26.6.2024 | Svátek má Adriana


Diskuse k článku

POLITIKA: Jestli nebude po našem, paralyzujeme tuto zem!

Sobotní demonstrace odborů ukázala, že jejich vedení stále ještě nepochopilo, že jejich politická moc dávno skončila.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
E. Heusinger 23.4.2012 15:01

Re: Demokracie

Tak nefňukejte a organizujte. A žádné kdyby ....

V. Heidlerová 23.4.2012 16:27

Re: Demokracie

Předpokládám, že vy jste si šel vyhodit z kopýtka také mezi tu uřvanou chátru. Dnes jste nějak unavený a moc stručný. No jo, do akce se musí dát celé srdce a čisté ruce.

P. Skřivan 23.4.2012 19:22

Re: Demokracie

Spoluobčan, co se živí prací, je podle Vás chátra ? Docela by se mi líbilo porovnat, co jste udělala pro tento stát Vy s náhodně vybraným demonstrantem. ... třeba bychom se společně divili, kde se bere Vaše povýšenost.

J. Slanina 23.4.2012 15:44

Re: Demokracie

No, ono to, pane Severo, není ani tak o té organizaci, ale o tom, že lidé, kteří by podpořili vládu většinou makají a nemají čas na takové békárny.

V. Heidlerová 23.4.2012 16:30

Re: Demokracie

No, jen jsem nepostřehla, že by demonstranti měli nějaký program, věděli, co dál - ale oni jenom řvali, co nechtějí.  Co chtějí - to je podpora státu, a to je trochu málo na zlepšení situace. Kdo byla ta hysterická moderátorka, doufám, že si uhnala pořádné vole (strumu), Háááááááááááá

P. Skřivan 23.4.2012 16:51

Re: Demokracie

Zato Vy statečně neděláte nic. :-)))

I. Malypetr 23.4.2012 19:54

Re: Demokracie

Všimnout jste si nemohla,nebylo vám to médii naservírováno.Pokud by jste si dala práci a párkrát klikla na stránkách odborů,našla by jste jejich návrhy řešní.Nejsem odborář ani ekonom,přesto mám též svůj názor na řešení.Bude li zdrojem vašich informací pouze tv a MFd je zbytečná jakákoliv debata.

M. Procházka 23.4.2012 19:33

Re: Demokracie

Pane Schuh,vždy se najde dost troubů kteří za peníze pojedou z celé republiky do PRahy demonstrovat.

V. Němec 23.4.2012 12:53

Politická soutěž

Na celé taškařici je pro mne špatně hlavně to že se ji aktivně účastní politické strany slušné strany soutěží o přízeň voličů program ne na ulici . Kdyby za vlády socdem podporovala opozice pouliční protesty už vidím jak by pan Zaorálek hřímal o tom jak opozice zneužívá davu a tím ohrožuje demokracii

P. Čech 23.4.2012 14:08

Re: Politická soutěž

ČSSD ani KSČM nemají program, který by mohli předložit občanům. Pouze ovčanům. Komunisté také "zvítězili" v roce 1948 na ulici a to dokonce ozbrojeným protestem. Je pravdou, že jim k tomu nahrál volební systém podle poměrného zastoupení a diletantismus demokratických politiků následovaný zbabělostí prezidenta Beneše.

P. Skřivan 23.4.2012 16:50

Re: Politická soutěž

Ano, zato tzv. pravicové strany mají program, který předloží hlupákům, co si myslí, že ho dodrží. :-))))

P. Čech 23.4.2012 18:02

Re: Politická soutěž

Přesně tak.T.zv. pravicové strany mají t. zv. programy, které ovšem sami nedodržují (nezvyšování daní, nezavádění nových polatků atd.).Tyto programy předkládají občanům, z nichž po jejich přečtení občané odmítají volit a t.zv. pravicoví ovčané berou za své. Potom se ovšem diví. Jak jinak.

P. Janoušek 23.4.2012 12:33

A kde bere...

...vláda tu drzost řešit finanční problémy neustálým zvyšováním jakýchkoli daní?

A. Nováček 23.4.2012 11:30

Jestli nebude po našem....

Opět stupidní text. Pan Polanecký v žoldu zločinecké mafie politiků a byznysu.

D. Procházka 23.4.2012 11:40

Re: Jestli nebude po našem....

