10.5.2024 | Svátek má Blažena


Diskuse k článku

POLITIKA: Jen si zahrávejte

Jak je pěkné chodit po světě a pohrávat si s předčasnými volbami, chtělo by se parafrázovat klasika. ODS hraje, tak jako ostatní, hru s Andrejem ne, s Lojzou ano, s Mirkem ano a s Andrejem zase ne.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
S. Landa 25.10.2017 15:42

Re: Babišova mucholapka

Ani pohnutí... Prostě, vztahy mezi ODS a jejími voliči nechte na nich.

J. Kombercová 25.10.2017 15:35

Re: Řekla bych to stručněji

Se slovem "vřískání" být vámi bych postupovala opatrněji. Protože podle mě nejlíp umí vřískat Babiš. Nebo jste si nevšimla jeho způsobu diskutování? Pokud tedy má oponenty, abych k němu byla spravedlivá.

V. Klepetko 25.10.2017 15:35

Re: Babišova mucholapka

Ani hnutí :-)))))

V. Klepetko 25.10.2017 15:34

Re: Babišova mucholapka

Nejsem členem žádné strany. A nikdy nebyl.

V. Klepetko 25.10.2017 15:33

Re: Rozumný názor autora.

Proč bylo ve Francii pozastaveno trestní stíhání Jacquese Chiraka v nepolitické věci po dobu výkonu mandátu, když byl ve Francii zvolen prezidentem?

Po skončení mandátu si ho pak v klidu odsoudili k dvouleté podmínce. Nikdo s francouzských politiků mu ale neříkal po celou dobu jeho prezidentování, že by se s ním nechtěl bavit nebo že by snad měl odstoupit, "protože je trestně stíhaný"...

S. Landa 25.10.2017 15:23

Re: Babišova mucholapka

Však to nechte na nás a věnujte se budoucnosti Vaší partaje...

V. Klepetko 25.10.2017 15:17

Re: Babišova mucholapka

Možná by to bylo dobré pro Vás i pro ODS.

J. Brožek 25.10.2017 15:15

Re: Rozumný názor autora.

Jedna z prvních věcí sněmovny bude, jestli znovu vydá Babiše a spol. k trestnímu stíhání. A jen ten, kdo bude proti bude moci být v koalici - vždyť přece vláda musí táhnout za jeden provaz a makat (ne moje slova).

Ano, další stíhání Babiše je mimo jiné také věcí ODS, která pro něj musí zvednout ruku (nebo se nechat koupit). Proto to neudělají.

V. Klepetko 25.10.2017 15:15

Re: Kristova noho,

Problém je v tom, že Vy neste ani náhodou nějakým "typickým" voličem ODS. Ani paní Hájková... Ani ti, co se dočasně vrátili z vandru "směr Unie Svobody". Já ty jádrové voliče a členy ODS velmi dobře znám z komunální politiky a z jednání v rámci svého spolku - jsou lidé pracovití, racionální, pragmatičtí, ta "reflexe Zápisek z podzemí" je nim nekonečně vzdálená, stejně tak jako puritánské moralizování nebo ultrapravicový intelektuální nadhled.

Myslím že hledáte v ODS něco, co v ní většinově není.

I. Schlägel 25.10.2017 15:11

Re: Rozumný názor autora.

Nikoliv, přirozenou věcí ODS (a dalších politických stran) je zaujetí stanoviska ke trestnímu stíhání Babiše. Stíhání minulému i tomu budoucímu. Česko je na tom poměrně dobře. Na rozdíl od Vás.

P. Lenc 25.10.2017 14:52

Re: pane Lenci

Pane Šejno, znovu předvádíte "umění" nepochopitelného.Ona má ODS páchat sebevraždu jenom proto, že si to přejete vy a vám podobní?O "umění možného" nás právě přesvědčil Sobotka a spol.Podle toho také socani dopadli.

V. Klepetko 25.10.2017 14:43

Re: Včera jsem za podobný názor dostal strašlivě vynadáno:

No ale to je jasné, že v případě neústupnosti trpaslíků zde bude i po několika neuspěšných žádostech o důveru "úřednická vláda" v čele s óbrúředníkem Babišem - jenže jen do rychlých nových voleb - AB nemá zapotřebí se nechat dlouhodobě držet v šachu. Za této - velmi nechtěné ale reálné konstelace - je jen třeba mít rozumnou a poctivou dohodu s SPD a nějak vymámit od Pirátů nebo v nejhorším možném případě i od Filipa ten jedniný hlas, který chybí ke zvolení předsedy Sněmovny.

