26.6.2024 | Svátek má Adriana


Diskuse k článku

POLITIKA: Kdo na Hrad?

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
AndyO 5.8.2007 21:35

Re: Re: Váš článek

;-D také mne to napadlo:))

Kajan 5.8.2007 21:34

Re: Váš článek

Vízku, to jste si napsal sám ? Dzp.

PetrH 5.8.2007 21:29

Re: Klausové byli kde?

Klausové ve vaší partaji nebyli. Budete se divit, ale kdo byl dostatečně inteligentní a nechtěl se živit zrovna politikou, nemusel si podepírat kariéru takovým způsobem.

čtenář 5.8.2007 21:28

Re: Vážený čtenáři, ale v 60 letech se ta reforma zdála možná

Sám jste to řekl - zdála.

Milan Pavel 5.8.2007 21:27

Váš článek

Pane Vízku, pokud si přečtete všechny "diskusní příspěvky" a dokonce na některé,zvláště nestoudné, se pokoušíte odpovídat, obdivuji Vás. V té záplavě "připomínek" je tolik blbosti a hulvátství, že se to zdá až neskutečné. Dobře, mnoho lidí, zvláště mladších, tu minulou dobu nepochopilo a posuzuje ji měřítky současného pravicového dogmatismu, ale sebejistá nadutost "jediného správného názoru" je odporná, stádová a hloupá. Samozřejmě je třeba odsuzovat všechny, kdo kdysi byli věřícími komunisty a po vzpoužr vlastního svědomí dali najevo nesouhlas se sovětskou okupací: je to přece nejlepší argument pro všechny zastánce klidného, úspěšného přežívání. Od současných všeho schopných nelze očekávat, že by pochopili. Zato pilně budují systém v němž je charakter nežádoucí, korupce běžná, a majetek, získaný libovolným způsobem, jedinou hodnotou.

       Dovolte mi malou připomínku k NP. Zabydlelo se ti pár autorů s nimiž ani pži nejlepší vůli nemohu souhlasit, Vaše příspěvky jsem si ale ukládal. Myslím, že byste měl psát dál, že byste se ale neměl obtěžovat diskusní příspěvky číst, byť i mají své oprávnění: neměli jsme tu před Listopadem socialismus, jak se dnes vykládá, ale "reálný socialismus". Teď je to jiné - máme reálnou demokracii.

       Mějte se dobře a nedejte se otrávit. A na můj názor neodpovídejte,  četl jsem ani ne  polovinu  diskusních  příspěvků, a docela mi to  stačilo.  Pochybuji,  že  bych se k nim chtěl ještě  vracet.  Zatím tedy  díky.

Kajan 5.8.2007 21:26

Zločinec Dubček, podepsán pod tzv. pendrekovým zákonem a podílející se na zločinech 50 let, stejně jako František Vízek, jsou neúctyhodní lidé !!! Dzp.

čtenář 5.8.2007 21:25

Re: Re: Jedinými přijatelnými kandidáty jsou Václav Klaus a Miloš Zeman

No to snad každý domorodý kandidát.

Jedině roury od kamen ................

Kajan 5.8.2007 21:24

Re: Za vlády KSČ a KSSS... opakuji !

Zločinec Dubček, podepsán pod tzv. pendrekovým zákonem a podílející se na zločinech 50 let, stejně jako František Vízek, jsou neúctyhodní lidé !!! Dzp.

čtenář 5.8.2007 21:23

Aby to nezapadlo, pane Vízku

Víte Vy co, pěkně bez upejpání sem napište v kterých létech jste si vystudoval hořickou šutrárnu !! Ať se lidé dostanou do obrazu.

čtenář 5.8.2007 21:21

Re: Pojmy a "pojmy"...

A je to venku !!!!

;-D

huhhu 5.8.2007 21:21

Re: Za vlády KSČ a KSSS... opakuji !

kolikrát jste se odvolával k Jakešovi proti vyhození z KSČ ?

huhhu 5.8.2007 21:20

Re: Pojmy a "pojmy"...

jo to, že je tolik vyžírek v národě je dosti smutné :-/

čtenář 5.8.2007 21:19

Re: Re: Svět je změna (= trvalá reforma)

R^

čtenář 5.8.2007 21:17

Re: Re: Za vlády KSČ a KSSS... opakuji !

