17.5.2024 | Svátek má Aneta


Diskuse k článku

POLITIKA: Jestli nebude po našem, paralyzujeme tuto zem!

Sobotní demonstrace odborů ukázala, že jejich vedení stále ještě nepochopilo, že jejich politická moc dávno skončila.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Jehlík 24.4.2012 14:54

Re: Jeden za všechny ....

Kvůli,mě nenusí.Je jen na něm,jestli nechá radši mámu chcípnout.Na žízeň se může napít vody.To by se ale tomu odborářskému chovadu asi těžko vysvětlovalo! A zřejmě též i s.Formanovi.

V. Heidlerová 24.4.2012 8:08

Re: Podle čeho se pozná lůza

Jo, pokud by ta banda měla program, mohla něco nabídnout, nějaké řešení, jak z krize ven, ale oni řvou jen po demisi vlády, chtějí prachy - ale jaká k tomu vede cesta a co bude dál, nastoupí-li vláda jiná, to mi nevysvětlil nikdo. A sprosté urážky svých neoblíbenců k tomu navíc. Proto si i já přisadím na odborářské bosse, roznítit záporné emoce jde velice snadno a zfanatizovat dav taky. Tentokrát si svou mzdu zasloužili. Já ke stádu nepatřím.

V. Heidlerová 24.4.2012 8:04

Re: Slyšel, pane Procházko(19:28) jenže nějak víc mě fascinuje oduševnělá tvář soudruha Zavadila.

Takový buldok ani nemá lézt na obrazovku. Vypadá jak člen sovětské delegace.

V. Heidlerová 24.4.2012 8:03

Re: Jasně madam,

Hááááááááááááááááááá, ještě jste zapomněl dodat, jak tatíček Masaryk nechal střílet do dělníků, jak byly žebračenky, z nichž si pilní postavili domky a ti ostatní to prochlastali (to už dodávám já).  Jo a ještě se střílelo u Duchovského viaduktu, všecko bylo jinak, než nás učili ve škole. Ještě, že jsme měli obhájce lidských práv ožralce Klému.

I. Fencl 24.4.2012 5:58

Re: a byl jste v sobotu na Václaváku?

ne

I. Fencl 24.4.2012 5:56

Re: a byl jste v sobotu na Václaváku?

nebyl

E. Heusinger 23.4.2012 22:05

Takže od zítřka budeme mít

VVh* a VVz**.

*  Věci veřejné hodné

** Věci veřejné zlé

P. Skřivan 23.4.2012 21:19

Re: Většinou nechtějí...

Zase kecáte, což je u Vás i Vašeho kámoše z hradu úplně normální. Víte kolik má důchod člověk s nadprůměrným platem, a to po celou dobu práce ? Takový, že to nestačí ani na samostatný pokoj v domově důchodců jiném než státním.

... takže žádný německý důchodce cestující po světě ... . Jenom halda keců a zlodějin.

B. Hudzieczek 23.4.2012 20:47

Re: Hlavně by se měli zamyslet politici,

jak to těch dvacet let vedli, že po dvaceti letech sílí ve společnosti tendence k fašismu a touze po vládě "tvrdé ruky".

Neřeším důvody, proč se po roce 1990 nezakázala KSČ, protože to zákulisí neznám, ale Václav Havel tehdy argumentoval jednak tím, že by se komunisti stejně rozlezli do různých politických stran a tak je lepší je nechat pohromadě, a jednak tím, že popularita KSČ ve společnosti bude nepřímo úměrná úspěchům postupující demokratizace svobody a spravedlnosti. Od té doby se preference komunistů drží na jisté úrovni a občas dokonce stouply. To za situace, kdy řada starých komunistů už zemřela. No a naše rádobydemokratické strany  to nechává v klidu.  Napojeni na penězovody státních a polostátních firem, na zdroje různých "kmotrů", vysmívají se svým voličům.

Rozkradené miliardy, včetně těch z penzijních fondů v 90% letech někde chybí.

A sebereflexe je pro politiky asi sprosté slovo. Slabá demokracie = sílící autoritatismus a nástup totalitních režimů. Nepůjde-li to přes politickou stranu, zkusíme odbory.

B. Hudzieczek 23.4.2012 20:33

Hlavně by se měli zamyslet politici,

M. Bílý 23.4.2012 19:54

Slyšel, pane Procházko(19:28) jenže nějak víc mě fascinuje oduševnělá tvář soudruha Zavadila.

I. Malypetr 23.4.2012 19:54

Re: Demokracie

Všimnout jste si nemohla,nebylo vám to médii naservírováno.Pokud by jste si dala práci a párkrát klikla na stránkách odborů,našla by jste jejich návrhy řešní.Nejsem odborář ani ekonom,přesto mám též svůj názor na řešení.Bude li zdrojem vašich informací pouze tv a MFd je zbytečná jakákoliv debata.

M. Procházka 23.4.2012 19:33

Re: Demokracie

Pane Schuh,vždy se najde dost troubů kteří za peníze pojedou z celé republiky do PRahy demonstrovat.

I. Schlägel 23.4.2012 19:28

Re: Vlády se mohou měnit, ale problémy zůstavají a musí se řešit.

Možná by bylo vhodné zmínit přehmaty vlád od r. 1948, možná 1946. V tom se skrývá značná část pověstného jádra pudla.

M. Procházka 23.4.2012 19:28

Re: Vidím-li inteligentní vzezření soudruha Zavadila, je mi jasné, že podle něj se dosahne blahobytu když se toho co nejvíc zničí. Jak prosté, milý Watsone!

Pane Bílý,to jste asi neslyšel,jak řval pan Dufek.To Zavadil se chová proti němu slušně.Ten řvoun je typický,sprostě hrubý bolševik,živě si ho dovedu představit v uniformě LM.

