28.4.2024 | Svátek má Vlastislav


Diskuse k článku

POLITIKA: Klaus a Quadrant

Zase jsem nevěřil svým očím, když jsem četl Doteky víry s Václavem Klausem (Radiožurnál, 24.12.). Domnívám se, že občané a hlavně volitelé nového prezidenta by se měli seznámit proč presidentovo nadšené sdělení, jak "deset, patnáct let pečlivě čte a SNÍ (sic) o tom, že by něco takového, jako australský časopis Quadrant, mohlo existovat i v naší zemi".

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Němek 29.12.2007 11:08

Re: Ano, ano: KSČM i Klaus, národ s vámi souhlasí: Jsou to zkrachovanci:

le samozřejmě. Vždyť je přece jedno, je-li stádo rudé, nebo modré. Vždy je to stádo. A v

ZR 29.12.2007 8:57

škoda, že jsme tebe neznali, angažovaného, v jaru, sametu, jen tady

zato ale tak vtipně, úderně, vlastenecky. Klaus i Filip by zajásali.

Tak ty si dokonce študovanej, strojař? Nebo si jen ty strojaře viděl, když jsi šel s manuály na pivo do Černého pivovaru? Neva, dnes si někdo, zřejmě i fanda Klause, kterého nám, jak i Lucinka Blbinka Vůdcova Fanynka fanoučkům na náměstí omílala "svět závidí" a proho ho musíme volit.

Nikdy neřekla který svět. Ten na Západ to ale určitě a dost dlouho není.

Dana 29.12.2007 14:31

Re: škoda, že jsme tebe neznali, angažovaného, v jaru, sametu, jen tady

Tak to je ono! To je ta ukázka demokracie, kterou nám přinášejí zvěstové ze západu. Takhle se na západ od nás, v té vyspělé demokracii, na kteoru my zdaleka nemáme, vede diskuze, takhle se diskutuje s nositeli jiných názorů, s oponenty, se kterými sice nesouhlasíme, ale přesto si jich vážíme. Nebo že by to bylo jinak?

Eva D. 29.12.2007 16:07

Re: Re: škoda, že jsme tebe neznali, angažovaného, v jaru, sametu, jen tady

R^R^R^

derik 29.12.2007 7:56

Pro redakci. Politicke komentare vetsinou pisi specializovani novinari nebo politologove

Ti nesou kuzi na trh a proto se musi snazit byt co nejlepsi. Pokud bude kdokoliv zverejnovat politicke komentare na Psu, tak potom nebude pro bezne ctenare jasne co je provokace, naivni nazor, ucelova manipulace a dezinformace, idealisticke sneni, "zpravodajske hry", atd. Pokud ma nekdo zajimavy postreh nebo informaci tak bych doporucoval kontaktovat specializovane novinare a poskytnout materialy nabo rozhovor. Ti maji poznatky, cas, a moznosti si to vse overit a pak neco reprezentativniho napsat. Jinak to spis patri do rubriky Dopisy nasich ctenaru.

ZR 29.12.2007 8:12

Žádné kůže na trh v tomto případě netřeba: jen trošku angličtiny

Z Wikipedie (ne české, tedy odpadá námitka, když je prý komunisty nebo StB infiltrovaná):

 http://en.wikipedia.org/wiki/Association_for_Cultural_Freedom

A pak přímo na stránkách CIA, tedy od zdroje:

https://www.cia.gov/library/center-for-the-study-of-intelligence/kent-csi/docs/v38i5a10p.htm 

Protože náš opravdu, ale opravdu světově vzdělaný, ikdyž m.j. zcela nestandardní profsor VŠE, Klaus, na Štedrý den národu opěvuje nebetyčné kvality plátku, ze kterého on už 10 nebo 15 let čerpá ideologickou posilu a kde naopak zase vykládá, jaké velké pravomoci on jako prezident ČR údajně má, stojí za pobavení nebo pro pláč si přečíst i ty básničky, na které autor komentáře upozorňuje a za které by se ani Pavka Kohout nemusel před 50 lety stydět. Pro ty, kdo jen tročku umí anglicky, to opravdu, právě před Silvestrem, stojí zato, ikdyž je to ve skutečnosti k pláči, co nám Klaus tady prezentuje jako svůj sen, svoji inspiraci. Básničky hledat na:  www.quadrant.org.au v rubrikách Poesie.  Kdo se i poté domnívá, že otěže státu jsou v těch nejlepších rukou, že Klaus není nenávratně mimo, tak ho opravdu, ale opravdu, lituji a "moc mě to trápí".

