30.4.2024 | Svátek má Blahoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Nemo 23.5.2008 10:32

Re: konečně pravdivý příspěvek

Když jste proti krádežím, proč mně kradete nick?

Nejste komunista?

hueb 23.5.2008 11:43

Re: konečně pravdivý příspěvek

Souhlasím,pan Daniel Kolář velmi srozumitelně popsal "jak to v Česku bylo,je,a bude"

DK 23.5.2008 10:19

Ignorace - nejlepší prostředek na čištění Septiku

Tedy prosím: nenechte se vyprovokovat a ignorujte jej. Diskutovat se Septikem je ztráta času.

radon 23.5.2008 10:15

nepřátelé hodných Čechů

a furt dokola, indoktrinace 50 lety totalitarismu a 90 lety republikanskeho excesu.

Habsburkove, Cirkev, slechta, Nemci,  emigranti, restituenti ...

nezapomel jsem na nekoho ?

DK 23.5.2008 10:23

Re: nepřátelé hodných Čechů

Zapomněl jste na ošklivé hokejové a fotbalové rozhodčí, kteří nám "zařezávají naše chlapce", například Kompalla a Colinna (nebo tak nějak). Ale i s nimi si hodní Češi poradili a poradí.

mefisto 23.5.2008 10:05

Skutecne poslani cirkve je pedofilie

Tady to katolici dokonce sami priznavaji:

http://www.youtube.com/watch?v=-HvQ8gmF_b4

Karel S 23.5.2008 10:30

Re: Skutecne poslani cirkve je pedofilie

To jsou dost trapný řeči člověče. Stejně by se mohlo říct, že učitelé jsou pedofilové nebo muzikanti, kteří učí mládež...

f.novacek 23.5.2008 9:58

Obávám se

Věřících si jako jednotlivců vážím, alespoň většiny. Církev, jako organizace, je stejně zločinná jako strana bolševiků. Bůh je všudepřítomný a vševědoucí, proto nepotřebuji chodit se modlit do kostela.  Josef II, Habsburg-Lotringen jako katolický panovník věděl, proč likviduje řády. A nijak mu to na víře neubralo. V rámci "demokratizačního" procesu se současná vláda začíná chovat  stejně jako vláda v rámci procesu "normalizačního", tedy dělá si co chce bez ohledu na mínění voličů. Obávám se okamžiku, kdy se na scéně objeví nový Sládek. A obávám se, že tato doba není daleko.

iva 23.5.2008 10:03

Re: Obávám se

Nechápu, co Vás opravňuje k tomu říkat, co věřící potřebuje a co ne!!! Když tomu nerozumíte, tak mlčte!!!

Ske ptic us Max imus 23.5.2008 10:05

Kde něco takového píše?

Když jste pomatená natvrdlá věřící, tak se klidně vymluvte, alespoň bude sranda :-)))

iva 23.5.2008 10:09

Re: Kde něco takového píše?

Pomatený jste tu zřejmě vy. Píše, že věřící člověk se nepotřebuje modlit v kostele. Vy jste to nečetl?? Možná máte problém s pochopením přečteného textu.

Nemo 23.5.2008 10:17

Re: Re: Kde něco takového píše?

(Mt 6,5): 5"A když se modlíte, nebuďte jako pokrytci; ti se s oblibou modlí v synagógách a na nárožích, aby byli lidem na očích; ámen, pravím vám, už mají svou odměnu. 6Když se modlíš, vejdi do svého pokojíku, zavři za sebou dveře a modli se k svému Otci, který zůstává skryt; a tvůj Otec, který vidí, co je skryto, ti odplatí."

iva 23.5.2008 10:26

Re: Re: Re: Kde něco takového píše?

To je sice pěkné - opsat citát z bible umí kdekdo. Nicméně církev je společenství. Ke mě do pokojíčku by se asi nedělní shromáždění nevešlo. Je nemístné, aby nějaký nenávistný chudák vykřikoval, že věřící člověk nepotřebuje kostel. Skutečně si myslím, že kdo tomu nerozumí, ať mlčí!!

Nemo 23.5.2008 10:45

Re: Re: Re: Re: Kde něco takového píše?

Ale tady vám to, jak si počínat, říká sám Ježíš. Ani ten na vás neplatí?

Uznáváte ho ještě?

Agnus Dei 25.5.2008 1:10

Re: Re: Re: Re: Re: Kde něco takového píše?

Matouš

7,1 Nesuďte, abyste nebyli souzeni.

7,2 Neboť jakým soudem soudíte, takovým budete souzeni, a jakou měrou měříte, takovou Bůh naměří vám.

