17.5.2024 | Svátek má Aneta


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
oakman 9.7.2007 11:39

Hořejší je akademik - dej mu laborku, víc nechce

Tohle je příklad mentality člověka, který nikdy nevydělal ani korunu. On je jen placen za to, že bádá, s doufáním, že něco vybádá - život na bianco směnku...

oakman 9.7.2007 11:36

Já se musím opravdu smát....

Celé jižní Čechy nemohou vládu vystát kvůli odkladům dálnice. Nicméně, místo toho, aby pana premiéra vypískali s tím, ať přileze až po dálnici, dokud není tak ať táhne k čertu, poníženě mu podstrojují jako vrchnosti.

Administrativní státní síla, premiérem počínaje a poslední účetní konče je verbež, která nepotřebuje podstrojovat a poklonkovat, nýbrž držet u huby a řezat klackem do té doby, než pochopí, že SLOUŽÍ, protože se nezmohli na lepší místo v privátu.

Reformu vidím jen v tom, že podnikneme tu "veřejností odmítanou" čistku v eráru, vyhodíme za držky každého druhého a zaplatíme pořádně zbytek - tak, aby jim bylo líto o práci přijít. Dále zavedeme povinný postup po třech letech, kdo ho není schopen - ven!. Schopní musí mít možnost kariery, neschopní musí táhnout k čertu. Pak bude stát servisem občanu, ne sociální zaopatřovnou pro lemply s konexemi.

I-Worm 9.7.2007 11:35

Re: Re: A co takhle zlevnit lokomotivy

jo, jo, když nemají chleba, tak at jedí koláče, že?

Dadacos 9.7.2007 11:23

Nižší daně = vyšší svoboda rozhodování

Václav Hořejší: "Proč má být žádoucí, abych já, který zdaňuji většinu svého

příjmu nyní ve 32% pásmu, nadále platil např. jen 22% a tím si ročně

pomohl k několika desítkám tisíc na úkor těch chudších? Proč má být

důležitým výsledkem reformy to, aby manažer pobírající třeba milion

měsíčně dostával ještě o 10% víc a mohl si koupit častěji nového

mercedesa?" Nikdo netvrdí, že si máte za ty extra peníze užívat. Můžete je dát kupř. obecně na charitu či adresně tomu, u koho víte, že je použije, jak náleží. Nebo zkusíte založit firmu, tím vytvoříte pracovní místa a budete se tak podílet na snížení nezaměstnanosti. Možností je spousta, nicméně i kdybyste si koupil frerari, nikdo nemá právo Vám to vyčítat. Ostatně DPH z nákupu toho auta půjde pěkně zpátky do státního rozpočtu.

Honza42 9.7.2007 11:15

Re: Re: Takže se tu všichni shodují, že ten chlív vlastně chceme......tak proč tu všichni nadáváte?? Žerte a nemelte o spravedlnosti, nebo o ni usilujte...

Bohužel v posledních letech je volební urna v podstatě přímo tímto kanálem. A je skoro jedno jaký lístek skrze kanálovou mříž vhodíte. Jakmile vytvoříte stav, kdy více jak 50% obyvatelstva žije ze sociálních dávek, ať už přímo nebo přes nejrůznější dotace, tak je vymalováno. Těch nebohých 40% skutečně pracujících lidí může volit co chce a je to prd platné.

Navíc je neuvěřitelné jak velké procento lidí není schopno pochopit, že státní finance jsou jejich peníze.

cb 9.7.2007 11:13

Re: Re: Malá připomínka.

Kylchap to myslel jinak, ale stejne nema pravdu. Cena je urcena nabidkou a poptavkou a DPH na ni nema vliv. Mozna kratkodoby.

cb 9.7.2007 11:11

Re: A co takhle zlevnit lokomotivy

Kdo jste, abyste tvrdil, co je a co neni nezbytne. To muzete mluvit o sobe, ne o ostatnich.

čtenář 9.7.2007 11:08

Re: Takže se tu všichni shodují, že ten chlív vlastně chceme......tak proč tu všichni nadáváte?? Žerte a nemelte o spravedlnosti, nebo o ni usilujte...