derik 29.12.2007 9:54

Re: Žádné kůže na trh v tomto případě netřeba: jen trošku angličtiny

Nevim o co vam jde. V dotecich viry Klaus rekl ze napsal recenzi o Orwellovi a ze cte, mimo jine, mesicnik Quadrant a z neho uvadi priklad profesora matematiky stezujiciho si na uroven studentu. Kde jste nebo autor vzal ze je Klaus ovlivnen basnickami  a podrizuje jim sve rozhodovani? Napsal na ne  recenze jako na Orvella? Vzdyt v tom rozhovoru nejake basnicky ani nezminuje!

ZR 29.12.2007 10:20

Klausoy urážky občanů, co si pamatují Vánoce dětství, mediků co neznají román

celoživotního socialisty a propagátora Evropské unie národů "s plánovaným hospodářstvím", levicového bojovníka na straně komunistů ve Španělsku, Erica Blaira, celý ten rozhovor v Doteku víry, kde navíc Klaus od jakékoliv asociace s vírou typicky prchal, zato národu na Štědrý den zase "liberálně" kázal, že "dnešní hrdinký boj s komunismem je dětinský, nikomu a niřemu neprospívá", což by nejen ODS, předvolebně budující "hráz proti komunismu" a mnohým, co obviňují "Paroprasoubka z bolševictví" a paktování se s KSČM (ikdyž KSČM m.j. hlasovala s ODS proti vládě časteji, než ČSSD s KSČM proti títo vládě) .... to samotné stačí pochybovat o Klausově způsobilosti být dalších dlouhých 5 let hlavou státu.

Citace Klausova opěvování plátku zvaného Quadrant, jeho sny o tom, kdyby tak něco podobně báječného mohlo někdy být u nás a konstatování, co to je za brak, to vám uniká?

A ano, v kombinaci s tím, jak se nám Klaus opakovaně chlubí, jak si podtrhává a vypisuje (jakoby to byla světová rarita), echte pravicové rýmovačky "poesie" v Quadrantu, na které autor odkazuje, to je skutečně Pavka Kohout před 50 lety, místo narudo, namodro. To je úrověň inspirace hlavy státu? Vzor, který nic netušícímu náriodu předkádá? Hezkého Silvestra ...

Eva D. 29.12.2007 16:03

Re: Žádné kůže na trh v tomto případě netřeba: jen trošku angličtiny

Abyste se nepo.... Zdá se mi, že někteří lidé žijí snad jen proto, aby hledali, co dělá Klaus špatně a sdělovali to národu. Venku je krásně, (tedy u nás na horách) a tady bude teď měsíc parta pana Švejnara snaživě tepat Klause. Jen  aby se pan profesor Švejnar sám nenamohl ježděním po vlasti a manželka s dětmi nemuseli chodit s kůží na trh. 

To nás teď bude pořád někdo oblažovat články na téma : jak Klaus blbě intonoval  v dětském sboru, jaký nevkus má Klaus v předsíni na zdi, jak trapné články čte, a snad i básničky, ty vogo, a jak se Klaus vytahoval při hraní kuliček... ;-€

mirek 29.12.2007 17:32

Re: Žádné kůže na trh v tomto případě netřeba: jen trošku angličtiny

TOŽ MNE TO MRZÍ,ZKLAMU VÁS. ZATÍM  Z PŘEČTENÝCH ZDE PSANÝCH ČLÁNKU NEZVOLIL BYCH ŽÁDNÉHO Z VÁS.VYLUČUJI MARŤANY I BOHY. POKLÁDÁM SE VE SVÝCH 73 LETECH NORMÁLNÍ. NIKDY KROM TECHNIKY NEOVLÁDAL MNE SVĚT. VY CO JSTE LEPŠÍ KLAUZE ( jistě existují,na nikom nezávislý a ochotni na sobě nést i VYMYŠLENOU špínu)  VYSTUPTE PŘED NÁRODEM  A NECHTE SE KAMENOVAT....!!!

abc 29.12.2007 6:43

Na textu jsou zajímavé zejména dva fakty

- jak se autor schovává za finančního poradce - (ČSOB?)