7,3 Jak to, že vidíš třísku v oku svého bratra, ale trám ve vlastním oku nepozoruješ?

7,4 Anebo jak to, že říkáš svému bratru: 'Dovol, ať ti vyjmu třísku z oka' - a hle, trám ve tvém vlastním oku!

Koloděj 23.5.2008 17:30

Re: Re: Re: Re: Kde něco takového píše?

Ivo, přesně tak, vy nejste schopni diskuse, když někdo přijde s jiným názorem okřikujete, poroučíte, ať mlčíme. Stejně to dělali komunisté, jen vy rozumíte, ostatní nerozumí, jen ta Vaše pravda je pravá. Ale já mlčet nebudu, nejsem hlupák ani hulvát, jsem slušný člověk!!! Dovolím si také vykřikníky, bez toho Mlčte

K. 23.5.2008 9:51

Ve Francii byl převeden majetek katol.církve na stát už v r.1905

 a zrušeno bylo i financování kněží státem, a přesto tam nikdo nekřičí, "co bylo ukradeno, musí být vráceno". Církev si peníze obstarává sama a existuje bez problémů. Zato u nás, v nejateističtější zemi Evropy, budeme muset prelátům kromě platů dávat ještě 4,5 miliardy ročně po šedesát let, než se aspoň z části (z jedné třetiny, jak tvrdí) nasytí. Takovou církev a takovou vládu, jako máme my, aby pohledal. Ó my se máme!

Olin 23.5.2008 10:22

Re: Ve Francii byl převeden majetek katol.církve na stát už v r.1905

Ano, pane. Vám bych zatleskal. Potvrzujete, co jem napsal. My křesťané čelíme na mnoha místech světa v mnoha různých dobách násilí včetně nespravedlivých zákonů. Jsem rád, že jste připoměl, že okrádání církve nevymysleli chudáci komančové.

...a přece žijeme, platíme, spoříme, stavíme, hospodaříme, a protože nekrademe a nechlastáme a nehrajeme, bohatneme. Tomu se nedá zabránit! A mnozí nám to budöu závidět a budou se nás snažit okrádat  ať už přepadením kláštera, nebo zákonem o znárodnění.

Olin

nomen 23.5.2008 10:28

Re: Ve Francii byl převeden majetek katol.církve na stát už v r.1905

Domnivate se, ze Francouzska Dzamaharija ma byt v otazkach nabozenstvi evropskym zemim prikladem?

střeček 23.5.2008 9:48

Re.Re:Re: Co bylo ukradeno

Je nepřijatelné, aby demokratický stát za který se Česká republika považuje "rehabilitoval" formou jakési restituce i majetek, který Římsko-katolická církev  vynutila jako desátky za fedualismu na nevolnících, jakož i majetek, který zkonfiskovala během inkvisičních ptrocesů (viz např. Kladivo na čarodejnice atd.); nechápu, že náš stát s totuto institucí- se zločineckou inkviziční a křižáckou minulostí odpovědnou za desetitisíce , staticíce mrtvých (upálených, a zabitých jinověrců, muslimů , indiánů atd. vůbec jedná. A na oplátku státu vydají Voršilky své obohacení na úkor České republiky ?

PROKOP BUBEN 23.5.2008 9:47

JAK VIDNO

Církev, zvláště katolická po komunistických zhůvěřilostech je na u nás na kolenou a pochybuji, že jí mohou pomoci sebevětší dotace, nebo restituce.......Jednak není schopna se modernizovat ani přijmout skutečnost, že musí v našem prostředí začít skoro od píky.....Duchovní by ve vyspělé společnosti měli mít důstojné podmínky ke svému snažení a hospice, různé ústavy, včetně jiných neziskových činností v jejich rukou by společnosti mohly být prospěšné.....Jinak si myslím, že vrácené majetky ztěží zvládnou i administrativně a budou stejně prodávat a prodávat, což se u kostelů a far již děje......

PPP 23.5.2008 9:25

1620

Když už se vracíte až k Bílé hoře, je dobře si uvědomit, že tenkrát cítkve nabývaly a ztrácely pozemky, půdu, statky a vesnice zároveň s lidmi. Bylo nevolnictví a člověk byl součástí toho majetku. Půda bez lidí, měla jen pramalou cenu a nedala se obdělávat. Největší škodu utrpěla církev zrušením roboty a nevolnictví. Teď chtějte volat, že co bylo ukradeno, musí být vráceno. Ať to Marie Teresie slyší.

