29.4.2024 | Svátek má Robert


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Archeolog 19.3.2009 11:41

Dějiny nelze zastavit

Éra lidí Urbanovy, Kocábovy, Havlovy krevní skupiny /mužů Listopadu / skončila pádem totality. Od té doby  jim vlak dějin rychle ujíždí. Nová doba s novými problémy je dokonale zaskočila a jejich úvahy čte a poslouchá už jen nejužší fanklub vítězné pravdy a lásky.

žaba(k) na prameni 19.3.2009 11:41

Pane Urbane ten den předtím,

Než jste napsal tenhle článek musel být krutý. To musel být mejdan !

Kolik jste měl promile ??

Kolik jste vyhulil jointů ??

Nezkusil jste taky koks ??

Protože takový blábol nemohl vyplodit člověk se všemi smysly pohromadě.

Kolombo 19.3.2009 11:33

Pane Urbane,

račte se jít vycpat. Co má "oligarchie" společného se skutečností, že tu existuje skupina lidí, se kterou nikdo nechce mít nic do činění? Že možnost, že se utáboří vedle vás je větší neštěstí než mor a ptačí chřipka? vzhledem k tomu, že všichni lidé jsou si rovni nechápu, proč jsem nucen je živit. To je exemplární příklad vykořisťování člověka člověkem. Já nemám vliv na to, jestli se v Chánově nebo Angole někdo narodí a proto necítím žádnou odpovědnost za to, jak novorozenec dopadne. To je věc jeho rodičů, klanu nebo kmene. Pořád se žvaní o nárůstu násilí a agresivity - prý kvůli počítačovým hrám a akčním filmům. Omyl - agresivita roste díky krasoduchům jako jste vy, kteří násilím vnucují svoje představy druhým lidem, kteří je naprosto nesdílejí. Oblečte si žíněné roucho, posypte hlavu popelem a běžte sloužit "bližním", pokud v tom vidíte smysl svého života. Já se , narozdíl od vás a pana Kocába budu snažit podobné bližní udržet co nejdál  a nepřispět ani korunou na jejich další množení. Pokud jde o hrdinné Kanaďany, nenechte se vysmát. Holohlavý mladík árijského vzhledu s pár miliony na kontě dostane vízum vždycky, třeba i po internetu nebo poštou. Kdo ho nedostane bude váš "utlačovaný Róm". Přeložím li výhrůžky kanadských "humanistů" do češtiny pak by zněly asi takhle - nechte si svou lůzu doma, my je tu živit nebudeme. Ale chceme dál vypadat jako z holywoodského slaďáku, neb je to dnes v módě a tato "image" nám momentálně i dost vynáší. Howgh.

Vendula 19.3.2009 12:35

Re: Pane Urbane,

R^R^R^ naprostý souhlas. 

Čehona 19.3.2009 16:54

Re: Pane Urbane,

R^R^

skutečně výstižené, víc toho člověka povoláním disident netřeba komentovat, sned jen tím, že je to trubka.Rv(Y)

Milda 19.3.2009 11:26

To je jak vtip?

Nebo jste to psal opilý?

Proč se zastáváte parazitů?

PetrK 19.3.2009 11:25

Pan Urban nám předkládá míchanici,

kde tak trochu plete páté přes deváté. A Kocáb? Souhlasím s vyjádřením Petr Jandy: Kocáb šlápnul vedle.

Henry 19.3.2009 10:43

tímto příspěvkem mne pan Urban překvapil.

"Vůbec prvním českým politikem, který se odvážil alespoň naznačit hloubku odpornosti důsledků vlády regionálních oligarchií, je Michael Kocáb." ...a poslal na Řápkovou "lejlu od tyče?"

Nemám nic proti tomu rozebírat problematická rozhodnutí pí Řápkové (pronájem Kamencového jezera, výhodné zakázky spřáteleným firmám, atd.). Nemám nic proti tomu vyrukovat na "lidský odpad", který ta účelem zisku organizuje takové sestěhovávání nepřizpůsobivých.

