3.5.2024 | Svátek má Alexej


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Waltr 8.6.2008 15:32

Neviditelný pes je prostě sprostá žumpa! Hnus!

vf 26.5.2008 9:48

kéž by tak noviny psaly pravdu

Jasné slovo do pranice.  Ale pro bulvár jako blesk, aha, mladá fronta a další je to moc složité, kdo by to těm lidem vysvětloval, že.

Sid 25.5.2008 23:35

Konecne!

Diky, pane Kolari!

Konecne nekdo presne popsal, jak to s tim cirkevnim vyrovnanim je.

Odpurcum vyrovnani (stejne jako odpurcum radaru) zbydou jen emotivni vylevy, nicim nepodlozene uvahy a dezinformace.

Diky!

PaulSulc 24.5.2008 21:01

Inkvisice - metla cirkve

Zajimalo by me, jestli spravedlnosti se dozadujici cirkev se nekdy omluvila za desetitisice lidi upalenych a umucenych inkvisici. A jak jinak , jejichz majetek byl zabaven ve prospech cirkve, tedy te,  ktera se dnes citi okradena. A jen tak mimochodem: kolik ze penez poslal Vatikan na pomoc do Barmy nebo Ciny???? Nejak sem tu castku preslechl

Kolemjdoucí 24.5.2008 8:17

Taky mi není jasné, co je to vlastně církev jakožto právní subjekt

Připadá mi, že oni se mění, kličkují,  podle toho, jak se jim to hodí. Jednou jsou církev jako jedna organizace, jeden subjekt, jindy jako nekonečně mnoho subjektů. Co tomu říkají právníci?

karel 23.5.2008 23:38

Vice otazek jak odpovědi.

Podle expertizy Karlovy univerzity, cirkev majetek nevlastnila ale byl i dan panovnikem do uživani. Takže pokud je to pravda tak vraceni majetku neni restituci ale dar. Pokud expertiza neni pravdiva tak nastava otazka kdo vlastně ta cirkev je. Je to Vatikan s papežem, nebo jsou to kardinalove, biskupove, faraři, nebo jsou to věřici. Pokud jsou to věřici, tak na ten majetek povinně přispivali všichni naši předkove, jestli chtěli nebo nechtěli. Jelikož se na tom majetku podileli všichni naši předkove ale v cirkvi u nas zustala dneska jenom menšina měla by se vratit taky jenom menšina majetku.

Ccecil 24.5.2008 7:57

Re: Vice otazek jak odpovědi.

Všechno co máš je dar od Boha. Co ty na to?

Ajvn 24.5.2008 8:58

Re: Re: Vice otazek jak odpovědi.

Na to lze rict, ze pokud by to byla pravda, tak jsem chudy, protoze Buh neni, tak by mi nikdo nic nedal. :-)

katr 27.5.2008 23:48

Re: Re: Vice otazek jak odpovědi.

Aha, tak proto jsem tak chudy.

Honza 23.5.2008 22:06

Buh na pokraji bankrotu?

Unikl vam jeden aspekt tohoto problemu. Na rozdil od CSSD ci klubu zahradkaru cirkev tvrdi ze ma tam nahore v nebi  vsevedouciho a vsemocneho kamose. Ten ale z nejakych zahadnych duvodu neustale potrebuje penize, a zdima je z lidi. Skoro to vypada, jako by ten neviditelny pritel ani nebyl vsemocny, ale spis jen nejaky podvodnicek, i kdy to dela ve velkem. A tak by cirkev mela priznat, ze jeji Buh neni vsemocny (vzdyt ji ani nedokaze sehnat zdroje jinak, nez z kapes danovych poplatniku, mnohdy jinovercu), a lide by pak jiste meli k jejim pozadavkum vice sympatii, a nebo se s zadosti o zdroje ke svemu financovani obratit primo na nej, nejlepe pomociu modlitby, a vladu z toho uplne vynechat.

XR 23.5.2008 19:01

Kdo vás okrádá dnes?

Drtivá většina předků lidí zde na církev nadávající a požadující, aby vrátila i to, co jí bylo ukradeno, k některé z těchto církví patřila, věřila ji a dobrovolně podporovala.

