16.5.2024 | Svátek má Přemysl


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
I-Worm 9.7.2007 9:58

Četl jsem v sobotních novinách

že Topolánek chystá další zmrazování poslaneckých platů. Utahujte opasky, musíme na ně vydělat...!

Mirek 9.7.2007 9:57

Re: Malá připomínka.

Nemáte pravdu, že by si to nechali obchodníci, ale nechal by si to stát, protože tomu to musí obchodníci zúčtovat. Spravedlivé by ale bylo, aby i občané mohli DPH zúčtovat se státem a tam, kde mají nadbytečný odpočet, tak mohli po státu chtít DPH vrátit, když už se má zrušit společné zdanění manželů.

I-Worm 9.7.2007 9:56

Re: Re: Ano Bubne, v Americe se lidé za příjmy nestydí, tam také nejsou bohatí předmětem závisti a nenávisti přímo třídní.

prominte to tvrdé "y" na konci...

Mirek 9.7.2007 9:55

Re: A co takhle zlevnit lokomotivy

Máte zcela pravdu, za komančů bylo zdražení toaletního papíru o 2% kompenzováno 200% zlevněním lokomotiv.

I-Worm 9.7.2007 9:55

Re: Ano Bubne, v Americe se lidé za příjmy nestydí, tam také nejsou bohatí předmětem závisti a nenávisti přímo třídní.

víte, ty stravenky, které považujete za výdobytek socialismu, jsem viděl i ve Francii, dokonce vypadaly velmi podobně, jao ty české (Ticket restaurant). Že by tam zůstaly po Robespierovy...?

Honza42 9.7.2007 9:54

Asi jsem český rypák, protože stát mi je u zadku.

Daně platím ne z lásky ke státu, ale protože nevím jak to zařídit, abych je neplatitl a přitom mne nezavřeli. Nejsem až takový asociál jak by z předešlých vět vyplývalo. Můj názor plyne ze zkušeností s tím, jak a za co náš stát peníze utrácí. Prostě mne obere na daních, k tomu si něco navíc vypůjčí na účet mých dětí a za tuto sumu mi proti mé vůli koupí věc, kterou bych si sám dobrovolně nekoupil ani kdybych nevěděl co s penězi. Proto dát peníze státu a nebo je hodit do kanálu je nemlich to samé.

I-Worm 9.7.2007 9:52

A co takhle zlevnit lokomotivy

aby se to zdražení kompenzovalo? Za komančů se to tak s úspěchem dělalo! V té zvýšené sazbě jsou totiž většinou věci, které nejsou nezbytné, zatímco v té snížené jsou věci nezbytné.

A je to 9.7.2007 9:43

K článku

Tak nevím 5%sazba DPH  ,jejím zvýšením by se měl kompemzovat výpadek sazby DPH 19% .ODS v modré šanci navrhované rovné dani by znamenalo ,že komodity s 5%DPH jako energie ,teplo ,zdravotní potřeby,potraviny  tedy vše co platí všechny domácnosti by se zdražilo.Navíc i stavební činost.Nákup mercedesu by naopak zlevnil. To je celá pravda,tak nevím co autor chtěl říci

Lea 9.7.2007 9:14

Re: Ano Bubne, v Americe se lidé za příjmy nestydí, tam také nejsou bohatí předmětem závisti a nenávisti přímo třídní.

naopak. Jsme národ pasivní,ale to neznamená,že by nemohlo k radikalizaci nejchudší vrstvy dojít.A nemluvila bych o ní jako o nenažrané,myšleno jakocelku.Existuje skupina lidí,jejíž výdělky se pohybují okolo minimální mzdy. Jsou to ti méně úspěšní a jsou odkázáni na výpomoc státu.Jsem pro adresnost sociál.dávek,ale myslím si,že sociální smír by měl být zachován.Proto nevidím nic špatného na solidárním systému,kdy bohatí odvádí na daních více a,ale zároveň si svůj majetek chrání zachováním sociální únosnosti většiny společnosti.

Arab. 9.7.2007 9:13

Re: Autor v prvním odstavci jasně dokázal

Kušuj popleto,pozor.

Arab. 9.7.2007 9:06

Zdravý rozum.

