6.5.2024 | Svátek má Radoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Laco 14.6.2009 13:14

Proč mají restaurace sníženou sazbu DPH?

Laco 14.6.2009 12:09

Ryba smrdí od hlavy

Možná by bylo dobré, aby poslanci přijali zákon, že zákonodárci ani strany nesmí přijímat dary ani žádnou jinou formu reklamy od tabákových společností, ani od žádných jiných organizací a firem, které mají zdroj příjmů postavený na vědomém poškozování zdraví občanů. Myslíte, že je šance je přesvědčit

Laco 14.6.2009 12:09

Re: Ryba smrdí od hlavy

reklamy ... chtěl jsem říci podpory

vasekpav 14.6.2009 12:35

Re: Ryba smrdí od hlavy

To je problém poslanců a úředníků v celé ČR !jsou dvě možnosti ,Jestli jdu proti zájmu občanů , tak jsem blbec a nepatřím tam a nebo jsem uplacený a tím tam nepatřím tuplem ?!!!Žádná jiná varianta není !!!>-;-€

MR 14.6.2009 13:06

Re: Ryba smrdí od hlavy

Takže dodavatel knedlíků - náš úhlavní nepřítel? Nepoškozuje nadměrné pojídání knedlíků zdraví občanů?

Pane jo, co tady se dá vymyslet za bláboly! Ještě tady chybí "přiměřeně" ;-D.

Bohužel, šance někoho přesvědčit o kdejaké konině je zde veliká.

Laco 14.6.2009 13:13

Re: Ryba smrdí od hlavy

Jak poškozují knedlíky naše  zdraví? asi tak stejně jako těstoviny. Problém není v knedlících ale v přežírání a nezdravé skladbě stravy, především nedostatku zeleniny. Ale rozumím a chápu, že v kuřáckém "štyrce" je vrcholným kulinýřským skvostem guláš se šesti.

Honza 14.6.2009 13:42

Re: Ryba smrdí od hlavy

To je demagogie. Víte o tom, že se můžete klidně zabít i pitnou vodou? Stačí jí vypít několik desítek litrů. Knedlíky k tomu ani nepotřebujete.

AAA 14.6.2009 13:26

Re: Ryba smrdí od hlavy

Jeste byste mohl presvedcit stat aby neprijimal spotrebni dane z tabakovych vyrobku...

Laco 14.6.2009 13:31

Re: Ryba smrdí od hlavy

To se mi pochopitelně nepodaří, koneckonců poslanci začínají veřejně snít o zdanění prostituce. Znáte tu studii Phillip Morris vekteré  vysvětlovala, že kouření je prospěšné pro státní kasu, protože  tabákové výrobky jsou zdaněné a kuřáci dřív umíraji a ušetří tak údaje ve zdravotnictví?

hlava22 14.6.2009 13:35

Re: Ryba smrdí od hlavy

na tom něco je, drogového dealera se taky dost štítíme. No ale penuncia non olet, že.

clay 14.6.2009 11:26

fundamentalistický liberalismus

vede nezadržitelně k nastolení práva silnějšího. Už samotná podstata státu fundamentalistické představy nabourává. I liberálovi musí být jasné, že absolutní práva jsou relativizována právy jiných, protože nikdo se nepohybuje ve vzduchoprázdnu. O míře této relativizace může být veden spor a ten se zde také odehrává. Pokud mají být některá práva omezena, je vždy nutno pečlivě vážit, jaká míra újmy je na straně těch, jichž se omezení týká a jaká míra újmy je na straně těch, v jejichž prospěch se toto omezení děje. V našem případě se majiteli hospody děje újma v tom, že "se mu jednoduše nechce", žádný racionální důvod zde neexistuje. Oproti tomu zde existuje reálná a prokazatelná újma na straně zaměstnanců i hostů daného zařízení. Prostým srovnáním lze pochopit, že obháci vulgárního "liberalismu" zde hájí neobhajitelné...

Ivošek 14.6.2009 11:49

Re: fundamentalistický liberalismus

A vy zase tu svoji fundamentalistickou "pravdu" obhajujete pomocí lživých argumentů ... téměř všude nekuřácké restaurace rostou jak houby po dešti a velice dobře prosperují, ale vy tady budete pořád tvrdit, že téměř žádné nejsou, včetně toho, že vůbec žádné nejsou u vás ve Varech a přitom i bez znalosti města stačí kliknout na web a máte jich náhle k dispozici docela dost. Ale to vy né, vy totiž chcete mít úplně všechny 8-o

clay 14.6.2009 17:13

Re: fundamentalistický liberalismus

jako houby po dešti?;-D A ve Varech?;-D Vy byste chodil na oběd do GH Pupp, kde taková restaurace je? Nebo které nekuřácké restaurace ve Varech máte na mysli?;-PRv

clay 14.6.2009 17:15

Re: fundamentalistický liberalismus

hledej šmudlo

clay 14.6.2009 17:20

Re: fundamentalistický liberalismus

co mi poradíte

Best Western Hotel Avita lázeňská zóna, Sweet Orient - asian restaurant Lázeňské centrum, Sorrento - grand buffet Lázeňské centrum, La Boheme - french restaurant Lázeňské centrum, GRANDRESTAURANT PUPP CAFÉ PUPP

