2.5.2024 | Svátek má Zikmund


Diskuse k článku

POLITIKA: Jestli nebude po našem, paralyzujeme tuto zem!

Sobotní demonstrace odborů ukázala, že jejich vedení stále ještě nepochopilo, že jejich politická moc dávno skončila.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
E. Heusinger 23.4.2012 22:05

Takže od zítřka budeme mít

VVh* a VVz**.

*  Věci veřejné hodné

** Věci veřejné zlé

B. Veltrubský 23.4.2012 19:12

Mám problém

Proč jsem jako volič pouze inteligentní munice typu vystřel (vol) a zapomeň. Není někde něco špatně např. v neodvolatelnosti poslanců. To jest starý dobrý britský systém volebních okrsků a odpovědnosti poslanců svým voličům. Kdo psal ústavu byl génius který odstranil chyby bolševiků t.j. teoretické možnosti odvolat poslance tedy praktické pokud by se znelíbil vládnoucí straně.

M. Bílý 23.4.2012 18:56

Vidím-li inteligentní vzezření soudruha Zavadila, je mi jasné, že podle něj se dosahne blahobytu když se toho co nejvíc zničí. Jak prosté, milý Watsone!

J. Kanioková 23.4.2012 19:02

Přesně! Holt co k tomu říct.... co za tím je.... do senátu, či do sněmovny...?

Nebo rovnou do Bruselu chrupčit jak Falbr...

M. Procházka 23.4.2012 19:28

Re: Vidím-li inteligentní vzezření soudruha Zavadila, je mi jasné, že podle něj se dosahne blahobytu když se toho co nejvíc zničí. Jak prosté, milý Watsone!

Pane Bílý,to jste asi neslyšel,jak řval pan Dufek.To Zavadil se chová proti němu slušně.Ten řvoun je typický,sprostě hrubý bolševik,živě si ho dovedu představit v uniformě LM.

M. Bílý 23.4.2012 19:54

Slyšel, pane Procházko(19:28) jenže nějak víc mě fascinuje oduševnělá tvář soudruha Zavadila.

V. Heidlerová 24.4.2012 8:04

Re: Slyšel, pane Procházko(19:28) jenže nějak víc mě fascinuje oduševnělá tvář soudruha Zavadila.

Takový buldok ani nemá lézt na obrazovku. Vypadá jak člen sovětské delegace.

V. Heidlerová 23.4.2012 16:23

Paralyzovat tuto zemi

Nad tímto ochraptělým vyřváváním mne zamrazilo. To je opravdu mimo jakoukoli společenskou úroveň a měli bychom dát nějak najevo, že s takovou chátrou nejedeme. Podle mého mínění jde o trestný čin. Rozvratné činnosti odborů by se mělo zabránit stejně rázně, jak to udělala madame Thatsherová.

P. Skřivan 23.4.2012 16:46

Re: Paralyzovat tuto zemi

To jsou takové ty obvyklé kecy. Ono u nás je ale situace jiná, víme ?

Mrazit by Vás mělo spíš nad tím, že velká část podnikatelů nemá nic proti rozkrádání zakázek, protože bez nich, vážená dámo, by političtí zločinci nemohli ukrást ani floka.

Pravda, tito lidé neřvou: jen tiše rozkrádají valnou část rozpočtu. Co je podle Vás horší ? Uplatnit své právo na svobodu projevu a právo shromažďovací, nebo krást a tvářit se jako velkej frajer a ty, co musí makat, nazývat lůzou  a pohrdat jimi ? :-)

V. Mlich 23.4.2012 17:03

Podle čeho se pozná lůza

podle toho, že nepřemýšlí nad řešením, ale jde do ulic zapalovat auta a rozbíjet výklady. Autor to říka správně: Odbory jsou tu na zastupování zaměstnanců při jednání se zaměstnavatelem. O vládě rozhodují voliči prostřednictvím parlamentu. Vládě jednou volební období skončí a pak ti lidé mohou u uren vyjádřit svůj názor. Čas mezitím je potřeba věnovat pozornému sledování, kdo jak plní své volební sliby, aby ta příští volba byla lepší. A vyřvávání v ulicích ponechme na lůzu.

J. Štrobl 23.4.2012 18:06

Re: Podle čeho se pozná lůza

Jak vidíte pan Skřivan to nechápe. Nechápe nebo nechce?

