26.6.2024 | Svátek má Adriana


Diskuse k článku

POLITIKA: Je to zvláštní

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
viktor 12.8.2006 16:41

Re: Re: Re: Re: Re: Re: no vida

Děkuji za Váš příspěvek a nenechte se otrávit. Já osobně  (a nejsem sám!) si Klauze velice vážím, protože je to jeden z mála politiků který má úroveň. Je vždycky korektní, slušný a s nadhledem. Nedovedu si v dnešní době lepšího presidenta představit. Buďte zdráv!

jonáš 11.8.2006 22:57

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: no vida

Vy máte vši, Tomáši ?8-o

jonáš 11.8.2006 22:56

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: no vida

;-D

Andy 10.8.2006 23:29

Re: Re: Re: Tomáš Haas

nejsem prezidentův poradce, takže se nemusíte děsit.

Jistě že vím, co někteří občané vyjadřují výše zmíněným výrokem. Pak ale za něj musí nést odpovědnost a nepředpokládat, že jejich neprezident pro ně hne prstem.

On to ale bohužel stejně udělá, protože je prezident.

vládík 10.8.2006 23:19

Re: Re: no vida

Jo, "nejsme děti" a umíme číst.

vládík 10.8.2006 23:17

Re: Re: Tomáš Haas

Pokud nejste schopen (případně ochoten) pochopit, co někteří občané vyjadřují výrokem "VK není můj prezident", pak jsem zděšen úrovní prezidentových poradců. Ačkoliv se až takto vyjadřovat nehodlám, tyto lidi plně, ale opravdu plně, chápu.

vládík 10.8.2006 23:14

Re: A co vy, ostatní

Nesoudíte podle sebe??? Ovšem u vás to může být zcela naopak.

Tomáš Haas 10.8.2006 21:51

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: no vida

8-o

Nekdo 10.8.2006 21:35

Re: vše už tu jednou bylo

Vy se mylite. Dalsim universalnim vinikem vsech nepravosti je prece ODS. :-D

Pumpescu 10.8.2006 21:27

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: no vida

kuk

Radajan 10.8.2006 21:05

Re: Sny a přání levičáků i pravičáků.

Několikrát jsem se snažil zabrnkat Malému Astonovi na nervy jako odezvu na jeho výplody komentátora. Dnes však musím přiznat,že se polepšuje a dnešní komentář resp. diskusní příspěvek má hlavu a patu. Jsme zhruba stejně staří, máme své dějinné zkušenosti a proto jen tak dál. Jenom nevím, zda objektivita nevyplynula ze současného stavu jednání mezi politickými ryvaly. Přiznávám, i já chtěl změnu, ale nyní nevím, nevím.

Tomáš Haas 10.8.2006 20:00

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: no vida

Milý jonáši, víte dobře co jsem napsal, a děláte že neumíte číst. Děláte ze sebe blbce. To je vaše věc, do toho vám nebudu mluvit. Co se programátorské logiky týká, tu znám dobře. Jako programátor, systémový analytik a posléze konzultant jsem se v Kanadě a USA živil od konce sedmdesátých let. Ujišťuji vás, ze s ní problémy nemám já, ale vy. Vy máte dokonce problémy i s českou gramatikou, jak jsem si všim. Ale ani to není opravdové, je to také póza, taková na odiv vystavovaná blazeovaná nadřazenost  konvencím. Jste opravdu zajímavý a zábavný, jonáši.R^

jonáš 10.8.2006 19:27

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: no vida

No já myslel když mě na začátku přímo oslovujete, že je to pro mne celý .. jak vy vůbec sakra víte co vim? Nevíte nic, leda byste se koukal lidem do hlavy jak ty blbý druhý publicisti, co na nich sám nenecháváte nit .. ani jak se tvářim, kamera tu žádná neni neni.

Připadá mi fakt že píšete hodně sebekriticky, akorát si to nehodláte nikdy přiznat, neboť, jak píšete máte pravdu. Tu já nemam a nikdy mít nebudu, nejvejš se jí můžu potichu zkoušet přiblížit .. ale je mrcha plachá, uteče.

Tak já jsem si to chtěl vzít k srdci, ale nevemu, když to nebylo pro mne.  Vona ta programátorská logika je asi divná, neúprosná, neodpouštějící a nezkroutitelná, to už jsem si všim, že s tim mívaj poradci potíže.  No nic, nenechte si kazit večer, jsme stále oba tam co jsme byli předloni, aspoň nějaká jistota na tomhle vachrlatym světě :-)

