1.6.2024 | Svátek má Laura


Diskuse k článku

POLITIKA: Jestli nebude po našem, paralyzujeme tuto zem!

Sobotní demonstrace odborů ukázala, že jejich vedení stále ještě nepochopilo, že jejich politická moc dávno skončila.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Čech 23.4.2012 9:09

V sobotu vystoupil v Radiožurnálu pan Michl.

 V neděli zase na ČT 1 pan Zelený, který je m.j. mnohem větším expertem. Ten zase řekl jednu velkou pravdu, která se sice pomalu, zato však jistě dostává ke slovu v celém světě.  Interakce mezi občanem a jeho zvoleným zástupcem narušuje existence politických stran, jako prostředníků při této interakci.  Lidé takového prostředníka nechtějí a nepotřebují. Dokáží si vládnout sami. Důkazem budiž již existence tří, možná více států, kde to efektivně funguje a to hlavně ke spokojenosti občanů těchto států. Moc politických stran je žábou na prameni jakékoliv vznikající demokracie, i demokracie zatupitelské. Moc politických stran nadělala vždy a nadělá i v budoucnu více škody než užitku. Jde jen o to, jak dlouho si to občané nechají líbit.

I. Schlägel 23.4.2012 9:09

Re: 80 000

Já bych to úplně nevzdával. Dorůstá nová, naředěnější generace, jsou zde nové trpké a poučení hodné zkušenosti s tzv. sociálním státem blahobytu, něco se snad hýbe na pražské radnici i na státním zastupitelství, spoustě lidí přibývají zkušenosti i zdroje poučení, postupně se začne měnit členská základna u zavedených stran, u některých zase postupně vymírá, vzniknou nové strany, nové naděje a nová zklamání. Snad to půjde. Pokud nezavládne právo šaría, to budeme na Václavák v pravidelnou hodinu chodit všichni, dobrovolně a rádi :-)

A. Reček 23.4.2012 9:08

A jedeme z kopce

Autor má pravdu, že odbory jsou nepolitická organizace a takovou mají nadále zůstat. Jenže v sobotu v Praze to setkání občanů už nebyla jen akce odborářů, ale přišli tam i jiní a nespokojení s tím, jaké některé zmetky v reformách dokázala vláda udělat.  Na některé kritické připomínky k reformám je vláda hluchá a tak aspoň tímto způsobem má možnost si vyslechnout mínění lidí. Je dobré vládě připomínat, že za řečmi o nezbytnosti různých reforem se odhalují podnikatelské plány různých klientských skupin, jimž řada ministrů jde na ruku.  Na podzim při volbách krajských a senátních spousta lidí přehodnotí své dřívější preference, a vláda to pocítí.

M. Bezouška 23.4.2012 9:07

mě by spíše zajímalo

odkud berou odbory finance na takovéto akce a sezvanou klaku. Za druhé pak, co budou odbory a zúčastnění odboráři dělat "potom".

Panu Formanovi pak speciální otázku: jak si račte, to bez posměchu vašim geniálním myšlenkám, představovat, zcela konkrétně a do detailu, fungování státu bez "politiků"? Ten stát může být Česko nebo Evropská unie, je z tohoto hlediska docela jedno. Pokud jste si nevšiml, tak každé člověčí společenství potřebuje nějakou formu řízení - i když se ovšem vlastně řídít nedá. Alespoň ne tak, jak si to představují všelijací Zavadilové a podobní blbi.

P. Lenc 23.4.2012 9:04

Pište si

pánové a dámo co chcete,ale Gottwaldovi pohrobci,pod vedením  socanů a komunistů ukázali co to je třídní nenávist.Jenom jim tleskejte,výsledek se dostaví.

I. Schlägel 23.4.2012 9:04

Re: Problém je v tom,

Děkuji za ideologickou nálepku a Vaši schopnost číst na dálku myšlenky. V tomto byste mohla být poměrně úspěšná, doba si Vás žádá. Pěkný den i Vám.

I. Schlägel 23.4.2012 9:01

Re: Problém je v tom,

Zloději, korupčníci a tuneláři patří za mříže všude na světě. A počet těchto lidí za mřížemi, potažmo počet těchto lidí ve strukturách státu, je přímo úměrný míře civilizační vyspělosti tohoto státu na světovém žebříčku. My, jako stát civilizačně doposud nevyspělý, se jak se zdá většinově domníváme, že k dospění na úroveň kupříkladu Dánska stačí předčasné volby s tím, že stát začnou řídit podobné archetypy, které se v přímém přenosu projevili na Václavském náměstí. Sliby se slibují, blázni se radují. Tož tak.