J. Kanioková 23.4.2012 19:06

Většinou nechtějí...

Od nás jely do Prahy v sobotu i babky s berlema. Mají malé důchody, ale nedej bože se jich zeptat, co dělaly, jaké zaměstnání měly. Já to vím, protože se známe už dlouho, jedna nedělala celý život, jako manželka horníka, jen poslední roky dělala uklízečku na 4 h.. Druhá dělala každou chvilku jinde, ale vždy v nejméně kvalifikovaných profesích jako nekvalifikovaná síla. Nedokončila ani vyučení.

No a dneska křičí...

P. Skřivan 23.4.2012 21:19

Re: Většinou nechtějí...

Zase kecáte, což je u Vás i Vašeho kámoše z hradu úplně normální. Víte kolik má důchod člověk s nadprůměrným platem, a to po celou dobu práce ? Takový, že to nestačí ani na samostatný pokoj v domově důchodců jiném než státním.

... takže žádný německý důchodce cestující po světě ... . Jenom halda keců a zlodějin.

P. Skřivan 23.4.2012 19:14

Re: Podle čeho se pozná lůza

Hlavní problém je ovšem komunistické myšlení, které, jak je vidět na Vašem příkladě, stále má velkou podporu. Takže soudruhu: demokracie je mj. o tom, že když mě vláda okrade, tak mám právo nejen držet hubu, což si myslíte Vy, ale taky to vykřikovat na ulici.

Jako pokud Vás to ruší, tak tlačte na svého poslance, aby vláda dělala alespoň to, co slíbila a z čeho splnila tak leda houby ... .

V. Heidlerová 24.4.2012 8:08

Re: Podle čeho se pozná lůza

Jo, pokud by ta banda měla program, mohla něco nabídnout, nějaké řešení, jak z krize ven, ale oni řvou jen po demisi vlády, chtějí prachy - ale jaká k tomu vede cesta a co bude dál, nastoupí-li vláda jiná, to mi nevysvětlil nikdo. A sprosté urážky svých neoblíbenců k tomu navíc. Proto si i já přisadím na odborářské bosse, roznítit záporné emoce jde velice snadno a zfanatizovat dav taky. Tentokrát si svou mzdu zasloužili. Já ke stádu nepatřím.

E. Heusinger 23.4.2012 18:49

Jasně madam,

na takovou lůzu jenom s četou strojních pušek. Však si pamatujete jak se to osvědčilo ve Frývaldově.

V. Heidlerová 24.4.2012 8:03

Re: Jasně madam,

Hááááááááááááááááááá, ještě jste zapomněl dodat, jak tatíček Masaryk nechal střílet do dělníků, jak byly žebračenky, z nichž si pilní postavili domky a ti ostatní to prochlastali (to už dodávám já).  Jo a ještě se střílelo u Duchovského viaduktu, všecko bylo jinak, než nás učili ve škole. Ještě, že jsme měli obhájce lidských práv ožralce Klému.

J. Marešová 23.4.2012 16:00

Odbory pouze vše negují

Odborářští bossové jen prohlašují, co nechtějí, ale nikdy neřekli, co chtějí kromě zrušení úsporných opatření. Prohlášení jednoho s těch hlavních, že pokud vláda nepodá demisi, vyhlásí generální stávku a paralyzují zem. Je to neuvěřitelný nesmysl! Země je zadlužená a oni hospodářskou situaci podpoří tím, že nebudou pracovat! Je vidět, že bossové to mají v hlavách srovnané - za tuto rozvratitelskou činnost jsou bohatě placeni  a čeká je politická kariéra . Šromach - Senát - taťka Flabr poslanec EU - Štech předseda Senátu - Zavadil už vyhlásit kandidaturu do Senátu. POkud vím, tak odbory byly ustanoveny, jako obrana pracujících proti zvůli kapitalistů, ale současné odbory u nás i jinde si přivlastňují moc, která jim nenáleží. Politici u nás byli zvoleni v řádných volbách, odbory se ustanovily samy - nejsou hlasem většiny.

