30.4.2024 | Svátek má Blahoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Radek 25.5.2008 7:34

Re: Re: církev

a nepovidaj, Kuba. Vam to navykladal kdo? Cirkev, to je telo Kristovo, deti Bozi. Buh rika: "me je zlato, me je stribro" a jinde zase "pokorni obrdzi do dedictvi zemi." Cirkvi tedy patri cely svet ;-D

Heda 23.5.2008 14:00

Je to přesné !

Pane Koláři, díky. Perfektní článek  R^R^R^

dagmar 23.5.2008 13:44

církevní restituce

prosím, kdž vše půjde dobře a restituce  budou odhlasovány, kdy přestane stát platit kněžím platy a církevním majetkům údržbu?:

děkuji za vysvětlení

DK 23.5.2008 15:15

Re: církevní restituce

Tzv. vyrovnávací příspěvek v počáteční výši 1,3 mld. Kč se bude každoročně snižovat o 5 % až po 20 letech zanikne. S údržbou památkových církevních objektů Vás asi zklamu: každý má právo žádat si o příspěvek z veřejných zdrojů a případným přijetím zákona o majetkovém vyrovnání by toto právo podat žádost nebylo nijak omezeno. Ovšemže na příspěvek není a nebude žádný právně vymahatelný nárok.

JH 23.5.2008 13:02

Na celou slátaninu je zcela jednoduchá odpověď!

Odjakživa je znám způsob, jakým římskokatolická církev se "dopracovala" k tak obrovským majetkům. Z podvodných slibů "Božího království po smrti" vycedili její "kupčíci" z bohatých i chudých majetky jen tím, že všechny nutili, aby je na "církev" převedli. Odjakživa byla společnost vysokého i nízkého kléru zajedno v tom jak lidi po staletí okrádat za prolhané sliby o "věčnosti".To bylo a je celé jejich nestydaté umění sprosté lži. Je tragedií, když v 21. století může někdo takovou lumpárnu ještě obhajovat a podporovat. Vždyť oni se nestydí i dnes okrádat v hospicech i umírající- proto o ně a jejich provoz mají takový zájem!

Jakub Roth 23.5.2008 13:17

Re: Na celou slátaninu je zcela jednoduchá odpověď!

Fascinuje mne vaše bohorovnost ohledně "prolhaných slibů o věčnosti" a "podvodných slibů Božího království po smrti". Aby\ste jednou nebyl překvapen a po zásluze zvážen.

Bzik 23.5.2008 13:54

Re: Re: Na celou slátaninu je zcela jednoduchá odpověď!

... máte pravdu, pokud bych se přece jen jednou dostal  do pekla, bude tam se mnou patrně velká část funkcionářů kléru, což je opravdu znepokojující...

Jakub Roth 23.5.2008 14:17

Re: Re: Re: Na celou slátaninu je zcela jednoduchá odpověď!

To je možné, já jich zas tolik neznám. Nejsem totiž katolík. :-P

motovidlo 23.5.2008 14:58

Re: Na celou slátaninu je zcela jednoduchá odpověď!

Co to je za poznámku o dnešním okrádání umírajících v hospicech?! Uveďte přesně kdo, kdy, kde a koho. Pokud jste chtěl jen tak plesknout něco jedovatého, blbého a sprostého, a Vaše tvrzení se o nic neopírá,  omluvte se laskavě.

F. Čech 23.5.2008 15:32

Re: Na celou slátaninu je zcela jednoduchá odpověď!

Ó ta hrozná Matka Tereza. Ta toho musela nakrást, když sbírala po ulicích Kalkaty ty milionáře zesláblé hladem z celoživotního šetření a převlečené za bezdomovce. Ti ji rozhodně nějaký ten naškrcený miliónek po své smrti rádi předali a ona ho pak určitě utratila za nějaký ten luxus - třeba nové řehojní roucho. Prý si kupovala i čokoládu! 

Jakub Roth 23.5.2008 15:48

Re: Re: Na celou slátaninu je zcela jednoduchá odpověď!

;-D;-D;-DR^R^R^

Harpyje 23.5.2008 16:29

Re: Re: Na celou slátaninu je zcela jednoduchá odpověď!

R^;-D

DK 23.5.2008 21:21

Vy jste to myslel ironicky...

ale před pěti lety v ČT v pořadu Fakta odvysílali reportáž jakéhosi Radana Šprongla, který totéž tvrdil naprosto vážně.

radon 23.5.2008 12:36

stát jako hospodář

stát nemá plést do věcí, jež lze dobře zajistit  na nižší úrovni. K tomu pak přistupuje nesmírná neefektivnost procesů státní správy a bezbřehý růst počtu úředníků. Nejde tu o drobné nedostatky, které provází každé lidské konání, ale o plýtvání, nekompetentnost úředníků, lenost a korupci. Také z  tohoto důvodu nemá stát právo požadovat na daních tolik, kolik požaduje. Stát rovněž bezdůvodně resignoval na uplatnění a vymáhání škod na těch, kteří je v minulosti způsobili, zejména na komunistech a jejich pomahačích, a tím zvýšil rozsah

prostředků, jež potřebuje vybrat na daních.

Pavel 23.5.2008 12:02

Rovnostářství

Dle vtipného článku autorova usuzuji,že pokrytectví jednoznačně pramení z rovnostářství.Bůh tomu tak chtěl a ponechal českému národu svobodnou vůli.Protlačit velblouda uchem jehly se podaří jen tomu kdo velbloudům rozumí.Ostatní mají smůlu.A obílené hroby se šíří dál;-)

Blaho>-

mag 23.5.2008 11:53

Co bylo ukradeno má být vráceno.

též církvím ...!

stanley 23.5.2008 11:12

Co bylo ukradeno....