Přesně tak !! R^

čtenář 5.8.2007 21:17

Re: Za vlády KSČ a KSSS... opakuji !

Víte Vy co, pěkně bez upejpání sem napište v kterých létech jste si vystudoval hořickou šutrárnu !! Ať se lidé dostanou do obrazu.

divana 5.8.2007 21:16

Re: Za vlády KSČ a KSSS... opakuji !

novotný neodešel, byl na příkaz moskvy odstraněn, protože  by neskous a tím následně nepodepsal vstup vojsk. ten vstup byl naplánovaný před tzv. pražským jarem.

milkom 5.8.2007 21:15

Re: Myslím jinak...

Podle mě bylo vyslání mladého novináře do USA od komunistů velmi přívětivé gesto. ;-)

AndyO 5.8.2007 21:12

Re: Svět je změna (= trvalá reforma)

takže už jsme dospěli k tomu, že do KSČ vstupovali mladí, poctiví, naivní slušňáci, zatímco ti, co tam nevlezli byli zbabělci. Gratuluju. Tomu říkám dialektika.

 Za poslední dny jsme se tu mohli dočíst, že Horáková byla popravena právem, protože kula pikle proti státu, že ti, co nebyli v KSČ byli výhradně ti, které KSČ nechtěla ( každý, kdo za něco stál, v KSČ byl), že jste vstupovali do strany, která řídila totalitu v republice proto, abyste ji reformovali a jste jediní hrdinové. Tak si představuji, jak by Ilse Koch vyprávěla mým prarodičům muklům z koncentráku, že ona jediná je protinacistická hrdinka a zachránkyně světa, jediná statečná, zatímco oni, srabi, se váleli v lágru a mlčeli.

Z vás by se pozvracel i Goebbels.

F.VÍZEK 5.8.2007 21:11

Za vlády KSČ a KSSS... opakuji !

IP.88.100.57:   Proces rehabilitací a propouštění vězňů musel být vybojován, nepřišel "sám" od sebe. Všichni katané - soudci, prokurátoři,  politici, sovětští poradci - v 60.letech ještě žili, byli ve funkcích  a zuřivě se bránili, k justičním vraždám se nehlásili.  KSČ měla všechno pod palcem (ozbrojené složky i armádu a veškeré úřednictvo).  Reformní křídlo KSČ nutně potřebovalo nové mladé, vzdělané a čisté členy, se kterými byla naděje na nápravu křivd, na změny, na vítězství prodemokratického západoevropského a ne sovětského typu socialismu.  Boj nemohl být vybojován hned.   Bylo potřeba Dienstbierů, Pithartů...  (Klausové byli kde?)

PS: Porovnejte:  Dnes i nekonfliktní novela zákona má cestu k realizaci v řádu roků.  Dubček se stal šéfem strany v lednu 1968, koncem března odešel prezident Novotný a v srpnu téhož roku už tady bylo pět armád.  Dubček a jeho lidé měli pouhých pět měsíců (!) - co všechno mohli stihnout?  Obklopeni Biľaky, Indry, Kapky, Husáky doma a "Brežněvy" kolem dokola hranic a při lhostejném přístupu západu?  Nechceme toho po Dubčekovi moc?  Prohrál.  A lidé se přimkli k vítězi.  Tak to chodí.  Ještě že aspoň 0,1% občanů nepodlehlo!

(Topolánek je předsedou vlády už dvojnásobnou dobu než měl Dubček -  a  kolik se mu podařilo? )

Kajan 5.8.2007 21:11

Re: Myslím jinak...

Ke mně se taková nevala taky nedostala, ale novela už jo !  Nepsaného zákona správného rozumu , který mi jasně napovídá,  že kvalitnějšího kandidáta na prezidenta, než je Václav Klaus nemáme a dlouho mít nebudeme ! Bohužel ! Dzp.

divana 5.8.2007 21:10

ssm

no jo, když se i tady vstup do ssm odděluje od vstupu do ksč, to je pak těžké.

EmilXX 5.8.2007 21:10

Vážený čtenáři, ale v 60 letech se ta reforma zdála možná

a i kdybychom nakonec měli režim jako v Jugoslávii, nemuseli bychom experimentovat s "kupónovou privatizací," protože by tu byl alespoň nějaký soukrommý sektor (srovnejte Slovinsko).

