5.5.2024 | Svátek má Klaudie


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Mistr Jan Hus 9.5.2008 22:08

Bravo, moc pěkně jsi to napsala !

R^R^R^R^R^R^

Pavla 9.5.2008 12:26

Re: Re: bobo - estébácká loutka

Jaký lži? Že to nevyplácí rovnou jemu ale jeho firmě? Ať si dělá blbce ze svojí mámy... Vždyť ta omluva je ironií jako vrata přece není naivní. A jestli ji je něco závidět? To že váží tunu a vypadá jak lokomotiva s plastikou? Nebo její intelekt kterému se směje 90% národa a obdivuje jí jenom natrženej, komunistickéj póvl. A kdyby takhle pracoval každej, chcípneme tady hlady. Kdy si šáhla naposledy na praci? Vždyť máš z lenosti zkroucený ruce!

Fafa 8.5.2008 23:30

Re: Adame:

oprava byli vsichni

Fafa 8.5.2008 23:27

Adame:

odhadnul bych, ze vericimi (at uz v ramci jakekoliv cirkve) byly dejme tomu do konce 18.stoleti skoro vsichni. Jestli to byla poslusnost nebo svobodne rozhodnuti, to nevim. Ale vsimnete si, ze nabozenske spory se vedly v rovine sporu dvou dogmat, ne v rovine vira vs. ateismus.   

Fafa 8.5.2008 23:21

Martine:

ciste technicka otazka. Jak podla Vas byla v dobe Jana Husa financovana Universita Karlova a Betlemska kaple?

adam 8.5.2008 23:20

Re: martine:

donedavna byli věřici všichni..... ???? Opravdu? Byli veřící, nebo byli poslušni a byli stoupenci nějaké církve? To je velký rozdíl!!! Území dnešníčh Čech je 600let silně poznamenáno negativními vlivy jak katolické církve tak následným vyústěním nálad v protikatolické cítění... Ostatně Kristus nebyl žádný papež, ni biskup a ani neshromažďoval majetek vydíráním/vymaháním od věřících.... Na rozdíl od Vlka a Graubnera....

Fafa 8.5.2008 23:19

Valonisi:

Každý kdo chce pěstovat svého koníčka a víra v boha je soukromý koníček, musí si na něj vydělat svou prací! Chcete mít svého velebníčka a pana biskupa, složte se, vážení  věřící,  na svého koníčka! Nechtějte se svojí zálibou parazitovat na práci jiných!\

Valonisi, problem je v tom, ze verici v minulych generacich se slozili na sveho konicka, poridili si celkem pekny majetek a sveho konicka chteli financovat z vynosu tohoto majetku. Lec majetek jim byl statem zabaven a Vy ted v podstate rikate: "Vami nasetreny majetek si nechame a Vy se na sveho konicka skladejte znovu."  U Vami zminovanych ostatnich spolku by ekvivalentem bylo sebrat zahradkarum jejich pozemek a rict, at se zacnou skladat na novy. 

Fafa 8.5.2008 23:07

martine:

To je jednoduché - kdo věří,ať platí.....kdo nevěří,neplatí.Jako v obchodě....

Skvela myslenka. Jenom bych Vas rad upozornil, ze az do (historicky) nedavna byli verici skoro vsichni. Tak presne v intencich Vaseho navrhu verici platili a cirkev mela znacny majetek. Takze by se tem vericim zase pro zmenu jejich majetek mohl vratit. Nebo Vy si to predstavujete tak, ze verici budou platit, cirkev si nasetri, stat ji nasetrene periodicky ukradne a verici budou platit znova?      

Hrad 8.5.2008 22:59

Re: Re: JuraJurax

Ukradení se má vracet??? !!  Co když všichno okradení zemřeli? Ukradné se nevrací, ukradené se znovu krade. Kdysi se říkalo: "proletáři všech zemí spojte se". Dne se  takový "blábol " nikdop nevysloví. Protože všichni zloději jsou už dávno spojeni.Globálně, regionálně, místně,  a nejlépe v místní organizaci strany lidové. ODS jim v tom zdatně sekunduje již na okresní úrovni.

Fafa 8.5.2008 22:59

Juro:

Vracet majetek církvím je vracet majetek subjektu, jehož zájmy nemusí být totožné s našimi

To je mozna pravda. Ale stejne, ne-li vice se da pochybovat o tom, ze je v nasem zajmu ten majetek nechat ve sprave politiku. Ani jejich zajmy nejsou nutne totozne s nasimi.  

