26.4.2024 | Svátek má Oto


Diskuse k článku

POLITIKA: Jen si zahrávejte

Jak je pěkné chodit po světě a pohrávat si s předčasnými volbami, chtělo by se parafrázovat klasika. ODS hraje, tak jako ostatní, hru s Andrejem ne, s Lojzou ano, s Mirkem ano a s Andrejem zase ne.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Brožek 25.10.2017 9:08

Re: Malé strany

To nevadí, že jste nepochopil, nic si z toho nedělejte. My ostatní víme.

V. Heidlerová 25.10.2017 9:07

Re: Malé strany

Přezdívky získané v boji za lepší zítřky, uvedu příklad: Uljanov-Lenin, Džugašvili-Stalin atd. Háááááááááááááááááá

M. Těhanová 25.10.2017 9:06

Re: Malé strany

Konečně jasné a srozumitelné slovo.

Ale on sám má strach, že by ho podrazili, tak proto chce mít všechno pod palcem. Má na své členy páky, aby poslouchali.

V. Heidlerová 25.10.2017 9:05

Re: Přesné!

To by si vykopala hrob právě ve chvíli, kdy je na vzestupu. Pana Klause ml. si vážím, ale upřímně řečeno, o jeho aktivitách- třeba zde u nás v gubernii- nic nevím, asi je to pražská místní záležitost. Jen čtu jeho články, je to bystrá hlava, myslí mu to, ale voliči ODS znají více p. Fialu, který to odmakal. Co považujete za chytračení? Vždyť plní jen to, co slíbila voličům, jinak by to byl jen výsměch. Dostat nálepku přicmrndávače oligarchy? To snad ne! V opozici může udělat kus dobré práce.

V. Klepetko 25.10.2017 9:04

Přečtěte si to:

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Reductio_ad_Hitlerum

:-)))))))

M. Šejna 25.10.2017 9:04

Re: Malé strany

A kdo je prosím ten Bureš a Faltýn?

Z. Rychlý 25.10.2017 9:03

Pan Holásek dozajista ODS

nevolil, takže jeho rady jsou radami hraběcími a je třeba se na ně ...vykálet. Já jakožto volič ODS si radit a kritizovat dovolit mohu.

Věcně řečeno: ODS nemůže jít do koalice s Babišem, protože by se společným vládnutím znemožnila a v příštích volbách by o můj (a nejen můj) hlas dozajista přišla. Přímou koalici bych asi neskousnul.

Na straně druhé, každý třetí volič v ČR si přeje vládu ANO. Můžeme si o tom myslet, co chceme, ale je to realita. Proč jít proti touze a přání třetiny voličů-občanů jako hlavou proti zdi? Pro ODS by bylo výhodné, kdyby odhodila bílé šatičky jakobínské nevěsty netýkavky, oblékla se do pracovního a definovala lépe svou pozici. Kdyby dál říkala: máme své priority, chceme toto a toto, jenže na 100% splnění nemáme dost sil. Třetina voličů chce aby vládlo ANO. Nebudeme tedy dělat uražené bořiče báboviček, my vám vládnutí umožníme, tu máte příležitost, ukažte co umíte. Umožit vládu ANO by bylo vnímáno jako pozitivní gesto, třetina voličů je dost velká množina.

Vypadá to jako míchání vody s ohněm, ale je tu řešení v podobě menšinové vlády. ODS by měla vznik jednobarevné menšinové vlády ANO umožit třeba tím, že odejde ze sněmovny, nebo přímo sepíše opoziční smlouvu 2. Bylo by to něco velmi odlišného od oposmlouvyI. Tehdy se arogantně domlouvaly vítězné mocnosti (ODS a ČSSD) na zachování 1000leté říše, teď ovšem by vlastně mrňousek ODS podal pomocnou ruku 3x většímu soupeři a to by bylo dobré gesto. Na prvním zasedání sněmovny by pak ODS mohla slavnostně podat návrh na zrušení EET a hned by se vidělo, jak si zrušení EET představují ostatní zástupci občanů. ODS by se mohla toho velkorysého, ale nereálného slibu, že zruší EET, zbavit, a bojovat proti němu klidně dál, tedy pokud by se sama chtěla těmi EET důtkami dále bičovat. Menšinová vláda v tomto složení - 1 dominantní strana a 8 různorodých pinčlíků - může mít docela velkou stabilitu, nebyla by to žádná křehká vláda. Zákony by se musely projednat napříč celým spektrem a to je víc než správné.