Ivošek 14.6.2009 19:31

Re: fundamentalistický liberalismus

Já vám nehodlám radit - ve Varech jsem v životě nebyl a ani se tam nechystám, mě zajímají (hlavně kvůli našim dětem) nekuřácké restaurace v našem městečku a zde jich v nejbližším okolí mám nejméně sedm a to vůbec nepočítám ty, které mají stavebně oddělené kuřácké a nekuřácké sekce (např. když je restaurace nekuřácká a naproti přes halu je uzavřená kuřácká vinárna), přičemž čistě kuřácké jsou u nás pokud vím pouze dvě a obě jsou spíš pivnice než restaurace. Takové ty "smíšené" nepočítám vůbec.

Ale reagoval jsem na vaše tvrzení, že ve Varech není ani jedna a přitom internet tvrdí úplně něco jiného. A pokud vezmu těch našich sedm čistě nekuřáckých v mém okolí a podívám se na internet, tak zjistím, že na internetu je z nich uvedená jen jediná a tudíž logicky předpokládám, že i ve Varech jich bude ve skutečnosti také mnohem víc.

clay 14.6.2009 22:31

Re: fundamentalistický liberalismus

mám obražené všechny, takové ty běžné, kam lidi chodí na oběd. Nikde nejsou nekuřáci chráněni....ANI V JEDINÉ

vasekpav 14.6.2009 12:49

Re: fundamentalistický liberalismus

Jasně Clay .Pro RESTAURATÉRY a jejich zisk !!Je jídlo v Mekáčích jedinným důvodem návštěvy rodin a dětí ??Jestli se díky zastaralému a zaprděně kuřáckému stylu hospod , tomu lehce debilnímu štamgastáctví , nepřipravují o zisk velmi významné skupiny občanstva a tedy i zisku ?!?>-8-o

vasekpav 14.6.2009 12:54

Re: fundamentalistický liberalismus

P.S. bez jednoho zisku !!!:-/

tich@dohoda 14.6.2009 11:25

nejaky soudruh dole pise, ze "na zahradce"/pohostinstvi mu koureni nevadi

zrejme jeste nemel to "stesti" , pokud totiz mate smulu a k vedlejsimu stlu si sedne jedno , ci vice kurackych bezohlednych howad, tak si docela "uzijete" , bez ohledu na to, ze je to venku. Cest :-)

Honza 14.6.2009 13:51

Re: nejaky soudruh dole pise, ze "na zahradce"/pohostinstvi mu koureni nevadi

Jedna osobní zkušenost.

Po příjímačkách na osmileté gymnázium jsem vzal svého dvanáctiletého syna na zmrzlinový pohár do cukrárny s předzahrádkou. U našeho stolu byla dvě volná místa. Přišla starší dáma s dotazem, zda je zde místo volné, ač již ten dotaz byl dle pana Špačka zcela neslušný, přikývl jsem a dáma ještě s přítelkyní přisedla. Na to jestli si může zapálit již potřebu se zeptat neměla a okamžitě si i s tou druhou ropuchou zapálila. Záhy jsem byl za hulváta.

Je to pro mě poučení, že i kdybych byl příště kdekoliv u stolu sám, volné místo tam prostě nebude. Myslíte si někdo, že alespoň jedna z těch dvou ropuch měla pocit, že by mě nějak zkrátila v mých právech?

MR 14.6.2009 10:29

Vážený pane Čermáku,

těhle typů salonních "liberálů" jako jste vy je v novinách mrtě. Svoboda ano, ale jen pro mne a dle mých představ, že? Jedna věc je totiž svoboda (kterou vy si pletete s anarchií) a druhá nedílná součást liberálního pohledu na věc je nedotknutelnost soukromého vlastnictví a s tím související ochrana majetkových vlastnických práv. TYto věci jsou spojeny pupeční šňůrou a pokud ji řežete, postupně ztratíte jedno i druhé!   

HyP 14.6.2009 10:36

Re: Vážený pane Čermáku,

Zvláštní jak se cítí být kuřáci dotčení a najednou řvou něco o svobodě. Co takhle obyčejná lidská slušnost a tolerance? Nebo snad na stejnou svobodu nekuřáci nemají nárok, když se chovají ohleduplně ke kuřákům?

miroslavb 14.6.2009 10:49

Re: Vážený pane - kuraci a komuniste

pochopitelne v opacnem poradi jsou prirozenymi neprateli lidskeho zdravi, jsou prirozenou pricinou lidskych nestesti. moje svagrova (kuracka) rekla: oni prisli na navstevu a kourili ty svoje cigarety - musela jsem vyvetrat a vycistit byt - tedy: ty jeji ji nesmrdi. z toho vyplyva, ze kuraci jsou omezeni sobci a komuniste neomezeni vrahove.

