29.4.2024 | Svátek má Robert


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Ypsilon 19.3.2009 16:12

Re: Kydy značky Urban

Jenže on autor nežvaní. Radnice pod vedením paní Řápkové už několik let má ze zákona možnost z dávek nejprve z dávek oddělit platby za nájem, služby a energie a odeslat je rovnou majiteli bytu a příslušným firmám (tzv. náhradní příjemce).Takže spousta dluhů nemusela vzniknout.  Stejně tak Radnice možnost vymáhat udělené pokuty za přestupky, či neplacení poplatků za psy, vymáhat správní exekucí a dluhy nemusely bobtnat

ll 19.3.2009 16:38

Nemusely bobtnat - kdyby byly zaplaceny

To zřejmě autorovi uniklo.

pra 19.3.2009 16:42

Re: Kydy značky Urban

Všechny možnosti uvedené Urbanem byly již vyčerpány a nezabraly.

Podle vaší logiky, když přijdu k vašemu domu nebo bytu a seberu na ulici kámen a s ním vám rozbiju okno, tak jsečm nevinen. Naopak vy byste mi měl platit za zo, že jste si okno neochránil např. tím, že by tak ten kámen neležel nebo si nezabednil okna. Byl jsem totiž nepřizpůsobivý a nebylo mi řádně vysvětleno, že se to nemá.

Ypsilon 19.3.2009 17:02

Re: Kydy značky Urban

Jaké prostředky byly vyčerpány a nezbraly ?8-oPodíval jsem se znovu na článek a autor uvádí pouze správní exekuce. A ty zřejmě radnice nepoužila, vzhledem ke spektáklu se soukromými exekutory před tv kamerami. V nějakém tv rozhovoru Řápková mluvila i o dluzích za popelnice-takže je víceméně jasné, že radnice neužívala ani tzv. náhradního příjemce.

Jako daňového poplatníka mne, stejně jako autora,  sejří, když peníze určené na dávky končí jako tučné zisky exekutorů, aby se město dostalo k  původně párstovkovému dluhu. Když i tu správní exekuci bylo zvládlo o dost levněji.

JaS 19.3.2009 17:49

Re: Kydy značky Urban

No, ještě to, že dluhy jsou za nezaplacené pokuty, které dostali za to, že v noci dělají bordel a nenechají spát ty, co je živí ze svých daní. Takř to, že mají úplně všechno opravdu zadarmo, tak ještě dělat bordel a pokuty mít taky zadarmo! Nemám rád exekutory, ale tady jsou namístě jako málokde.

Ypsilon 19.3.2009 18:35

Re: Kydy značky Urban

Exekuce, které z původní pětistovky nebo tisíce pokuty  dliužníka stáhnou o zhruba  o 23 000 Kč považuji právě v těchto případech, jako daňový poplatník, za nesmysl. Radnice dostane z dluhu + přirážky tak 2000. Dlužníkově rodině zbyde z dávek nezabavitelná hotovost 1000 Kč. S tím nemůžou vystačit ani kdyby jedli prakticky jen chleba. Takže zbývá lichvář...a spirála se zrychluje. Nebo rovnou zlodějna... Nehodlám si pořizovat pistoli.Rvř

jirka 21.3.2009 6:35

Re: Kydy značky Urban

V y prostě trváte na tom, že radnice má povinnost posluhovat Cikánům. Tuto cestu nezvolila a rozhodla se štěnici zašlápnout. Teď jenom uvidíme, zda je Kocáb štěnicomil, anebo - zda si umí vážit i (starou terminologií řečeno) pracujících. Toť meritum problému. Jinak - nemám nic proti tomu, aby autor, či Kocáb ze svého platili na gipsies místo daňových poplatníků, na něž tak vehementně plivají...

hank bukowsky 19.3.2009 16:45

Re: Kydy značky Urban

vono se to dělá tak, že problém se nechá vyrůst, aby se pak mohly přijímat správná populistická a demagogická řešení, případně vláda tvrdé ruky.

Tohle je stará vesta, odzkoušená úspěšně v politice.