Tomáš Haas 10.8.2006 18:49

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: no vida

Napsal jsem, Jonáši, "od vás". Míněno, jak víte, i když se tváříte že ne, od vás tří. Na můj "podpis" politologa se dotázal Pump, a vy jste se samozřejmě okamžitě přidal.. Propagandistou mně nazval Pump, a přidal se Xaver. Do hlavy vám nevidím, a  přiznám se, že mně to ani moc netrápí. Od Vás mně spíš trápí, že jste programátor. Očekával bych tedy od vás trochu logiky a systémového myšlení. To co jsem napsal má podle mně logiku, a pokud ne, měl byste to zvláště Vy vidět, a být schopen to vyvrátit. 0čekal bych, že vezmete ty mé argumenty, a roztrháte je. Myslím symbolicky, nějakými protiargumenty. Anebo ne, a pak buď uznáte, že mám asi, přestože jsem tím poradcem, pravdu. A buď to sem napíšete, nebo ne, to už je na Vás. Ale pak byste se alespoň neměl přidávat k Pumpovi tam, kde na mně dost lacině a osobně útočí. Tak jak to je, mi nezbývá než si myslet, že vám v té diskusi logika, pravda, nebo slušnost připadá zbytečná, jde vám jen o něco, čemu já, bohužel, nerozumím.

pařez 10.8.2006 18:41

Je to prosté

Klaus přes své modré brýle nevidí politickou realitu a tak dělá jen chaotické a nezodpovědné kroky postrádající racionální jádro. Plno "komentátorů" má však Klause stále za "geniálního stratéga", a tak se jeho iracionálnímu jednání snaží vkládat racionální postup. Výsledkem jsou pak ony novinářské slátaniny bez hlavy a paty, popírající dnes to, co tvrdily včera.

M. Zima 10.8.2006 18:40

Já Profesora také obdivuji, pane Haas,

hlavně proto, jak suverénně zmršil na co sáhnul.

jonáš 10.8.2006 18:09

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: no vida

To jste se o sobě ale dozvěděl spoustu zajímavých věcí, který jsem nenapsal -- že vy mi taky do tý hlavy vidíte? ;-D

Andy 10.8.2006 18:09

Re: Tomáš Haas

pokud není vaším prezidentem, jste zřejmě cizinci . Je prezidentem občanů ČR a tak na vás může brát ohledy pouze v rámci mezinárodních vztahů, ovšem prioritní pro něj musí být ČR.

Pokud není vaším prezidentem, protože jste ho odmítli v této roli akceptovat, tak opravdu neexistuje jediný důvod, proč by na vás měl vážit. Tyto vztahy bývají reciproční. Tak si nestěžujte.

Tomáš Haas 10.8.2006 18:08

A co vy, ostatní

Vy, Neználku, jste jedinec, který si presidenta neváží, protože si od vás nenechá poradit. A tak se s tím on i vy budete muset smířit.:-)

Jenda 10.8.2006 17:57

Re: Re: Mně připadá daleko více zvláštní

Tak to ja bych si za poradve vzal Vilema a Juchelku s Vodnikem. Kdybych vzdycky udelal presny opak toho co by mi radili tak se nemuzu splest.

Tomáš Haas 10.8.2006 17:51

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: no vida

Jonáši, já jsem ale nepsal, že vím, že Klaus myslí to či ono. Ani na vteřinu jsem "nečetl z jeho hlavy". Napsal jsem (implicitně), že by musel být padlý na hlavu, kdyby dnes uzavíral jakoukoliv dohodu, která by měla vést k jeho znovuzvolení. Napsal jsem proč si to myslím. Napsal jsem, že taková dohoda by za a. nebyla přijatelná, a proč si to myslím, b. že by nebyla vymahatelná, a proč si to myslím, c. budou volby do senátu, které to vše mohou totálně postavit na hlavu.

A za d. by Klaus musel být genius, aby už dnes věděl jakou dohodu a s kým uzavřít, aby to vše klaplo za dva roky.

A od vás se dozvím, že já jsem politologický nedouk, zatímco ti co tu dohodu pořád oznamují, ač podle nich k ní vede každý den něco jiného, a každý den má jiné partnery jsou chytří, a mají nějaké důvody pro svá tvrzení, které ovšem nikde nenacházím, a Pump, který je zná se mé otázce vyhnul s tím, že jsem propagandista.

Připadá mi to, že opravdu vy tři neumíte číst. Nebo nečtete to co je napsané, ale to co v textu chcete vidět.:-D

Neználek 10.8.2006 17:40

Tomáš Haas

Potrefená husa kříčí.  Tomáš -poradce honem svého patrona obhahuje, "váží si" prezidenta, protože mu radí, jak jinak. A co my, ostatní, pro které naším prezidentam není. Nejsme jednotlivci, je nás určitá nezanedbatelná množina, která si V.K. vůbec. ale  vůbec, ani malinko, neváží.

jonáš 10.8.2006 17:10

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: no vida

Nojo, Tomáši, ale když kritizujete ty, co koukaj Klausovi do hlavy, takže věděj co si myslí, a potom se mu do ní podíváte sám, abyste moh napsat co si teda jako rozhodně nemyslí, tak je to pro nezúčastněnýho pozorovatele docela bžunda. Asi se budu nezúčastňovat čim dál víc, osvobozuje to.