- na Klause nemohou nic pořádného vyhrabat a tak vyhrabávají takové kraviny.

Připomíná mi to naše "ekology", kteří rovněž nastavují Klausovi zrcadlo, kdo jej vlastně platí.

vlasta232 29.12.2007 7:30

Re: Na textu jsou zajímavé zejména dva fakty

Máte 100% pravdu- vždyt lež se napíše tak snadno!  A pruměrného čecháčka- myšlení neskutečně bolí!  Jsem přesvědčena- že se nikdo nad níčím nedoloženým tvrzením- o sponzorováním a dohledu AMERICKÝCH tajných služeb nad tímto časopisem - naprosto nezamyslí, jakou autor napsal hovadskou lež!  Také vybrání - několika né právě nejlepších článku- /NE VŽDY SE VŠE PODAŘÍ!/- je neskutečná ubohost! Prostě pan ŠVEJNAR se štábem poradcu začal svou prezidentskou kampan velice """PŘÍZEMNĚ""!!!

Ivan Nový 29.12.2007 7:36

vlasto232,

CIA financovala Solidaritu v Polsku přes odborové centrály v USA. Bylo to špatně? Ne. Jsme CIA za to dodnes vděčni.

ll 29.12.2007 7:44

a taky Freedom House

Kde se tak angažuje Honza Spacák Ruml.

ZR 29.12.2007 8:35

Nemáte pravdu: Freedom House financuje přímo Kongres USA, Zahradilovi platili stáž v Kongrsu USA

Freedom House, neziskovou organizaci, kterou založila Eleanore Roseveltová, finacuje přímo z rozpočtu Kongres USA. To nemá s CIA nebo covert operations fondy CIA vůbec nic společného.

Freedom House je finacována podobně jako treba USIA, Informační agentura USA, která m.j. má Hlas Ameriky, sponzoruje stáže odborníků v USA atd.  

Když jde řeč o Freedom House,  komunistickou paranoii sdílenou zjevně iikdyž asi nevědomky i zde Vlastou, zato řemeslnně využívanou třeba Klausem a jeho křídlem v ODS (Zahradil, Tlustý atd.) bylo třeba to, že když Freedom House sponzorovaní dobrovolníci, Ivan Pilip a MUDr. Jan Bubeník poté, co dovezli disidentům na Kubu laptop a jiné věci, byli Castrem vrženi dio vězení, Kongres USA, papež, EU atd. všichni žádali jejich ptropuštění, náš Pithart se nechal zbytečným několikadenním čekáním před kanceláří Velkeho Vůdce zahambit: "echte liberál" Klaus a jeho mladá garda, hlavně Zahradil, se k údivu světa, včetně šéfa zahr výboru Kongresu USA, Hydea, atd. do Pilipa "obuli": Klaus ho (a pak i Pitharta) pomlouval, že nerespektují suverenitu Kuby, Zahradil veřejně pomlouval a zpochybňoval motivy poslaneckého kolegy Pilipa, proč na Kubu jel (zisštné důvody). Přitom o 3 roky dříve Freedom House zorganizoval a platil Zahradilovu několikaměsíční stáž v Kongresu USA, díka které se stal stínovým MZV ODS, expertem ODS na zahr politiku (a tak si pomohl k lukrativní rodinné existenci v Bruselu, kde se soudruhem kosmonautem Remkem atd. pod vedením Klausovy ideologie, on, poslanci KSČM údajně hájí naše národní zájmy. Tedy KSČM ne internacionalisté, ale vlastenci?) Klaus se poté musel Pithartovi omluvit, dtto Zahradil Pilipovi. KSČM doufala, že se zviditelní, Castro předá vězně jim, také kárala vězně že nerespektují suverenitu Kuby . Když Kongres USA ve zvl zasedání udělil uznání osvobozenému Pilipovi a Bubeníkovi, o Klausovi tam od té doby mají zase o něco horší smýšlení. A to je fakt.

ll 29.12.2007 11:02

A kdo financuje CIA?

