6.5.2024 | Svátek má Radoslav


Diskuse k článku

POLITIKA: Je to zvláštní

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
pařez 10.8.2006 18:41

Je to prosté

Klaus přes své modré brýle nevidí politickou realitu a tak dělá jen chaotické a nezodpovědné kroky postrádající racionální jádro. Plno "komentátorů" má však Klause stále za "geniálního stratéga", a tak se jeho iracionálnímu jednání snaží vkládat racionální postup. Výsledkem jsou pak ony novinářské slátaniny bez hlavy a paty, popírající dnes to, co tvrdily včera.

Neználek 10.8.2006 17:40

Tomáš Haas

Potrefená husa kříčí.  Tomáš -poradce honem svého patrona obhahuje, "váží si" prezidenta, protože mu radí, jak jinak. A co my, ostatní, pro které naším prezidentam není. Nejsme jednotlivci, je nás určitá nezanedbatelná množina, která si V.K. vůbec. ale  vůbec, ani malinko, neváží.

Tomáš Haas 10.8.2006 18:08

A co vy, ostatní

Vy, Neználku, jste jedinec, který si presidenta neváží, protože si od vás nenechá poradit. A tak se s tím on i vy budete muset smířit.:-)

M. Zima 10.8.2006 18:40

Já Profesora také obdivuji, pane Haas,

hlavně proto, jak suverénně zmršil na co sáhnul.

vládík 10.8.2006 23:14

Re: A co vy, ostatní

Nesoudíte podle sebe??? Ovšem u vás to může být zcela naopak.

Andy 10.8.2006 18:09

Re: Tomáš Haas

pokud není vaším prezidentem, jste zřejmě cizinci . Je prezidentem občanů ČR a tak na vás může brát ohledy pouze v rámci mezinárodních vztahů, ovšem prioritní pro něj musí být ČR.

Pokud není vaším prezidentem, protože jste ho odmítli v této roli akceptovat, tak opravdu neexistuje jediný důvod, proč by na vás měl vážit. Tyto vztahy bývají reciproční. Tak si nestěžujte.

vládík 10.8.2006 23:17

Re: Re: Tomáš Haas

Pokud nejste schopen (případně ochoten) pochopit, co někteří občané vyjadřují výrokem "VK není můj prezident", pak jsem zděšen úrovní prezidentových poradců. Ačkoliv se až takto vyjadřovat nehodlám, tyto lidi plně, ale opravdu plně, chápu.

Andy 10.8.2006 23:29

Re: Re: Re: Tomáš Haas

nejsem prezidentův poradce, takže se nemusíte děsit.

Jistě že vím, co někteří občané vyjadřují výše zmíněným výrokem. Pak ale za něj musí nést odpovědnost a nepředpokládat, že jejich neprezident pro ně hne prstem.

On to ale bohužel stejně udělá, protože je prezident.

Malý Aston 10.8.2006 14:37

Sny a přání levičáků i pravičáků.

My občané "čechůni" máme jednu dobrou vlastnost,když se nám nedaří,nehledáme chybu u sebe ale jinde u druhých a když není nepřítel,tak si ho vymyslíme.A tak občané voliči volili a každý volil svobodně a tajně. A v poslanecké sněmovně se vytvořil pat,kdy proti sobě stojí dvě uskupení politických stran,jedna strana která nemá zájem o podporu ze strany KSČM a druhá,která se o tuto oporu opírá. A za všechno může prezident,ne občané,ne politické strany a jejich programy,ne jen pan Klaus.A tak pravičákům se nelíbí,že je málo podporuje a levičákům,že je nepodporuje.Jedněm se líbí,že byl pozván pan Filip a druhým se to nelíbí. Ale všichni dobře znají Ústavu České republiky,kdy pan Jičínský napsal co napsal a panu prezidentovi tam napsal,že má pokládat věnce k pomníku neznámého vojína.A máme tady naše novináře,kteří musí každý den něco napsat,potom politology,kteří musí vždy něco říci a jsou chytřejší a chtřejší a kombinují a kombinují,co by bylo,kdyby nebylo.A pak tady máme ty naše internetové stránky,kde to vypadá že revoluce je tady. A já se podívám z okna a zjišťuji,že to většinu občanů vůbec nezajímá,protože mají jiné obyčejné starosti jak zaplatit složenky a vyjít se svou výplatou. A pak se podívám na televizi,kde dobře živení politici,bez starostí jak se postarat o své rodiny vykládají že pokud nebudou vládnout oni,všichni zahyneme. A vzpomenu s láskou na Jakeše,jak stál jak kůl v plotě a nemohl pochopit,že mu občané nevěří,že se mají tak dobře za jeho vlády ,že ještě kousíček a již to blahem ani nevydržíme. A tak doporučuji,aby každý občan napřed posoudil,co mu která politická strana slibovala a dodržela,kdo krade a kdo nekrade,kdo se s kým spojuje nebo spojení zásadně odmítá a při příštích volbách volil tak,aby se za své poslance nemusel stydět. A našeho pana prezidenta nechte v klidu,protože jste volili jak jste volili a on při těch volbách měl skutečně jen jeden hlas jako normální občan-volič.