MR 14.6.2009 10:59

Re: Vážený pane - kuraci a komuniste

Tak bojujte za úplný zákaz kouření!  To je legální a upřímné.

Akorát  jen mrkněte do historie, třeba prohibice v USA a pak teprve uvidíte co to je boj mafií na vlastní oči! To se s Vámi vsadím, ale když potom toužíte.......

A co automobilová doprava, to je přece také nebezpečné a je to přirozený nepřítel lidského zdraví. Pořádně zregulovat a lépe rovnou zakázat.

clay 14.6.2009 11:03

Re: Vážený pane - kuraci a komuniste

nežvaňte o prohibici, tu vám nikdo nenutí....žvaníte, jen abyste se měl kolem čeho motat...Rv

MR 14.6.2009 10:50

Re: Vážený pane Čermáku,

Vážená/ý HyP - jsem nekuřák a kouření mi možná vadí víc než Vám;-). Přečtěte si to ještě jedou pořádně co píšu. Problém není ani tak co ale kde!  Když Vám bude funět někdo kouř pod nos na "veřejné" autobusové zastávce (a bude to majitelem resp. správcem - radnicí nepovoleno) jsem s Vámi a budu Vás bránit ze všech sil ale předchozí uvedené je naprosto ale naprosto něco jiného.

Jinak pochybuji, že p.Čermák nebo ostatní si neumí vyhledat na internetu restaurace, kde se nekouří nebo mají oddělené prostory! Jinak šance pro všechny restauratéry a hospodské - vidíte jakou máte možnost na trhu? Otevřete si nekuřácké zařízení a koruny se k Vám jen povalí!  Na tom nemůžete prodělat!

clay 14.6.2009 11:02

Re: Vážený pane Čermáku,

valíte tady něco o nedotknutelnosti soukromého vlastnictví. Ta je tady ale garantována státem a to za jistých okolností. Jinak byste si musel tu "nedotknutelnost" hájit se zbraní v ruce. Pokud nechcete, aby nastoupilo právo silnějšího, musíte přistoupit na podmínky, které si ten garant dává. Tedy i na to, že když své soukromé vlastnictví dáte ve prospěch podnikání za účelem zisku, pokud zaměstnáváte zaměstnance, pokud k vám chodí lidé, pak musíte splňovat jsitá kriteria daná státem - garantem nedotknutelnosti soukromého vlastnictví. Děláte z liberalismu obyčejnou nadávku... Rv

MR 14.6.2009 13:03

Re: Vážený pane Čermáku,

.....pokud k Vám chodí lidé............můžete mi říci jeden jediný důvod proč by ke mně chodili, když to budu dělat blbě? Restauratér nepotřebuje mít podnik pro všechny ale jen pro ty, kterým to vyhovuje a jsou ochotni svoji spokojenost dát najevo odměnou.  

tich@dohoda 14.6.2009 10:04

pojdme se shodnout na tom, ze se neshodneme jiz na definici verejneho prostoru a tedy ani na oznaceni restaurace za verejny prostor...

viz titulek, BOMBON/. s tim soukromym/verejnym prostorem, to si vzpominam, nekdy v 1994-5 za mnou prisel nejaky urednik z radnice, s tim, ze musim platit poplatky za reklamu umistenou pred mou kavarnou/soukromou/. Argumentoval jsem tim, ze to "acko" je postaveno na soukromem pozemku, ktery sousedi s chodnikem , tedy neni umisteno na verejnem prostranstvi. Soudruh urednik argumentoval, ze jde sice o soukromy pozemek, ovsem s charkterem verejneho prostranstvi, nebot neni nijak oploceno a verejnost tam ma volny pristup. Ten urednik nastesti byl rozumny a poradil mi kompromis, at se to "acko" pripevnim na stenu toho domu, prakticky skoro na stejne misto, ovsem o cca 1 m vyse. Tak jsem to tak udelal. Jinak uz dalsi komentatori upozornili, ze provozovani pohostinskeho zarizeni je podmineno dodrzovanim docela velkeho mnozstvi predpisu a zakonu . Fanaticke blekotani modreho bolsevika , soudruha Kraba je totalne mimo misu . Pochopitelne ten "novy" zakon takovym fanatikum hraje do not. Navic, koureni jde napric spolecenskym a politickym spektrem, tedy , jako politicke tema tezko pouzitelne, mohlo by tristit jednotu v politickych uskupenich. Ciste z pohledu bussiness je ten zakon silne diskriminacni k provozovatelum nekurackych pohostinskych zarizeni, zejmena v mensich mestech/obcich . Tam totiz provozovatel muze klidne nabizet daleko horsi sluzby a kvalitu, pokud dovoli koureni , v pohode vyhraje nad slusnou a kvalitni konkurenci. Prave plosny zakaz koureni by nastavil objektivne rovna pravidla v konkurencnim boji. Cest :-)