3.5.2024 | Svátek má Alexej


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Milan 22.3.2008 16:19

Pane Jelínku

 Pane Jelínku,  vůbec nevíte o čem mluvíte. Neznáte , jak to ve zdravotnictví chodí  Víte kolik stojí ošetření kojence v inkubátoru?  Někdy jsou to statisíce . Rodičům  je těch pár korun navíc hrazeno   v dávkách  a   těch pár korun  nikoho nevytrhne a kdo je v nouzi si může přinést potvrzení a platit nemusí,  Co se týče důchodců . Postavte se někdy do kterékoli lékárny a sledujte  kdo kupuje ty zbytečné  komerční  vitaminy a  tzv doplňky stravy,za sta Kč , které jsou  většinou jen balastem. A co v ordinaci? Někteří  chodili až pro I4 léků  a to od každého chtěli nejméně dvě balení. .Když jsem jim, jako  dlouholetý praktik, chtěl léčbu zredukovat , byli mnohdy agresivní a  šli si stěžovat! Při tom jsem přesvědčen, že více než  4 léky  brát víc škodí, než prospívá, Jak musí mít zdravé orgány ten, kdo to snese delší dobu?. Ale oni navštívili několik odborníků, každý , neznaje  co již užívají, poněvadž to většinou zapřeli ,nebo zapomněli,  předepsal  další lék. Kromě toho se chodili do čekáren spíše  pobavit s ostatními .Léky hromadili a tak jsem se setkal při ohledání babičky  s léky  i za \\\\\\\\\\\\\\\\\\\\5OOOO Kč!!!!  , na které nebylo sahnuto, ale byly propadlé a tak bych mohl pokračovat. držím palce reformám, jinak  zdravotnictví padne do úplného marazmu.  Vy jako soc dem byste si také  půjčil, vždyť se z toho :"platí jen úroky" Jak prohlásil ekonom Paroubek. V První republice byl slogan" Sociální demokrat, jinde nemoh, doma krad  a to trvá.

Mráz 22.3.2008 21:36

Re: Pane Jelínku

Pane Milane, jste-li praktik, tak jasně , ža musíte hájit Julínkovi reformy. Řekněte tady všem na rovinu, že vybrané 30,-koruny ve vaší ordinaci jdou jen do vaší kapsy. To není přece žádná reforma. Akciové společnosti = zdravotní pojišťovny == MOŽNOST TUNELU!!!! Nebo krachu.

Mráz 22.3.2008 21:55

Re: Pane praktiku Milane

Pane Milane, sdělte veřejnosti, že vybrané 30ti koruny ve vaší ordinaci jsou jen pro Vás. Svobodně rozhodujete jak s těmito penězi naložíte. Tomu říkáte reforma? Převod nemocnic na akciové společnosti za účelem lepšího hospodaření? Nestačilo by jen vyměnit vedení nemocnic, aby lépe hospodařilo? Akciovka nemusí zisk odvádět zpět a navíc již mnoho akciovek zkrachovalo (někdo tomu říká tunelování). Ten nešvar některých lidí, který popisujete, asi možná máte pravdu. Ale takových lidí je ani ne procento. Většina lékařů pracuje v nemocnici a má ještě soukromou ordinaci. Jsou to pašáci, že dokáží pracovat tolik hodin týdně. V nemocnici, kde lékařům není zároveň povolená soukromá praxe, tak taková nemocnice dluhy nemá. To o něčem svědčí. A pojišťovny, vysoké náklady pro jejich provoz, tam je mnoho rezerv. Ale Vy se díváte jen jedním směrem a proto je tady ta hrozba marastu.

baci 20.3.2008 10:05

lepší zdravotnictví

děkuji,já o organisaci píši asi 15 let snažím se srovnávat zahraniční zkušenosti i naše historické mám o tom řadu článku na http://bakala.bigbloger.lidovky.cz/ a jeden který ukazuje funkční systém rakouský a nář před rokem 1951 repektive 1948,naprosto souhlasím s tím že by mělo zdravotnictví fungovat lépe a je řada věci.které se dají změnit zadarmo a to je narovnání vztahu lékař pacient   http://bakala.bigbloger.lidovky.cz/c/22417/Platby-ve-zdravotnictviJak-to-tady-vlastne-bylo-pred-rokem-1948.html ajiné.Nikdo zatím kromě Macka a částečně Kubinyiho a nyní Julínka nepřišel s koncepcí a to jsem měli myslím 15 ministrů

Richard III. 19.3.2008 23:02

Balast naší politiky

Největší přítěží je Paroubek a Rath. Jejich politika nepotápí refromu zdravotnictví, ale finance této země a hlavně lidi v ní.

Vlad 19.3.2008 23:53

Re: Balast naší politiky

Tak jsem "znejištil". Že by kradli jako členové a příznivci ODS?

Znáte starobylé heslo z dob komunismu? Vůl nerozumí, vůl reformuje.