P. Čech 23.4.2012 9:00

Je-li otázkou

co takovýto protest řeší, odpovím. Zatím nic. Zatím. Řešit však může. Odbory mají tu jednu výhodu, že nejsou politickou stranou, přesto však sdružují mnohem více lidí než všechny politické strany dohromady.. Dělají sice jednu obrovskou chybu, že dovolí, aby zejména ČSSD a KSČM je naoko podporovaly a přebíraly tak de facto jejich vedení. Dokáží-li se toho odbory zbavit, bude je podporovat mnohem více lidí.. Ať chceme či nikoliv, odbory se stávají zástupci mnohem většího počtu lidí než politické strany a mají tedy demokratické právo na jakýkoliv protest a to zejména proti politickým stranám či jejich koalicím. Vládu nevyjímaje.

J. Forman 23.4.2012 8:55

:-((

Polanecký , tak úderně píšeš a ani CEP ani CEVRO si tě zatím nevšimlo a nenabídlo ti spolupráci? Piš barde, piš, třeba to jednou vyjde.

Už aby postupně přirozenou cestou odešly všechny generace, které neumí nic jiného, než adorovat politiky (jedno, jakého spektra). Naše generace na politiky bude z vysoka pr.ět.

A bude volit Piráty a podobná sdružení a strany - pokud budou politické strany ještě za nějakou desítku let vůbec existovat.

K. Drobková 23.4.2012 8:52

Re: Problém je v tom,

Milý kolego. Pan Vašátko to jasně napsal, tedy pokud umíte číst. Takže lžete. Pokud lžete v jednom, lžete i v ostatním. Víc nemá cenu dodávat. Pěkný den.

R. Jonák 23.4.2012 8:49

Re: Problém je v tom,

Pokud zmiňujete Pandury a Gripeny, tak byste jste si měl uvědomit, za kterých vlád tyto kauzy vznikly. Já bych řekl, že právě její zástupci v sobotu rovněž poskakovali na Václaváku. A s těmi mandatorními výdaji to máte také dost popletené.

P. Pruner 23.4.2012 8:45

autor má i nemá pravdu

Jak to tak bývá, autor si vybere jeden aspekt situace a ten "roznese na kopytech". Jsou ale další aspekty současné situace:

> nikdo nemůže popřít, že strany vládní koalice obelhaly voliče a v mnohém dělají jiný program než se kterým získali poslanecká místa. To nemá nic společného s rozumným hospodařením, jde o to kde a jaká opatření se přijímají. Například se zvyšováním DPH souhlasím, ale u potravin a léků postihuje především ty chudší, na rozdíl od většiny EU, kterou se koalice ráda ohání. Možnosti spoření na důchod jsou O.K., ale ne okradením průběžného pilíře hned několika způsoby počínaje už Topolánkem. Snižovat výdaje strukturálními reformami, ale ne okrádáním důchodců o zákonnou valorizaci. Cíleně se likviduje středí třída a více lidí spadne ekonomicky níže.

> kdy začne slibovaný boj proti korupci ?

> nemůžete popřít, že tuto vládu podporuje pouhých 20% voličů a po odchodu VV bude podporována nikým nevoleným subjektem Korytářů paní Karolíny

Vláda by měla podat demisi.

I. Malypetr 23.4.2012 8:43

odboráři

Autor se naivně ptá kdo davá odborům právo....Odboráři!!!Při vší úctě,autor zjevně neumí do pěti počítat.Nejsem odborář ale to je asi tak vše co s tím můžeme dělat.Autor si musí při svém vzdělání uvědomit,že odboráři jsou nejsilnější organizovaná skupina v české kotlině,jako jediné uskupení je schopno zorganizovat nátlakové akce které pocítí celé česko.Ponechme stranou výsledky těchto akcí.Jejich protesty jsou stejně legitimní jako marná snaha vládnoucích stran zastavit agonii české ekonomiky.Ironické napadání protestů nic neřeší.