čtenář 5.8.2007 21:08

Re: Myslím jinak...

"Za Husákova režimu po invazi pěti armád do ČSSR (1968)  byl Václav Klaus úředníkem v bance (!) a Jiří Dienstbier mohl být jedině topičem v kotelně (t.j. na "převýchově v dělnické profesi)."  -  otázka zní jinak, kde by byl J.Dienstbier, nebýt toho roku 68 a invaze ?!!!!!

Kajan 5.8.2007 21:07

Re: Jedinými přijatelnými kandidáty jsou Václav Klaus a Miloš Zeman

Komunistický zvrhlík  Miloš Zeman je potenciálním ohrožením vážnosti prezidentského úřadu !!! Dzp.

EmilXX 5.8.2007 21:06

Šiškine, Američané vinou domácí páté kolony zradili jižní Vietnam a Kambodžu

se známými důsledky.

A je hanebné a ostudné, že také u nás, kteří ten komunismus pamatujeme máme těch "užitečných idiotů" tolik.

O "starých" zemích EU ani nemluvě, z těch je mi na blití.

čtenář 5.8.2007 21:05

Re: Re: Svět je změna (= trvalá reforma)

Pro ty hochy z Ku-Klux-Klanu ovšem byl a jistě pořád je Ku-Klux-Klan charitativní organizací. Zrovna tak pro komunisty a nacisty jsou komunistická a nacistická strana charitativní organizací. Tihle lidé nikdy nepřistoupí na to, že ty jejich ideové směry nutně vedou k potlačování lidí, je to totiž zakováno v podstatě jejich ideologií. A tak pořád seceryvně kňourají o možnosti reformovat nereformovatelné. S pádem těch jejich gangsterských režimů totiž pro ně samé nastává soumrak bohů.

F.VÍZEK 5.8.2007 21:05

Myslím jinak...

IP: 88.100.57   Mohu zůstat v menšině, ale já si položil otázku, kdo z těch dvou je pro mě osobně  důvěryhodnější a vztáhl jsem to k totalitní minulosti, protože srovnávat  "posametovou realitu" by nebylo fér: Dienstbier byl na "vrcholu"  jenom dva a půl roku,  Klaus sedmnáct, takže prostor pro selhání i  pro "hříchy" měl V.K. násobně větší.   Klaus byl za totality mimo KSČ, Dienstbier reformní komunista - pro mnohé hendikep.  

Kdo je tedy důvěryhodnější?  Koho minulý totalitní režim "nechal žít"?  Po kom minulý režim "šel"?   Koho pronásledoval i s jeho rodinou?   Za Husákova režimu po invazi pěti armád do ČSSR (1968)  byl Václav Klaus úředníkem v bance (!) a Jiří Dienstbier mohl být jedině topičem v kotelně (t.j. na "převýchově v dělnické profesi).   Koho měla tudíž  totalita za svého nepřítele?  Kdo jí vadil?  Ke komu se chovala přívětivěji? Koho vládnoucí KSČ trestala a koho tolerovala?  Klause? Dienstbiera?  A proč tomu bylo právě tak? Dost otázek k přemýšlení ... Odpověď se zdá být nasnadě... 

PS: Povinnost milovat současného prezidenta snad nebyla ještě uzákoněna...?!  Aspoň ke mně se taková nevala zákona  nedostala. 

Kajan 5.8.2007 21:05

Kdo jiný ? Václav Klaus !!! Dzp.

milkom 5.8.2007 21:04

Re: Svět je změna (= trvalá reforma)

No myslím pane Vízku, že jestli chcete panu Dienstbierovi nějak pomoct, raději podobné články nepište. Agitka a slovník vašeho článku už patří minulosti, nejspíš době kdy jste byli "ideologií nedeformovaní a vinami nezatížení mladíci", s patřičnou legitimací.

F.VÍZEK 5.8.2007 20:59

Trochu to přeženu...

IP.88.100.57:  Příklad přitažený za vlasy, ale snad vhodný.  Panovník míval v řadě zemí právo udělit v případě odsouzence na smrt tzv. "milost sekery".  Odsouzenec sice také zemřel, ale šibenice, lámání kolem, natahování na křipec, ukřižování, předhození lvům ... to nebylo.   Změna, která neměnila výsledek aktu, ale pro odsouzence měla význam docela zásadní - ne ?