1.6.2024 | Svátek má Laura


Diskuse k článku

POLITIKA: Jestli nebude po našem, paralyzujeme tuto zem!

Sobotní demonstrace odborů ukázala, že jejich vedení stále ještě nepochopilo, že jejich politická moc dávno skončila.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Mlich 23.4.2012 17:09

Přímá demokracie

Jo, 10 milionů lidí se dohodne snadněji, než 200 poslanců. ;-)

V. Mlich 23.4.2012 17:03

Podle čeho se pozná lůza

podle toho, že nepřemýšlí nad řešením, ale jde do ulic zapalovat auta a rozbíjet výklady. Autor to říka správně: Odbory jsou tu na zastupování zaměstnanců při jednání se zaměstnavatelem. O vládě rozhodují voliči prostřednictvím parlamentu. Vládě jednou volební období skončí a pak ti lidé mohou u uren vyjádřit svůj názor. Čas mezitím je potřeba věnovat pozornému sledování, kdo jak plní své volební sliby, aby ta příští volba byla lepší. A vyřvávání v ulicích ponechme na lůzu.

P. Skřivan 23.4.2012 16:51

Re: Demokracie

Zato Vy statečně neděláte nic. :-)))

P. Skřivan 23.4.2012 16:50

Re: Politická soutěž

Ano, zato tzv. pravicové strany mají program, který předloží hlupákům, co si myslí, že ho dodrží. :-))))

P. Skřivan 23.4.2012 16:48

Re: Odbory pouze vše negují

Neznalost mnoha lidí je skutečně únavná: odbory nejsou od vymýšlení řešení, ale od prosazování zájmů svých členů ... . Asi je prosazují ne úplně špatně, když se našlo 90 tis. lidí, kteří byli ochotni přijet na VN veřejně svůj názor projevit. Plně chápu Kalouska, že tam nešel. Ono dát a dostat je fakt rozdíl ... .

P. Skřivan 23.4.2012 16:46

Re: Paralyzovat tuto zemi

To jsou takové ty obvyklé kecy. Ono u nás je ale situace jiná, víme ?

Mrazit by Vás mělo spíš nad tím, že velká část podnikatelů nemá nic proti rozkrádání zakázek, protože bez nich, vážená dámo, by političtí zločinci nemohli ukrást ani floka.

Pravda, tito lidé neřvou: jen tiše rozkrádají valnou část rozpočtu. Co je podle Vás horší ? Uplatnit své právo na svobodu projevu a právo shromažďovací, nebo krást a tvářit se jako velkej frajer a ty, co musí makat, nazývat lůzou  a pohrdat jimi ? :-)

V. Heidlerová 23.4.2012 16:30

Re: Demokracie

No, jen jsem nepostřehla, že by demonstranti měli nějaký program, věděli, co dál - ale oni jenom řvali, co nechtějí.  Co chtějí - to je podpora státu, a to je trochu málo na zlepšení situace. Kdo byla ta hysterická moderátorka, doufám, že si uhnala pořádné vole (strumu), Háááááááááááá

V. Heidlerová 23.4.2012 16:27

Re: Demokracie

Předpokládám, že vy jste si šel vyhodit z kopýtka také mezi tu uřvanou chátru. Dnes jste nějak unavený a moc stručný. No jo, do akce se musí dát celé srdce a čisté ruce.

V. Heidlerová 23.4.2012 16:23

Paralyzovat tuto zemi

Nad tímto ochraptělým vyřváváním mne zamrazilo. To je opravdu mimo jakoukoli společenskou úroveň a měli bychom dát nějak najevo, že s takovou chátrou nejedeme. Podle mého mínění jde o trestný čin. Rozvratné činnosti odborů by se mělo zabránit stejně rázně, jak to udělala madame Thatsherová.

J. Marešová 23.4.2012 16:12

Re: Vlády se mohou měnit, ale problémy zůstavají a musí se řešit.

Pane Prunere, největší problém je, že všichni chápou, že úsporná opatření jsou nutná, ale jakmile zjistí, že se budou týkat i jeho, tak začne protestovat. Když se šetří, musí se snižovat životní úroveň, jinak to nejde. Ovšem společnost, která se na tom Václaváku sešla, mluvila za vše. Zajímalo by mne, jestli si z nich někdo uvědomil, že současná vláda je u moci necelé 2 roky a po celou dobu je nucena řešit problémy VV a nedomyšlené přehmaty předchozích vlád za uplynulých 20 let. Za tu dobu se u nás korupce stala samozřejmostí a byla tolerována. Za tak krátkou dobu ji nelze vymýtit.  To, že vyplavaly různé aféry - Dalík, Janoušek a další, je vidět, že už se něco děje a věřím, že se bude dít dále. Ovšem odbory nemají mandát na to, aby řádně zvolenou vládu nutily k demisi.