Pozdě, pozdě, pozdě ..................... ;-D

oakman 9.7.2007 11:08

Re: Takže se tu všichni shodují, že ten chlív vlastně chceme......tak proč tu všichni nadáváte?? Žerte a nemelte o spravedlnosti, nebo o ni usilujte...

Pokud máte pocit, že bez řezání něčích krků se to nedá, ukazujete jen svou neschopnost vidět stát jako vlastní výtvor. Věděl bych jak na to - váš poslanec/senátor/radní něco ukradli ze státního, jejich volební okrsek vybere na škody ptáčkem spáchané a doplatí do kasy - že tu lecjaká obec zkrachuje?? No a co?? Volí zlodějský dobytek, tak ať platí za jeho zlodějinu!! Všichni! Tenhle kolektivismus se asi nebude masám zamlouvat.

Voličský hlas je to nejcennější, co občan proti státu má. Pokud se tu najde množství lidí, kteří ho zahodí do kanálu, měli by v něm žít.

čtenář 9.7.2007 11:07

Teprve, až přijde Velký krach ..........................

Tak jako se nikdy v Čechistánu neprosadí většinový, navíc jednokolový (aby se zamezilo jakýmkoliv partajním a jiným manipulacím), volební systém, tak se nikdy neuskuteční reformy veřejných financí !!!!! A o tom to je.

oakman 9.7.2007 11:03

Takže se tu všichni shodují, že ten chlív vlastně chceme......tak proč tu všichni nadáváte?? Žerte a nemelte o spravedlnosti, nebo o ni usilujte...

Honza42 9.7.2007 11:00

Re: Ano Honzo 42, jsi rypák

Protože se pohybuji v mnoha průmyslových podnicích, vím v jaké nábytku "bydlí", jak vypadají toalety, veřejné prostory, výdaje na infastrukturu apod., Také vím jak vypadají instituce státní a polostátní a nezbývá mi než konstatovat, že stát je až ten úplně poslední, kdo potřebuje peníze.

Takže celá reforma musí spočívat v zásadní redukci výdajové části státního rozpočtu. Vědro má zkrátka ve dně díru.

čtenář 9.7.2007 10:49

Re: To jsou superžvásty!!!!

Ale na tohle je již pozdě. Teď to může změnit, věci rozjet, jedině revoluce nebo totální krach. Revoluce přirozeně v českých podmínkách nehrozí ................

čtenář 9.7.2007 10:47

Re: Re: Divná argumentace

Ano pane, přesně tak to je. Ale český člověk potřebuje tenhle svinčík. Ráchá se v tom s uznáním, přímo si to vyžaduje. Proto dá vždycky přednost neřešení před řešením. Podstatou českého myšlení je, že všechno lze dojednat, domluvit, stačí mít známe a protekci na správném místě. I přírodní zákony......i zákony trhu.......

Ladislav N. 9.7.2007 10:45

Re: Při tom, jak je v současné době nastaven návrh nereformy veřejných financí bych

Reforma je hlavně o tom, jak zastavit narůstání šílených dluhů, způsobených sockomunisty přijatými  zákony a opatřeními a nečinností tam, kde bylo nutné snižovat výdaje systematicky už koncem 90 let.

Úřednickou masu vytváří množství nesmyslných právních předpisů a zákonů (viz "legislativní smršť socialistů", jejichž platnost si narůstání administrativy a úřednictva přímo vynucuje. Řešení není v  bezhlavém vyházení úředníků z úřadů (po vzoru komunistů: "úředníci do výroby"), ale v likvidaci legislativy tyto úřady vyžadující a vynucující. ;-).

oakman 9.7.2007 10:44

To jsou superžvásty!!!!

By SE MĚLO... Snížení počtu úředníků je přímo úměrné tomu, kolik peněz bude stát přerozdělovat. Stát je v situaci, kdy téměř 80% rozpočtu jde na tzv. mandatorní výdaje (podpory, dávky, důchody). Nezbývá na rozvoj, protože většinu toho, co z nás stát vydoluje, prožerou jiní. Tak nezbývá na infrastrukturu, rozvoj, a ty všechny potřebné věci dneška. Pokud chceme držet 40% populace na žebračence, pokud stát hodlá přerozdělovat to, co patří do rozpočtu kraje či obce, nic se nezmění.