Vy jste naštěstí prozřeli a víte, že jim byla vykládána lež, kterou pak z nevědomosti sami šířili dále a navíc byly církví okrádáni pod záminkou bohulibích aktivit. Tlustí biskupové si pak mnuli ruce a přemýšleli, jaké nové nařízení by zneužívaným věřícím naservírovali, aby na tom ještě více vydělali.

Ještě, že jste tak moudří a církve jste prokoukli. Máte o nich a jejich činnosti samozřejmě mnoho objektivních informací a perfektně se vyznáte v historii.

Dejte ale pozor, aby vás nezačali okrádat a manipulovat nové hrozby. Jak snadné je dnes šířit dezinformace, za studené války na to existovala celá propagandistická síť operující nejen v SSSR, ale velmi významně i na západě (kdo myslíte, že podporoval a financoval hnutí Hippies a další pacifistické organizace). Ale i dnes, kdo z vás dá ruku do ohně za náš vynikající ateistický stát se všemi svými organizacemi, úřady a úředníky, soudci a policisty, médii, firmami s různými zájmy. Hlavně, že to ale není církev, kdo vás okrádá. Koneckonců ona to všechno zavinila a nebýt jí, kdovíkde jsme mohli být.

snílek 23.5.2008 18:11

bohužel

vliv církve v moderním světě upadá.způsobila si to sama svým konzervatismem,svými skandály,špatnými příklady obyčejným lidem.je jen jeden bůh ale tolik soupeřících církví.proč se nedokážou domluvit ani sami mezi sebou.to je její špatná vizitka.ta dobrá je péče o nemocné a postižené,duchovní pomoc potřebným.restituce ano,ale jednorázové,průhledné a hlavně objektivně zdůvodněné.                

Lobo 23.5.2008 17:06

bouře ve sklenici vody

Jestli to má vládní gang nebo alelůjáci, vždyť je to jedno.

rézi 23.5.2008 20:17

Re: bouře ve sklenici vody

Bojím se, že se dají dohromady, čímž vznikne velmi nebezpečné Bratrstvo Modročerné Pracky a všichni budeme koukat jako spadlí z jahody. Anebo si můžeme jít nabrousit vidle a aktivně ovládnout situaci.

Lobo 23.5.2008 21:23

Re: Re: bouře ve sklenici vody

A nahradit modrý vládní gang rudým vládním gangem? To bych si teda pomohl.

radon 23.5.2008 16:52

Realita historie

V bitvě na Bílé Hoře nebyl poražen český stát, ale skupina poněmčené, protestantské šlechty. Pro zachování českého národa a jazyka to mělo pozitivní důsledky. Obnova katolického náboženství s latinskou bohoslužbou a školami neměla odnárodňující tendence, naopak v katolické církvi byla už přes staletími zavedena povinnost kněze naučit se jazyk lidu, v něm kázat a zpovídat. K opětnému probuzení českého národa a jeho národního sebevědomí však došlo až po blahořečení a následném svatořečení sv. Jana Nepomuckého, když se český národ přihlásil k jeho památce a kultu. K obrodě jazyka a národa dochází právě v souvislosti s kultem sv. Jana Nepomuckého, poutěmi a písněmi. Při poutích si český národ začal také uvědomovat svoji sounáležitost a sílu. Není zde opět patrná souvislost mezi hříchem legitimniho představitele národa, pokáním a zadostiučiněním národa v jeho osudech?

Olin 23.5.2008 15:29

rekapitulace

Krasne ukazujete, jak nas vsechny nenavidite, pani debateri, ale tomu se ja smeju.

Rekapitulace:

1]  o cirkev jde az posledni rade. Je tu hlad po cirkevnim majetku. Kdo ma ten hlad? Danovy poplatnik, pochopitelne. Podnikatele,  developeri,  farmari, starostove, sousedi. Jak se k nemu dostat? Vlada je pod tlakem a vymyslela, ze ho vykoupi.  Vyuzije k tomuto celkem nepopularnimu kroku toho, ze lidovci tlaci na reseni uz tolik let a tak nemohou a nechteji najednou rici ne.  I lidovci jsou navic ti, co maji ten hlad. I kdyz vetsina hladovejicich jsou nepochybne neverici.