Cichon 10.8.2006 15:01

Re: Sny a přání levičáků i pravičáků.

Malý Astone, zapomněl si napsat, že nejen se podívat co která strana naslibovala, ale to nejdůležitější se na tím trochu zamyslet (udělat si svůj vlastní názor na to jak jsem natom a o co přijdu, když ten či onen se dostane k moci) a nepapouškovat tisk, komentátory, politické "prostituty (pardon některé politology)

Malý Aston 10.8.2006 15:21

Re: Re: Sny a přání levičáků i pravičáků.

Samozřejmě máte pravdu,každý má své osobní zkušenosti a své poznání,které mu nějaký najatý novinář nebo politolog nebo politik nemůže vyvrátit. Jenže stokrát opakovaná lež může na některé občany časem působit jako pravda.Je pak otázka vzdělání a porovnávání informací a svých životních zkušeností s tím,co kdo hlásá. Svůj názor si každý vytváří již od svého mládí. Vzhledem k tomu,že jsem celých 41 let budoval socialismus,nemůže mi nikdo vykládat o světlé budoucnosti pod vedením Komunistické strany,nebo stran které ji podporují.Všechny státy Evropy,které nebyly pod vládou bolševiků mají vyšší nejen kulturní,sociální ale i životní úroveň. Takže bolševiky nemám rád a nemám zájem ani o rok 1948 ani o návrat před rok 1989. To jsou mé osobní zkušenosti,podle kterých se rozhoduji a může v tisku nebo jinde vystoupit kdokoliv,který obhajuje tuto politiku,nevěřím a nevěřím.

M. Zima 10.8.2006 15:46

Vaše výzva :

"našeho pana prezidenta nechte v klidu,protože jste volili jak jste volili" se vyznačuje lehce debilním nádechem. K tomu "volení" patří kLausem preferovaná nedemokratická vyhodnocovací metoda, která ostatně totálně selhala a je příčinou patu a která je v Česku typicky bordelářsky aplikována ve dvou verzích. (Profesor a jeho geniální poradci zavedli pro krajské volby místo "1" vysoce akademicky odmocninu ze dvou, čímž dále znevýhodnili malé strany)

Další semozřejmé selhání této metody spočívá v tom, že přinesla výsledky, při kterých většina nemá většinové zastoupení, což je srovnatelné s Gerrymanderingem a tudíž téma pro ústavní soud. Pro p.Haase to téma není, ten vězí tak hluboko mezi kLausovými hyžděmi, že tak daleko nedohlédne.

Malý Aston 10.8.2006 15:53

Re: Vaše výzva :

Ale to není ten hlavní problém.Problém je ten,že občané kteří volili Paroubka,volili Filipa.To je ten problém. Příště budou volit přímo Filipa a Grebeníčka,vyjde to stejně a bude to jasné,kolik občanů má zájem o návrat do socialismu.Levicový volič vždy bude volit levicovou stranu.Příště vyhraje na levici KSČM.

M. Zima 10.8.2006 16:05

Když si přečtete,

co dnes nařídil Filip kLausovi a co si Filip myslí o D'Hondtově metodě, ... neubrání se občan dojmu, že jsou komunisté větší demokraté, nežli kLaus a jeho nohsledové. A právě o to jim jde. Proto etablovali kLause a mnohé ostatní kreatury do klíčových posic, aby se pravice ukázala tak špatnou, že je dokonce Paroubkova a Filipova tlupa akceptovatelná.