SE nic neudělá -začni kontrolovat obecní rozpočet, začni vyvíjet tlak na hospodárnost v místě bydliště, přestaň doufat, že se jednou dostaneš na židli, kde budeš krást "jako oni". Stát nejsou žádní oni, stát jsi ty, vole!!

čtenář 9.7.2007 10:42

Re: Při tom, jak je v současné době nastaven návrh nereformy veřejných financí bych

Spíš bych to shrnul, že stát se snaží naplnit kasu, aby mohl víc udržovat skupiny závislé na přijmech od státu, v ještě větší závislosti na státu. Když se ohlédnu zpátky k roku 1989, tak vše, co následovalo, bylo podřízeno jenom populistickým požadavkům a nikde nabyl a není ani záblesk nějakého státnického postoje. Jenom potácení se od jedněch voleb ke druhým a v mezičase bezuzdné politikaření. Na druhou stranu občané dávají nepokrytě najevo, že takové jednání je jim blízké, že ho vítají. Český člověk prostě potřebuje totální krach. Bez krachu nevidí, neslyší.

Ladislav N. 9.7.2007 10:37

Re: Re: Socialistický novootrokářský stát

Chlubit se daněmi v postkomunistickém státě, kde do věcí veřejných kecají a spolurozhodují Vízci, Grebeníčci, Paroubci a podobní exoti komunistické éry, by byla naprosto sebevražedná činnost... Dráždit tu velkou bandu rovnostářských parazitů placením daní mnohonásobně vyššími částkami, než odvádějí oni sami (u nich navíc z platů vyplácených z daní ostatních), se z pochopitelných důvodů nedoporučuje.

Mirek 9.7.2007 10:37

Re: Divná argumentace

Šokující je na celé nereformě skutečnost, že prezident NKÚ Ve svém hodnocení státního závěrečného účtu konstatoval, že ani jedna účetní jednotka nepředala NKÚ účetnictví v pořádku tak, aby odpovídalo skutečnosti a odráželo stav veřejných financí. Všem účetním jednotkám bylo vytýkáno, že nemají vedeny inventurní seznamy dle skutečnosti, že účtují o zálohách, které nebyly vypláceny a další výtky směřovaly k nedostatkům v účetnictví, které podle NKÚ není pravdivé, tedy prezident NKÚ všem poslancům sdělil, že nedoporučeje státní závěrečný účet odsouhlasit. Bohužel nikdo a nic nemůže potrestat státní správu za špatně vedené účetnictví a za chyby v účtování, takto lze potrestat pouze fyzické osoby a firmy. Na stát nikdo nemůže. Přesto poslanci ODS dali návrh na odsouhlasení státního závěrečného účtu a skoro všichni poslanci tento návrh podpořili a to včetně KSČM a ČSSD, protože kdyby ho neodsouhlasili, tak by nemohl stát vydat státní dluhopisy! Tedy není to v tom, že by občané a firmy odváděli málo, ale v tom, že státní správa (ministerstva a jejich obslužné společnosti)  neumí účtovat a hospodařit. Stát se nechová jako hospodář, ale jako rozhazovačný dětinský a zhýralý mladík, který rozhazuje peníze, které poctivě nevydělal, a má je jenom svěřené. Jinými slovy bych to definoval, stát vědomě pod vedením kterékoliv strany, poslanecké sněmovny a senátorů a za dohledu Ústavního soudu okrádá občany a firmy a vyhazuje za zbytečnosti, které nejsou nezbytné pro občany, aby si zajistil obdiv na mezinárodním poli, jak umí s občanem a firmami na svém území zatočit, když není v kase tolik, kolik potřebuje na své vyhazování a pro svoje úředníky a policajty.