Jisteze by asi bylo popularnejsi ten majetek znarodnit, ale to asi vetsina v ODS nestravi a krome toho by padla vlada.  To samozrejme nelze. Krome toho by hrozily soudy a to by predevsim poskodilo CENY znarodneneho majetku.

Olin

Olin 23.5.2008 15:33

Re: rekapitulace

york 23.5.2008 19:22

Re: rekapitulace

Ten daňový poplatník je moc obecný pojem. V tom ostatním s vámi souhlasím

Olin 25.5.2008 17:10

Re: Re: rekapitulace

"daňovýho poplatníka" jsem tam dal pro legraci, protože odškodnění má taky údajně platit "daňový poplatník". Je ale jasné, že na transakci vydělají ti, kteří platí daně, tedy někteří z nich. Hlavně ti, co budou chtít a umět. Jako vždycky.

Dále je jasné, že nedojde-li k vyřešení problému zadržovaného církevního majetku a ekonomické závislosti církve, stejně nám daně nesníží. Hrozí jen nebezpečí, že to všechno vyjde jednou dráž.

Olin

Niky 23.5.2008 14:35

Dám se do toho

a založím církev sedmihlavého draka a nám drakům a dračicím bude stát vyplácet miliardy jinak půjdem do Strasburku,proč ne,pohádkáři jako pohádkáři.

Jakub Roth 23.5.2008 15:02

Re: Dám se do toho

Vy asi nebudete z nejbystřejších, že? :-P

DK 23.5.2008 15:08

Jak je ctěná libost...

Sežeňte podpisy 300 zletilých draků a dračic s občanstvím ČR nebo s trvalým pobytem zde, nechte se zaregistrovat, deset let plňte řádně podmínky, plynoucí ze zákona 3/2002 Sb., pak sežeňte podpisy 1 promile obyvatelstva ČR, podejte si s dalšími náležitostmi žádost o přiznání zvláštních práv a pokud nebude na ministerstvu kultury sedět J. Řepová, V. Jandák nebo V. Tlustý, máte šanci.

Dostanete příspěvek na duchovního ve výši stanovené nařízením 566/2006 Sb., tj. max. 22.900 Kč při praxi nad 32 let v nejvyšší tarifní třídě. Vy, jako dračí biskup, pak můžete nárokovat ještě hodnostní přídavek ve výši 6.000 - 10.000 Kč.

S chutí do toho, půl je hotovo!

DK 23.5.2008 15:34

Zapomněl jsem ještě na jednu podmínku:

Pokud jakýkoli návrh na majetkové vyrovnání projde, nedostanete nic :-(((

Bibabu 23.5.2008 16:58

Re: Zapomněl jsem ještě na jednu podmínku:

Kolik majetku si církev přivlastnila ve středověku, v procesech čarodějnictví, a obcovaní s ´dábly, upálením, majetek zabaven církví, oběť a její potomci okradení, člověk zbaven života. Kdo vyčíslí cenu lidského života?? Kdo předloží účet církvi?

Ajvn 24.5.2008 9:08

Re: Re: Zapomněl jsem ještě na jednu podmínku:

Kdo? No nasi mili verici by odpovedeli, ze ten ucet vystavi sam Buh. :-) Jinak receno, tihle lide neumi pripustit vlastni odpovednost, ale s oblibou ji deleguji na toho jednoho udajne nekde nahore, ktery za ne vse resi a na jehoz bedra se necha vse svest.

Niky 23.5.2008 15:57

Re: Jak je ctěná libost...

DK,díky za radu.

www. 23.5.2008 14:05

církev

Církev nikdy nebyla chudá.

Jakub Roth 23.5.2008 14:21

Re: církev

Ale dou, prosimich, to jim zase navykládal kdo? V agitačním středisku soudruh? A BTW, kterou že církev jako maj na mysli? Církev obecnou? Církev římsko-katolickou? Církev řecko-katolickou? Česko-bratrskou církev evangelickou? Jinou protestantskou denominaci? Pravoslavnou na Rusi? Udělaj si v tom jasno.:-P

ANČA 23.5.2008 15:56

Re: No tak která byla a je chudá, Rudý Jácobe.

R^