29.6.2024 | Svátek má Petr, Pavel


Diskuse k článku

POLITIKA: Je to zvláštní

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Pumpescu 10.8.2006 12:25

no vida

Koukám že Tomáš Haas se už zase vykonává oblíbenou funkci utírače a vysvětlovače. Před rokem tvrdil, že to dělá z lásky, dneska už na to má i správnej titul. Takhle je to rozhodně lepší. Takový přehlednější. Hodně zdaru.

Kem Azbrna 10.8.2006 12:06

Neberte to tak vážně

Odpověď na původní otázku je skutečně nasnadě. Politoligie není věda, byť má vědeckou příponu. Politolog není vystudovatelná profese - i když můžete získat doktorát v politických "vědách".

Cokoliv tedy prohlašuje politolog můžete klidně považovat za literaturu. Trik politologie spočívá v tom, že polovina jejich praktikantů říká to, druhá zase ono.  Ta, která to uhodne se pak hlasitě domáhá uznání.

Chcete-li být politologem, naučte se spisovně mluvit, udělejte si statistickou analyzu používání newspeaku a trvďte, že umíte určit, co se zítra v politice stane. Voila, jste politolog.

I-Worm 10.8.2006 12:04

Re: Re: Re: Re: Mně připadá daleko více zvláštní

I já se omlouvám (ale vlastně, je omluva na místě, když jsem Vás měl za mladšího a chtěl být srozumitelný?).

Zoran 10.8.2006 11:50

PODLE SEBE, SOUDÍM TEBE.

Řekl v článku pan Haas. Bezpáteřní karieristi a ambiciozní politici posuzují prezidenta podle toho,jako by se chovali, kdyby byli na jeho místě

jakovy 10.8.2006 11:40

Re: To má takovou setrvačnost, Oldo?

R^

jakovy 10.8.2006 11:31

balíče z Plzně, když máte tu schopnost Re: Re: Re: pane Haasi

koukl jste se někdy do zrcadla ?

Cichon 10.8.2006 11:29

Na rozdíl od jiných příspěvků pan Haas má v řadě věcí pravdu, bohužel

Pane Haasi ikdyž bych vás mohl podezírat z postranních "nečistých" úmyslů jako poradce prezidenta, přesto si myslím, že máte pravdu. Je skutečně s podivem jak se chovají různí politologové a experti na politiku. Jaké až neskutečné hovadiny jsou schopni vymyslet, aby se noviny prodávali, v TV (Nova i ČT a jiných ) se stali známými experty. Je to mnohdy zcela nechutné a zvláště, když k tomu přidají jistou animozitu prezidenta nebo i jiného politika. Většina z nich bohužel nedovede nestranně posuzovat politickou situaci a dělat vlastní solidní komentáře. Vždyť tak by si nevydělali ani na suchou kůrku. Je to úpadek tohoto řemesla bohužel, ale "lidé" to chtějí tak proč to dělat jinak. Je to stejné jako průzkumné agentury, před volbami je bylo slyšet téměř denně, teď jakoby neexistovali. Za 2 měsíce pouze jedna vyplodila průzkum asi ČSSD došly peníze !!!Rv

vládík 10.8.2006 11:29

Vážený pane poradče (a nájemný autore?)

I bez novinářů jsem přesvědčen, že profesor Klaus při svých krocích myslí (ne-li výhradně, tak alespoň především) na budoucí volbu prezidenta. Takto se choval vždy, nevidím důvod, proč by mohl své chování změnit. Měl kliku, že se v první polovině 90. let zdálo, že jeho ambice a prospěch státu jsou totožné. Od té doby se optika výrazně změnila. Ale nemám nic proto tomu, aby nás agitpropčíci přesvědčovali o něčem jiném.

Vlali 10.8.2006 11:26

Re: Re: Re: Mně připadá daleko více zvláštní

V čom, že to je? To je strašnej výraz. Podobnej co mne vytáčí používá můj syn. Tak soráááč. Přeloženo omlouvám se.

I-Worm 10.8.2006 11:11

Re: Re: Mně připadá daleko více zvláštní

tak ještě přesvědčete VK a je to v oukeju!