O nezávislosti a nevládnosti FH raději nemluvit. Hlavně se snaží spoluorganizovat barevné revoluce

Von 29.12.2007 9:08

Re: vlasto232,

To financování by mělo vadit nejméně. Horší to asi bude s kvalitou textů a tak by to chtělo, aby ty kvalitní pan prezident pro nás tak nějak odhalil!

ZR 29.12.2007 8:01

Kde je, Vlasto, nějaká konkrétní lež z které autora viníte?

Když se podle vás "lež napíše tak snadno", snad vám nebude tak zatěžko ji odhalit, sdělit nám, jaká jke pravda. V době internetu to skutečně není zas tak namáhavé, ikdyž urřitě pilně pracujete na budování Klausovy republiky.

Pomohu vám trošku následujícími odkazy, doufám, že jste se, jako náš pan rádoby světem uznávaný vzdělanec také naučila anglicky dost dobře, aby jste si původní materiály, doslova od pramene mohla sama, nefiltrována Klausovou nebo jinou propagandou, v klidu přečíst. Zde tedy jsou: Z Wikipedie (ne české, tedy ne komunisty nebo StB infiltrované) http://en.wikipedia.org/wiki/Association_for_Cultural_Freedom

A pak přímo na stránkách CIA, tedy od zdroje:

https://www.cia.gov/library/center-for-the-study-of-intelligence/kent-csi/docs/v38i5a10p.htm  Abych vám udělal život milovníka pravdy (což jistě chcete být) ještě snadnějším, zde je překlad úvodního citátu prvního ze článků, který propagandistický program CCF na webu CIA popisují. Citát patří jednomu z organizátorů ustavující schůze CCF, Sidney Hookovi: "Dejte mi sto milion (tehdejsich) dollaru a tisic oddanych lidi a garantuji vam generovani takove vlny demokratickych nepokoju mezi masami - ano, dokonce mezi vojaky - Stalinovy vlastni rise, ze vsechny jeho problemy budou po nadchazejici dlouhe obdobi vnitrni. Mohu najit takove lidi. Sydney Hook, 1949

S v yhledáváním skutečně povedených (idiotských? propagandistických? echte konzervativních?) básniček autorem citovaných vám nepomohu, musím se zapojit do tržního procesu, ale najdete to zde: Quadrant: www.quadrant.org.au Hezký Nový rok a ... než někoho obviníte ze snadné lži, trošku myslete. Protože ten kdo tu mlží, básní o kvalitách a čerpá z žumpy je naše hlava státu, Pro Klausova vyzyvatele nepracuji.

mirek 29.12.2007 17:52

Re: Re: Na textu jsou zajímavé zejména dva fakty

 Pan Š V E J NA R   opravdu výborný ekonom. Ze svého na kampaň věnuje ( představte si ten majland)  PŮL MEGA , TO MU VRÁTÍ cca 3 měsíční presidentský plat. Do konce života finančně se všemi prezidentskými náležitostmi vystaráno. ŽÁDNÁ BANKA  NEMÁ TAKOVOU JISTOTU.   HAHAHA. Těším se na silvestrovské vtipy.

mirek 29.12.2007 18:15

Re: Re: Na textu jsou zajímavé zejména dva fakty

 ZPŮSOB, JAKÝM SE VOLÍ  PRESIDENTSKÝ  KANDIDÁT  NAHÁNÍ MI HUSÍ KŮŽI. PAROUBKOVA DOPORUČENÍ VYSTUPOVAT  p .PREDENTOVI V TELEVIZI!!  CO VLASTNĚ ON JE ZAČ? Pan ŠVEJNAR podcenil nás občany, když musí brát   jakéhokoliv politika v zázemí. Jak by mohl  být potom  APOLITICKÝ???? To si  p r o t i ř e č í.

ZR 29.12.2007 7:43

abc: Uvažujete hodně PARANOIDNĚ nebo jinak hodně špatně

Pokud vím, tak autor není ani finančním poradcem ČSOB, ani jiného bankovního domu u nás nebo v cizině, je poradcem pro investice soukromníků.