Mirek 9.7.2007 10:23

Při tom, jak je v současné době nastaven návrh nereformy veřejných financí bych

předpokládal, že nejdříve dojde ke snížení úředníků státní správy, ke snížení stavu poslanců a senátorů a jejich posluhovačů ve sněmovnách, že dojde k tomu, že státní správa začne méně utrácet za elektřinu, za papír, za techniku, za teplo a vodu a začne pořádně pracovat a začne konečně poskytovat služby, které občané poptávají a ne ty, které nechtějí. Zatím je to naopak, kdy je neustále občan přesvědčován, že úředníků, soudců a policajtů je málo (o armádě se nemluví, ta se poflakuje na různých misích mimo republiku). Zvýšení nízké sazby z 5% na 9% (už se uvažuje i o 11,12 a 13%) zvýší ceny o 4%. Zatímco dopravu, léky a potraviny potřebuje každý z nás k životu, televizor si nekupujeme každý den. Navíc při zrušení 12% daně z příjmu a nahrazení jednotnou sazbou 15% se zvýší daň pro nízko příjmové skupiny o další 3%. Je velmi smutné, že stát, který má zajistit občana proto, že občan státu poskytuje finanční prostředky formou zdanění a dalších odvodů nedobrovolně vybíraných není schopen občanovi zajistit ani důstojné dětství, ale ani důstojné stáří. A to je zapotřebí definovat. Zatímco zisky z kapitálu nejsou daněny vůbec, stejně jako náhrady poslanců a senátorů, tak jiné příjmy daní stát takovým způsobem, že to občas není únosné a to formou daní, které jsou například počítány z hypotetických průměrných mezd, do kterých jsou započítávány příjmy všech občanů, mimo příjmů prezidenta a vlády. Potom se nedivme, že jsou průměrné příjmy vykazovány tak vysoké, jaké jsou, ale většina občanů průměrný příjem nedosáhne. Chtít tedy za současného stavu, kdy státní správa utrácí za nesmyslnosti (vojenská technika-prototypy vozidel, letadla a podobné) dělat reformu financí, aniž by se zakázalo státu utrácet finance občanů je zavádějící a klamavé a to nejenom formou zákonů, ale také nařízení a dalších ze strany států na vyšší odvody občanů do státní kasy. Celá nereforma je o tom, jak naplnit státní kasu, aby stát mohl utrácet, ale nikoliv ve prospěch občanů, ale ve prospěch svůj.

oakman 9.7.2007 10:23

Ano Honzo 42, jsi rypák

protože pokud někdo "od státu nic nechce", tak by neměl otravovat traktáty tvého druhu.

To je práě ono - vysvětlit rypákům, že stát není firma která se stará o jejich zadky a chřtány - že je to naopak - stát bude jen takový, jaký si ho rypáci udělají.

jirka.s. 9.7.2007 10:22

Re: Re: Re: Re: Extrémní egoismus zničil zdravý rozum

Ten tvůj "liho" je pro tebe zřejmě signifikantní! Myslet si, že vypuzovat znamená vymýtat, opravdu předpokládá být alespoň týden naložený v lihu! Kouzelné je, že abonentu nabízíš ještě i další jazyky, při čemž nejsi schopen zvládnout ani ten mateřský!

oakman 9.7.2007 10:20

I worme, Francie je typický příklad hladostátu socialistického ražení!!!

Chraň nás bůh před takovými příklady!!!!! Nebo chceš navázat a jejich příklad a povinně zdražit ze svých daní jablka, hrušky, třešně?? Je zajímavé, že socialistická Francie má - nejdražší dálnice (platí každý - cash), nejdražší služby ve stravování a nejdražší náklad na jednotku vypěstované plodiny..... prostě socialistická paráda pro chudý, co??

oakman 9.7.2007 10:16

DPH není otázka sociální.

Je to daň rovná, každý platí stejně. Socialistický výmysl je ovšem dvojí sazba.

Vysvětlete mi, prosím, logiku sazby, která daní dopravu 19%, zatímco hotelové ubytování je za 7%. V čem je hotel více sociální než bus do práce??