S. Landa 25.10.2017 14:43

Re: Babišova mucholapka

Zajímavé, jak profesora Fialu v předpovědích vývoje trumfne nějaká Svobodová...

Za sebe mohu říci, že bych ho pro příští volbu a i pro časy další opustil, šel-li by na ruku Babišovi.

S. Landa 25.10.2017 14:40

Re: Je čirým nesmyslem

Buďte rád, že jedná férově. Nikoho nebalamutí, neplánuje vrazit kudlu do zad...

Ś. Svobodová 25.10.2017 14:35

Re: Babišova mucholapka

Fiala je svou vlastní obětí. Stejně jako Kalous postavil nábor voličů ODS na antibabišismu a ne na volebním programu. Mylně domnívá, že mu tito voliči zůstanou věrni i v příštích volbách, pokud je nezradí. Nechápe, že ho pak opustí ti voliči, kteří uvidí, jak zmaří možnost program uskutečňovat.

S. Landa 25.10.2017 14:35

Re: Souhlas s autorem

Jak by dopadly, ví toliko Bůh. Ale ještě k té shodě, odkud jste čerpal těch 80%?

V. Novák 25.10.2017 14:34

Re: Babišova mucholapka

Jestliže postoj Fialy a současného vedení ODS Babišovi jen nahrává, není Fiala obelstěnou obětí ani padouchem, ale blbem, mistrem světa (nebo aspoň republiky) ve skoku na špek a šlapání na hrábě... Jako politolog a předseda druhé nejsilnější strany si to nemůže dovolit.

S. Landa 25.10.2017 14:32

Re: 80 % shoda

No, že by se v Perle potloukaly hordy mladých a nadšených budovatelů pochybné budoucnosti dle Babiše, jsem si nějak nevšiml, ale třeba jste tam nějaká výjimečná čtvrť.

V. Klepetko 25.10.2017 14:31

Re: Malé strany

Jsem jeho volič.

Vítěz voleb má právo vládnout, jak říkával pan Topolánek...

V. Novák 25.10.2017 14:30

Re: Rozumný názor autora.

Babišovo pokračující trestní stíhání je věcí ODS - a ne policie, státních zástupců a soudu/ů?

Tak to je na tom Česko ještě hůř, než jsem si myslel...

V. Klepetko 25.10.2017 14:28

Re: Souhlas s autorem

Nevnímejte! Pokud považujete předčasné volby za dobrý nápad, tak si je klidně vyprovokujte.

Padnete v nich na hubu...

S. Landa 25.10.2017 14:27

Re: Souhlas s autorem

Kde jste vyčetl těch společných 80%? Dle aktualne.cz je shoda v případě ODS 58,8%, v případě KDU/ČSSD 44,1%.

Jinak, nevím, proč bych měl vnímat předčasné volby jako větší zlo, než slovenskou kreaturu (s velmi pochybnou minulostí) v premiérském křesle?

V. Klepetko 25.10.2017 14:25

Re: 80 % shoda

Je to zde:

http://www.praha-priroda.cz/lesy/klanovicky-les/

Už v době třicetileté války tam bylo nebezpečno, je to takový český Sherwood... Takže opatrně:-)))))))))))))))

S. Landa 25.10.2017 14:19

Re: 80 % shoda

Mohu se pozeptat, v jaké lokalitě se tak pohybujete? Představa, že bych třeba píchl pneumatiku někde, kde se pohybují davy takových mladých lidí, mne trochu děsí...

V. Klepetko 25.10.2017 14:18

Re: Souhlas s autorem

Kvůli programu.

Z toho plyne, že je ODS programově nejbližším vládním partnerem, společně se kterým lze prosadit těch společných 80%. A aby ODS něco získala, tak jsopu možné i velké ústupky - všemožně okleštit EET, ukázat vstřícnost živnostníkům, atd. Jsou tam věci, se kterými třeba já sám velmi vřele souhlasím, a velmi bych uvítal korekci plánů ANO právě tímto směrem.

Jenže když to Fiala úplně zazdí, tak jediná další realistická koalice je ANO+ČSSD+KDÚ. A zde si ti trpaslíci také vydupou nějaké věci ze svých programů. Podpora rodin OK, rozdávání peněz chudým, to už bude cena za socanský "návrat ke kořenům". Fiala se v této konfiguraci navíc dočká velmi nepříjemného překvapení v podobě ústavního zákona o obecném referendu, který ve Sněmovně projde hladce a v Senátu ho podpoří koaliční partjneři.