To vše ale nemění nic na skutečnosti, že pat není výsledkem vůle voličů, ale idiotské prognostické manipulace s volebním systémem.

Radajan 10.8.2006 21:05

Re: Sny a přání levičáků i pravičáků.

Několikrát jsem se snažil zabrnkat Malému Astonovi na nervy jako odezvu na jeho výplody komentátora. Dnes však musím přiznat,že se polepšuje a dnešní komentář resp. diskusní příspěvek má hlavu a patu. Jsme zhruba stejně staří, máme své dějinné zkušenosti a proto jen tak dál. Jenom nevím, zda objektivita nevyplynula ze současného stavu jednání mezi politickými ryvaly. Přiznávám, i já chtěl změnu, ale nyní nevím, nevím.

xxx 10.8.2006 14:36

Ach nee, p. Haasi, Klaus neusiluje o to

byt opet prezidentem?Vsechno co dela, tak dela pro sebe a dobro sve rodiny, snad nam tu nebudete tvrdit ze pro vlast a narod.Az bude priste kandidovat, tak napisete, ze by byla skoda nemit tak dobreho cloveka za prezidenta.

Strašidlo D.Z. 10.8.2006 13:48

TO: Aquagenic 10.08.2006 0:37

Aquagenici, tak tohle vůči poradci presidenta nebylo vůbec hezké. Blbosti jsou občas užitečné jako lakmusový papírek. Mám jednoho známého, který mi slouží jako  "poradce". Jeho hodnocení (navštíveného filmového představení) je přímo brilantní.Když se vyhnete filmům nad kterými jásal, ušetříte peníze,čas a nervy.Pan Klaus stěží četl Mňačkovu knihu Jak chutná moc a pokud ano, tak si z ní ponaučení nevzal. Přesto, pokud postupuje opačně, než mu rádci radí, má naději dále stoupat nebo si udržet stávájící pelíšek.

Jaara 10.8.2006 13:59

Re: TO: Aquagenic 10.08.2006 0:37

Nevím, zda Klaus četl onu knihu, ale ta situace je přeci úplně jiná! Takovou moc u nás president nemá a mít nebude (doufám). Mám dojem, že manželky mají v rodinách moc nesrovnatelně větší, než president naší vlastičky. ;-)

Tomáš Haas 10.8.2006 12:32

Štváčovi (a možná i jiným)

Odpověď na vaší otázku ("Máte raději své svědomí, nebo hradní post ?") zní:

Mám rád oboje. Pokud jste mým čtenářem (přispívám do Psa a jiných tištěných i internetových medií, asi víte, že jsem svůj názor na politiku obecně, českou politiku a ani na Klause v posledních více než třech letech neměnil. Nemusel jsem, nikdo mně k tomu nenutil předtím než jsem se stal presidentovým poradcem, a nikdo mně k tomu nenutí ani teď. Takže mé svědomí nijak netrpí. Pokud cítíte, že jsem jen nájemným autorem, pak buď chcete vědět co hlásám, a budete mé články číst i dál, nebo si řeknete, že o můj názor nestojíte, a pak je číst nebudete. To je vaše právo. Číst je, a pak jen vztekle poukazovat na to, že autor je něčím poradcem nemá cenu. Já se tím nijak netajím, pod svými články to uvádím, abych vás neuváděl v omyl, a vědí to všichni kdo mé články čtou až do konce, jako třeba dneska pilný čtenář Pepa. Neřekl jste jim nic nového.

Přeji vám hezký den.

A už nemám čas, jdu zase radit.