Vadí mi však účelová snaha sejmout primární odpovědnost ze skutečných viníků - samotných nepřizpůsobivých. Píši nepřizpůsobivých, ale ve skutečnosti jsou však naopak velmi přizpůsobiví. Málokdo totiž zná principy fungování sociálního systému tak dobře jako oni. A pokud se sociální systém před jejich vydíráním ubrání, vyrazí parazitovat na jiný - Anglie, Kanada, je přece z čeho vybírat.

Arnošt 19.3.2009 10:11

Je pomluva argument?

Pomluva ve slušné společnosti nejen není argument, ale není ani slušná. Každé šíření nedložených doměnek, navíc upravených dle přání šiřitele pomluvou je. Že pan Foldyna je skalní Zemanovec a tudíž se nelíbí šéfovi ČSSD nesouvisí s oligarchiemi. Pomluvy paní primátorky vyžadují značnou otrlost. Buhužel pojem slušnost yřejmě ztratil význam.  

kaca 19.3.2009 10:04

kdo se bojí Kocába

Já se ho bojím, protože je to praštěná neřízená střela, která tomu rozumí, páč o lidských právech několikrát mluvil s Havlem:-/

Allf 19.3.2009 12:39

Re: kdo se bojí Kocába

R^navíc celé jeho ministerstvo je instituce zcela zbytečná, tudéž parazitující na našich daních. Z tohoto pohledu potom není mezi panem ministrem a parazitujícími "nepřizpůsobivými" žádný rozdíl.

Ada 19.3.2009 9:56

Existuje ovšem reálné nebezpečí, že v případě odebrání dávek ...

cikánskému obyvatelstvu toto přestane přicházet do heren, či chlastat a začne se o to intenzívněji věnovat další zábavě chudých - šukání. To je ovšem z hlediska dosud většinového obyvatelstva cesta ne nepodobná té z bláta do louže...

VL 19.3.2009 10:51

Re: Existuje ovšem reálné nebezpečí, že v případě odebrání dávek ...

Myslím si, že intenzitu už nejde zvýšit.

 

To máte jako v dotazu do časopisu Bravo: "Jsem třináctiletá Rómka a ještě nejsem v jiném stavu, není můj otec homosexuál?"

Andy 19.3.2009 12:41

Re: Existuje ovšem reálné nebezpečí, že v případě odebrání dávek ...

R^R^R^

Kolombo 19.3.2009 11:40

Re: Existuje ovšem reálné nebezpečí, že v případě odebrání dávek ...

Docela by mně zajímalo, k čemu dojde dřív - přestanou cikáni šukat nebo zbytek populace odhodí sebevražednou představu, že každého "člověka" je třeba za každou cenu živit? Ať se každý živí sám nebo pomocí své komunity, kmene či co. Proč mám být, ksakru, zodpovědný za celý Vesmír? Od toho tu je přece stvořitel, JVHV apod tak ať se stará.

hafusak2 19.3.2009 9:43

řešení?

Vážený autore: máte k disposici následující řešení: 1.) Sáhnete do své peněženky a zaplatíte všechny romské dluhy a nadále budete z vlastního sponzorovat jejich životní pořeby včetně heren, drog a chlastu. 2.) Osobně se vydáte na místo a všechny je tam přesvědčíte, aby radikálně změnili své životní návyky a žili jako normální občané. 3.) Přestanete nasí-at normální občany nic neřešícími články, sám si vezmete koště a půjdete na ta sídliště uklízet.

