18.5.2024 | Svátek má Nataša


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
liška 19.3.2008 22:13

Re: Re: Re: Re: Re: stokrát ano

neokradla jsem nikoho, pracuji totiž na sebe neboli vystavuji fakturu za provedenou práci, a to i přesto, že chodím do zaměstnání. Je nás tam takových plný barák, kromě managementu, ti mají pracovní smlouvy, výpovědní lhůtu, stravenky i placenou dovolenou. Nakonec spousty mých kolegů v jiných barácích je na tom stejně. V  mém oboru se už nezaměstnává. Takže nám zaměstnavatel, jak vy říkáte, což samozřejmě není, cítí se jím být jen tehdy, když byste měl tendenci prodat svou práci jinému odběrateli. To pak vyskočí a začne hulákat, že zaměstnaní jsme přece u něho. Pro vaši informaci jsem snad nikdy nebrala nemocenskou, nebyla jsem nezaměstnaná a čtyři roky jsem neměla dovolenou, nemůžu si to totiž dovolit, jelikož mi ji nikdo neproplatí, o stravenkách ani nemluvě. Můžu si tedy vtipkovat, jak chci, jelikož žiju v takovém kapitalismu, že se vám o tom ani nesní. Ale jelikož je o mou práci docela zájem, nestěžuju si, ba naopak, vyhovuje mi to. Mějte se krásně:)

libero 19.3.2008 16:42

"Kdy to lidé pochopí ?"

Až tu budou samí bolševíci jako vy.

jirka.s. 19.3.2008 17:24

Re: Tak tohle je skutečně nádherné, krtku!

Veřejnost neni ještě informována o všech navrhovaných zákonech, to co bylo předvedeno v mediích a probíhá v praxi je však dostačující k odmítnutí takového "ozdravování" zdravotnictví a nás pacientů.  Tak to je skutečně nádhera, to se ti opravdu povedlo! Nejsi ty náhodou přímo dRáth?

Veřejnost ví o zákonech zatím kulový, ale to co o nich slintli v AHA a na NOVĚ, bohatě stačí krtkovi na to, aby je krtek odmítal!

Vůbec se vláda neodhodlává vyřešit cenové proporce nakupovaných léků a zdravotnických potřeb...  Ty máš snad nějaké tajné informace  co v těch zákonech je, něco o čem normální veřejnost nemá ani potuchy a nebo jenom tak blbě kecáš?

badaxe 19.3.2008 19:49

Re: Re: Tak tohle je skutečně nádherné, krtku!

Určitě má, partner bradavičník mu to špitnul do ucha, když mu v lihovém domě držel u pisoáru pinďoura :-)

baci 19.3.2008 15:13

na okraj

jen by mně zajímalo,kdo zde  diskutujích četlo  zákony,které se týkají zdravotnictví.Pan dr.Julínek se v mnohé může mýlit,ale příprava těcho zakonů,které dle mého nazoru jsou provázané ukazuje na kus práce a některé myšlenky jsou zajímavé.Reforma neprojde naprosto z jiných důvodů,ne z důvodů o kterých se hovoří ale pro některé zcela neprůchodné myšlenky myslí pacientů,lékařů a politiků.Jestli bude pojištovna nakupovaT péči taj jak se děje v okolních zemí,bude se samozřejmě snažit o co nejlacinější a i dobrou.Takže nemocnice,třeba pražské nemohou v konkutrenci obstát.To se netýká speciální péče.Ta bude špičkovým pracovištím hraZENA JAko dosaváde,iVšechny nemocnice i ty vysoce specialisovanée dělají 85 procent výkonů normálních,které se dělají v celé republice.Tak se těším,že nemocnice v Kroměříži ve Zlíně a třeba v Motole dostane za slepé střevo stejnou sumu.Ve firmě Bata blahé paměti byla povolena kritika jen tehdy ,když dotyčný přišel s lepčím nábrhem.