Zkuste nastínit alternativu. Jenom neoperujte, prosím, rozkradenými miliardami a korupcí, na tom se ČSSD podílí stejnou měrou. Bohužel pořád čteme, co se dělá špatně, ale nikdo neříká, jak by se to dělalo. Vyšší zdanění podniků ani bohatých v tom objemu dluhů nic nevyřeší. V armádním rozpočtu už také není co brát. Vyšší spoluúčast na zdravotním pojištění je neprůchozí a těžko s tím může přijít ČSSD.

J. Forman 23.4.2012 12:35

Re: Jestli nebude po našem....

Změna systímu zastupitelské demokracie. Přežila se na celm světě.  Přímá demokracie prostřednictvím internetu. Správa státu jako firmy  někým jako jsou typu Piráti, kteří nejsou ani leví ani praví a nikdy nebudou, protože to je dělení minulého století.

A. Novák 23.4.2012 14:25

firmu řídí obvykle ten, kdo má nejvíc akcií

takže by se na rozhodování státu měli podílet hlavně ti, kdo platí největší daně? nebo   jste to myslel jinak?

V. Mlich 23.4.2012 17:09

Přímá demokracie

Jo, 10 milionů lidí se dohodne snadněji, než 200 poslanců. ;-)

M. Rastislav 23.4.2012 11:03

Vlády se mohou měnit, ale problémy zůstavají a musí se řešit.

Prof. Zelený v nedělní diskuzi řekl, že vlády se mohou střídat, ale problémy s deficitními rozpočty a celkovým dluhem 1,6 bilionu zůstávají a musí je každá vláda řešit. A dodal, že pokud tyto problémy budeme řešit hned, bude to méně bolestivé, protože se domnívá, že hospodářská stagnace potrvá delší dobu. A odklad řešení nás může dovést do Řecka.

A co říci k 100 tisícové demonstraci odborů v Praze. Když v 10milionovém Řecku, pětkrát více zadluženém než my, dokázaly odbory dostat do ulic miliony lidí, kteří předpokládali, že mohou žít dlouhodobě na dluh, proč by to nemohlo předpokládat našich 100 tisíc odborářů. Vždyť předávi odborů, ti Pufkové, Vadilové, Ředulové,...tak hezky mluví a tak hezky se to těm, co chtějí žít na dluh, poslouchá.

Předáci odborů řešení problémů sice nenabízí, jen paralyzování vlády pokud neodstoupí, ale buďme k nim tolerantní, i oni se potřebují zviditelnit Pochopme, že v době hospodářské stagnace je těžké bojovat ve firmách za zaměstnance a jak je pro ně mnohem snazší vystoupit na tribuny, nebo v TV a radikálně „kecat“.

.

P. Pruner 23.4.2012 11:26

Re: Vlády se mohou měnit, ale problémy zůstavají a musí se řešit.

Pane Rastislave, odbory daly vládě řadu návrhů na řešení hospodářské situace. Pokud se díváte na televizi, tak jste je musel zaznamenat - je pravdou, že média o nich skoro neinformují. Nejde o to, že by se nemělo šetřit, ale o to, jak dosáhnout menšího zadlužování.

Politika vlády vede ke snižováním životní úrovně a lidé se logicky brání - proto jsou odbory založené. Sto tisíc lidí by nikam nejelo, kdyby nebyli skutečně naštvaní. Svádět to jen na odbory je hodně zjednodušený pohled.

I. Schlägel 23.4.2012 12:33

Re: Vlády se mohou měnit, ale problémy zůstavají a musí se řešit.

Menšího zadlužování lze dosáhnout pouze menší útratou státu a konkurenceschopnou ekonomikou. Které návrhy odborů na řešení krize s těmito eventualitami počítá? Jinak příjemné počtení o sociálním státu blahobytu, kde se zdaleka tak nekrade, jako u nás tuneluje. Pěkné počtení. http://ekonomika.idnes.cz/zadluzeni-stouplo-v-eu-i-v-eurozone-db1-/eko-zahranicni.aspx?c=A120423_112103_eko-zahranicni_neh

J. Marešová 23.4.2012 16:12

Re: Vlády se mohou měnit, ale problémy zůstavají a musí se řešit.

