16.5.2024 | Svátek má Přemysl


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
pozor! 9.7.2007 13:22

Re: Re: Takže se tu všichni shodují, že ten chlív vlastně chceme......tak proč tu všichni nadáváte?? Žerte a nemelte o spravedlnosti, nebo o ni usilujte...

Každý programátor vám potvrdí, že existuje hranice, od které se tak zprasený program nevyplatí opravovat a lepší je ho zahodit a napsat celý znovu.

doktor 9.7.2007 13:20

Jan Bartoň

zřejmě nejí, nečte, je zdravý jak řípa a nemá děti. Jinak by nemohl napsat, že "MENŠÍ část zboží v současnosti se sazbou 5% by zdražila". Menší - jak pro koho. Ta "menší" část zboží jsou všechny potraviny, včetně nealkoholických nápojů, všechny léky a zdravotnické prostředky, všechny knihy, noviny a časopisy, pokud v nich nejsou reklamy, dětské sedačky do automobilů, dětské pleny, veškerá hromadná přeprava cestujících, shromažďování a rozvod vody, čištění odpadních vod, veškerá zdravotní a sociální péče, úklidové práce,

Jura Jurax 9.7.2007 13:20

Já bych se zeptal zase takto:

Proč má být žádoucí, abych já, který zdaňuji většinu svého příjmu nyní ve 32% pásmu, i nadále platil těch 32% a tím ročně přišel o několik desítek tisíc na ve prospěch těch chudších? Když i tak platím daně v absolutní hodnotě mnohokrát vyšší než ti chudší?

A navíc: proč je rovná daň nemorální, kdežto rovné zdravotní a sociální pojištění, na něž zaměstnanec (včetně toho, co za něj skrytě odvede firma) platí víc než na daně, nemorální není? Nebo aspoň zatím žádného bijce za práva chudých to dosud nenapadlo?

;-( 9.7.2007 13:17

Re: Re: Re: Při tom, jak je v současné době nastaven návrh nereformy veřejných financí bych

Nejsimaly, jsi blby.  Úředníci jen a jenom realizují zákony, jak je PSČR vyprodukuje. Po legistrativní smršti následuje smtšť úředníků, protože ti původní podle nového ZP nesmí pracovat 27 hod. denně. Oe. 

pozor! 9.7.2007 13:11

Re: Zdravý rozum říká přesný opak toho, co autor článku.

Je to tím, že ODSák dělí svět na dvě části. Sebe a zbytek. S tím, že on je ten, který má "zdravý rozum" který mu velí všechny co nejvíc okrást. A samozřejmě předpokládá že ostatní jsou na tom stejně, tedy že se zase mimo jiné snaží okrást oni jeho.

pozor! 9.7.2007 12:57

ono by úplně stačilo

Ono by úplně stačilo, kdyby se daně staly věcí zcela veřejnouo, případně i s možností částečné ho rozhodování kam půjdou. První výhoda je, že by to přineslo kontrolu nad plýtváním. Druhá výhoda by byla ta, že by lidi přestali mít pocit, že ty daně někomu jen tak věnují aby se mu dobře žilo, ale viděli by, že se používají na věci které i oni používají.

pozor! 9.7.2007 12:52

Re: Re: Autor v prvním odstavci jasně dokázal

Původní pravice vždy prosazovala zájmy francouzského krále a aristokracie. To je demokracie?

Modrý pták 9.7.2007 12:51

Já myslím, že mu zbytečně spíláte.

On se přece ke svému světonázoru zcela jednoznačně a jasně hlásí: " Zdravý rozum naopak říká, že čím je společnost organizovanější, tím více potřebuje peněz a tím více je nutno odvádět na daních." O tom prostě není sporu. Čím více Vám někdo organizuje život, tím více k tomu potřebuje předpisů, které musí někdo vytvářet, někde sedět, na něčem je tvořit atakdále. Je tudíž jasné, že má Ivan naprostou pravdu. Když budete koukat na místní stránky, tak zjistíte, že to je velmi rozšířený názor. Více zákonů, více úředníků, více přerozdělování je tou správnou cestou. Fakt mu zbytečně spíláte.

pozor! 9.7.2007 12:51

Re: Re: Autor v prvním odstavci jasně dokázal

Když už něco máš proti tomu co jsem napsal, tak alespoň inteligentně.

pozor! 9.7.2007 12:50

Re: Re: Autor v prvním odstavci jasně dokázal

Pevná vláda monarchy nebo kohokoli kdo se nějakým způsobem cítí být schopný rozhodovat za jiné (jako třeba Mr. Topolánek) se s demokracií jaksi neslučuje.

