29.4.2024 | Svátek má Robert


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
PAvel 19.3.2009 7:42

Re: Vážený autore!

Postavte se Váženy pane do řady rasistů a závistivců. Měl bych pro Vás návrh, jděte pracovat na radnici v Chomutově , dodržujte zákony a nařízení této země a vyřešte tu situaci do půl roku.

Mám takový dojem, že Kamencovo jezero má nějakou spojitost se zeleným bývalým ředitelem  chomutovské ZOO. Neznáte náhodou jak to přesně je. Nebyli tam výhrušky ze strany člena ZELENÝCH ??   Nevím , jen jsem zaslechl a vše co je v novinách není pravda. Mám osobní zkušenost !!!!!

Mistr Jan Hus 19.3.2009 6:09

Á, jedno z největší láskopravdových prasátek se nám zase ozývá. A obhajuje

jiné láskopravdové prasátko, jak jinak. ;-D

Fleischer 19.3.2009 6:04

Sociální dávky

Když už tedy nejde sahat na sociální dávky, šlo by jejich vydávání podmínit vykonáním určité (minimální) pracovní povinnosti. Např. při uklizení svinčíků kolem paneláků. Svinčíku, který si kolem svých domovů tito "lidé" udělali. Nebo oprava domů, které si sami zničili.

Nejsem rasista, mluvím o nepřizpůsobivých občanech!

Mistr Jan Hus 19.3.2009 6:10

Re: Sociální dávky

Peníze jen za práci, ne za to že budou po sobě uklízet. Přestat podporovat parazity. ;-€;-O

j 19.3.2009 7:12

Re: Sociální dávky

Dej bacha Huse aby se do vás nepustili socialisti takové myšlenky vypouštět je nebezpečné. Vy jste to ale určitě myslel jen na cigány

Ypsilon 19.3.2009 9:05

Re: Sociální dávky

Omyl, ono lze uvalit exekuci i na sociální dávky jako takové, jen pak rodině musí zůstat tzv. nezabavitelné minimum. Takže tyjátr se zabavováním vyplacených dávek jako hotovosti, byl jen ulehčení práce radnice, úřadu práce, revizorů (a hlavně zvýšení jejich zisků) a taky zastrašující akt.

Podle poslední novely zákona o hmotné nouzi mají obce pouze MOŽNOST organizovat veřejné práce. Takže se jděte poptat pana Nečase a paní Řápkové:-/

jirka 19.3.2009 5:39

Bejvalo kdysi přísloví...

...kdo nepracuje, ať nejí. A - mimochodem, vzdělávat se, to je taky práce, a ta prostě nepřizpůsobivým smrdí. Pánové Kocáb, Motejl atd. mají snad prostě jenom nějak špatný čich? Brát penízky pracujícím pro xxx (dosaďte si sami "politicky nekorektní" výraz) se jim ale zjevně zamlouvá; stejně jako nepochopení, že k regeneraci sil ti pracující potřebují taky nějaký ten klid a pohodu, aby zase dál mohli makat na nepracující příživníky na straně jedné a ty "pracující", jimž je pseudořešení problému denním chlebem. Jejich nenávist ke slušným lidem je kontraproduktivní a hanebná. Delikventi nejsou obíráni o peníze; oni sami si dovolují nezpůsoby, jichž se mohou vyvarovat a tak platit nemuset. Kapišto, autore?

kkk 19.3.2009 5:08

ŘAPKOVA JE STATECNA

ŘAPKOVA JE STATECNA,  pomluvy stylu autora článku nic neřeší, jen  podráží nohy těm, kdo něco chtějí řešit.  A víza do Kanady - to je přeci všem úplně jedno, ať si je zavedou nebo nezavedou - komu to vadí?

tt 19.3.2009 14:48

Re: ŘAPKOVA se FLAKALA

Po dvou neuhrazených nájmech lze navrhnout tzv. zvlaštního příjemce dávek a nájemné vybírat přímo od poskytovatele dávek a příjemce by je v hotovosti ani neuviděl. Toto město Chomutov evidentně pod vedením paní starostky evidentně nedělalo a zanedbávalo povinosti správce veřejného majetku. A nyní přihrálo kšeft nějakému privátnímu exekutoru.

Apea 19.3.2009 1:41

Proč tak nevlastenecky?

Označení "nepřizpůsobivý" k nám nemusel dovážet Hitler. To měla policie, četnictvo a obecní ouřadové k dispozici od samého vzniku Československa, pořídili jsme si ho nejpozději v devadesátých letech devatenáctého století.

Jinak, na bídě se vždycky dobře vydělávalo a vydělává dodnes. K tomu není potřeba splétat konspirační teorie. A dokud nejpřijme spoodpovědnost stát, budou starostové a starostky Chomutova, Jirkova, Mostu, ostravských městských částí atd. pořád před stejnou volbou -. buď mlčet, porušovat zákony a dotovat bydlení neplatičů z nájmu ostatních, anebo to řešit, ale to oni mohou opravdu jen za cenu represí a proti křiku ochránců lidských práv. A ještě je pak Urban bez jakéhokoliv věcného podkladu osočí z temných rejdů.

Kocába se bojím já. Protože se bojím neschopných a ješitných lidí ve funkci, kde je potřeba něco rychle dělat.  Místo aby se staral o resty, kterých mu jeho předchůdkyně nechala nepočítaně, místo aby diskutoval s vládou o tom, jak se Mostu, Chomutovu atd. pomůže při odstraňování příliš rozlehlých komunit postižených sociálním vyloučením ( česky "ghetto"), zadává kampaně, hrabe pro neschopnou agenturu a předvádí se v médiích.