Pane Prunere, největší problém je, že všichni chápou, že úsporná opatření jsou nutná, ale jakmile zjistí, že se budou týkat i jeho, tak začne protestovat. Když se šetří, musí se snižovat životní úroveň, jinak to nejde. Ovšem společnost, která se na tom Václaváku sešla, mluvila za vše. Zajímalo by mne, jestli si z nich někdo uvědomil, že současná vláda je u moci necelé 2 roky a po celou dobu je nucena řešit problémy VV a nedomyšlené přehmaty předchozích vlád za uplynulých 20 let. Za tu dobu se u nás korupce stala samozřejmostí a byla tolerována. Za tak krátkou dobu ji nelze vymýtit.  To, že vyplavaly různé aféry - Dalík, Janoušek a další, je vidět, že už se něco děje a věřím, že se bude dít dále. Ovšem odbory nemají mandát na to, aby řádně zvolenou vládu nutily k demisi.

J. Kanioková 23.4.2012 18:59

Přesně, souhlas...

A je to všude, nejen u nás. Což není žádná omluva, ale jen připomenutí. A EU k naším problémům přispěla měrou vrchovatou. Zadluženost http://bit.ly/I4aOUz

Evropa odnaučila lidi vlastní odpovědnosti. Zodpovědnost za sebe, své děti, své rodiče, rodinu, obec, stát. Ta nezodpovědnost je státem podporovaná. Lépe se vládne těm, kdo jsou na státu závislí.

I. Schlägel 23.4.2012 19:28

Re: Vlády se mohou měnit, ale problémy zůstavají a musí se řešit.

Možná by bylo vhodné zmínit přehmaty vlád od r. 1948, možná 1946. V tom se skrývá značná část pověstného jádra pudla.

V. Petrová 23.4.2012 10:56

Soudruzi funkcionáři ROH

museli ukázat, že neberou svou mzdu za nic, tak udělali šau. Že nedomysleli, kam to může vést ? Pro pána Jána, o to přece vůbec nešlo. Tahle vláda dostala od voličů příkaz, aby dělala reformy a vyvedla stát z průšvihu a ona to dělá. Ve vládě není žádný rozkol, jen je částí ODS a panem Kalouskem pořád vykopávaná " slizká a hnusná" strana VV z vlády, protože toho patrně na Kalouska a některé členy ODS hodně ví a to díky detektivní kanceláři ABL. A to je celý. Ne, že by mě to tešilo a že bych považovala vše za správné a dobré. Jen ale nevím, co se šarvátkami mezi politickými stranami má co dělat práce vlády ? Ta jede jako na másle. A to patrně je její největší chyba.

J. Forman 23.4.2012 12:33

Re: Soudruzi funkcionáři ROH

Jestli tahle vláda jede jkao po másle, tak nevíze, co je to máslo, madam.

Taky politické fanynka?

I. Schlägel 23.4.2012 12:35

Re: Soudruzi funkcionáři ROH

Vlastní snad sobotní odboráři kvalitnější recept na výrobu másla?

J. Forman 23.4.2012 15:40

Re: Soudruzi funkcionáři ROH

Žádná stávající politická strana nebo síla, která je u moci nebo v Parlamentu nemá recept na kvalitnější máslo.

Recept příjde odjinud.

J. Chaloupka 23.4.2012 10:28

Nechápu, proč novináři nepoloží odborářským bosům

otázku: Proč nešli do voleb a nezvítězili v nich?  Co jim brání oslovit voliče, vstoupit do parlamentu a ty zákony zařídit podle svého?

Bohužel v médiích dostává prostor početná skupina odborářů, ale už nikoliv ty miliony, které na žádné demonstraci nebyly, ale naopak pracovaly, věnovaly se dětem nebo seniorům, pracovaly na svém domku nebo zahradě, sportovali a dělaly tisíce jiných věcí, protože prostě daly svůj hlas nějakému programu a nyní neprotestují proti jeho plnění.

Jako důchodce důrazně protestuji, aby mne brali do úst nejrůznější Zavadilové a Dufkové. Souhlasím s menším růstem důchodů, protože bych rád, abych ten důchod dostával i za pár let. Nikdo v téhle zemi si neumí představit, co znamená pro "sociálně" slabé skutečný bankrot, resp. placení dluhů pod tlakem MFF. Viděl jsem osobně v 80. letech min. st. v Jugoslávii. Na důchody tam lidé čekali i pár měsíců, protože stát musel splácet Titovy půjčky. Jak to skončilo, jsme mohli vidět všichni. Moc bych si přál, abychom se ukromnili a svět neskončil válkou jako Jugoslávie.

P. Čech 23.4.2012 11:01

Re: Nechápu, proč novináři nepoloží odborářským bosům

Proč? Jak jednoduché! Protože v našem volebním systému, který vždy generuje vítězství menšiny a tvorbu menšinových koalic by něměli naději.