M. Těhanová 25.10.2017 9:02

Re: A proč by

Proč tam netlačíte jiné strany, proč zrovna ODS?

. Před volbami po ní kdekdo chtěl, aby se jasně vyjádřila, že s Babišem nepůjde a teď po ní kdekdo chce, aby byla údajně " státotvorná ".

To abychom mohli zase říkat, že nedrží slovo?

V. Heidlerová 25.10.2017 8:59

Malé strany

Malé strany, a tou zatím je i ODS, rostou a sílí právě v opozici, tam se pozná, co doopravdy chtějí a co ne. Návrat na výsluní bývá trpký a zdlouhavý, ale je nutný. Prosím, beru na vědomí, že vyhrálo ANO, ale v čele má obviněné lídry z trestných činů. a to z nich nesmyje ani nově získaná imunita. Pokud by tam ti dva šejdíři - Bureš a Faltýn - nebyli, myslím, že by koalice byla možná a bezproblémová. Nikde na světě by nemohl být podezřelý hned z několika trest. činů premiérem, nemohl by sestavovat vládu. Jen u nás v Kocourkově to možné je. Když Bureš tak miluje svou novou vlast a demokracii, ať se čestně jako chlap vzdá pozice budoucího premiéra - a hned se vzduch i politická scéna pročistí. Nemějte za zlé, že strany, které slíbily voličům, že nepodpoří Bureše, to teď chtějí nebo i musí dodržet. ANO přece není jen Bureš a Faltýn, klidně ať vládne, ale bez nich. Nebo jsou v ANO jen samí blbci? Nazdar.

M. Šejna 25.10.2017 8:58

čau, Valento

ČSSD dopadla katastrofálně nikoli kvůli spolupráci s ANO, ale naopak kvůli nespolupráci a díky podrazáctví vůči ANO. Preference socanů šly do hajzlu poté, co se socani chytli Čapího hnízda a korunových dluhopisů. A když Sobotka předvedl demisi nedemisi a nakonec odvolal Babiše, bylo zaděláno na socanský debakl. Voliči socanů jsou na podrazáctví a okopávání kotníků druhým velmi hákliví, takže socany za tohle potrestali. Já jsem trestal socany také. Letos mě tak nasrali, že jsem je poprvé nevolil.

http://i3.cn.cz/1497349415_21-cssd-preference.png

M. Těhanová 25.10.2017 8:57

Re: Souhlas.

Je to smutné, ale spíš to ukazuje na to, kolik lidí si nechá nabulíkovat cokoli, ale protože se o politiku nezajímají, zvolí toho, koho je nejvíc slyšet.

Bohužel, proti nevědomosti a tuposti se bránit nedá.

V. Klepetko 25.10.2017 8:53

Re: Pan Holásek zřejmě spadl rovnou z Marzu

ČAU. Fiala dopadne jako Sobotka - právě kvůli té své konfrontační politice!

P. Hlosta 25.10.2017 8:51

Přesné!

Mám na to stejný názor. Když už se dostala ODS na dvojciferný výsledek, co je největší zásluha V.Klause ml., měla by se už sebrat a začít makat, jak se na pravicovou stranu sluší a ne chytračit alibismem!

F. Zemek 25.10.2017 8:51

Re: Pane Holásek, ...

co je slušného na ODSákoch ?

podíleli se tu na vládě dvacet let ?