A jestli jste publicista, politolog nebo propagandista, to si holt musí každý pozorovatel rozhodnout sám z hlediska svojí vlastní inerciální soustavy, to se nedá zaplácnout jednostrannym vyhlášenim. Když to vypadá jako medvěd a pohybuje se to jako medvěd, nebude to asi velbloud.

Pumpescu 10.8.2006 17:06

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: no vida

Já to necham na jinejch, ať si rozeberou kdo tady mluví k věci a kdo odvádí pozornost. Vyhrát není co a ani jak. Tak čau a zase příště, pojedeme dál, malé je naše hřiště, velké tak akorát.

Tomáš Haas 10.8.2006 16:43

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: no vida

A už jsme u toho, Pumpe, nevíš jak dál, a už jen drmolíš urážky a pitomosti jako "Temně hučet správným směrem". A najednou už to není diskuse, ale fingované citáty. Ostatně, pokud si vzpomínám, není to u tebe poprvé. Tenkrát taky šlo o Klause, a měl jsi deset výmluv, než jsi přiznal, že jsi si ten citát vymyslel.

Ty nejen víš, co si někdo jiný myslí, ale hned i víš, co by řekl, kdyby něco řekl. A pak ho v diskusi s tím, co nikdy neřekl, dokonale uzemníš.

Já ten článek, Pumpe, nejen četl, já ho i napsal. Vím co píšu. A většina čtenářů, pokud mohu soudit z reakcí, jej i tak pochopila. Jen ty, Jonáš a Xaver to vidíte jinak. Jenže vy tři byste dokázali, i kdybych napsal "Dobrý den" číst  "Noc je temná".  Chybí vám, chlapci, sebereflexe. Ale mám vás rád, scházeli jste mi. Už jsme se dlouho takhle nesešli :-D

Xaver X.X. 10.8.2006 16:34

No, možná, že ty rozdíly opravdu hned nepoznám,

ale propagandistu poznám...;-D

Pumpescu 10.8.2006 16:28

Re: Jo a zdravím Lorda P !

Taky zdravím Xavere, ahoj.

Xaver X.X. 10.8.2006 16:26

Bohužel jste Tomáši odpověděl to, co jste chtěl a nereagoval na to, co jsem říkal.

Jinak by mě zajímalo, jak ,jste přišel na to, co nevím a podle jakých faktů. Jenom vaše tvrzení - neporozuměl a basta. Nebo mě taky podezíráte ze všeho nejhoršího :-)? Mimochodem, kdy jsem tohle vaše tvrzení použil? : Vám to vše splývá, kdokoliv kdo není ochoten bez jediného důkazu "podezírat Klause ze všeho nejhoršího", jako Pumpescu, je propagandista, a nemá dostatek sebereflexe. Není to jen vaše hypotéza?

Jinak venku je hezky, tak se nenechte takhle zbytečně vytáčet...

Pumpescu 10.8.2006 16:21

Re: Re: Re: Re: Re: Re: no vida

Nojo, tak to ste asi jedinej Tomáši, kdo článek přečet jako kritiku nějakého neutrálního jevu jako například hlad a agresivita a nikoli jako kritiku konrétních osob.

Každopádně jste muž na svém místě. Temně hučet správným směrem umíte docela pěkně. K dokonalosti vám chybí drobnost. Článek se samozřejmě měl jmenovat "Nebezpečí politologismu" a hned v počátku by bylo vhodné naznačit že jestli s politologizmem řázně nezatočíme, naše křehká demokracie zajde na úbytě.

Tomáš Haas 10.8.2006 16:06

Re: Tomáši Haasi, kdysi jsem se vás ptal, jaký je rozdíl

Xavere, vy nepoznáte ani rozdíl mezi politologem a komentátorem, ani mezi komentátorem a propagandistou, a ani mezi politologem a propagandistou. Vám to vše splývá, kdokoliv kdo není ochoten bez jediného důkazu "podezírat Klause ze všeho nejhoršího", jako Pumpescu, je propagandista, a nemá dostatek sebereflexe. Co tou sebereflexí míníte nevím, nikdy jste jí neprojevil. Zřejmně sebereflexe je, když autor v každém článku napíše "podezírám Klause ze všeho nejhoršího" Ode mně se takového argumentu jako "Myslím, že pan X pracuje jen ve svůj vlastní prospěch , protože ho podezírám y toho nejhoršího" nedočkáte. Tolik sebereflexe nemám. Vy zřejmně ano, pro vás je to "na místě".

Na tu vaší otázku si pamatuji. Tenkrát jsem vám odpověděl, a tenkrát jste neporozuměl ničemu. A nerozumíte tomu ani teď. :-D