ne ta kLausova a ostatních klaunů, ale české většiny, která se s odpovídající inteligencí presentuje i na NP. Uznávám, že mají mít, co si přejí, jejich profláknuté modly ale neuznávám.

A. Kofroň, veterinární pedagog 29.12.2007 22:51

Re: Proti emigrantům, (jak v Česku nazývají i exulanty)

Zimo, Vy vole, to jako předseda vlády ČR uděluje amnestii? Nešaškujte tady, prosím!!;-€

Magor Milda 29.12.2007 9:29

Řekni mi, co čteš a já ti řeknu, kdo jsi

je větička, kterou jsem si bez podtrhávání a vypisování zapamatoval z mládí. Tehdy jsme se dělili na čtenáře Literárních Listů a Rudého Práva, abych jmenoval oba protipóly tisku. Více nebylo povoleno.

V demokratickém světě vycházelo v češtině málo časopisů, nejvýznamnější bylo snad Svědectví, ale i České Slovo v Mnichově bylo pro krajanskou obec důležitým zdrojem informací. Jožka Pejskar sotva vystačil s tím, co mu krajané přispívali, možná, že se za některými sponzory skrývala i CIA, ovšem obsah nikdo ze sponzorů necensuroval. Takže pokud někdo dostane peníze z nejasných zdrojů, ale nemusí se proto stát hlásnou troubou sponzora, není co namítat.

Máme takové hlásné trouby i u nás, třeba o Haló Novinách si žádné iluze o nezávislosti dělat nemůžeme a přispívatel bude sotva CIA, spíš někdo jiný. Jestlipak si i tam náš pan president podškrtává a vypisuje? Já osobně takovou knížku, ve které si kdosi podškrtával, číst nemůžu.

ZR 29.12.2007 10:06

přečtěte si ty odkazy v anglině. Plus: Klaus tento plátek TOLIK opěvuje

a ty básničky, skutečně Pavka Kohout před 50 lety, mésto rudě, namodro.

Já nechci aby se můj prezident posiloval, inspitroval takovou žumpou a škvárem, aby to národu, nic netušící mládeži navíc jako hlava státu a prý vzdělaný kladl za nedostižný ideál.

ZR 29.12.2007 9:02

Znovu: odkazy, kde se lze (anglicky) dočíst o čem autor píše

 http://en.wikipedia.org/wiki/Association_for_Cultural_Freedom

https://www.cia.gov/library/center-for-the-study-of-intelligence/kent-csi/docs/v38i5a10p.htm 

Pravičácké básničky, neuveřitelný projev Klause, jak vlastně rozsáhlé prezidentské pravomoci má, a jinou propagandu pak na   www.quadrant.org.au

Saul 29.12.2007 9:30

Kdo je ZR?

Proboha, kde se tohle vzalo? Vždyť to je evidentně duševně nemocný člověk.

ZR 29.12.2007 10:09

zase podle politbyra někdo uděluje diagnozy duševní nemoci?

Je to tak pohodlné, tak snadné? Co kdyby jste si dal práci s nějakým věcným argumentem. Jak jsme řikali ve volbách: Dokážte, že to dokážete!

Začněte třeba přečtěním si odkazů o kterých autor píše.

Alf 29.12.2007 8:27

Znal sem ňákýho Millera zeza vody, co pás kozy.

Ale tedle ten to asi nebude. Pak sem znal ňákýho Müllera, co se ňák angažoval v pražskym jaru, pak študoval strojárnu a díky politice to dotáh až k obhajobě, která byla jako dycky politickej projev, jenže voni vod něj čekali něco vodbornějšího, tak mu to nedali. Pak emigroval do Izraele. Po sametce se zas vrátil, ale nijak moc se neuchytil. Že by to byl von?

ZR 29.12.2007 8:40

Ano, ano: KSČM i Klaus, národ s vámi souhlasí: Jsou to zkrachovanci:

Zrádní emigranti, nemakačenkové.

Mimochodem, volíte ODS nebo KSČM? Obě jsou, pod vedením naším světěm stále nedoceněným všeználkem, co ani nerozezná propagandistický, marginmální plátek Quadrant od "prestižního" zdroje, ze kterého i sama hlava státu hodná posilování se, jsou vlatenecké.

Jak to: Hlavně proto, že dlouhodobě, bok po boku, Zahradil i soudruh kosmonau Remek, KSČM a ODS, vyzbrojeni modrostmi Klause bojují proti Bruselu, prý novodobému to Mnichovu.