Kdo posoudí zdravý rozum,jak levičák tak pravičák si myslí.že ho má.

Kylchap 9.7.2007 8:55

Malá připomínka.

"Taková změna by samozřejmě naprostou většinu zboží, které je dnes zdaněno sazbou 19%, zlevnila a pouze menší část zboží v současnosti se sazbou 5% zdražila."

Pane autore, píšete o zdravém rozumu, který bohužel nemáte. Nezlevilo by nic. Rozdíl v DPH bysi nechali obchodníci. Zdražilo by to, co se kupuje častěji.

Sancta simplicitas.

oakman 9.7.2007 8:49

Ano Bubne, v Americe se lidé za příjmy nestydí, tam také nejsou bohatí předmětem závisti a nenávisti přímo třídní.

Pro oba - i pro Leu: Mám to chápat tak, že rotože jsou nenažrané masy u nás aktivní, máme jim dále zacpávat huby z daní, které vybíráme na jiné??

Chcete nové dálnice, chcete čistou a rychlou železnici, chcete zdravotnictví a školství za pár stovek ročně - to vše jde z rozpočtu. Musíte platit více - jiné než vaše peníze stát nemá. Operovat tím, že je něco východní a něco západní je jen legra, protože jsou věci (progres v dani), které místní ze západu rádi, ale ti samí lidé si rádi udrží ty reziduální výdobytky socialismu, jako jsou stravenky. To, že na tom podniky okrádají stát o daně a to, že stát nemá do toho, jak zaměstnavatel pečuje o své lidi co mluvit, už nikoho nezajímá.

S tím okrádáním na daních je to jen hospodský folklór těch, kteří neplatí ani DPH. Ti jsou pro stát neduležití, protože sotva uživí sami sebe. Kdo nepodniká, neměl by tu vynášet soudy o tom, co nezažil.

Pokud tu chcete operovat příklady "známý zažil" - říkám, nelze směšovat to, že mnozí státní úedníci selektivně nekonaj svou povinnost, když jde o známé či rodinu. To je lidská chyba - ne systémová.

Zde nejde o žádný dřevní kapitalismus předválečného druhu. Zde jde o to, naučit českého rypáka starat se o stát. To nelze docílit tím, že stát bude dál hrát roli fotra v životě mnohého dospělého u nás. Státní kasa je prázdná, ti "bohatí" to už neufinancují, protože podíl těch, kteří jen berou převýýšil podíl těch, kteří i dávají. To, co tu píšete je dětinské, nezodpovědné, nedivil bych se, že vás vlastní děti časem vyhodí na ulici - vy se snažíte prožrat vše, co bylo vybráno na ně. Proč by ony měly myslet na vaše stáří, když vy, jejich rodiče jste mysleli celý život jen na své chřtány a pupky.

Valach Ostravski 9.7.2007 8:39

Re: Re: Mortimere:

A netlačí Vás ta Vaše svatozář?

karel 9.7.2007 8:34

cena prace

Pořad se nam namlouva že bohati živi svymi daněmi stat. Ale porovnejte si kdo jsou ti bohati. Jsou to advokati kteři vydělavaji na nepřehlednosti zakonu, jsou to ti kteři ty nepřehledne zakony tvoři, jsou to členove ruznych dozorčich rad, exekutoři a podobně. Jsou to lide kteři vlastně žadne viditelne hodnoty nevytvaři a berou za nepředstavitelne penize. Potom jsou mali a středni podnikatele kteři si většinou sve penize zaslouži. Na druhe straně jsou lide kteři tvoři skutečne hodnoty ale jsou za to mizerně placeni. Takže podle mě je zde špatně nastavena cena prace. 