P. Skřivan 23.4.2012 16:48

Re: Odbory pouze vše negují

Neznalost mnoha lidí je skutečně únavná: odbory nejsou od vymýšlení řešení, ale od prosazování zájmů svých členů ... . Asi je prosazují ne úplně špatně, když se našlo 90 tis. lidí, kteří byli ochotni přijet na VN veřejně svůj názor projevit. Plně chápu Kalouska, že tam nešel. Ono dát a dostat je fakt rozdíl ... .

J. Štrobl 23.4.2012 18:02

Re: Odbory pouze vše negují

Vím, že Vaše inteligence skutečně nestačí na to, abyste pochopil, co odbory vlastně provádějí. Nicméně bych se zeptal. Ty Vaše názory jsou za peníze nebo vám dělá potíže uvažování?

P. Skřivan 23.4.2012 19:10

Re: Odbory pouze vše negují

... a co provádějí ? Protestují proti vládě ... . No a co ? To snad dělají všude a jenom tupci a zloději se ozývají. Tupci proto, že jim to ruší jejich klid a zloději proto, že se bojí o koryta.

Trošku inteligentní jedinec zná Ústavu a respektuje právo jiného na svobodu projevu a shromažďování. To ale asi Vy nejste. :-)))

J. Štrobl 23.4.2012 18:12

Re: Odbory pouze vše negují

Odborářští bossové chtějí fašismus. K tomu napnuli všechny síly. Je otázka, jestli jim to dovolíme.

J. Jehlík 23.4.2012 14:41

Jeden za všechny ....

Popíjející hovado si stěžuje,že jeho matka mámá k jídlu ani rohlík.

J. Forman 23.4.2012 15:41

Re: Jeden za všechny ....

Kvůli vám pojde žízní, ne?

J. Jehlík 24.4.2012 14:54

Re: Jeden za všechny ....

Kvůli,mě nenusí.Je jen na něm,jestli nechá radši mámu chcípnout.Na žízeň se může napít vody.To by se ale tomu odborářskému chovadu asi těžko vysvětlovalo! A zřejmě též i s.Formanovi.

J. Štrobl 23.4.2012 14:26

Rád bych upozornil některé krasoduchy zde v diskusi,

kteří volají po právu odborů konkurovat politickým stranám, protože mají hodně členů (odbory), že se jedná o tzv korporativismus a tedy nástup fašismu. I když si myslím, že to mnohým není proti srsti, přesto je prosím, aby se nad sebou zamysleli, mají-li čím.

B. Hudzieczek 23.4.2012 20:33

Hlavně by se měli zamyslet politici,

B. Hudzieczek 23.4.2012 20:47

Re: Hlavně by se měli zamyslet politici,

jak to těch dvacet let vedli, že po dvaceti letech sílí ve společnosti tendence k fašismu a touze po vládě "tvrdé ruky".

Neřeším důvody, proč se po roce 1990 nezakázala KSČ, protože to zákulisí neznám, ale Václav Havel tehdy argumentoval jednak tím, že by se komunisti stejně rozlezli do různých politických stran a tak je lepší je nechat pohromadě, a jednak tím, že popularita KSČ ve společnosti bude nepřímo úměrná úspěchům postupující demokratizace svobody a spravedlnosti. Od té doby se preference komunistů drží na jisté úrovni a občas dokonce stouply. To za situace, kdy řada starých komunistů už zemřela. No a naše rádobydemokratické strany  to nechává v klidu.  Napojeni na penězovody státních a polostátních firem, na zdroje různých "kmotrů", vysmívají se svým voličům.

Rozkradené miliardy, včetně těch z penzijních fondů v 90% letech někde chybí.

A sebereflexe je pro politiky asi sprosté slovo. Slabá demokracie = sílící autoritatismus a nástup totalitních režimů. Nepůjde-li to přes politickou stranu, zkusíme odbory.

P. Schuh 23.4.2012 13:25

Demokracie

Smůla pane autore, že za odbory stálo hezkých pár tisíc lidí přímo na ulici.

Stejné právo (drzost) mají příznivci vlády uspořádat demontraci na její podporu. 

L. Severa 23.4.2012 14:23

Re: Demokracie

"Stejné právo (drzost) mají příznivci vlády uspořádat demontraci na její podporu" Ono by se těch příznivců vlády z celé republiky našlo také hodně jen najít někoho kdo by, jako to udělaly odbory, manifestaci zorganizoval a hlavně zaplatil.