K. Luboš 23.4.2012 8:33

Re: Problém je v tom,

Takže jestli jsem to dobře pochopil... Vy si nemyslíte, že zloději, korupčníci a tuneláři patří za mříže, kdežto každý, kdo si to myslí, je bolševik.

B. Uhlich 23.4.2012 8:28

Re: Problém je v tom,

Myslím, pane Vašátko, že to máte hodně popletené, to že se rozdávaly pastelky je sice poněkud nesystémové, ale srovnávat to ze všemy zlodějnami, které se tady za těch 20 let odehrály...považuji za naprosto nesmyslné....chápu, že tím dáváte najevo svojí příslušnost, ale možná, že by neškodilo trochu reality. Existuje taková věc, která se jmenuje statistická ročenka (vydává statistický ůřad) a tam se přesně dočtete kolik se vydalo na různé mandatorní výdaje..a zjistíte, že to co se například vydává na různé mimořádné dávky je naprosto zanedbatelné s takovými akcemi jako Pandury, Grippeny...popřípadě s tím co se ztratí na všech investičních akcích.... konec konců není to tak dávno, co si modré straky hodlaly "odbočit" ze stavby čističky nějaké 3 GKč....  ale já to chápu, Vy a Vám podobní musíte ječet kvůli pastelkám, aby se nikdo nevšimnul, že to co je za Vašimi oblíbenci je tak o 2 až 3 řády jinde, že?

A kdybyste se opravdu ráčil poučit doporučuji navštívit stránky Transparency international a tam se dočtete, že se tady ROČNĚ ztrácí asi tolik peněz, že to prakticky odpovídá schodku národního rozpočtu, víme?  Ale to je jen propaganda, že...???   Vy víte své, za všechno mohou pastelky, že?

Skoro Vám závidím, že v tom máte tak jasno.....

K. Luboš 23.4.2012 8:24

Nádherný případ naivity!

Já bych ten Váš výrok zpřesnil: Nikdo nemůže utratit více než si vydělal po odečtení toho, co mu někdo jiný ukradne. A tady jde především o tu druhou položku! Jaký smysl má, když stát šetří, jestliže ušetřené peníze někdo vytuneluje? A proč myslíte, že se politické elity tak vrhly na šetření, ale již ne na boj proti korupci.

Jak krásně by se v této zemi vládlo, kdyby všichni Ćeši byli jako p. Vašátko!

K. Luboš 23.4.2012 8:15

Pořád stejné

Jasně, chce to jenom zavést odbory jako za socialismu: Ať se zabývají MDŽ a organizují rekreaci na Slapech, ale hlavně ať se nepletou do našich zlodějen. To už přece říkali komunisté, že potřebují klid na „práci“.

A s tím „právem“ je to opravdu ošemetný. Kdo např. dal právo našim politickým a ekonomickým elitám rozkrádat věřejné rozpočty?

B. Uhlich 23.4.2012 8:14

Re: 80 000

Ano, tohle je asi ta nejzajímavější otázka, která se teď tak jako okolo nás všech vznáší.... i já si tak nějak myslím, že tady už nepomohou žádné volby.... jestliže Ti, které si zvolíme, jak se teď v plné nahotě ukazuje, nemají vůbec na chod věcí vliv..je pak asi dost zbytečně se v tomhle směru angažovat...  Dokud se tady nezlikviduje celý ten obr-korupční systém nemá vůbec smysl uvažovat o nějakých volbách. A protože se ten systém určitě nezlikviduje...kdo by to tak asi udělal.????, pokládám další vývoj za velmi diskutabilní...  Volbou ČSSD a KSČM se nemůže vůbec nic změnit... jen kmotřící vymění své maňásky....

A. Novák 23.4.2012 7:55

není umění být nespokojeným občanem,

když mě zadarmo přivezou až na místo konání...:o)

A. Novák 23.4.2012 7:52

a byl jste v sobotu na Václaváku?

pak bych ten názor chápal.

I. Fencl 23.4.2012 7:46

společensky jen na úrovni zahrádkářů

Jeden z nejodpornějších článků, co jsem kdy četl.

A. Novák 23.4.2012 7:37

dá se použít i opačná optika:

 jestli bylo na Václaváku "našlapáno"tedy chodidlo vedle chodidla (když předpokládám délku chodidla 30 a šířku 10 cm), tak se mohlo sejít klidně i 682 tisíc odborářů!!!