Cichon 10.8.2006 13:58

Re: Štváčovi (a možná i jiným)

Pane Haasi, tady něco vysvětlovat je asi tak nadlidský úkol jako pohnout zeměkoulí soustředěným výskokem. Někteří diskutující a další si prostě udělají názor a budou ho obhajovat neustále a pak jak se chovají naše seriozní média. Místo skutečných a kvalitních komentářů tam najdete jen a jen spekulace a překrucování. Stačí se jen podívat jak rozdílně jsou komentovány události na třech TV ve zprávách po sobě jdoucích. Takže se není čemu divit a málo přemýšlívý čtenář, posluchač je velmi chytlavý hlavně na bulvár. No a ty naše seriózní média nejsou od bulváru mnohdy moc daleko. Přeji hezký denR^

Pumpescu 10.8.2006 12:25

no vida

Koukám že Tomáš Haas se už zase vykonává oblíbenou funkci utírače a vysvětlovače. Před rokem tvrdil, že to dělá z lásky, dneska už na to má i správnej titul. Takhle je to rozhodně lepší. Takový přehlednější. Hodně zdaru.

Tomáš Haas 10.8.2006 12:39

Re: no vida

Pumpesku, ty přece víš, že v tomto článku nic neutírám, nejsi trouba, a umíš číst. Nic nevysvětluji, naopak se ptám. Nechtěl jsi mi spíše vytknout, že to nemá úvod, tělo a závěr? Nebo odpovědět na ty mé otázky? Nebo to byl jen přátelský šťouchanec?

Děkuji za přání. :-DR^

Pumpescu 10.8.2006 12:58

Re: Re: no vida

To je fakt, úvod, stať a závěr mohly bejt zřetelnější. Například jmenovat nějakýho toho provinilýho politologa si mohl. Jediná jmenovaná nepsala dokonce nic o Klausovi a jeho choutkách. A tak se ptám, co tam ta pani nebohá z deníků Bohemia vůbec dělá?

A vůbec. Co je vlastně hlavní myšlénka? Že Klaus to co dělá nedělá kvůli znovuzvolení? Proč? Protože podle T.H. by to a/ nemohl prosadit v ODS b/ nemohl prosadit v ČSSD a za c/ moc by podle T.H. riskoval. No to je teda výklad jako víno. A co podle Klause? Ani Klaus si nemyslí ze by neprosadil, ze by prilis riskoval a ze by hraní na sebe nebylo dost vlastenecké? Možná, ale kde je nějakej důkaz?

Takže je mi líto Tomáši, je to článek utíračskej. A navíc sme se ani nedozvěděli kdo přesně a kvůli čemu přesně se zesměšňuje a diskredituje.  A nebo já to dořeknu.  Ostrá kritika nejmenovaných buhví za co je podepsaná. Takže k mírné diskreditaci přeci jen  došlo.

Tomáš Haas 10.8.2006 13:33

Re: Re: Re: no vida

Pumpescu, ta tvoje replika má skutečně úvod, stať i závěr. Gratuluji.

Jen ten úvod je trochu vedle, neříkal jsem nic o tom, že by ta paní napsala něco o Klausových choutkách. Řekl jsem, že napsala, že "partaj, kterou založil Klaus, už není stranou Václava Klause". A to jsem kritizoval.

Stať je mířená taky někam do neznáma. Jestli chceš vědět, co si Klaus myslí, nebo nemyslí, zeptej se jeho. Já mu do hlavy, nevidím. A na rozdíl od těch, které v tom článku kritizuji, tu množinu komentátorů a "politologů", nepředstírám, ze to vím. Jen se v tom článku ptám, odkud to vědí. Ten článek je o tom, co si o tomto jevu myslím já. Můžeš samozřejmě popřít, že ten jev existuje. Já si ale myslím že existuje. A je to můj článek. Napiš svůj, a vysvětli čtenářům, že ten Haas nemá pravdu, a vysvětli proč. Napiš, proč si myslíš, že já musím dokazovat, že to Klaus nedělá pro své znovuzvolení, a oni ne, oni to mohou klidně jen tak napsat. A proč si myslíš, že ptát se jich, kde to vzali, je utírání, ale psaní nesmyslných úvah o tom, co je Klausovou motivací je úctyhodné a nekritizovatelné.

A dokaž, že to pro své znovuzvolení Klaus dělá.

Závěr taky trochu kulhá. Napíši li obecně o tom, že se například v české kuchyni začalo příliš moc používat koření, nemusím psát, že paní Nováková z Vinohrad přepepřila guláš, a paní Novotná z Brna přenovokořenila svíčkovou. Píši o obecném jevu. Ale ty to Pompescu víš.

