21.5.2024 | Svátek má Monika


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Adina 19.3.2008 12:29

Re: Jenom mě napadlla pro všechny psavce otázka.

 zadluženy jsou i jiné státy, politici však myslí, nelezou do (Y) každému a nehrabou se v problémech tak neodborně s tím, že u sebe nešetří, ale začínají u těch nejvíc bezmocných V dětí a starých lidí. jsou to neprofesionálové kříženi s pittbuleteriéry;-(

jirka.s. 19.3.2008 16:42

Re: Jenom mě napadlla pro všechny psavce otázka.

Technická otázka, francku: Kde že bylo těch 26 miliard pohledávek? ;-D

mormor 19.3.2008 11:21

pojistovny

Mohl by mi nekdo na ROVINU rict,kde uz ma svoje jiste v tech zprivatizovanyh pojistovnach?Komu se bude sypat o vrecka  vybrane pojistne?Snad i nemyslite,ze by tohle dopalo dobre viy ruzne privatizase prumyslu -- Stehlik a pod.-Nedoufejte ze lide jsou tak pitomi a nevedi odkud vitr fouka a ze na tyhle blaboly skoci i kdyby se mluvci stavel na hlavu i s ministrem.A jestli se chce Topolanek udzet na vysluni,tak by mel hodne rychle premyslet.

Ježek 1 19.3.2008 11:20

Přítěž

Přítěží jsou Jiří Paroubek, David Rath, Vladimír Dryml, Michal Hašek, Lubomír Zaorálek a vneposlední řadě též Lukáš Jelínek

JE 19.3.2008 11:18

Máte chybu v titulku: Jelínek se stává přítěží.

artur 19.3.2008 11:07

Jak typické !

Pro naše novináře je skutečně snadné psát o "různých přítěžích a zátěžích", o spekulacích a pod. Pro nás, čtenáře je ale podstatnější, aby se vedla polemika v čem je reforma dobrá a v čem mizerná. Jaké alternativy jsou předkládány a nebo proč předkládány nejsou. Na to ovšem zřejmě rutinní práce pánů novinářů nestačí. Běžte se vycpat a nekritizujte kohokoli, který něco řeší, pokud píšete jak píšete.

NP 19.3.2008 11:06

Divné počty

Nejsem proti poplatkům ani solidaritě. Ale nějak tomu nerozumím. Je mi předkládáno k věření, že těch 200 miliard na evropskou medicinu nestačí. Na novém systému prý vydělají všichni. Povinná zdravotní daň se má snížit protože zdražuje cenu práce. Soukromé pojišťovny budou fungovat podle obchodního zákoníku a stát jim nebude do hospodaření mluvit. Za tzv. státní pojištěnce bude platit stát. Takže, kdo to všechno zaplatí?  Aby to fungovalo tak mi vychází jediné.  Soukromé pojišťovny budou obhospodařovat movitou klientelu, která jim náklady zaplatí komerčním pojištěním. Ostatní, včetně státních pojištěnců převezme  VZP, která bude v zájmu  sociálního smíru ještě nějaký čas dotována ze státního rozpočtu.

Adina 19.3.2008 12:32

Re: Divné počty

 ano o tom to je, koukají až půjdou od válu, aby měli připravená dobrá koryta. Měly by na to být paragrafy.

jirka.s. 19.3.2008 10:25

"Pak si lidovci (s ČSSD a KSČM v zádech) vydupali ...."

Tak to byl, ozdobo brdských lesů, jenom omyl nebo záchvat upřímnosti? ;-D;-D;-D

Kajan 19.3.2008 10:12

Už roky propaguji systém "tržními lvy na tržní vlky",

který zachovává solidaristický princip českého zdravotního systému, lépe řečene sdílení společného zdravotního rizika přesouvá až na úroveň národa, vtahuje do něho maximum tržních prvků a otěže řízení doslova předává plátci, tedy občanovi České republiky, lépe řečeno klientovi systému ! Samozřejmě, že tento systém je postaven jen na soukromých zdravotních pojišťovnách, samozřejmě, že předpokládá jen soukromé lékaře a soukromé zdravotní subjekty, samozřejmě, že stojí na soukromých zájmech klienta ! Samozřejmě, že VZP musí ze světa, neboť je to ona, která jakékoliv reformní prvky ruší a ničí právě tím, že je vlastně úřadem, který je hrobem vší efektivity ! Už se mi ani nechce znovu všechno popisovat. Cítím však, že Julínek uvažuje podobně ! Zřejmě z taktických důvodů však své záměry prostě předem neprezentuje. Začínám mu držet palce ! Dzp.