Hrad 8.5.2008 22:48

Re: Re: Re: Re: Církve by pak pozbyly smyslu své existence

Já u toho klepání(klávesnice)  nepěju. A  to nekecám!!!!

Hrad 8.5.2008 22:44

Re: Re: Koho chleba jíš toho píseň zpívej...

Podstatně. Žádná z vyjmenovaných nemá v čele ani v prd.li VLKA.

Martin 8.5.2008 22:40

Re: Re: Re: Církve by pak pozbyly smyslu své existence

To jste měl ovšem zůstat zticha.

adam 8.5.2008 22:34

Re: Koho chleba jíš toho píseň zpívej...

Takže, aby někdo nebyl nařčen z toho, že si buduje přístup ke korytům, že je bolšovik, atd... Tak má mlčet k tomu, že se tady připravuje zadlužení budoucnosti ve prospěch několika vysokých církevníh hodnostářů? Tunel?!  Kolik lidí v ČR aktivně praktikuje náboženské obřady? 5%? 8% 10% - víc jistě ne. Tak čím se liší církev od spolků typu rybáři, mylsivci, filatelisté,....?

Sutera 8.5.2008 22:26

Re: Bobobolsevikova, stahnete trochu, zacinate byt i nechutna

Pro uplne blbe dodavam,na minci byl cisaruv portret.

Sutera 8.5.2008 22:25

Bobobolsevikova, stahnete trochu, zacinate byt i nechutna

A k te katedrale Sv Vita, ta byla postavena pred reformaci, jestli vite o cem mluvim, neni sporu o tom pod jakym vyznanim. ,,Co je cisarovo cisari a co je boziho bohu,, citat slov Jezisovych, ktery ukazal na rimskou minci. Katedrala nenese obraz moci svetske ale cirkevni, patri tudiz cirkvi,to je snadna logika.

zdravotník 8.5.2008 22:19

Protože se blíží volby do evropského parlamentu

a pani Bobošíková by nerada opouštěla to skvělé korýtko začíná lézt politickým stranám někam, zatím to zkouší na obě strany, však on jí na to někdo skočí.

Forstmeister 8.5.2008 22:18

Ocenění

Jakožto paní Bobošíkovou "nemusím", v tomto jejím příspěvku má dle mého soudu pravdu (oponenti nemusí souhlasit). Církev pozbyla majetku rozpadem k.u.k. Rakouska/Uherska , a to pozemkovými reformami ČR roku 1919 a 1923. K 25.2.1948 církve a kongregace vlastnily cca. 6000 ha lesní půdy, ostatní lesní půdu měly církve pouze v užívání, na základě vládních výnosů z let 1925 a 1927. Hovořím o lesní půdě a lesu, (druh pozemku = 10). Dle dřevinné skladby lesních oblastí, průměrného bonitního stupně skupin dřevin, zakmenění 10 a přiměřené metody sortimentace a daných cen sortimentů, ať "nežeru", šacuji to, i s přirážkami na resonanci, maximálně do do dvou mld. Ať mi to nějaký soudní znalec vyvrátí.  

Jura Jurax 8.5.2008 22:14

Re: Re:

Jenže Emil Škoda, Baťa, Hlávka, Kolben s Daňkem a další dělali něco užitečného, což o církvi - najmě katolické - beze zbytku tvrdit nelze; její role byla přinejmenším rozporná a často vyloženě záporná. A hlavně hromadila majetek - samozřejmě ku větší slávě Boží, jak jinak :-/

AeroKarel 8.5.2008 22:09

Re: neni nahodou pani Bobosikova

Ne, to je její styl od doby, kdy jsem ji prvně zahlédl v bedně.

Prakticky národní socialismus.

Jura Jurax 8.5.2008 22:09

Re: Re: Soudružko Bobo! / církvim sluší skromnost

Tak  tak - a církev katolická je chudobná ... a pak je ještě ta o Červené Karkulce ... mimochodem zažil zažil jsem socialismus (jsem ročník 49) a teď kapitalismus; jsem patrně ten odíraný, neboť jsem zaměstnanec, a přesto si medím - jsem-li teď odírán, tak za socialismu jsem - ač pracující lid - na tom byl mnohem hůř. Jan Pavel II. prostě a jednoduše kecal;  současný kapitalismus zvýhodňuje malou část lidí - ty šikovné, pracovité, nadané - a tomu zbytku umožňuje slušný život; někdy i slušnější, než si zaslouží. Aspoň u nás.