J. Marešová 23.4.2012 16:00

Odbory pouze vše negují

Odborářští bossové jen prohlašují, co nechtějí, ale nikdy neřekli, co chtějí kromě zrušení úsporných opatření. Prohlášení jednoho s těch hlavních, že pokud vláda nepodá demisi, vyhlásí generální stávku a paralyzují zem. Je to neuvěřitelný nesmysl! Země je zadlužená a oni hospodářskou situaci podpoří tím, že nebudou pracovat! Je vidět, že bossové to mají v hlavách srovnané - za tuto rozvratitelskou činnost jsou bohatě placeni  a čeká je politická kariéra . Šromach - Senát - taťka Flabr poslanec EU - Štech předseda Senátu - Zavadil už vyhlásit kandidaturu do Senátu. POkud vím, tak odbory byly ustanoveny, jako obrana pracujících proti zvůli kapitalistů, ale současné odbory u nás i jinde si přivlastňují moc, která jim nenáleží. Politici u nás byli zvoleni v řádných volbách, odbory se ustanovily samy - nejsou hlasem většiny.

J. Slanina 23.4.2012 15:44

Re: Demokracie

No, ono to, pane Severo, není ani tak o té organizaci, ale o tom, že lidé, kteří by podpořili vládu většinou makají a nemají čas na takové békárny.

J. Forman 23.4.2012 15:41

Re: Jeden za všechny ....

Kvůli vám pojde žízní, ne?

J. Forman 23.4.2012 15:40

Re: Soudruzi funkcionáři ROH

Žádná stávající politická strana nebo síla, která je u moci nebo v Parlamentu nemá recept na kvalitnější máslo.

Recept příjde odjinud.

M. Procházka 23.4.2012 15:30

Re: Nechápu, proč novináři nepoloží odborářským bosům

Pane Pavlovský,vy jste neslyšel Dufka,s jeho bolševickými hesly,vy jste ho neslyšel jak vyhrožoval.To nebyla marginální záležitost,takhle řvali bolševičtí agitátoři v roce 1948,ale měli ještě k tomu zbraně,tak jsem zvědav kdy začnou vyhrožovat oni se zbraněmi.

E. Heusinger 23.4.2012 15:01

Re: Demokracie

Tak nefňukejte a organizujte. A žádné kdyby ....

I. Schlägel 23.4.2012 14:45

Re: Je-li otázkou

Pan Čech to myslí dle mého názoru tak, že odbory mají právo na organizovaný protest. Na co ovšem dle mého skromného názoru právo nemají, je měnit výsledky voleb, kdykoliv se jim něco nelíbí, jakkoliv by to bylo pro stát užitečné. Odbory a jejich bossové mají přirozeně vlastní, partikulární zájmy, a pokud chtějí vstupovat do politiky, ať si oficiálně založí novou stranu, nebo vstoupí do těch stávajících. Jenže jim se líbí ta neoficiální pozice, kdy se jako politiky štítí, ale vehementně ji aktivně provozují. Je to taková další forma "občanské společnosti" :-)

J. Jehlík 23.4.2012 14:41

Jeden za všechny ....

Popíjející hovado si stěžuje,že jeho matka mámá k jídlu ani rohlík.

I. Schlägel 23.4.2012 14:38

Re: V sobotu vystoupil v Radiožurnálu pan Michl.

Mi si pořád nerozumíme, pane Čechu, samozřejmě že je dobré s tím začít, pouze poukazuji na fakt, že bankrot nám hrozí neporovnatelně rychleji než ukončení procesu politické dospělosti po vzoru vyspělých států, na jehož konci bude solidní politická kultura i v českých zemích, ke které přispěje výraznou měrou doposud v Čechách ne příliš rozšířený politicky gramotný, odpovědný, inteligentní volič se zájmem o věci veřejné. Bez toho to totiž nepůjde, referendum nereferendum. Ale co jde již dnes, je osekat, bohužel někdy i dost drastickým způsobem, přebujelé výdaje státu. Pokud to neuděláme, systém přímé demokracie už u nás možná na dlouhá léta nebude mít kdo zavést. Kolik demonstrantů za práva pracujících a proti hamižným kapitalistům si to uvědomuje? Já Vám to řeknu, nikdo. Kolika z těch demonstrujících je fuk, jak se stát zadlužuje, většina nevěří, že to je problém (říkal to přece Paroubek), nevěří tomu ani v situaci, kdy má každý z nich exkluzivní informace o krachujícím západoevropském modelu sociálního státu denně na talíři. Tihle lidé a jejich levicoví zástupci v politice nasměrují náš stát k prosperitě, k čemuž stačí pouze zavést prvky přímé demokracie? Zmanipulovaný blb zůstane blbem, i kdyby přímo hlasoval 3x týdně. Pochopil?