magi 19.3.2009 9:27

pomatenec

myslel jsem si,že J.Urban je rozumnej člověk. Vždy jsem si ho vážil. Hlavně za jeho statečnost v době totality.  Připomíná mi silně Klause,že se motá do všeho. Cikánský problématice nerozumí,ale snaží se pomoci Kocábovi. Cikána neviděl ani vycpanýho v muzeu,natož na vlastní oči. Furt čekám,že se ozve ještě Havel. Toho má Kocáb v záloze. Jsem z Č.Krumlova,kterej furt dávají za vzor společnýho soužití. Měli by se sem jít podívat,jak to funguje,ale oni to řeší teoreticky z cikánský hospody,kam stejně dneska nikdo nechodí.Smrdí to tam jak v chlívě,ale oni jsou schopný tvrdit,že to tam voní. Dají si tam klidně i oběd před televizí,aby lidi viděli,jak jim to chutná. Myslím,že se dočista pomátli !!!

emil 19.3.2009 9:20

Tak to jste mimo mísu

Přesná ukázka politického zmanipulování, kdy úplně triviální věc s neplacením povinnýxh plateb přelézá do politických ambic trochu ujetého rockera. O řešení janovských problémů usilovala starostka již několik let (vyhledejte si dokumentaci k tomu případu, v případu DIAC Human jste dokázal vyšťourat ledacos, je vidět když chcete, tak to jde, když ne, zavíráte před pravdou obě oči). Tento způsob byl už zoufalým krokem po neustálém zdůrazňování o rasismu radnice. Pane Urbane, stále hledáte zástupné argumenty na nepřizpůsobivé lidi, které právě takovéto demagogy zneužívají k dalšímu okrádání. Zařadil jste se po bok soudruha V. Ůhla. (jak V ůl.)

Ryba 19.3.2009 9:09

Kocába bych do toho netahal

Jestliže předpokládáte, že pan Kocáb přijde a řekne "král je nahatý" a všechno se rázem dostane na správná místa, tak jste na omylu. Romský problém je problém pěstovaný a jako takový se udrží. A protože to Romové pochopili, tak se podle toho budou i chovat. Mluvit o nich jako o sociálně slabých je účelové pokrytectví nevhodně generalizující situaci.  Rozežeňte nevědomost a a uvádějte konkrétní příjmy do domácnosti. Jestliže (prý) si přijde romská matka s dětmi se zavřeným manželem na 30 tisíc měsíčně, tak není sociálně slabá, protože pak musíte vymyslet označení pro zbytek popupulace, kde jsou příjmy podtatně nižší.

A kanadské televize se nebojte. Strach kanaďanů musíte chápat, protože jde o to, která země bude platit sociální dávky. Řešení  problému totiž vždycky skončí u sociálních dávek. To oni už také vědí.

A pokud jde o pana Kocába,ten má ve vládě podstatně důležitější úkol,  protlačit radar a ne řešit neřešitelnou otázku Romů. Tu ponechá svým četným nástupcům.

Prominte, ale jsem pesimista.

Ypsilon 19.3.2009 9:36

Re: Kocába bych do toho netahal

 Jestliže (prý) si přijde romská matka s dětmi se zavřeným manželem na 30 tisíc měsíčně

O to slovíčko "prý" právě jde. To by musela mít těch dětí nejméně tak 12...... Doporučují četbu zákona 382/2008.

Kocáb problémy těžko vyřeší, ale paní Řápková už je v čele radnice 7 let...Zatím se starala zřejmě převážně o podivné kšeftíky, které zanechávaly v obecní kase průvan, viz pronájem areálu Kamencového jezera  http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/208452801240019-reporteri-ct/

Lišák FOX 19.3.2009 12:03

Re: Kocába bych do toho netahal

jj, já v televizi slyšel, že to je v konkrétním případě skutečně jenom asi 25000 na rodinu

a kdo by za ty peníze chodil do práce...

Ypsilon 19.3.2009 12:43

Re: Kocába bych do toho netahal

Zapomínáte, že  dávky SSP by takhle početná rodina měla stejné.... Dávky hmotné nouze jsou v  tomto případě dost  pravděpodobně míň než příjem ze zaměstanání....