OneTearofBlueDeer 8.5.2008 22:07

neni nahodou pani Bobosikova

poslankyni v Europarlamentu ? Ja si porad myslel, jak se bije za svoje volice v krasnem Strassbourgu, a ono ejhle, zacina boj na domaci fronte o znovuzvoleni. Koneckoncu v Alsasku je krasne a plat je jiste snesitelny. Ton a obsah clanku uz moc snesitelny neni, od populismu k narodnimu socialismu.....pani Bobosikova pouzila zrejme novou taktiku:-/:-/

Jura Jurax 8.5.2008 22:01

Re: Re: Re: Re: Re: nemocí šílených krav postižená Bobo

A mimochodem Jirásek nebyl až tak antikatolík - v F.L.Věkovi třeba ...

Jura Jurax 8.5.2008 21:58

Re: JuraJurax

No, kéž by byly moje obavy liché - ono doba se může všelijak zvrtnout a třeba Polsko mi přijde odstrašujícím příkladem. Pro odluku církve od státu samozřejmě jsem, památek je mi taky líto ... nicméně osmdesát miliard je holt osmdesát miliard, za to by se dalo pořídit mnohé užitečné ... ukradené se má vracet, já vím, ale třeba naši rolníci všichni své zpět nedostali ... a církev je spolek stejně jako svaz zahrádkářů, neměla by mít extra postavení (jehož se domáhá); církev je jakýsi servis pro věřící - tedy ty, kdož jej potřebují - a nechť si jej platí věřící sami; a humanitární služby poskytované pod ochranou církve mohou být placeny stejně jako ty poskytované jinými subjekty ... ono je to spíš politická hra a vydírání lidovců, co na tom loupou politický perníček, protože volby dopadly jak dopadly a koalice je nesourodý slepenec, kde dvě pidistrany vydírají a sabotují kde co ... :-/

Zdendáč 8.5.2008 21:56

Souhlas...

Ovšem možná tak v 18 století...

Zdendáč 8.5.2008 21:47

Koho chleba jíš toho píseň zpívej...

Madam Bobošíková je momentálně převlečená za služku pracujícího lidu a ve jménu strany,která se téměř půl století chovala hůř než inkvizice dnes přednáší na téma církevních restitucí.Tedy majetku,na jehož znárodnění a zpustošení se právě tato strana sama nejaktivněji podílela...

Na vydráždění mrzkých závistivých půdů kdejaké Ivky to ale jak vidím docela bohatě vystačí...      I proto myslím, že víc než nějaká církev se v české kotlině roztahuje vliv bulvárního tisku a z toho plynoucí blbost téměř nekonečná...

Jura Jurax 8.5.2008 21:33

Re: Re: Re: Re: nemocí šílených krav postižená Bobo

No, on Jirásek žil koncem 19. a začátkem 20. století; nevolnictví bylo zrušeno cca století předtím. Jinak ovšem jsem Jiráska četl - celého - a nic proti němu; naopak, jeho knihy se mi líbily.

Nemo 8.5.2008 21:33

Re: Ad: Ksindl...

Když on se ten Krylův citát náramně hodí i na katolickou církev.

Jura Jurax 8.5.2008 21:30

Re: Re: Re: Ano, nemocí šílených krav

Jistě - jako každá paralela poněkud kulhá - nicméně posilujeme si něco, co může být nepřítelem - a co jím kdysi bylo (do jisté míry ovšem, dějiny jsou složitější než se dá vypsat na tak malém kousku).

Zdendáč 8.5.2008 21:30

Ad: Ksindl...

Nedělám si o církvích žádné iluze a umím jim přiznat jenom jistý (historický) podíl na tom, že některé sebou jaksi nesly vzdělání a kulturu, i když bych se nechtěl pouštět do soudů a diskuzí o tom,jak kdy a za jakou cenu...

Způsob,jakým se ale na tohle téma "baví" ta narudlá pizda mi ovšem nutně připomíná známý Krylův text : "Na rohu ulice,vrah o morálce káže..."

Vím, že z její strany nejde o nic víc než o politický kalkul v kombinaci s chladnou vypočítavostí,tedy žádná ztráta paměti...Tou zde ovšem trpí úplně jiní a není jich zrovna málo.Myslím těch "diskutujících", kteří jí tu závistivou propagandu zobou z ruky a spolehlivě baští...