David 19.3.2008 10:28

Re: Už roky propaguji systém "tržními lvy na tržní vlky",

"Cítím však, že Julínek uvažuje podobně"...

Vy se k tomu ještě veřejně přiznáváte ?? Ha, ha, ha... Ten souzvuk intelektů !

jirka.s. 19.3.2008 11:18

Re: Re: Už roky propaguji systém "tržními lvy na tržní vlky",

Ty nejspíš z těch Bohnic budeš, viď, davídku,ale rozhodně ne MUDr. ;-(

Kajan 19.3.2008 10:10

Přítěží, jste Vy, Jelínku, jste jen hloupý socialista ! Dzp.

Malý Aston 19.3.2008 10:03

Zdravotnictví,černá díra na jakékoliv množství prachů!

Do zdravotnictví se může cpát a cpát a pořád to bude málo.Bez regulace,ekonomického sledování výdajů i příjmů to prostě fungovat nebude.Solidarita mezi zdravými a nemocnými je samozřejmost a dostupnost lékařské péče také.Jediná regulace je možná jen pomocí sledování výdajů,jejich kontrola a to zejména zdravotními pojišťovnami,neboť těm platíme a stát také a to za své pojištěnce jako jsou děti,důchodci a všichni státní zaměstnanci,které platí stát bez ohledu kde a u koho jsou pojištěni.Takže jeden zdroj prachů je státní kasa,do které platíme daně a zejména spotřební daň z cigaret a alkoholu.Druhý zdroj prachů jsou zdravotní pojišťovny do kterých platíme zdravotní pojištění. Jiný druh financování není ale může být po zavedení připojištění těch kteří na to mají a budou ochotni platit.A výdaje se musí hlídat a kontrolovat neboť jinak to ta černá díra prožere a zůstane nám jen nápis po Jakešovi " Ticho léčí".Regulaci výdajů mohli udělat socani,vládli tady 8 let a neudělali a dnes řvou že Zdroje jsou a všechno musí být zadarmo,jako by někdy něco bylo zadarmo.:-D

hrobník 19.3.2008 9:35

nechte julínka na pokoji

 všichni, co tady plkáte, mu nesaháte ani na paty

Koloděj 19.3.2008 9:29

Julinek se stává

JELÍnek se stává přítěží!

Karel 19.3.2008 11:06

Re: Julinek se stává

Ale, ot kolega Jelínek jen vyjadřoval své sny a přání... Pokud se Julínkovi reforma povede, bude naopak jedním z nejlepších ministrů této vlády:-)

Ašek 19.3.2008 9:03

H..........

Jsem dislektik a četl jsem nadpis---Jelinek se stává přítěží---Proti takovému nadpisu bych protestoval protože s jelenem je sranda.;-D

Marek Dalík 19.3.2008 8:57

Řeči o mimozemšťanovi Julínkovi z úst ČSSD jsou vcelku úsměné. S Paroubkovými marťany se Julínek nedá srovnat ani náhodou.

salant 19.3.2008 8:48

Diskuse

se mi zdá nějaká mdlá. Opřete se do toho pořádně, tak nějak po bolševicku, víc nadávek, urážek... Je jedno jaké barvy hájíte - tak zvostra do toho.

Teď vážněji - pročtěte si svoje názory zde. To není diskuse, spíše pomocná škola na výletě. Myslel jsem si, že jsme národ průměrně inteligentních lidí. Nejsme

M.i.D. 19.3.2008 8:28

Vysvětlete mi někdo...

...kdo je to ten "Kamikadze", který je na začátku článku? Nějaký Gruzínec? :-D

Netřeba 19.3.2008 10:43

Re: Vysvětlete mi někdo...