Pumpescu 10.8.2006 14:38

Re: Re: Re: Re: no vida

To je ovšem slabé.

1/ Dáma z denníku. No právě. Co dělá v článku o bohužel anonymních politolozích? Politologové prý  podezíraj pana prezidenta z toho že mu nejde o vlast ale o funkci. Pani z DB o ničem takovym nepíše. Trvám na tom že je tady vláčená omylem.

2/ To ty víš že Klaus si myslí že velkou koalici neprosadí tu i onde a že nehodlá riskovat. Já nevím co si Klaus myslí, i když ho podezírám jen z toho nejhoršího. Vidím co dělá.

3/ Vyznávám heslo - k čemu dělat agresi, když neznáme adresy. Když chci někoho kritizovat tak vždycky se jménem a konkrétně. Vůbec nejlepší je napsat taky rovnou v čem se autor mýlí a proč si myslím že se mýlí. Tebou napadení neznámí psavci jistě uvedli pro svoje dohady nějaké argumenty. Ty si je přešel hlubokým mlčením. Hořekování nad "politologama" obecně je jaksi k ničemu. Dokonce bych řek že je to urážlivé. To je jako by si nadával hezky šmahem na zahradníky, topenáře nebo výpravčí. A kromě toho, nepodepisoval si se ještě letos v zimě taky jako politolog?

jonáš 10.8.2006 15:25

Re: Re: Re: Re: Re: no vida

No právě, Pumpe, toť skrytý háček -- já to moc do detailů přečíst nedokázal, ale trochu mi to přišlo jako taková hezká kritika do vlastních řad. ;-)

Xaver X.X. 10.8.2006 15:44

no jonáši... :-)

Xaver X.X. 10.8.2006 15:44

Jo a zdravím Lorda P !

Pumpescu 10.8.2006 16:28

Re: Jo a zdravím Lorda P !

Taky zdravím Xavere, ahoj.

Tomáš Haas 10.8.2006 15:37

Re: Re: Re: Re: Re: no vida

Co dělá ta dáma v mém článku je moje věc. Je to můj článek, a pokud hovořím o tom, jaké nesmysly se objevují v tisku, je má věc, jestli v článku jmenuji jeden nebo dva typy těch nesmyslů. Mohl jsem uvést i tři. Nebo jeden. Vybral jsem si dva, a napsal jsem, proč si myslím, že jsou to nemysly. Ty jsi mé mínění Pumpescu ani v jednom případě nevyvrátil. Ani ses o to nepokusil. Jen opakuješ, jak Klause podezíráš jen z toho nejhoršího. Mimochodem chceš, abych něco dokazoval. Proč? Já ho z ničeho nepodezírám!. A nevím, jak mám dokazovat, proč ho nepodezírám. Asi nejsem vůči němu tak zaujatý. Nebo nejsem tak podezíravý obecně. Pozor, teď asi budeš chtít abych konkrétně uvedl koho ještě jmenovitě nepodezírám.

"Když chci někoho kritizovat..." Já jsem nechtěl kritizovat někoho. Já jsem kritizoval něco. Asi jako můžu kritizovat sobectví, hlad, hrubost, agresivitu, lež, cokoliv, co se mi nelíbí. Nemusím  hovořit o konkrétních  lidech. Kritizuji to, co považuji za negativní jev, ne  konkrétní osoby.

Proč si myslím, že je napadání Klause za to, že je motivován ve svých krocích touhou po znovuzvolení nesmyslné, jsem napsal. Konkrétně. Žádné argumenty pro takové dohady jsem v tisku ani v mediích nezaznamenal. O tom je můj článek. Proto ty mé otázky.  Proto ty mé argumenty o nesmyslnosti takového jednání. Jestli víš o nějakém důkazu pro to, že tak jedná, o nějakém argumentu "psavců", který jsem přehlédl, sem s ním.

Na tu poslední výtku bych neměl, Pumpescu, vůbec odpovídat. Já jsem se tak nikdy nepodepisoval, pod články to "Autor je politolog" dávají redakce. Tam kde to šlo, jsem je požádal, aby to nedělaly. Některé vyhověly, některé ne. To že jsem poradcem presidenta jsem ale začal uvádět sám. To je informace, na kterou mají čtenáři právo.