J. Štrobl 23.4.2012 14:26

Rád bych upozornil některé krasoduchy zde v diskusi,

kteří volají po právu odborů konkurovat politickým stranám, protože mají hodně členů (odbory), že se jedná o tzv korporativismus a tedy nástup fašismu. I když si myslím, že to mnohým není proti srsti, přesto je prosím, aby se nad sebou zamysleli, mají-li čím.

A. Novák 23.4.2012 14:25

firmu řídí obvykle ten, kdo má nejvíc akcií

takže by se na rozhodování státu měli podílet hlavně ti, kdo platí největší daně? nebo   jste to myslel jinak?

L. Severa 23.4.2012 14:23

Re: Demokracie

"Stejné právo (drzost) mají příznivci vlády uspořádat demontraci na její podporu" Ono by se těch příznivců vlády z celé republiky našlo také hodně jen najít někoho kdo by, jako to udělaly odbory, manifestaci zorganizoval a hlavně zaplatil.

P. Pavlovský 23.4.2012 14:20

Re: autor má i nemá pravdu

Na to mu ovšem president nemusí jít. Odmítne-li Soboítka jeho nabídku, může to zveřejnit (čímž ho znemožní) a zároveň pověřit Haška. Tím by vnesl do řad ČSSD a levice vůbec solidní rozkol, a přitom v rámci svých ústavních povinností.

J. Štrobl 23.4.2012 14:19

Re: Je-li otázkou

To co říkáte je ovšem fašismus. Duce by z Vás měl radost, chlapče.

J. Štrobl 23.4.2012 14:17

Re: mě by spíše zajímalo

Ale je to přece jednoduché - fašismus. Na to už přece přišel "geniální" levičák Mussolini. Ale patrně Vám to pan Forman nepřizná.

P. Čech 23.4.2012 14:08

Re: Politická soutěž

ČSSD ani KSČM nemají program, který by mohli předložit občanům. Pouze ovčanům. Komunisté také "zvítězili" v roce 1948 na ulici a to dokonce ozbrojeným protestem. Je pravdou, že jim k tomu nahrál volební systém podle poměrného zastoupení a diletantismus demokratických politiků následovaný zbabělostí prezidenta Beneše.

A. Reček 23.4.2012 14:06

Re: A jedeme z kopce

Pane Svobodo měl jsem na mysli mimo jiné organizaci zdravotně postižených. Sám díky rakovině jsem bez pravé nohy a tudíž vím co "kladného" pro nás vymyslel ministr Heger.  Některé reformy ministra Drábka jsou taktéž kouzelné atd.  Ještě podotýkám, že nejsem volič komoušů či socanů.

P. Čech 23.4.2012 14:03

Re: V sobotu vystoupil v Radiožurnálu pan Michl.

Nezlobte se na mne, vážený pane, ale podle mne patříte mezi ty Čechy, kteří stále vymýšlejí, proč něco nového nejde, místo toho, aby to zkusili. Odvolávání se na několikasetletou tradici někoho také kulhá. Oni ti Švýcaři také jednou začínali a to dokonce bez jakýchkoliv zkušeností jinde ve světě. Prostě začali konat a nevymýšleli důvody proč něco nejde a nebo nemusí jít. Trocha riskování ještě nikomu neublížila.  Mám za to, že jakákoliv změna kromě návratu k socialismu nemůže současný stav zhoršit. Tak proč to nezkusit? Třeba to vyjde. já si myslím, že ano.

J. Fleiszner 23.4.2012 13:50

Re: 80 000

Já fakt nevím co pomůže :-( Jen si myslím, že tu nynější "rakovinu" je třeba hubit a je legitimní k tomu použít i nějakou tu "chemoterapii". Myslím si totiž, že je rozumnější hubit vládnoucí mafii, než aby ona hubila národ.

F. Svoboda 23.4.2012 13:27

Re: A jedeme z kopce

Pane Lenci, děkuji za Vaše souznějící vyjádření.