P. Skřivan 23.4.2012 19:22

Re: Demokracie

Spoluobčan, co se živí prací, je podle Vás chátra ? Docela by se mi líbilo porovnat, co jste udělala pro tento stát Vy s náhodně vybraným demonstrantem. ... třeba bychom se společně divili, kde se bere Vaše povýšenost.

P. Skřivan 23.4.2012 19:14

Re: Podle čeho se pozná lůza

Hlavní problém je ovšem komunistické myšlení, které, jak je vidět na Vašem příkladě, stále má velkou podporu. Takže soudruhu: demokracie je mj. o tom, že když mě vláda okrade, tak mám právo nejen držet hubu, což si myslíte Vy, ale taky to vykřikovat na ulici.

Jako pokud Vás to ruší, tak tlačte na svého poslance, aby vláda dělala alespoň to, co slíbila a z čeho splnila tak leda houby ... .

B. Veltrubský 23.4.2012 19:12

Mám problém

Proč jsem jako volič pouze inteligentní munice typu vystřel (vol) a zapomeň. Není někde něco špatně např. v neodvolatelnosti poslanců. To jest starý dobrý britský systém volebních okrsků a odpovědnosti poslanců svým voličům. Kdo psal ústavu byl génius který odstranil chyby bolševiků t.j. teoretické možnosti odvolat poslance tedy praktické pokud by se znelíbil vládnoucí straně.

P. Skřivan 23.4.2012 19:10

Re: Odbory pouze vše negují

... a co provádějí ? Protestují proti vládě ... . No a co ? To snad dělají všude a jenom tupci a zloději se ozývají. Tupci proto, že jim to ruší jejich klid a zloději proto, že se bojí o koryta.

Trošku inteligentní jedinec zná Ústavu a respektuje právo jiného na svobodu projevu a shromažďování. To ale asi Vy nejste. :-)))

J. Kanioková 23.4.2012 19:06

Většinou nechtějí...

Od nás jely do Prahy v sobotu i babky s berlema. Mají malé důchody, ale nedej bože se jich zeptat, co dělaly, jaké zaměstnání měly. Já to vím, protože se známe už dlouho, jedna nedělala celý život, jako manželka horníka, jen poslední roky dělala uklízečku na 4 h.. Druhá dělala každou chvilku jinde, ale vždy v nejméně kvalifikovaných profesích jako nekvalifikovaná síla. Nedokončila ani vyučení.

No a dneska křičí...

J. Kanioková 23.4.2012 19:02

Přesně! Holt co k tomu říct.... co za tím je.... do senátu, či do sněmovny...?

Nebo rovnou do Bruselu chrupčit jak Falbr...

J. Kanioková 23.4.2012 18:59

Přesně, souhlas...

A je to všude, nejen u nás. Což není žádná omluva, ale jen připomenutí. A EU k naším problémům přispěla měrou vrchovatou. Zadluženost http://bit.ly/I4aOUz

Evropa odnaučila lidi vlastní odpovědnosti. Zodpovědnost za sebe, své děti, své rodiče, rodinu, obec, stát. Ta nezodpovědnost je státem podporovaná. Lépe se vládne těm, kdo jsou na státu závislí.

M. Bílý 23.4.2012 18:56

Vidím-li inteligentní vzezření soudruha Zavadila, je mi jasné, že podle něj se dosahne blahobytu když se toho co nejvíc zničí. Jak prosté, milý Watsone!

E. Heusinger 23.4.2012 18:49

Jasně madam,

na takovou lůzu jenom s četou strojních pušek. Však si pamatujete jak se to osvědčilo ve Frývaldově.

J. Štrobl 23.4.2012 18:12

Re: Odbory pouze vše negují

Odborářští bossové chtějí fašismus. K tomu napnuli všechny síly. Je otázka, jestli jim to dovolíme.

P. Čech 23.4.2012 18:11

Re: V sobotu vystoupil v Radiožurnálu pan Michl.

Tady s vámi naprosto souhlasím, pouze bych si dovolil podotknout, že oněch zmanipulovaných blbů je naprostá menšina. Pouze jsou ke škodě věci víc vidět a slyšet. Naprosto také nechápu, jak se mohlo 20 občanských sdružení a iniciativ připojit k těm odborářským křiklounům. To udělaly velkou chybu a ztratil tak mnoho svých příznivců.Já osobně protivládní demonstrace podporuji, nikoliv však odborářské a už vůbec ne ty, kterým vyjadřuje podporu soudruh Boh. Sobotka, soudruh Zaorálek a soudruzi z KSČM.

J. Štrobl 23.4.2012 18:06

Re: Podle čeho se pozná lůza

Jak vidíte pan Skřivan to nechápe. Nechápe nebo nechce?

J. Štrobl 23.4.2012 18:02

Re: Odbory pouze vše negují

Vím, že Vaše inteligence skutečně nestačí na to, abyste pochopil, co odbory vlastně provádějí. Nicméně bych se zeptal. Ty Vaše názory jsou za peníze nebo vám dělá potíže uvažování?

P. Čech 23.4.2012 18:02

Re: Politická soutěž

Přesně tak.T.zv. pravicové strany mají t. zv. programy, které ovšem sami nedodržují (nezvyšování daní, nezavádění nových polatků atd.).Tyto programy předkládají občanům, z nichž po jejich přečtení občané odmítají volit a t.zv. pravicoví ovčané berou za své. Potom se ovšem diví. Jak jinak.

M. Martin 23.4.2012 17:09

Re: hostina skončila

Máte naprostou pravdu.Prožrali jsme ho všichni tak musíme všichni platit.Říkáte to naprosto správně.