Kam to dotáhli ? '

k dvoubilionovému dluhu ?

to je slušné ))))))

V. Klepetko 25.10.2017 8:49

Re: A proč by

Kondicionál není na místě. ODS totiž páchá sebevraždu právě teď - a v přímém přenosu!

M. Valenta 25.10.2017 8:49

Pan Holásek zřejmě spadl rovnou z Marzu

a tudíž si jaksi nevšiml jak dopadla ČSSD. ČAU.

F. Zemek 25.10.2017 8:49

može to dopadnou i takto

Nové volby a místo deseti procent budou mít pět )))))))

V. Klepetko 25.10.2017 8:47

Re: Je po volbách.

Pane Kulheime, podepisuji každé Vaše slovo. Pan Šejna dříve volil ČSSD, já jsem v roce 2013 volil lidovce. Nikdy jsem nezažil, že by nějaká strana principiálně nechtěla prosadit svůj vlastní program!

M. Těhanová 25.10.2017 8:44

A proč by

zrovna ODS měla páchat sebevraždu, když se konečně začíná vzpamatovávat.Babiš opravdu dlouho žádný program neměl, kdo tyto věci sleduje, ten to ví. Pak si vybíral z toho, co rozumného řekli ostatní. Teda on ne, ale Marek Prchal a spol. Tam z hlavy Babišovy nebylo lautr nic. Asi jste to nesledoval tak pozorně.

A s Babišem se žádný kompromis nedá udělat, musel by proti němu stát někdo, kdo je tvrdší než on, neustoupí a nedovolí mu chlubit se dobrou prací druhých.

V. Klepetko 25.10.2017 8:40

Re: Paní Jandáková, zdravím, včera večer

Omlouvám se, toto má být replika na Váš příspěvek, ale omylem jsem vytvořil samostatné vlákno.

M. Šejna 25.10.2017 8:39

on vás někdo spoutal?

co se vám stalo v posledních 4 letech, že jste spoutanej?

V. Klepetko 25.10.2017 8:38

Paní Jandáková, zdravím, včera večer

jsem rovněž přirovnal pana profesora Fialu k Sobotkovi:

http://1url.cz/Qtgq5

Velmi by mě zajímal Váš názor na můj odkaz v závěru této diskuse na Dostojevského a jeho "Zápisky z podzemí". Začínám mít totiž dojem, že současné sebestředné a sebeuspokojené vedení ODS vsadilo na voliče "vzor paní Hájková". Ten ale "píše zápisky z podzemí" a je pro jádrovou část ODS naprosto netypický: ta je spíše pragmatická, státotvorná, a zajímá se spíše o daně a o budoucí postavení naší Republiky v Evropě.

M. Klas 25.10.2017 8:19

Re: přesně tak, pane Kulheime

"a to přesto, že jsem levičák". Promiňte, ale to není přesto, ale proto! Samozřejmě jako levičák podporujete vládu levicové strany ANO. Ti přece jako správní levičáci prosazují naše co největší spoutání státem a omezení našich práv.

M. Šejna 25.10.2017 8:14

přesně tak, pane Kulheime

dnes s Vámi (světe div se) absolutně souhlasím.

Já jsem tradiční volič ČSSD. Letos jsem je ale odmítl volit, jak mě nasrali tím, že poslední rok jen kydali hnúj na koaličního partnera Babiše. Tak ať si jdou do opozice. Aspoň se ta moje "rodná partaj" zbaví gaunerů typu Chovanec, Sobotka a Zaorálek.

Hned po těchto volbách jsem tady napsal, že doufám v koalici ANO-ODS, a to přesto, že jsem levičák. I já upřednostňuji funční vládu před ideologií. Mě je ukradené, že nebudou vládnout moji oblíbenci. Já chci aby vláda fungovala.

J. Kohoutek 25.10.2017 8:08

Souhlas.