Doufám, že ve vašem xenofofobně-paranoidním zpochybňování a hledání "nepřítele nádora" (tedy nepřítele tatíčka Klause) nespekulujete, jak asi zkompromitovaný autor je coby tlumočník. Naděje ale je, vidíc vaše schopnosti, že i v tomto na něco přijdete.

Skutečně, na struny paranoidního národovectví brnkající Klaus a zřejmě také vlastenecká, národní zájmy a hrdost pod jeho vedením proti Bruselu atd. soudruhem kosmonautem Remkem atd. hájící KSČM (která svůj údajný "ideologický protipól" nejenže nikdy nekritizuje, ale podle potřeby, dnes už veřejně a hrdě komunistickými poslankyněmi jako Zuzkou Rujbrovou přiznáno, podpoří) má v lidech jako vy spolehlivé příznivce.

ll 29.12.2007 6:33

A hlavně člen týmu světového ekonoma Švejnara

Kampaň v americkém stylu se rozjíždí. Žádní ubozí čeští PR agentury, ale ty pravé těžké kalibry.

ll 29.12.2007 6:56

Samozřejmě

Žádné ubohé české PR agentury, ...

Ivan Nový 29.12.2007 7:02

ha, ha, ah, ....

Jednou Švejnar ruce spíná jako kudlanka nábožná a moudře přikyvuje, pak když to nezabírá, tak ruce drží pod stolem a moudře říká ano, ale :-)))) A to vše na rady té PR agentury :-)))))

ZR 29.12.2007 8:52

Jestli máte nějaký důkaz nebo info potvrzující vaši domněnku ...

sem s tím.

Nebo se poděltě s Hradem. Hradní pán si opravdu, ale opravdu, jakkoliv je debatírem světového kalibru, servítky jak víme nedělá, podpásovky a útoky ad hominem mu vůbec nejsou cizí.

Takže jestli těď byl velice konkrétně s "prestižním" časopisem chycen na višních, neponese to, jak ho všichni dobře známe, moc lehce a bude každou pomoc k ráznému protiúděru potřebovat. Splňte tedy svoji vlasteneckou povinnost: buď to zveřejněte zde, nebo Hradu. Tam vám i za to něco dají.

ll 29.12.2007 11:16

A není?

Pokud vím, je.

mirek 29.12.2007 18:27

Re: Jestli máte nějaký důkaz nebo info potvrzující vaši domněnku ...

  DĚKUJI VÁM ZA VAŠI RADU. PÍŠI TO SEM I HRADU. Pane presidente KLAUSI   držím Vám palce,vydržde...TOLIK NEDŮSTOJNÉ ZÁŠTI VYDRŽET,  ALE HLAVNĚ OD  KOHO??? Co Vám nesahají ani po palec u NOHY.

Prétextat 29.12.2007 6:00

KGB & CIA

Minulý týden byl odhalen jako agent KGB, to když byl vyznamenán Putinen.

A teď to vypadá na CIA.

Jestli von ten kujón není dvojitý agent?

Proto volte echt evropana Švejnara!

BOMBON 29.12.2007 4:28

jezkovyvoci....

neni dulezite, co v casopise je, ale kdo ho financuje? ma snad autor za to, ze neni potreba ctenare informovat co mu na casopise vadi? krome toho, ze jej snad vychvalil (nebo co vlastne) sam nenavideny Velky Narcis?

jestli tedy CIA nevi co s fondy a ma za to, ze by mela utracet zrovna za ""Co ženy chtějí" od Susan Edgardové, "Jak zacházet s obézními ženami" od Jo McInerneyové, "Lačním po tobě" od Edith Speersové a "Žádná postel" od Melindy Smithové", pak snad jedine ji poradit, ze jejich umistenim na mem bankovnim uctu je rovnez mohou "vykazat" (statni organy neutraci, stani organy vykazuji)...

jinak... oblibene casopisy V.K. a frustrace autora ventilovane psanim by rozhodne nemely nikoho nechat chladnym.... ;-D

Jan K. 29.12.2007 2:29

Básničky v Quadrantu: Pavka Kohout v roce 2007, ne 1957?

Skutečně z hodnotného a prestižního zdroje náš prezident čerpá posilu a inspiraci.