Dotázek 19.3.2008 22:04

Proč

Milý neviditelný pse,

proč u vás tisknete toho Jelínka?

Bubik 19.3.2008 22:20

Re: Proč

dobře že ho pes tiskne. Alespoň člověk vidí jak smýšlí ČSSD...

Magor Milda 19.3.2008 21:57

Pane Jelínek,

váš kamikadze se česky vyslovuje jako kamíkazé, což je tedy něco jako mudžáhid.

PetrK 19.3.2008 20:52

Co Paroubek jen naznačí, trouba Jelínek

halasně vytrubuje do světa.

Michael 19.3.2008 17:47

Jelínku,Jelínku!

Zdroje jsou a nakonec levice má v rukávu reformu na snížení obrovského vládního a státního dluhu a v takové verzi,že všichni dostanou za méně práce více peněz.K znovuzavedení státně důležitých výhod (jako na př.pastelkovné)doporučuji ČSSD přislíbit sprejerům barvy zdarma (jsou to také voliči),neboť Vy jistě snadno zdůvodníte,že v podstatě náročné odstraňování jejich výtvorů přináší spoustu práce a tím snižuje nezaměstnanost!:-D

Nomen 19.3.2008 20:07

Julínek je přínos - pro Michaela určitě...

Karel 19.3.2008 17:19

Jelínek se stává přítěží ,zavřeli mu think tank :-)

Má ho dost i Paroubek ;-D;-D;-D

badaxe 19.3.2008 19:38

Re: Jelínek se stává přítěží ,zavřeli mu think tank :-)

No on parohatec neměl think ale thing tank. Přiznám se že mne tím tehdy když se tak podepsal potěšil a bylo to snad poprvé kdy jsem socanům a jiným bolšánům věřil. O jeho "intelektu" to asi říká dost :-)

libero 19.3.2008 16:41

"Julínek se stává přítěží "

Jo, reforma přes kazišuctví lidovců začíná fungovat, Julínek začíná oranžgutanům vadit.

Jana 19.3.2008 20:11

Re: "Julínek se stává přítěží ten už je přítěž

Vstoupíte do čekáren nemocnin a slyšíte ty krásná slova na Topolánka a Julínka a o privatizaci slyšíte  co zas talmanová potřebuje s Dalíkem a Topolánkem chce udělat z úrazovky svoje pracoviště až ji vykopnou z parlamentu Topolánková již na tom pracuje tak v Brně budou mít v úrazovce živnost proto se tak rozčiluje(Y)

H.K. 19.3.2008 20:59

Re: Re: "Julínek se stává přítěží ten už je přítěž

Máte Vy nějaký názor na řešení situace v zdravotní péči v ČR?

Jana 19.3.2008 22:04

Re: Re: Re: "Julínek se stává přítěží ten už je přítěž

určitě je mnoho způsobů ale ne ten co předvádí Julínek. Ve zravotnictví soukromých privátních lékařů za napsání neschopenky a sestry které všechno ostatní řídí ze zdravotních pojišťoven platby jsou vysoké proti chirurgům v nemocnici internistům v nemocnici atd. Privátní dr posílá na odborné vyšetření a finančně je na tom lépe než lékaři v nemocnicích a to je hne první řešení udělaní inventarizace kolik je potřeba privátních lékačů a to je tak 60  procent

Bubik 19.3.2008 22:22

určitě je mnoho způsobů

jmenujte dva, prosím. Nebo alespoň jeden. Jinak Vás nutně musí mít lidé za žvanila.....

Vlad 20.3.2008 0:03

Re: určitě je mnoho způsobů

Za něho:

1. Jedna povinná státní zdravotní pojišťovna, která nepotřebuje správní radu, výjezdní zasedání, zisk, sponzorování a reklamu. Další soukromé jak kdo chce.

2. Stanovit hranici lichvy včetně léků a lékáren. Za Rakouska byla lichva nad 6 % čistého zisku.

Milan 22.3.2008 16:32

Re: Re: Re: Re: "Julínek se stává přítěží ten už je přítěž

Myslíš  si příteli, že 6O% priv. lékařů stačí, brzy se dočkáš.  Za několik let budeš hledat praktického lékaře  se svíčkou v pravé poledne a nenajdeš, poněvadž nebudou! A myslíš si, že Těm kteří fungují  dosud  létají pečení holubi do  úst?  To by čekatelů bylo    stovky, ale oni nejsou žádní. V Nemocnici se lékař nemusí starat o nic, než o svou odbornou činnost, lékař v praxi  má  spoustu vydání, daně,  lat sestry, nájem ordinace, placení účetního  , energie atd. a hlavně má mnohem větší zodpovědnost .V Nemocnici má každý krytá záda!. Opravdu mu závidíš? Vždyť si můžeš udělat jeho kvalifikaci a stát se praktikem. Nikdo tě nenutí, abys  dělal v nemocnici ak

krtek 19.3.2008 15:50

NEŘEŠÍ SE PŘÍČINY, JE SNAHA ŠPATNĚ ŘEŠIT DŮSLEDKY !