Pokud dojde k předčasným volbám, ANO ještě více posílí. Získá hlasy těch, kteří očekávali koalici jejich strany s ANO. Jinými slovy, voliči, kteří nechtěli volit ANO, ale chtěli aby vláda někam směřovala se mohou cítit podvedeni.

J. Kulheim 25.10.2017 8:07

Je po volbách.

Politici to mají skutečně těžké. Voliči rozdali karty. Teď se ukáže kolik z toho co slibovali, dokážou splnit. Všechny strany chtějí být v opozici. Jenom Okamura ví, že pokud bude v opozici, tak toho ze svého programu nic neprosadí?

Jsem volič ODS. Před volbami jsem napsal, že „všichni proti Babišovi“, není politický program. Je po volbách a zase je to stejné, žádný nechce s Babišem vládnout. Ale politika není o o tom, jestli mám rád pana Babiše nebo ho nenávidím. Ale ČR potřebuje schopnou vládu. Kdo bude řešit celostátní problémy?

Voliči věděli o jeho problémech s orgány činnými v trestním řízení a volilo ho cca 30% voličů. To je nutné respektovat. Řešení věcí veřejných není o tom jestli Babiš porušil zákon nebo neporušil. Nechejme to na orgánech činných v trestním řízení. Já policajtům ani právníkům nevěřím od té doby co zlikvidovali Nečasovu vládu a za 5 let nepředložili nic z toho z čeho je obvinili. Budou nám vládnout policajti a právníci.Policajti mohou zlikvidovat každého. Pokud budou zmatky, je to voda na jejich mlýn.

Podívám se na současnou situaci jako volič ODS. 1/Vláda vzniknout musí. 2/Možných variant několik. 3/ODS už jednou "zachraňovala" resp. umožnila vznik menšinové vlády. Cenou za to, chtěla prosadit změnu volebního systému. Změna volebního systému se nekonala, dodnes je tzv oposmlouva terčem kritiky aniž by někdo řekl o nějaké jiném nebo lepším řešení. 4/ Minulost už byla. Teď je potřbné vytvořit akce schopnou vládu, která musí řeši systémové změny ve financování důchodového, sociálního, zdravotnického a školského systému. 5/ODS k prosazení svého programu neměla nikdy lepší podmínky ani nikdy nebude mít.

ODS se očistila od různých šibalů. Je možné, že pro některé voliče by byla nedůvěryhodná pokud by vládla s Babišem. Ale Babiš je pragmatik a po volbách to není o Babišovi. Myslíte, že Babiš chtěl jít do vlády s ČSSD, KDÚ ČSL? Bral to jako podnikatel. Někdo vládnout musí a žádná jiná varianta není možná.

M. Šejna 25.10.2017 8:04

Re: Souhlas s autorem -

Babiš od modrých strak opravdu opsal program. Jen ho narozdíl od ODS dokonce i plnil (přebytek rozpočtu, pokles státního dluhu, nezvyšoval daně). Tohle mu ODS jen tak neodpustí. ODS je totiž proslulá pravicovými ideály, ale levicovým vládnutím.

M. Šejna 25.10.2017 8:00

ano, on si to asi přeje

tak dlouho budou stoupenci ODS žvanit o tom, že slušností je s Babišem nemluvit, až jim díky opakovaným volbám drtivě zvítězící Babiš zavře hubu navěky.

F. Egerer 25.10.2017 7:53

Re: Pane Holásek, ...

Pane Křešňáku, z tohoto kategorického postoje nevyplyne nic jiného, než předčasné volby a dopadne to tak, jak píše autor. ANO to bude mít "tutové". Takhle si to, vy a jiní přejete?

R. Houška 25.10.2017 7:43

Holásek, jim ten starej Klaus přímo stříká z pera, pardon, z klávesnice...Vaše snaha, aby se ODS totálně odepsala pramení z čeho?