Pokusím se to vysvětlit. Jak známo, tak kamikadze byli sebevražední japonští piloti, kteří v zoufalém boji japonské armády se pokoušeli zvrátit výsledek tím, že s letadlem zaútočí na loď nepřítele s úmyslem ji poškodit, zničit, zapálit, potopit, prostě uvést do nefunkčního stavu.

No a stejný úkol, jenže týkající se zdravotnictví, má Lulínek.

Možná s malým rozdílem. Japonští kamikadze si uvázali na hlavu šátek se symboly, které snad  měly vyjadřovat nějaké samurajské tradice. Tedy tradice velmi vznešené, vážené a ctěné celou japonskou společností.

Jenže Lulínek si uvázal na krk jakousi kreaturu, která za něho hovoří a staví věci z nohy na hlavu. Oba chtějí zprivatizovat zdravotnictví, ale právě mluvčí je ukázkou toho, kdo by zcela určitě nepřežil, kdyby od dětství musela být jeho péče hrazena z prostředků rodičů. Leda by byli zbohatlíci typu Beatles, Billa Gatese nebo našich polistopádových podnikatelů.

lary 19.3.2008 11:14

Re: Re: Vysvětlete mi někdo...

To víš, kvalit ministryně Součkové nedosahuje, ale snaží se.

Netřeba 19.3.2008 13:26

Re: Re: Re: Vysvětlete mi někdo...

Součková byla amatér. Ta koukala namastit kapsu sobě a jakémusi (ne)právníkovi Nováčkovi ze Šlapanic u Brna.

Zato Lulínek to bere hákem. Zrušit v Brně Úrazovou nemocnici, nemít za ni náhradu (kdo trochu zná situaci v Bohunické nemocnici a nemusí mít strach z postihu, mi dá zapravdu), za to by v předchozím režimu vyletěl ze strany i z funkce, v o trošku starším režimu by skončil v Jáchymově jako sabotér a v ještě předchozejším režimu by v Osvětimi profičel komínem. I s mluvčím, ten by šel jako první.

M.i.D. 19.3.2008 11:32

Re: Re: Vysvětlete mi někdo...

Mýlíš se, milé Netřeba - ty píšeš o KAMIKAZE. To je něco úplně jiného. Pan Jelínek je bohužel přílišný suterén, který rád používá cizí slova, aniž by věděl, jak se píší a co znamenají ;-)

Netřeba 19.3.2008 13:17

Re: Re: Re: Vysvětlete mi někdo...

Nevím z jakých pramenů čerpáte. Já jsem nejprve použil paměť a ta mi řekla, že se jedná o významově totožná slova, jen je rozdíl ve výslovnosti, protože latinka a znakové písmo nemusí mít adekvátní jazykové  vyjádření.  Jelikož jste mě předchozím příspěvkem  ( v 11:32 hodin)  zviklal, použil jsem slovník cizích slov. Výsledek předkládám:

cizí slovo   

 odpovídající význam

 detail

kamikadze, kamikaze >> japonský sebevražedný letec za 2. světové války » kamikadze

M.i.D. 19.3.2008 14:42

Re: Re: Re: Re: Vysvětlete mi někdo...

Jenže to vložené "d" je český patvar, stejně jako chybné vkládání do slova "bizarDní". Nikde jinde se to takto nepoužívá ani nevyslovuje.

Netřeba 19.3.2008 15:32

Re: Re: Re: Re: Re: Vysvětlete mi někdo...

Dřív se tomu říkalo  "špecifiká"  :-)

Netřeba 19.3.2008 13:20

Re: Re: Re: Vysvětlete mi někdo...

Nějak mi to předčasně uklouzlo. ještě jsem chtěl poznamenat, že to nic nemění na tom, co jsem napsal v příspěvku v 10:43 hodin.

jirka.s. 19.3.2008 17:35

Re: Re: Vysvětlete mi někdo...

Za to ty ses tedy, netřebo, fotrovi poved' !!! Raději s tebou měl prásknout někde o plot! Duševní postižení tvého typu je totiž  daleko nebezpečnější a pro společnost mnohem a mnohem dražší než postižení pana Cikerta, to jenom pro tvou informaci, jak se ta, podle tebe, zmr/de, ta "kreatura" jmenuje! ;-O