Lea 9.7.2007 8:30

Re: Socialistický novootrokářský stát

hezky jste nám to vysvětlil.Takže v zemích se zaběhnutou demokracií mají lidé neokomunistické myšlení,jsou to takoví chrapouni. Naopak v bejvalejch státech,které se demokracii teprve učí,anžto vyšly  z komunistického jha,mají myšlení správné,nerovnostářské.Jestli to není tak trochu jinak.Po zkušenostech s dvěma světovými válkami došlo k vytvoření sociálně-tržního  modelu společnosti,který by měl zajistit jakž takž důstojné  žití většině.Jakmile se budou nůžky otevírat příliš,dojde k radikalizaci nejchudší vrstvy,přičemž systém by byl udržitelný pouze násilím.Tohle zde už taky bylo. Když v Německu v meziválečném období komunisti a sociální demokraté vítězili ve volbách,společnost se více a více radikalizovala, pan Schacht zařídil setkání nacistických špiček s pětadvaceti nejvlivnějšími zástupci bank a průmyslu.Důsledky jsou všeobecně známy.

PROKOP BUBEN 9.7.2007 8:21

Re: Socialistický novootrokářský stát

 MÍSTNÍ BOHÁTÍ se většinou na rozdíl od svých ve velké většině kolegů v zahraničí, mnohdy brání platit jakékoliv daně......Zatímco Amíci se chlubí, kolik že to platí daní, naši často podivnězbohatlí se navzájem chlubí, jak na daních stát OŠULILI.......

Haui1 9.7.2007 8:06

Re: Extrémní egoismus zničil zdravý rozum

No jo, Vilém. Vždycky čekám, kdo z přispívatelů začne používat urážky, protož mu docházejí argumenty. A dneska jste to vy. Až vy jednou budete muset začít pracovat a živit se vlastníma rukama a hlavou, vy prohlédnete. Ubožáčku.

Bože 9.7.2007 8:02

To jsou kouzelníci

Je to jednoduché počítání,přátelé....Zruší takzvané závodní stravování----O kolik korun dostanete méně od zaměstnavatele,;-D no a pak to DPH a co vám chce autor vysvětlovat....Asi jen to že jeho se to netýká;-D....Takže pozor na ně na filuty!!!

oakman 9.7.2007 8:01

Socialistický novootrokářský stát

Nařizuje místním bohatým - plať více než ostatní, stát ti za to dá stejně mizerné služby zdravotní a školské jako těm bez peněz. Nestátní péče je zakázána - to by nebylo "solidární" se všemi těmi parazity, kteří v erárním lékařském a vzdělávacím bordelu hrabou. Politicky pak nelze připustit "nerovnost" lidu, tak platí to porád opakované: Rovnost v chudobě, Volnost v determinaci a Svoboda v nadávání - to jsou jediné tři výstupy socialismu.

Zde nejde o pravolevé vidění světa, zde jde jen o české neokomunistické chrapounství a stále přítomný pocit, že dav může jedinci diktovat, jak bude žít.

Kolektivismus je to správné jméno. Nemoc malomyslných, ujařmených vlastní neschopností se přizpůsobit a najít si místo ve společnosti, které budí respekt. Hnutí flákačů, kteří se neumí podepsat pod svou práci a proto se rádi schovávají v davu. Nic víc.

Meky 9.7.2007 7:55

Kdo má jiný názor než já, je idiot !!!

Článek autora je padesátou variací na téma:"Kdo má jiný názor než já, je idiot." To je zásadní slabina jeho textu. Místo polemiky pouhá snaha o dělání blbců z lidí, kteří mají jiný názor, tentokrát v oblasti sazby daně z příjmu...

Je to škoda, protože o daních by se dala vést zajímavá diskuse...

BOMBON 9.7.2007 7:54

Re: Re: Re: Re: Re: Extrémní egoismus zničil zdravý rozum

jo jo, mym snem, aby to tu byla jedna "mitina" ;-D

oakman 9.7.2007 7:52

Symptomatické

Jsou nejen komentáře, ale hlavně ten Hořejšího kec. Pan Hořejší si zejména musí uvědomit, že tu nejde o jho Mercedesy, ale o peníze na tu jeho vědu. Pokud je pan Hořejší takový "formát", že si "umí stanovit hranici potřebného, ať nepyskuje jedním dechem o nedostatku peněz na vědu a výzkum.

Solidarita páně Hořejšího, je solidarita člověka, který ve vědě sice dokázal mnohé, ale jak přijde na peníze, chová se jako většina vědců jako dítě. Ono totiž ne vše u nás funguje na bázi grantu!!