čm 19.3.2009 17:45

Re: Kocába bych do toho netahal

Taky von to nenapsal. Kdy by to stih, když je imrvére v luftě. To dostal tutově vod Stehlíkový, co tam bydlí. Proto ta detailní znalost poměrů a vazeb. Na to musíte znát  místní poměry i ty bílý koně, aby se to dohledalo v rejstřících  a katastru

Fr.Zákostelský 19.3.2009 8:52

Jojo

Pane Urban,ten vaš članek to je žert,že?Když nezaplatim pokutu ja tak je situace jasná.Nechapu že má někdo protekci před zakonem.Paní primatorka se snaží řešit něco co má dělat stat.Statní organy jsou servis pro občany a slušní lide v daných lokalitach jsou vězni a to nejenom bělouši ale i slušní cigani.Problem děla pakaž všeho druhu která se nikdy nezmění a podobny způsob statních organů dokaží zneuživat.Kocab je neobyčejný lump.Paní primatorka je statečná žena která má zatim jen tichou podporu.Není však daleko doba že i slušní cigani budou stat za ní.

DS 19.3.2009 8:41

Zajímavý úkaz

Urban se poflakuje léta po Americe a u nás propaguje Foldynu,který na posledním sjezdu ČSSD,po děkovném projevu amerického generála za ochotu postavit radar v Brdech prohlásil o Americe,že by měla být souzena za agrese,které provádí po světě a toho generála rovnou zavřít za šíření nenávisti mezi národy a poškozování zájmů Ruska.Urban pravdoláskař,je nenávistí zapšklý hlavně k ODS a V.Klausovi,který si dovolil založit stranu a tím poškodit jejich Občanské Forum!

woka 19.3.2009 8:40

tak mafie vytvořila janovské gheto?

člověk by si naivně myslel, že ho vytvořili ti, kteří roky neplatí nájem, ničí byty a vyhazují odpadky z okna... 

Jirka1 19.3.2009 12:00

Re: tak mafie vytvořila janovské gheto?

Ale kdo je tam nastěhoval? Do "povedené" privatizace to bylo normální sídliště z klasickou skladbou obyvatelstva. To až nedávno se realitkám podařilo odkoupit paneláky za "tržní" ceny.

woka 19.3.2009 12:19

Re: tak mafie vytvořila janovské gheto?

já o tom moc nevím, ale mám pocit, že ve všech městech v normálních sídlištích s běžnou skladnbu obyvatelstva se prodávaly byty nájemníkům za zbytkové ceny tak před deseti a více lety. Proč ne v Janově?

čm 19.3.2009 17:35

Re: tak mafie vytvořila janovské gheto?

No právě . Privatizace bytového fondu se tomu řikalo. Byty nebo celé domy se převáděly stávajícím nájemcům rozličnými způsoby. Kouknete do katastru a máte tam Společenství vlastníků, Bytový družstva nájemců, sročka z nájemců a tak. A tady k tomu prostě nedošlo. Proč, to by měli vědět místní. Ten dům pak tvoří sám určitou komunitu, která neni tak velká a pořádek si vohlídá. Maj vedení, kerý volej, odvolávaj. někdy je to docela vopruz taková schůze společenství, ale... nakonec to funguje. Zpravidla. Pravda , stane se jak v těch Říčanech, že je předseda vytuneloval. No a tady se to nechalo na jiný, ať se staraj. No a ty jiný se postarali. Odkládali tam hromadně rodiny, co jim jinde překážely v lepších bytech. Bez možnosti ostatních obyvatel zasáhnout. Jako pohej nájemce můžete prd.  Takhle vznikl Harlem, Bronx, kdysi slušný čtvrti. Spekulace. A ty lidi sou právě v těch výpisech z obchodních rejstříků a z katastru, teda ne ty hlavní, ty pod nima.