NP 19.3.2008 15:22

Re: na okraj

O jedné nemocnici poblíže Prahy se traduje, že kdo chce umřít tak si tam má lehnout. Bude asi nejlevnější a tudíž bez konkurence.  

baci 19.3.2008 15:44

Re: Re: na okraj

děkuji za to,že jste pečlivě četl můj příspěvek,takových nemocnic je víc bohužel i těch velkých hezký den

ocelin 19.3.2008 15:43

Vy si asi nejste vědom toho,

že ten svobodný trh zkreslují v první řadě ty pojišťovny podle toho kolik platí za bod a jak komu, že?Jestli chcete ze zdravotnictví zisky, musíte zrušit bodový systém a kontrolovat skutečné náklady zdravotnických zařízení o placení podle diagnozy už vůbec nemluvě...

baci 19.3.2008 15:48

Re: Vy si asi nejste vědom toho,

no vidíte ted jste trefil problém dokonale ano pojištovny určují a proto na jednoho pojištěnce v Praze připada ročně kolem 20 000Kč a na chudáka Valacha 15 000,ale to bude asi tím,že my jsme na "lontu"zdravější.K tomu kliše zisk-TB říkal podnik ,který má jen zisk je špatný hezký den

liška 19.3.2008 16:45

Re: na okraj

nemám dojem, že bych někdy byla ve svém zaměstnání chválena za odvedení kusu práce. Myslím, že za odvedení kusu práce je jaksi placený, a to z našich daní a hodně nadstandardně. Ale na ten jeho kus práce můžeme všichni šeredně doplatit. Mám mezi lékaři hodně známých, opravdu neznám chudýho doktora. Což mi nevadí, když jde o život, dal by každý všechno, aby ho lékař zachránil. Ale stav ve zdravotnictví není vina pacientů. Ryba vždycky smrdí od hlavy, neměla by se zachraňovat od ocasu:)

libero 19.3.2008 16:46

Re: Re: na okraj

Když ty peníze se ale hýbou kolem toho ocasu........

liška 19.3.2008 17:05

Re: Re: Re: na okraj

ale ta hlava by to měla dobře nastavit, což se dlouhou dobu nedělo, a teď jako že za to můžou pacienti. Kdepak. Pacienti to jen odskáčou, což ovšem není nic nečekanýho a ani novýho. Tak proč se vzrušovat. Mně vadí děti a senioři, to je nefér. Jsem v produktivním věku, tak budu platit, ale děti, které jsou závislé na tom, jestli máma s tátou mají, a staré babičky. To se nedělá:)

Vlad 20.3.2008 1:04

Re: na okraj

"o co nejlacinější a i dobrou." To mi připadá protichůdné, nejlacinější obvykle není dobré. "nemocnice v Kroměříži ve Zlíně a třeba v Motole dostane za slepé střevo stejnou sumu", když to budou dělat různé firmy a co nejlaciněji, jak to zajistíte? Jo a zlínská nemocnice musí samozřejmě konkurovat nemocnici v Aši. Kaší? Budou se tam vozit pacoši z Francovy Lhoty?

Mimochodem: Myšlenky na převrat 1948 byly taky provázané a daly kus práce.

Marjá, proč pořád prosazujete realizaci pouček nějakých teoretiků a mocenskou porážku jiných partají i za cenu devastace státu? Proč se jen nesnažíte, aby zdravotnictví fungovalo lépe?

baci 20.3.2008 10:04

Re: Re: na okraj

děkuji,já o organisaci píši asi 15 let snažím se srovnávat zahraniční zkušenosti i naše historické mám o tom řadu článku na http://bakala.bigbloger.lidovky.cz/ a jeden který ukazuje funkční systém rakouský a nář před rokem 1951 repektive 1948,naprosto souhlasím s tím že by mělo zdravotnictví fungovat lépe a je řada věci.které se dají změnit zadarmo a to je narovnání vztahu lékař pacient   http://bakala.bigbloger.lidovky.cz/c/22417/Platby-ve-zdravotnictviJak-to-tady-vlastne-bylo-pred-rokem-1948.html ajiné.Nikdo zatím kromě Macka a částečně Kubinyiho a nyní Julínka nepřišel s koncepcí a to jsem měli myslím 15 ministrů

jinak hezký den

miki 19.3.2008 15:09

Julínek

je zatím jediný ministr zdravotnictví (a že jich už bylo), který má vizi, ale hlavně odvahu rozhrábnout ten hnůj protichůdných zájmů v našem zdravotnictví. Jestli se mu podaří reformy protlačit, klobouk dolů. Už teď má můj obdiv.

gerontusinza 19.3.2008 15:43

Už ani nepochybuji.....Re: Julínek

;-D jen nevím proč vám to hnojařství musím platit......;-D vy a ty vaše reformy.....vždyť jste vůl,.... ne vy jste korunovanej.....;-D;-D;-D

historik 19.3.2008 16:04

Re: Už ani nepochybuji.....Re: Julínek

Nechci komentovat, kdo je a kdo není vůl. Ale bývalý ministr zdravotnictví MUDr. Rath řekl jednou, že poplatky jsou nutné a podruhé, že poplatky pacienty ožebračují.