Ovšem pokud byla HLAVA NA HLAVĚ (při trochu přehnaném průměru hlavy 30 cm na osobu a zanedbatelných mezerách), pak už to bylo jen něco přes 579 tisíc odborářů. Vycházím z plochy Václaváku 40 920metrů čtverečních, jak je na wikipedii...

Na leteckých snímcích  z idnes.cz je vidět, že spodní polovina náměstí byla skoro prázdná, takže tato nadnesená čísla je třeba vydělit dvěma. Pak už se skoro blížíme k oficiálním údajům :o)

I. Schlägel 23.4.2012 7:34

Re: Problém je v tom,

Obávám se, že lidé, kteří by rádi nechali někoho zavřít a přitom ho maličko polynčovat, byli spíše na tom Václaváku. Jsem si jist, že pan Polanecký a pan Vašátko tam nestáli a nikoho zavírat nechtějí. Ten bolševismus, který se Vám tak nelíbí, dýchnul z Vás, milá kolegyně. Pěkný den.

I. Schlägel 23.4.2012 7:31

Re: 80 000

Pokud nepomůžou volby, jak tvrdíte, nepomůžou ani ty předčasné. Co pomůže, prosím pěkně? Protože na té odborářské schůzi na Václaváku jsem jiné volání než po předčasných volbách neslyšel.

K. Drobková 23.4.2012 7:29

Re: Problém je v tom,

Problém je v tom, že doba, kdy kdejaký Polanecký či Vašátko si mysli, že bude odborům určovat co smí a co ne, je už dávno pryč. Tak maximálně na NP. Problém je v tom, že doba, kdy Vašátkové dávali někoho zavřít je už dávno pryč. Tak maximálně na NP. Zůstalo to ve vás, Polaneckých a Vašátků jako v koze. Ten bolševismus ......

E. Vašátko 23.4.2012 6:22

Problém je v tom,

že odbory jsou dnes - stejně jako za komunistů - jenom prodloužená ruka ČSSD. Alespoň si to většina odborových vůdců myslí a podle toho jednají. Takže bych to bral spíš tak, že v sobotu manifestovala ČSSD a řada různých spolků a zájmových organizací. Celkem po právu, protože chyba není v reformách, ale hlavně v jejich prezentaci. Pokud někdo nechápe, že nemůže utratit víc než vydělá, tak holt musí přijít exekutor. A tvrdit, že platit mají ti, co ty dluhy udělali - no jistě, to jsou ty pastelky, třinácté platy a já nevím jaké ještě "výdobytky". No a teď přišel vrchní s kasírtaškou a jak se ukazuje, host nemá na útratu. V tom je problém, takže se to řeší řvaním, demonstracemi a nadáváním. A toho darebáka, který veřejně hlásal, že bude paralyzovat tuto zem, toho bych rovnou dal zavřít, i kdyby to byl prezident. Veřejně tady prohlašoval, že bude škodit státu a na to jsou paragrafy.

T. Matušák 23.4.2012 4:57

Re: ... a autor článku zjevně nepochopil,

omlouvám se " z nudy"

T. Matušák 23.4.2012 4:56

Re: ... a autor článku zjevně nepochopil,

souhlasím s Vámi.Autor zaslepeně blekotá jednostranné modré vidění světa.Ti lidé tam nepřišli s nudy ale vyjádřit svůj názor.Sám nesouhlasím se vším co tam říkali,ale vyslechnout je mi nevadí

P. Skřivan 23.4.2012 3:05

Re: 80 000

Dovolím si Vás opravit, protože na to existují objektivní důkazy: komunismus nevyhnil, ale byl zrušen, a to samotnými komunisty. Nejde tedy o vážení si revoluce, apod. Žádná revoluce nebyla, to byla evoluce.

Oba asi chápeme, že aby se ti méně schopní udrželi u moci jinak než násilím, které nadále nemohli používat, tak bylo nutné zajistit, aby to šlo podvodem. Základem onoho podvodu je rozkrádání zakázek a za tyto peníze nakoupená reklama.

P. Skřivan 23.4.2012 2:57

... a autor článku zjevně nepochopil,

že tu existuje svoboda shromažďování a svoboda projevu názoru, takže jeho článek bych tak zařadil někam do Rudého (Modrého) práva.

Takže velevážený soudruhu: pokud se sejde 90 tis. lidí na VN, tak je drzostí nenaslouchat.