Na trubky funguje. Je totiž nenapadne zeptat se, co s jakými výsledky bylo děláno po celou dobu. A když se k tomu přidá latentní rasizmus, tak má koktejl správnou chuť a ve volbách chutná.

Čehona 19.3.2009 17:00

Re: Kydy značky Urban

vy budete dobře informován, ale tady není zajímavé co se dělalo, ale kam to vedlo. Vy snad máte dojem, že ten problém se "nechal vyrůst"? Nejste vy bratr od Sibyly?

Jestli máte dojem že Franta z Horní Dolní to nechal vyrůst, tak si vemte dlouhou noční šichtu i s kombajnem a celé to pokoste. A bude po problému, trubko.;-D

Ypsilon 19.3.2009 17:10

Re: Kydy značky Urban

BingoR^

gerontusinza 19.3.2009 14:42

Pane Urbane nepřehánějte.......

víza do Kanady jsou pro mě dost pofiderní záležitost když se zde seznamuji skaždodení realitou a romskou otázkou....... a pan Kocáb? pan Kocáb s tím neudělá vůbec nic podstatného protože na to nemá ani rozhled, ani pohled, ani žaludek...... zatím od něho neslyším nic jiného než žvanění..... tak jako když předhodil nalákané důvěřivce podvodníkům.... že o tom nevěděl? trochu slabá výmluva...... já bych na jeho místě chodil kanálama a když bych vylezl, tak bych kolem sebe prosil za prominutí......  To že on někam vrazil svůj výdělek, jej neomlouvá ani náhodou..... čestný člověk byse zastřeli, gauner se cpe do politiky opakovaně...... lituji nefandí ani "novinářům" ani bigbíťákům v politice.... a není mě jich líto a zejména tohoto pána, který se nestydí znovu podržet grázla dokonce jako ministr jeho dosud nejpitomější a všehoschopné vlády..... 

huhu 19.3.2009 14:40

kdyby autor raději jen bučel

byl by to od autora mnohem přirozenější projev Rv(Y)

honzak 19.3.2009 14:36

správně!

Jen piš barde, oligarchii tepej. Ta hnusná bílá chátra musí dostat na brusel, aby se naděje lidstva, spojené severočeské Cikánstvo mohlo dále nerušené rozvíjet.

Ne že by na radnicích nepanoval bordel a jánabráchismus a to napříč politickým spektrem. Ale šáhnout Cikánům na penízky, to je záslužný a obdivu hodný čin. Ten dává naději, že se přestanou do spojeného Cikánstva cpát miliardy na jejich množení a požitky. Na rozdíl od blbejch urbanovejch keců.

Emča 19.3.2009 13:49

Pane Urbane

Běžte i s Kocábem do prdele (Y) Vy, že jste novinář ? V první třídě učí děti nemíchat jabka s hruškama a už vůbec ne cigány s bílejma. Kolik jste za ten článek dostal od Havla a spol.?

Schumacher 19.3.2009 13:41

No to je ale pitomost.

Ohled na děti třeba požadovat po jejich rodičích páchajících přestupky  trestné činy za které jsou pokutováni a trestáni. Nikdo není postihován za to, že je chudý. Ale za to, že svými skutky porušuje zákon. Bez přestupku není pokuta, bez zločinu není škoda, bez pokuty  a přiznání náhrady škody není exekuce. Mají dvě možnosti. Buď změní chování nebo budou vypokutováni. Pravidla platí pro věšchny a vymáhání jejich dodržování bez výjimky je základem civilizace.

jirka 21.3.2009 6:13

Re: No to je ale pitomost.

R^R^R^

ucitelas 19.3.2009 13:30

a co chcete

vždyť autor je novinář.

Schumacher 19.3.2009 13:52

Re: a co chcete

No, když chce tak umí, lecos se mu povedlo. Äle v tomhle šlápnul vedle. Pokud jde o nepřízůsobivé neučenlivé, práce se štítící a jen slast vyhledávající obyvatelstvo, tradičně a nekorektně zvané lumpenproletariát. S těmi firmami má pravdu. Jenže  vlastník jako vlastník.