Je lepší, když stát zákonem osvobodí některé služby od DPH úplně a všechny ostatní jsou vyměřeny stejně - jednou sazbou.  Čím méně vyjimek, sazeb, tím méně podvodů (viz LTO - kdyby se neblblo s bolševickou slevou "na topení", k žádným milardovým podvodům nikdy nedošlo. Také jedna sazba umožňuje otevřít diskusi o její výši - diskusi mezi státem a voliči, ne diskusi mezi lobujícími podnikateli a uplacenými poslanci.

Nazývat úpravu daně zdražováním je další příklad bolševické demagogie. Usuzovat na chování firem při změně sazby je také bolševické hvězdopravectví - cena paliv na volném trhu osciluje již pár let nahoru - dolu a dnes to považujeme za normální. Tak to musí být i u jiných komodit.

Jen ve chvíli, kdy jedno stejné zboží se prodává za dvě různé ceny (jako sociální služba pro jedny, jako "luxus" pro zbylé, se otevírá prostor pro státně - podnikatelské zlodějiny. Ono je tu totiž potřeba čistit na obou stranách - nejen na straně "klientů", kteří mají jediný argument - vydělají "málo", ale i na straně poskytovatelů těchto státem povinně předražených služeb (musí se nažrat nejen pan "podnikatel se státní přízní", ale i zloději s razítky, jejich rodiny, známí a ostatní xindlové).

čtenář 9.7.2007 10:13

Divná argumentace

"Taková změna by samozřejmě naprostou většinu zboží, které je dnes zdaněno sazbou 19%, zlevnila a pouze menší část zboží v současnosti se sazbou 5% zdražila."  -  takováto argumentace vůbec nepomáhá při prozazování zcela nezbytné reformy. Pětiprocentní sazbou je zdaněno zboží každodenní potřeby. Jenom další nahrávka na smeč populistům.

Domníván se, že v této zemi už nikdo neprovede reformu tak, jak ji bylo možné provést.  To jest rátkodobé snížení spotřeby zaviněné snížením koupěschopnosti, coby prvním dopadem takové reformy, vystřídaném v poměrně velmi rychlém sledu ekonomickým růstem a tudíž rychlého zvýšení koupěschopnosti všech vrstev obyvatelstva. Je to všechno dané neustálým odkládáním té reformy a nereformním postojem voličů, kteří svou volbou setrvale přinášejí výsledek "ryborak". Prostě se musí počkat na totální kolaps státních financí.

darny 9.7.2007 10:12

Ale......

Autore, kam jsi chodil do školy, když nemáš ponětí o základním obchodním principu?

I-Worm 9.7.2007 10:10

Místo celého článku stačilo pod titulek napsat

v parlamentu!

Kajan 9.7.2007 10:04

Zdravý rozum ve skutečnosti neexistuje, neboť jím myslíme každý ten svůj !!! Dzp.

oakman 9.7.2007 10:02

Právě naopak!!

To vaše řešení je jen chlácholení davu. Taty musí nastat rázná politika, která mnohým vysvětlí, že jejich schizofrenní postavení (na jednu stranu se tváří jako chudí, aby něco "slevili", ale v hospodě je tady každý "střední třída".

Tady se strašně lže o postavení jedince ve společnosti. Masová pravidla vegetace nastolená socanem podporují odborářskou lemplovinu tam, kde věcnou hodnotu pracovního výkonu nahrazuje masovost, stále se tu tváříme, že leckerá dělnická povoláí jsou "ctnostná", i když je dávno vykonávají za "zvířecích" podmínek cizinci. Na Plzeňsku, Budějovicku, Pardubicku platí, že sice města mají slušnou míru nezaměstnanosti, ale ve fabrikách dělá více cizinců, než našinců. Výsledkem je stav, kdy 40% domácí populace se tak či onak přiživuje na státní kase, zatímco státní kasu plní cizinci a ti, kteří jim vytvářejí pracovní příležitost.

Sociální smír musí být nastolen tak, aby to byl smír - ne diktát. To znamená, že KAŽDÝ OBČAN bude roven nejen před soudem, ale i před berňákem.

I-Worm 9.7.2007 10:00

Re: Re: A co takhle zlevnit lokomotivy

a aby to stát moc nebolelo, tak ten papír byl často k dostání jen v Praze.