libero 19.3.2008 16:45

Re: Re: Už ani nepochybuji.....Re: Julínek

Nutné jsou ty do jeho kapsy, viz Klimovičová. Ožebračují všechny ostatní, i kdyby lidé destkrát ušetřili na daních!:-P

Tedy podle toho demagoga.

kobi 19.3.2008 20:53

Re: Re: Už ani nepochybuji.....Re: Julínek

at jsou poplatky ale u doktora,proc v lekarne? To asi si preje podsvince Cikrt kvuli sve rodine lekarniku8-o:-/;-O

jirka.s. 19.3.2008 17:01

Re: Už ani nepochybuji.....Re: Julínek

Gerontosaure, opět jsi zplodil nádherný příklad neschopnosti udržet myšlenku!! ;-D A co moč? ;-D

ocelin 19.3.2008 15:44

Můžete laskavě upřesnit,

kdo jde proti komu ?

libero 19.3.2008 16:44

Re: Julínek

R^i můjR^

Adina 19.3.2008 17:41

Re: Julínek

 až naplněná vize přestává být vizí, ta jeho je jen okrádání formou nemusí pršet stačí když kape. Lékaři si nechávají platit za děti, bez výdělku a od důchodců s příjmem třeba i 5000, nestydí se pak za ty peníze od babky a dědka  pobýt na pěkné dovolené či si jinak zvyšovat životní úroveň. Je to ostuda, která nezaslouží chválu.:-/ 

lary 19.3.2008 17:58

Re: Julínek

Tak pozor Miki, co reforma Marie Součkové o zabalených koblihách. To je snad nic ?

Vlad 20.3.2008 1:12

Re: Julínek

Já znal jednu, nějakou Pulkrábkovou, co měla dělat taky ministra zrvotničení, a ta měla taky tu vizi, totiž že je anděl a má křídla. A v tom blahém přesvědčení vylezla na Komáří vížku a zamávala pažemi a odletěla. Tenkrát záchranka zadřela motor, jak se tam snažila pro ni honem dojet. Nezachránila ji. A i kdyby ji zachránili, určitě by z toho rozhrabaného hnoje stejně dostala nějakou infekci a umřela by po dlouhém pojišťovnou hrazeném utrpení.

Roman 19.3.2008 14:46

Privatizace nemocnic

V Česku každá privatizace dřív, nebo později skončí průserem. To co možná funguje venku, u nás nemá šanci. Zase akorát budeme obšťastňovat Interpol seznamem hledaného manegementu nemocnic.

miki 19.3.2008 14:48

Re: Privatizace nemocnic

co tedy navrhuješ?

Roman 19.3.2008 14:56

Re: Re: Privatizace nemocnic

Nejsem odborník na zdravotnictví od toho jsou jiní a placení za to. Jen vím, že už byly výhrady ze strany EU, že buď je zdravotnictví soukromé s veškerými riziky podnikání a placené ze svého, anebo veřejné placené s pojištění. U nás vzniká jakýsi kočkopes, kdy povinné veřejné peníze potečou do soukromých subjektů. Jak znám domácí ranaře a vymahatelnost práva, tak tzv. "česká cesta" ve mě důvěru opravdu nevyvolává.

miki 19.3.2008 15:13

Re: Re: Re: Privatizace nemocnic

veřejné umírá na úbytě, soukromé nechceme

Roman 19.3.2008 15:23

Re: Re: Re: Re: Privatizace nemocnic

Jako heslo to zní možná dobře. Ale to je asi tak vše. Zatím mě není jasné, proč mám povinně platit daň (což zdravotní pojištění je) a vytvářet z ní soukromému subjektu zisk (pokud se privatizace týká fakultních nemocnic, nelze o volné soutěži mezi nimi hovořit ani náhodou a je to vždy regionální monopol). Pokud bych se rozhodl, že půjdu k soukromému subjektu v rámci konkurence a zaplatím to ze svého dobrovolně, je to naprosto něco jiného. Tohle mě spíš připadá jako podnikání za veřejné prachy. Ztráty v případě krachu budou veřejné(lidi poumírat nikdo nenechá) a zisky budou soukromé. Takové podnikání potom nemá chybu. Něco jiného je přece pokud si za své zbudujete kliniku, nesete veškeré riziko a také jedete za to co vyděláte na soukromých platbách. To už je podnikání se vším všudy.