Veřejnost neni ještě informována o všech navrhovaných zákonech, to co bylo předvedeno v mediích a probíhá v praxi je však dostačující k odmítnutí takového "ozdravování" zdravotnictví a nás pacientů. Vůbec se vláda neodhodlává vyřešit cenové proporce nakupovaných léků a zdravotnických potřeb, jen slovy ministra Julínka "dostali lékaři v poplatcích ty peníze, po kterých volali" a majitelé lékáren,kterých vyrostlo jako hub po dešti, si mno ruce a odjíždějí na několikatýdenní a několikanásobné dovolené ze svých již postavených haciend. No, chápu, nemůže být každý bohatý, ale aby se to vydávalo za pravicovou politiku je hnus, který se ODS krutě nevyplatí. Alespoň doufám, i když si tím nejsem tak jist, když nejpopulárnějším politikem je údajně primátor Bém, který je ve skutečnosti neštěstím pro Prahu a pražany a ve svém důsledku i pro ODS. To by však bylo akceptovatelné. Demagogie ODS je stejná jako demagogie zločinců KSČ. Kdy to lidé pochopí ?

Roman 19.3.2008 16:00

Re: NEŘEŠÍ SE PŘÍČINY, JE SNAHA ŠPATNĚ ŘEŠIT DŮSLEDKY !

Metody jsou stále stejné, akorát znaménko je opačné.

Co víc si přát:

Částečnou privatizaci povinných veřejných plateb a bez konkurence. Tohle nemá s myšlenkou volného trhu nic společného. Mluví se jen o privatizaci, ale slovo konkurence nezazní v materiálech těchto ideologů ani náhodou.

liška 19.3.2008 16:38

stokrát ano

Naprosto souhlasím včetně Béma. Ale copak je to tak dávno, kdy byl nejpopulárnějším politikem Gross? Nikdy jsem nepochopila proč. Reformy zdravotnictví se ale fakt bojím. Proč nepřevezmeme už vyzkoušené a zase musíme nejdřív vyzkoušet, co nikde jinde nefungovalo. Včera jsem se nasmála, když jsem si šla po půl roce pro léky na svou chronickou nemoc. Vlastně jsem si šla pro recept. Lékař se mě zeptal, jak se máte? A stálo mě to třicet kaček. Nejdražší otázka na světě. Za dvě minuty jsem byla z ordinace pryč. Za tu umělohmotnou krabičku od zmrzliny plnou drobných mi ale bylo fakt stydno:)

libero 19.3.2008 16:43

Re: stokrát ano

Bez klinického vyšetření nemá na těch 30 Kč nárok.

liška 19.3.2008 17:00

Re: Re: stokrát ano

to ale přece nebude nikdy žádný pacient řešit. A v tom je právě ten problém. Chodím třeba k očaři a platím mu ročně 500 Kč, jelikož tam chci chodit, věřím mu. Vlastně je to víc než těch třicet kaček, ale nějak mi to vadí míň než ta umělohmotná krabka u něj na stole:)

Adina 19.3.2008 17:35

Re: stokrát ano

 za napsání receptu se neplatí, otázka - jak se máte - není vyšetření, pan doktor trochu ujíždí....

lary 19.3.2008 17:53

Re: Re: stokrát ano

liška samozřejmě lže. To je taková taktika socanů .

liška 19.3.2008 18:17

Re: Re: Re: stokrát ano

nejsem socanka, ale je fakt, že určitým demagogickým zatměním mi voliči ODS připomínají starou dobu. Kdo není s námi, je proti nám. Upřímně nevím, proč bych si to vymýšlela, naopak mě to pobavilo, a pak spousty dalších lidí, jimž jsem to vyprávěla. Vlastně nám to vylepšilo s kolegy pracovní den, to za těch třicet kaček stálo:) Jsme jenom lidi, každý si rád přilepší:)

badaxe 19.3.2008 19:47

Re: Re: Re: Re: stokrát ano

no a pak že nejste socanka, s kolegy v pracovní době místo práce (za kterou berete peníze) žvaníte o blbinách a to že tím okrádáte zaměstnavatele (asi stát a tedy nás všechny) vás nikterak netrápí. Možná kdybyste opravdu pracovala, vydělala byste si víc a těch 30,- Kč by vás netrápilo a to jestli padají do krabičky od zmrzliny nebo třeba do plastového míče by vám bylo fuk (akorát vaši spolupracovníci by se holt nesmáli). Takže se socanko nad sebou zkuste zamyslet (pokud to dokážete) a zkuste si srovnat to že už ubylo lidí co si šli pokecat k doktorovi (je to zadara) a tím že to bohužel musíme platit i těm co si jdou postěžovat na zaražené prdy.