qwert český rypák a anarchokap 9.7.2007 12:47

Re: Reformy se vždy provádějí na účet dolních vrstev

Až na to, že dobře situovaná většina volí právě ČSSD, protože neche aby se změnil status quo - nechce žádnou změnu a žádné reformy. Kde nic není totiž ani smrt nebere - vaše představa, že stát zbohatne na tom, že lidem s 0 přijmem vyplatí o 500 korun nižší dávku je iluzorní. Proto i Tlustého reforma vydusí nižší střední třídu, tj vrstvu,  která beztak na dávky dosahuje jen v minimálním množství. Divil by jste se, kolik rodin s příjmem 50 tísíc měsíčně volí ČSSD...

oakman 9.7.2007 12:45

Nesmysl!!

DPH - pokud jsi nakoupil a topil ve vlastní kotelně mohla být řešena dle faktické spotřeby cílovou dotací na jeden nerentabilní provoz.

Rohlíky jsou dle tebe sociální prvek, ale MHD už není?? Tak proč je doprava v té vyšší sazbě?? Hotelové ubytování je jistě také výrazně sociální služba - vůbec to není zlodějina hotelové lobby, že.

K navyšování ceny po změně daně dochází zejména tam, kde nefunguje trh - porovnání vezmi v dopravě silniční, kde firmy soutěží o zákazníka a jezdí mnohem levněji než nákladově nesrovnatelně nižší, ale cenově monopolní železnice.

On totiž jen socanský hňup nepochopí, že jako obchodník vyhrávám, když u mne nakupuje více lidí, čehož dosáhnu (zejména v jídle) tím, že ZLEVNÍM  proti konkurenci. Toho mohu docílit ovšem jen když je trh volný, nezaneřáděný pobídkami řetězcům, výrobnám západního "lídla" a jiným svinstvům, kterých se na mne vláda dopouští.

qwert český rypák a anarchokap 9.7.2007 12:41

Re: Symptomatické

Proč chcete více penež do pokladny namísto rozpočtových škrtů. Bush starší také seškrtal nemyslné výdaja a ve finále poplatníkům vyplatil poplatníkům přeplatky na daních.

oakman 9.7.2007 12:35

Plurál není majesticus,

nýbrž tu myslím tu menšinu, která se jednou za 4 roky sejde, aby vybrala z těch stranických hovad tu méně zhoubnou formu diktatury lumpenproletariátu - moderně řečeno evropský sociální stát...

Mluvím tu o těch, které tu místní rudooranžoví vlajkonoši označují jako "modrou verbež" - prostě ty, kteří tu nechtějí řvát po ulicích o potřeby, které si potichu zajistí sami.

xx 9.7.2007 12:32

Re: Zdravý rozum říká přesný opak toho, co autor článku.

Žádný zdravý ani nezdravý rozum neexistuje. Existuje jenom Rozum a Hloupost. A právě Hloupost je ta základní substance, která tvoří vesmír. Rozum je jenom porucha nebo singularita v nekonečnosti Hlouposti. Proto taky nelze žádný boj proti Hlouposti vyhrát, ale nesmí se přestat bojovat, protože Rozum prohrát může. Vykašlete se na "zdravý rozum" a používejte jenom Rozum. Doslova.

qwert český rypák a anarchokap 9.7.2007 12:30

Re: Re: I worme, Francie je typický příklad hladostátu socialistického ražení!!!

Kdyby šlo mýtné do obecních rozpočtů těch obcí na jejichž katastrálním území komunikace vedou, dávno by byla celá dálniční síť hotová. Problém je v tom, že jde do jednoho pytle státního rozpočtu.

oakman 9.7.2007 12:27

Ivan alias Bolševik

nám tu zase něco hlásí!! Daně tu platí skoro všichni - nějaké. Kolik mají zaplatit, jim vyměří státní úředník na berňáku. Pokud někdo "ojebává", tak je to jen benevolence státního úředníka. Tak přestaň kecat hovadiny od Zápotockého!!

Kdybys nebyl trouba, tak bys věděl něco o účetnictví. Protože trouba jsi, můžeš si s ostatními trouby zde dál myslet, že daně platíš jen ty - ono se to potom lépe volí tu rudou svoloč!!