Komentáře mne přesvědčují jednak o tom, jak hrozivá závist tu panuje, jaké trapné argumenty o jakémsi utrpení lidu se tu ventilují a jaké zásadní omyly lidu se tu podporují.

1.TOTO NENÍ REFORMA VAŠICH PENĚŽENEK NÝBRŽ REFORMA ŠRAJTOFLE STÁTNÍ. Poněvadž z ní zejména tahají peníze ti "chudí" (u nás není nikdo chudý a pokud je, je to jen neschopností cucat státnní podpory). Zároveň, příspěvek "chudých" do daňového měšce je tak malý, že státní finance pajdají na obě nohy.

Dochází tu k tomu, že dnešními daněmi se dosáhlo toho, že tu je menšina příjmově zabezpečených, kteří "živí" státní kasu, ale nemají přístup k žádným těm "sociálním programům", které v podstatě daně "chudým" vracejí. Ta druhá skupina, ač početnější sice chce "doktora a školu zadarmo", ale nijak se na tom finančně nepodílí. To je nesmysl. Jak autor správně řekl, nejde tu o to, aby si někdo pomohl, jde tu o to, aby "chudí" začali platit daně. Jiinak se státní kasa nenaplní!!

Meky 9.7.2007 7:49

Re: Re: Re: progresivni dan neni zejmena nemecko

A USA na ten svuj zaostaly system progresivniho zdaneni (viz http://www.irs.gov/formspubs/article/0,,id=150856,00.html) dojedou kdy?

GRUNTORÁD 9.7.2007 7:07

Zdravý rozum !!!

Zdravý rozum mi proto říká, že normální lidským postojem k výši daní, které platíme státu, je platit co nejméně.

Z pohledu těch "ostatních" je jasné  že platit chtějí co nejvíc! Ne však z vlastní kapsy, ale kapes těch kdo mají zdravý rozum a absolutní většinou i větší příjem než oni "OSTATNÍ"

No VIL, KLÉMA i další jsou tu stále a při pohledu do EU i budou!

Honza42 9.7.2007 6:56

Re: Re: progresivni dan neni zejmena nemecko

Všeho dočasu. Však ono taky Německo na ten svůj systém už dojelo. On totiž může být za dvacet let klidně zaostalý západ.

bruner 9.7.2007 4:42

ať dělíme poslance jakkoliv,

jedno je jisté. Ani jeden nezvedne ruku (natož předloží návrh) pro nižší příjmy státu. NIKDO. Tak proč tedy dělat reformu, když se všichni zaklínají tím, že musí být příjmově neutrální? Jediným důvodem je , změnit skladbu plátců a výši jejich odvodů. Nebo se mýlím?

Slava 9.7.2007 4:24

Na otázku jasná odpověď

Altruismus končí a hloupost začíná u pana Bartoně. Zřejmě je to u tohoto pána zvláštní forma autorského masochismu.

Mortimer 9.7.2007 3:39

Re: Mortimere:

Bohužel, naše společnost není tak vyspělá, aby dokázala fungovat na principu dobrovolnosti a občanské odpovědnosti. (taková společnost je ale zřejmě utopie). Ale obecným cílem politiky má být (a o tom jsem hluboce přesvědčen) dosažení co nejširšího společenského konsensu - a o tom mluvil Václav Havel, když mluvil o občanské společnosti. Nikoliv rovnostářství, ale osobní odpovědnost a občanská angažovanost - dobrovolná - protože občané budou natolik vyspělí, že pochopí, že obecná spokojenost je i v jejich osobním zájmu.

Dnes ale bohužel převládá dravčí morálka stylu urvi co můžeš, co nejrychleji, bez ohledu na důsledky. Jak jsem již dříve uvedl - přístupy až anetické. Je to cesta do pekel, a občané to možná časem pochopí. Nepředpokládám, že byste mezi ně někdy patřil.

Fafa 9.7.2007 3:25

Mortimere:

osobní přesědčení je takové, že ze svých nadprůměrných příjmů se patří přispívat na sociálně slabé

Mortimere, ale v prispivani z VASICH prijmu by Vam prece nikdo nebranil. Zajimave je spis to, ze Vase osobni presvedceni Vam rika, ze by ze svych prijmu by meli prispivat i vsichni ostatni.