Olin 23.5.2008 10:03

Re: 1620

Největší škodu utrpěla církev zrušením roboty a nevolnictví.

Naprostá hloupost. To by museli utrpět škodu i ostatní majitelé půdy. V první řadě císařská rodina. Ale neutrpěli...

Půda bez lidí měla menší cenu před tisíci lety. Za Marie Terezie se naopak nevyplácelo "vlastnictví" lidí. Půda měla cenu velikou. Větší, než dnes. Fyziokraté ji dokonce přeceňovali. A chudé hnal hlad po půdě do Nového světa.  Dnes chodí lidi za oceán z jiného důvodu, že?

Olin

Olin 23.5.2008 9:24

Ale církev je přece zlatý důl, nicht wahr!

Už čtvrt století dávám do církve přibližně desetinu svých příjmů. Ať si to každý vztáhne na své příjmy, každopádně je to dost peněz.

Moji přátelé postavili v našem městě víceúčelovou halu (v neděli se promění  v kostel) za 33 Mil. Jednotlivé rodiny do toho daly statisíce, dědictví, kupónovou knížku apod.

Pokud si myslíte, že "církevní majetek" vznikal v minulosti zásadně jinak, jste na omylu. ...a teď přijde zase nějaký -ismus a všechno to zabaví. A další generace řeknou, že ti flanďáci nemaj na nic nárok, v tiché apolečenské dohodě, že církve jsou tu přece od toho, aby se nechaly nějaký čas pracovat a bohatnout a pak se zkasírovaly. To nevymysleli komančové. To se dělá od Diokleciána.

Olin

york 23.5.2008 9:51

Re: Ale církev je přece zlatý důl, nicht wahr!

Co s tím má společného požadavek na zákonné ohodnocení nevydaného majetku. Pokud stát v obecném zájmu a nevydání veškerého majetku je dle státu asi  v obecném zájmu  používá dvojí metr, je to na pováženou. Pokud mi vyvlastní pozemek pod dálnicí, mohu také argumentovat, že jsem tam chtěl stavět hotel a chci 5000 Kč za metr.

Olin 23.5.2008 10:14

Re: Re: Ale církev je přece zlatý důl, nicht wahr!

Vláda musí používat dvojí metr, protože platí.

Restituenty přece neživí z rozpočtu! Ale církve mají ve státním rozpočtu kapitolu. Dejte si dohromady co bude muset stát vyplácet podle dnes platného zákona a co podle návrhu nového. Proto nejde o resituci, jak se asi domníváte, ale především o znárodnění s odškodněním, kompenzovaným snížením příspěvků s limitem 0. Tak je to navrženo. Mohl být návrh jiný, prosím, ale nějaký být musí, jinak se vláda jednou nedoplatí.

Olin

york 23.5.2008 10:21

Re: Re: Re: Ale církev je přece zlatý důl, nicht wahr!

Já to chápu tak , že se jedná o odškodnění spojené se znárodněním stovek miliard z kapes daňových poplatníků po dobu dalších šedesáti let, kompenzované příspěvkem na provo církví.

Olin 23.5.2008 10:34

Re: Re: Re: Re: Ale církev je přece zlatý důl, nicht wahr!

Šedesát let je ústupek církví státu. Církvím by více vyhovovala doba mnohem kratší. My dva coby daňoví poplatníci jsme zatíženi už teď. V tomto návrhu jde o snížení této zátěže už u našich dětí, a perspektivní vyvázání státu.

Nechápete ale, že tady jde o něco jiného? Která vláda vidí tak daleko? Nebuďme naivní. Ve skutečnosti jde o ten majetek! Lidi ho chtěj a chtěj ho hodně. To jsou ti daňoví poplatníci, o kterých mluvíte. Vláda ho dnes už zkonfiskovat nemůže. Prohrála by to pak u soudu a ví to. Tak se holt musí dohodnout, no! Co jí zbývá? Máte nějaký návrh?

Olin 

Didi 23.5.2008 13:45

Re: Re: Re: Re: Re: Ale církev je přece zlatý důl, nicht wahr!

Ustupek církví?

Aha takže místo abych zaplatil 16 000 Kč a měl od těch církví teď hned už konečně klid, tak zaplatím 60 000 Kč plus příspěvek na dalších 60 let jejich provozu. Paráda.

A když chci vědět za co to vlastně platím, je ze mě nepřítel spirituálních hodnot.

Ske ptic us Max imus 23.5.2008 9:53

V tom případě byste mohl volat po vrácení majetku komunistům, protože ti jsou si schopni vymyslet stejné pohádky a paušalizovat jako Vy.