Infrastruktura se staví zejména na pobídku investora - tak se náhle za rok dostaví Hradecká dálnice (zpožděna o 17 let), dáliční spojky na Ostravsku, vše se koná pro větší obrat obchodu, občan se synergicky veze jako budulínek na ocásku. Na silničí fond nepřispívají řidiči, ale majitelé aut - malý bolševíček Ivan se svou Škodivkou neplatí ani silniční daň, ani mýto....

Tohle Ivanovo malé domácí socanské žvýkání je krásnou ukázkou, jak deformované myšlení tu běžný břídil má...

qwert český rypák a anarchokap 9.7.2007 12:27

Zde jde o to, naučit českého rypáka starat se o stát

pane, do důchodu mám dost a dost daleko a vůbec nepočítám s tím, že od státu neco dostanu. Jediné co mne mrzí, že stát mi nebízí vyvazovací smlouvu - dohodu o tom, že já si nebudu platit na důchod a stát mi pak nic nedá. Takhle je to tak, že já ze zákona musím platit a stát mi pak dá stejně prd.

jsemmaly 9.7.2007 12:25

Re: DPH není otázka sociální.

Pokusím se Vám vysvětlit proč je nutná nižší a vyšší DPH: chléb, rohlík , maso, bydlení a pod. k životu nezbytně potřebujeme (a většinou ti, kteří tyto produkty vytváří bývají nejméně placeni). Některé produkty k životu potřebujeme méně a některé vůbec, proto je na nich vyšší DPH( a většinou ti, kteří tyto produkty vytváří bývají více a nejvíce placeni). Zařazení toho kterého produktu do té které skupiny je věc jiná.

Měl by jste vědět, že na maloobchodní ceně PHM tvoří  asi až 70% daně.Byly velké kotelny na LTO a lidé by topení neutáhli.Dnes již jsou předělány většinou na plyn, takže LTO je mimo.     Jen by mne zajímalo, kolik se na těch vysokých daních na PHM vybere a kam ty peníze myzí, protože není na opravy a stavbu silnic a dálnic. KDO TO VÍ ??? 

xx 9.7.2007 12:24

Re: Re: Ano Bubne, v Americe se lidé za příjmy nestydí, tam také nejsou bohatí předmětem závisti a nenávisti přímo třídní.

Však Francie je taky největší socialistická země Evropy!

qwert 9.7.2007 12:14

Re: DPH není otázka sociální.

Viděli jsme při posledním zdražení rohlíků za 1,50 na 1,90 tj.cenový skok o 27 procent z důvodu, že jeden ze vstupů (elektrická energie - která se rohlíku promítá několika halíři) zdražila o pár procent.

Nejlepší by bylo definovat trestný čin "roztáčení inflační spirály ze strany státních úředníků" s postihem doživotního zákazu ve veřejných funkcích.

jakovy 9.7.2007 12:13

Ivane, máte pravdu. Re: Zdravý rozum říká přesný opak toho, co autor článku.

Jedině 100%-ní daň (pro ty zlé) by se mírně blížila zdravému rozumu indiána, hodní sjou nedaněni. Ale 126 % je lepší, že. Tak to zas tak udělejte, a půjdeme zase tam, kde jsme byli leta letoucí - do pr**** na věčné časy.

Čest !

jezevec 9.7.2007 12:12

Re: Zdravý rozum říká přesný opak toho, co autor článku.

Pojďme si to spočítat.

Chudý zaplatí na dani ze svého minimálního příjmu 200 korun, k tou dostane sociální dávku, přídavek na děti, dotaci na stavenní spoření, . . . . . na zdravotní dani zaplatí 1300 korun/měsíčně ale jen na každoroční třítýdenn chřipce zkonzumuje 20.000. Výsledek zdanění chudého pro stát je prudce záporný.

Bohatý podnikatel si koupí mercedesa za dvě mega, jen v ten okamžik letí do státní pokladny skoro 400 tisíc na DPH. Za benzín propálený ušlechtilým šestiválcem dovalí další kilo ročně na spotřební dani z benzínu a DPH. Fakt si myslíte, že by bylo lepší, kdyby tech sto táců zdanil a nekoupil si nic? Nemá tam třeba někdo práci?

čtenář 9.7.2007 12:11

Reformy se vždy provádějí na účet dolních vrstev

a nejspíš to tak je spravedlivé (v demokratickém systému), protože kdo jiný umožnil neschopným, zkorumpovatelným zástupcům "lidu", aby se dostali na místa, kde nemají absolutně co pohledávat ?!!. Jenom vyšší počet hlasů !! A vyšší počet hlasů zajistí jenom většina, kterou jsou ti méně majetní, méně zaopatření příjmy. Hlasy dobře situované menšiny nemohou v demokratickém systému přihrát nikomu vítězství.