Co bylo ukradeno, musí být navráceno. Díky za článek autore. Ateista, občas čtoucí Bibli.R^

Rumpál 23.5.2008 20:46

Re: Co bylo ukradeno....

Zatím se stále mluví,píše a kdoví co jěště jen o vrácení majetku církvím,ale jsem zvědav na to až lidem dojde,že po staletí je církve vlastně okrádají o sebevědomí,důvěru v sebe sama,straší je peklem,zatracením,nebem a kdoví čím ještě.Úmyslně straní darebákům fintou o zpovědním tajemství a kdoví jak a kdy toho využívaje pro sebe.Nade vše staví Boha,neboť ten církvi slouží nejvíce a nejlépe a nic za to nechce!On žádný majetek nepotřebuje!Až tedy jednou lidé prozří a budou chtít po prelátech vrátit důvěru v sebe,kde na to preláti vezmou hodnoty a ducha?Když majetkem jsou chudí a duchem zkostnatělíStehlíková přijde učitě brzy s dalším nápadem,že strašit děti bude trestné a kam potom odloží církve teze o peklu atd.Jo,rozsoudit ,co je více,zda majetek,nebo svoboda ducha nebude lehké!Vlastně jak pro koho!

F. Čech 23.5.2008 11:04

Jen klidně dejte církevní restituce zase k ledu

Čím později se to vyřeší tím to bude pro stát dražší a dražší. A jednou se to vyřešit musí a komunisty naloupený, zplundrovaný a dále blokovaný a chátrající majetek se jednou vrátí. Na to se soudruzi spolehněte. Nežijeme v Číně nebo v Severní Koreji, ale v EU!

Igele 23.5.2008 11:00

Katoličtí pokrytci

Pan Daniel Kolář se mi líbí, zvláště v posledním odstavci. Podle něj není pokrytecké žít v přepychu a kázat chudobu. Líbí se mi, jak paáček celý oblečený ve zlatě nastrkuje kasičku na příspěvek na církev svatou. Co tak trochu toho zlata prodat aby bylo na činnost? A o tom Jidáši to bylu také dost dobrý. Nardový olej se měl opravdu prodat a výtěžek se použít pro chudé a ne drahým oleje mazat nohy nějakého guru, který sice hlásá chudobu, no ale když ten olej už mám...Jidáš snad nebyl zloděj a nebo ano? A to co učinil tak snad musel učinit, jinak by Ježíš nebyl mesiáš. To si te pan jesuita neuvědomuje? O církevních katolických pokrytcích by se dalo mluvit dlouho a dlouho...

Jára 23.5.2008 11:02

Re: Katoličtí pokrytci

Ale to je snad věc katolíků a to vy nejste, ne?

Igele 23.5.2008 12:34

Re: Re: Katoličtí pokrytci

Díky B-hu nejsem katolík.

rézi 23.5.2008 20:13

Re: Re: Katoličtí pokrytci

Jaroušku, to mi teda vysvětli, jak že to je věc katolíků? Dobré účty přeci dělají dobré přátele. Mám-li jako občan někomu něco vracet, musím vědět, za co a kolik. Až církve dají důkladně doloží, že nárokovaný majetek byl opravdu jejich, jako museli ostatní restituenti, až se jim bude vracet stejným způsobem tj. ne tržní hodnotou, pak ano. Času na inventury měly církve  dost.

F. Čech 23.5.2008 11:15

Soudruhu Igelemu

Milé Igele,   o církevním pokrytectví si povídejte dlouho a dlouho až do úplného ukojení na  vašich stranických schůzích s vašimi soudruhy. Tady s tím neotravujte. A pokud ano, tak si napřed vytáhněte trám z vlastního oka a pak hledjte třísku v očích církví. Zbilancujte si na co využívala majetek církev a kolik lidí zachránila ve svých špitálech, lazaretech, chudobincích a dalších charitativních zařízeních a co jste provedli s nakradenými majetky vy bolševici. Až si to ujasníte tak si dejte pár facek, klekněte si a modlete se aby vám to lidé někdy odpustili! 

Igele 23.5.2008 12:39

Re: Soudruhu Igelemu

Tak jak je to s tím pokrytectvím? A co bratr Čunek?

Alergik 23.5.2008 12:51

Re: Soudruhu Igelemu

Milý Čechu

kolik lidí bylo zavražděno ve jménu víry nebo spíše ve prospěch jednotlivých církví....? Obávám se, že bolševik byl slabší odvar. Jen je to historicky blíž.

Takže vyndej trám a uvidíš třísky ;-)))

Jakub Roth 23.5.2008 13:10

Re: Re: Soudruhu Igelemu

To tedy nebyl. Spočtěte si to.

Hrad 23.5.2008 21:41

Re: Re: Re: Soudruhu Igelemu

Tys musel počítat na sčotu.

JH 23.5.2008 13:08

Re: Soudruhu Igelemu

Ale probůh, vždyť oni to nikdy nedělali pro lásku k bližnímu i když se s ní tlamou zapřísahali. Vždyť přeci celá století u postelí umírajících nestydatě kradli a nutili lidi měnit kšafty! Z toho vznikl celý ten jejich ovšem "nakradený" majetek o který se tak hamižně berou!!!

Jára 23.5.2008 10:56

Je to pravda

Co tady řešíte, v článku není nic než pravda. Když jednou něco někomu ukradnou a přijde se na to, má se mu to vrátit, nebo restituce platí jenom pro někoho?