Ypsilon 19.3.2009 14:35

Re: a co chcete

S těmi firmami má pravdu. Jenže  vlastník jako vlastník. Fakt? Jestliže je radnice podivnými kšefty spojena s realitkami, které jí do města svážejí Cikány z celých Čech a sáčkují i po několika rodinách do jednoho bytu, tak je to v pořádku?

HOnza 19.3.2009 13:14

vysostny idiot Urban

takhle urazlive a nenavistne clanky nepsali ani komunisti ty hovado!!!!!

Zdena 19.3.2009 13:45

Re: vysostny idiot Urban

Naprostý souhlas.Pan Urban skutečně ztratil zbytek soudnosti!!!!!!Kamarádi se musí podle něj za každou cenu chválit, ať udělají jakoukoliv hloupost??To je heslo tohoto pana novináře.Vždyť i tím zbouráním vepřína v Letech se pořádně zesměšnil.Ani sami Eomové s tím na jihu Čech nesouhlasili!!To byla "rána" pro tohoto ministra, co?

hokič 19.3.2009 13:12

Autor má +/- pravdu

Základ jeho článku tkví ve faktu, že politické špičky v našem kraji včetně vedení řady měst jsou spolkem mafiánů. Koneckonců jsme se o tom mohli přesvědčit i včera u nás v Litvínově.

Bohužel většině lidí stačí před nosem zamávat slovky jako "nepřizpůsobiví", "Rom" nebo "cikán" a o víc se nestarají. Svědčí o tom i diskuse pod článkem. A že se za jejich zády a za jejich peníze někdo mastí kapsy mnohem víc, než celá ta spodina společnosti, je jim šumák.

Ypsilon 19.3.2009 14:36

Re: Autor má +/- pravdu

Do kamene tesat.

Jura Jurax 19.3.2009 12:43

A ještě

píšete v zásadě, že že papaláši na severu Čech ať již pod jakoukoliv stranickou fanglí sdružení kradou z obecního všecko co není napevno přidělané, snad přitom dodržujíce ono pověstné Drymlovo, že se nesmí ukrást víc jak polovina ... no, nevím, a kde nekradou? Přece do té politiky nelezli kvůli ideálům, že ano ... a koryt je třeba využít ... :-(;-€;-O(Y)

Jura Jurax 19.3.2009 12:33

No, nevím

Celou dobu měla, stejně jako všechna města v České republice, podle zákona o správě daní a poplatků právo provádět správní exekuce vlastními prostředky.

Anebyla by starostka Řápková bita co odporný rasista nechápající problémy lidí v sociální pasti etc. etc. od ušlechtilých intelektuálů tu i cizozemských, od profesionálních cikánů a od každého, kdo by chtěl získat politické body?

Ypsilon 19.3.2009 12:51

Re: No, nevím

Můj předpoklad je, že správní exekuce by prošly v klidu. Jednak nejsou zdaleka tak drastické, druhak pokud by se dluhy nenechaly několik let "uležet", tak by postižený dostal na dávkách o pár set míň, výchovná ťafka by to byla, ale rodina  by nemusela putovat k lichváři.

Jediný kdo touhle akcí chtěl získat politické body  je paní Řápková. Že by zase bublala nějaká aférka typu Kamencové jezero a je nutno vypouštět kouřovou clonu...?

zetB 19.3.2009 14:47

Re: No, nevím

Nejste Ypsilone náhodou  " Nespokojený občan" ?

Ypsilon 19.3.2009 14:55

Re: No, nevím

Jako nick ne , jako občan začínám být velice často nejen nespokojený, ale přímo nas... Že ti u koryt žerou, na to jsem si už nějak zvykl, ale když ještě hlasitě mlaskají...Rv

jose 19.3.2009 12:00

oligarchie co rozkrade na co prjjde?

Proc se vazeni diskutujici tolik venujete romum a tak malo tematu oligarchie co rozkrade na co prjjde?

čm 19.3.2009 17:41

Re: oligarchie co rozkrade na co prjjde?

 Je to jednodušší a nebolí to