Jestliže ale ani tato druhá varianta nedopadne, tak se Babiš vydírat nenechá a neposkytne svým soupeřům ani čas na konsolidaci v tichém závětří opozice. 6ádná menšinová vláda, závislá na KSČMK nebude. Uzavře se pakt o neútočení s SPD, navolí se vedení Sněmovny, tři rychlé pokusy o důveru a vzhůru do předčasných voleb! Vyprovokovaných neústupnými trpaslíky a jedním profesorem, jehož sebevědomý úsměv začíná připomínat ten Sobotkův!

J. Bruner 25.10.2017 14:07

Re: Včera jsem za podobný názor dostal strašlivě vynadáno:

tak jak znám M.Zemana odhaduji, že dá maximum prostoru AB na sestavení vlády v obou pokusech. Pak a zase s největším zapojením AB najmenuje vládu s AB v čele a s jeho ministry. Prozatímní jednání AB s ostatními má vzbudit zdání, že AB zapojuje všechny, všem dávcá šanci, ale ti se jí bojí, nechtějí s kůží na trh a tím AB posílí. A navíc nepotrřebuje předčasné volby, co potřebuje k ovládnutí vlády a PAS již má.

A tak, jak tupě mu nahrávala ČSSD, mu nahrávají skoro všichni teď. Já být na jeho místě, tak stále svolávám ostatní, řeším s nimi sněmovnu, dlouze bych diskutoval o ničem a pak vyhlásil, že nikdo o vládní angažmá nemá zájem a nastoupí postup dle prvého odstavce.

V. Klepetko 25.10.2017 14:04

Re: Babišova mucholapka

Nevím jestli se shodneme na tom, že nyní je potřeba za každou cenu najít nějakou vetšinovou kombinaci demokratických stran, včetně Babiše, a není až tak podstatné v jaké konfiguraci. Babiš se nedá vmanévrovat do nějaké pasti v podobě vlády, závislé na blahovůli KSČM! Takže by se v případě ne-ne-ne-ne-ne naplnila hrozba rychlých předčasných voleb - které lze technicky protlačit celkem snadno, když se na sílu zvolí předseda Sněmovny - a tam by to nemuselo dopadnou dobře, když to vezmu do důsledků, vlastně pro nikoho.

Ś. Svobodová 25.10.2017 13:59

Řekla bych to stručněji

České volby nejsou u většiny stran ničím jiným než náborem proti něčemu. Letos se tím náborovým vřískáním proti Babišovi zahnali sami do rohů.

J. Dobil 25.10.2017 13:59

Re: Pan Holásek dozajista ODS

Pan Holásek má nepochybně pravdu v tom, že ODS se pasivita a "hrdé" lpění na 100% dodržení předvolebních slibů voličům může velmi hrubě nevyplatit. A prohlášení paní Udženija, že s Babišem do vlády je nemožno jít, protože Babiš do svého programu opsal program ODS (skutečně to řekla, slyšel jsem to na vlastní uši), hraničí až s myšlením inkludovaného žáka. Vždyť je-li tomu tak, už svým pouhým vstupem do vlády by ODS měla splnění svého volebního programu takřka jisté. A naopak při nevstupu jí nezbude, než z opozičních lavic plně podporovat návrhy zákonů Babišovy vlády, protože když zásadovost, tak i v podpoře vlastních předvolebních programových tezí...

A pokud jde o Babišovu vládu bez ODS - ta je přece stále sestavitelná několika způsoby. Prvním pokusem třeba může být i menšinová vláda ANO s tolerancí Okamury a ještě někoho (komunisté, piráti?) a když to nevyjde, vládnutí této menšinové vlády v demisi (vzor Topolánek 2006) přinejmenším do prezidentských voleb a v případě opětovného vítězství Zemana klidně i několik dalších měsíců. V mezidobí už se buď podaří dohodnout koaliční vládu většinovou (a tady by měla ODS na koalici kývnout, nebo kývne Okamura v součinnosti s několika do té doby zakoupenými přeběhlíky - tipuji především od socanů a od pirátů, kteří jsou vším jiným, jen ne ideově jednotnou stranou).

Pokud by ani tento druhý pokus o koalici Babišovi nevyšel, jmenoval by jeho předseda sněmovny úřednickou vládu v čele se Švejnarem a na podzim by nás čekaly spolu s komunálními i nové předčasné volby do sněmovny. A během toho roku by Babiš z pozice v čele exekutivy nepochybně voličům ukázal, že vládnout umí lépe, než tradiční ukecané politické strany, čímž by je v příštích, jejich zásadovým antibabišismem vyvolaných volbách, dále marginalizoval.

V. Klepetko 25.10.2017 13:58

Re: Tak jo

https://cz.pinterest.com/pin/350717889705825869/

http://1url.cz/ftgBZ

:-)))))