Tudíž poté, co si ti chudí dostatečně a hlavně opakovaně navolili, co si navolili, tak potom přijde ordre de jour - reforma !!  A tak ji zaplatí ze svého. Jak si ustlali, tak si lehli.

qwert 9.7.2007 12:09

Re: Re: Při tom, jak je v současné době nastaven návrh nereformy veřejných financí bych

na to stačí schválit výdajovou stránku rozpočtu ve výši 90 procent letošního rozpočtu.

qwert 9.7.2007 12:07

Re: Re: Re: Takže se tu všichni shodují, že ten chlív vlastně chceme......tak proč tu všichni nadáváte?? Žerte a nemelte o spravedlnosti, nebo o ni usilujte...

nevšiml jsem jsem si, že by Tustého reforma nějak výrazně omezila nesmyslné mandatorní výdaje typu "stavební spoření"

I-Worm 9.7.2007 12:03

Re: I worme, Francie je typický příklad hladostátu socialistického ražení!!!

tak s těmi dálnicemi bych byl pro, abychom si příklad vzali! Ale ne zdražením dálničních známek - hezky vybírat mýto, ale tak jak ve Francii, ne nějakým podrbaným systémem. A tvrdě pokutovat pokusy o podfuk.

Ivan 9.7.2007 12:02

Zdravý rozum říká přesný opak toho, co autor článku.

Propagandisté modrých ptáků mají nějaký jiný "zdravý rozum". Zdravý rozum naopak říká, že čím je společnost organizovanější, tím více potřebuje peněz a tím více je nutno odvádět na daních. ODS ptáci naopak soudí, že je dobré, když například hospodský nebo soukromý zubař bez registrační pokladny neodvádějí žádné daně a přitom chodí po silnicích zaplacených z daní těch "socek", totiž těch, kteří ze své práce za plat daně odvádět musí. A používají celou infrastrukturu (placenou z daní) v míře daleko větší, než oni poctiví zaměstnanci. Z daní je placena policie, která rovněž ochraňuje především bohaté v míře daleko větší, než je daňová progrese. (Modří propagandisté jistě začnou blábolit o možnosti soukromé  ochranky neuvědomujíce si, že takové poměry už byly odzkoušeny například v Somálsku ajiných podobných prosperujících zemích.)

čtenář 9.7.2007 12:02

Re: Já se musím opravdu smát....

Pane, chápu a rozumím Vašemu rozhořčení. Pokud nehodlám to Vaše my, brát jako plurál majestikus, tak se ptám, kdo to je my.  :-)  Nezapomeňte, že útočit na společenský systém konexí, znamená útočit na podstatu českého reálného způsobu života. Tady nejsme v nějaké občanské společnosti. A ani to nehrozí.

jsemmaly 9.7.2007 11:57

Re: Re: Při tom, jak je v současné době nastaven návrh nereformy veřejných financí bych

Asi Vám, pane uniklo, nebo schválně zapomínáte, kdo se po roce 1989 hrnul ke korytům a jaké zákony při tom vytvářel.Byly to zákony , které umožnily beztrestně rozkrást  vše  dobré a zničit  vše životaschopné co v této zemi bylo. Ti, kteří takové zákony přijímali si samozřejmě nejvíce nakradli a  majetek a peníze znamenají moc. První vláda bylo ODS s dalšími pravicovými partajemi. Tak si přece nebudou zdaňovat to, co si nakradli. A samozřejmě, krást budou dále. Jen si to schovají do zákonů. Deset procent z milionového, nebo většího, ročního platu ani ve své peněžence nepoznáte ( přitom pro mnohé to je i roční příjem v čistém). Ale, když Vám někdo sebere deset procent ze stotisícového platu ročního, tak to už je sakra znát.

K Vašemu připomenutí  komunistického "úředníci do výroby", lze jen dodat: v době rozmachu "průmyslové revoluce" se koupil  do fabriky stroj a vyhodili se dělníci na dlažbu, aniž se někdo staral jestli pojdou hlady nebo ne. Za komunistů ti úředníci měli aspoň práci a za ni plat. A jak je to dnes: koupí se počítač, nebo raději více kusů a přiberou se ouřadi a vymýšlí se pro ně "práce".  Většinou zbytečná a záměrně se z jednoduchých postupů dělají složitější a složitější.