. 19.3.2009 16:35

Re: Proč tak nevlastenecky?

R^R^R^R^R^R^R^R^R^

VLK 19.3.2009 1:15

Foldyna

Odsud z druhého konce republiky je tak daleko špatně vidět, ale já jsem měl až do nedávné doby vždycky dojem, že právě Foldyna je jedním z nejvýznačnějších představitelů té typicky severočeské specifické ČSSD, že právě u něj se sbíhají všechny nitky všemožných a všemocných kontaktů.

dzanny 19.3.2009 0:54

Jednoduchá odpověď na titulek

Nikdo!

JW 19.3.2009 0:43

Ten nadpis článku je perla

Když jsem si přečetl název článku, nejprve jsem myslel, že je to myšleno jako ironie. Bohužel ne. Kocába se už nebojí ani ten vepřín v Letech, a to je jeho zbourání Kocábova priorita. Aby se z Kocába v Litvínově moc nevyděsili, tak za sebe poslal raději. svou mluvčí. Toho člověka jsem jako muzikanta obdivoval, ale jako politik je směšný.

Pan Urban i Kocáb včetně ombutsmana Motejla by nám měli vysvětlit, proč my všichni musíme své nájmy a poplatky platit pod testem pokutou a exekuce, a pro ty jejich chráněnce je vymáhání poplatků porušování jejich lidských práv. To jsem zvědav na ty kecy. 

lary 19.3.2009 0:28

někdo by měl

tomuto pravdoláskovému mamlasovi vysvětlit rozdíl, mezi sociálními dávkami, které žádný exekutor neobstavil a které nevyplácí radnice a dávkami v hmotné nouzi, které byly exekutorem zajištěny. Ty naopak vyplácí radnice jako příspěvky např. na bydlení. Když někdo neplatí nájem a pokuty ukládané obcí, tak jsou mu tyto dávky obstaveny na úhradu dluhů.

Jirka 19.3.2009 0:46

Re: někdo by měl

To už někdo asi tisíckrát vysvětloval.Jenže když se nechce,tak se neslyší.

Ypsilon 19.3.2009 1:28

Re: někdo by měl

Zapomínáte na jednu věc,  dávky státní sociální podpory, které nebyly exekucí zabaveny (přídavky na děti, sociální příplatek, případně rodičovská), které skutečně nevyplácí radnice, dostávají pouze rodiny s dětmi do 15 let věku (pokud děti dál nestudují). Takže chlapík v tv reportáži (odhadem 45-50 let), který konstatoval, že mu pro 5 lidí zbylo na měsíc 1000 Kč, mohl mít pravdu. Z 33 Kč/den 5 lidí nevyžije a lichváříi budou mít žně...

Co tím vším daňový poplatník získá? Nic, případně jen vyšší pravděpodobnost, že bude na ulici okraden, že? Jako daňový poplatník souhlasím i s větou autora článku :"Město s velkou slávou dostane svých dlužných pět stovek - a exekutor potichu až patnáctinásobek - vše z peněz daňového poplatníka. "  

Jen upřesnění. Z dávek SSP rodina s dětmi, které už nejsou považovány za nezaoptřené, rodina dostane doplatek na bydlení, který možná úřad práce  zasílá přímo majiteli bytu

Pavel72 19.3.2009 7:00

Re: někdo by měl

dostávají pouze rodiny s dětmi do 15 let věku (pokud děti dál nestudují). Takže chlapík v tv reportáži (odhadem 45-50 let), který konstatoval, že mu pro 5 lidí zbylo na měsíc 1000 Kč, mohl mít pravdu.

A co chlapik a jeho asi DOSPELA rodina delali doted?

Ypsilon 19.3.2009 9:13

Re: někdo by měl

To je z  pohledu 1000 Kč/ měsíc celkem jedno, i když to možná byli pěkní šmejdi. Podstatné je, že je TEĎ radnice dostala do neřešitelné situace, která neprospěje nikomu kromě právníků a exekutorů.

martin 19.3.2009 10:01

Re: někdo by měl

Omyl. Nikoliv město. Oni sami se do té situace dostali. Za nezodpovědnost má platit nezodpovědný. Ne já.

Ypsilon 19.3.2009 10:17

Re: někdo by měl

Omyl. Platíte Vy i já, peníze na zabavené dávky byly z našich daní a odputovaly převážně do kapes exekutorů. Radnice mohla svojí činností vzniku převážné části dluhů zabránit. Takto jen nahnala další oběti lichvářům

Pavel72 19.3.2009 10:30

Re: někdo by měl

Mozna platime, ale ma to vychovny prostredek a ten za to stoji. Oni si musi uvedomovat, ze neni mozne fungovat porad stejne a hlavne to zapusobi jako prevence i na ostatni.

Ypsilon 19.3.2009 12:20

Re: někdo by měl

Prevenci bch viděl poněkud jinde než se se lidi dostanou do ještě většího svrabu než ve kterém jsou a daňový poplatník to zaplatí se všemi důsledky:-/

Peta 19.3.2009 12:39

Re: někdo by měl

A kde byste ji viděl?

Ypsilon 19.3.2009 14:29

Re: někdo by měl

Ve využívání možností, které má radnice i ÚP při vyplácení dávek. Např. užívání nstitutu náhradního příjemce pro úhrady plateb za nájem a služby s ním spojené, energie. Většina dluhů vůbec nemusela vzniknout. Dá se tuším užít i na zaplacení dětských obědů ve škole. Strážníci i cajti viditelní  v ulicích sídliště...

Damián 19.3.2009 0:21

Novinář a historik?

Co příspěvek to perla- z umělé hmoty!