Mac 10.8.2006 11:02

Re: Já si říkám, kdo to píše,

Proč se podepisuje jako poradce, když píše jako jeho advokát. Jasně dal najevo, jaký je to vlezprdel, ne poradce.

M. Zima 10.8.2006 10:56

Osobně si myslím, že to,

co ta sebranka teď hraje se nechá nazvat "Jak se zbavit Topolánka". Ne, že bych si ho nějak idealisoval, ale on mezi ně nepasuje, není "dostatečně sofistikovaný". Myslím, že kLaus je ochoten dokonce dočasně nechat pokračovat Paroubkovu kliku, hodit na Topolánka "neúspěch" a potom by mohli hoši, kteří si dobře rozumí z magistrátu Paroubek a Bém plně převzít kormidlo a kLaus by byl zaopatřen. 

Vlali 10.8.2006 10:55

Re: Mně připadá daleko více zvláštní

Já bych to vzal. Nejsem čestným předsedou žádné partaje nemám ambice do všeho kecat a teplouši mi také nevadí. A poradce bych měl Jarouška a LadislavaN a vybíral bych si to mezi jejich názorama. EU mám docela rád a vilu by kvůli mě přestavovat nemuseli mě by těch 152 + 1 na Hradě stačilo.

AntiBok 10.8.2006 10:52

Re: Re: pane Haasi,

Rv

Štváč 10.8.2006 10:49

Re: Pane Haas, když jde o to

S tím "poradcem" - trefné.

Štváč 10.8.2006 10:46

Re: Pane Haas, "zvláštní" je něco jiného, nežli píšete

Přesné. A jak se hradní intrikář vymlouval, že nemohou přece být dva premiéři, proč vážený pane poradče nepřijal nabíznou demisi Paroubka ? Máte raději své svědomí, nebo hradní post ?

Ťůťa Mráček 10.8.2006 10:43

Re: Ono je to s tím Klausem trochu složitější a táhne se to za ním jak červený hadr od samého počátku.

Do Klausovi duše nevidí nikdo. S tím co si skutečně přeje a co už není ochoten vyslovit nahlas se pere od samého počátku opravdu, ale opravdu sám a zatím mu to vychází.

M. Zima 10.8.2006 10:39

Pane Haas, "zvláštní" je něco jiného, nežli píšete

a je toho dost a právě Vy, poradce Profesora byste to měl vysvětlit:

Zvláštní je např., že Profesor odmítl Paroubkovu rezignaci, nechal Topolánka týdny hopsat a potom mu oznámil, že ho nemůže jmenovat, protože by byli dva premiéři, nebo, že Profesorovi nevadí devastace parlamentarismu a demokracie Paroubkovou klikou, ba naopak, že Profesor používá takové metody sám, zvláštní je také, že Profesor ve stylu šmelináře na orientálním bazaru navrhuje dočasného předsedu parlamentu, institut, který neexistuje a že zřejmě přijde zase s nějakými podpisy, na které nemá právo, které pouze dokládají, že má o parlamentarismu a volbách představy feudálů a komunistů.

A vůbec zvláštní je, že teď, náhle, nikomu, ani takovým antikomunistům, jako Vám, nevadí, že Profesor jedná s komunistickou zločineckou organisací, jako s demokratickou stranou.

A vůbec zvláštní je dále postoj českých žurnalistů. Vy píšete nesmysly, takový Neff, protože vidí, že to směřuje nejen k velké koalici, ale možná i k levé vládě, tak se politice sám vyhýbá a preferuje Ulče s dlouhým článkem o tom, že Ulč nebyl nikdy v Bolivii. Prolomte přeci tento ubohý Blbákov a zaujměte k zhora popsanému stanovisko. Ostatně, právě to by měl být Váš job.

I-Worm 10.8.2006 10:37

Re: Jakpak asi vypadá nesamozvaný politolog?

nesamozvaného politologa je možno vidět při postoji k zrcadlu čelem, samozvané politology při postoji k zrcadlu zády.

Ťůťa Mráček 10.8.2006 10:32

Ono je to s tím Klausem trochu složitější a táhne se to za ním jak červený hadr od samého počátku.

:-/

franta 10.8.2006 10:27

Stejně tak se dá říct

"Zajímalo by mě, odkud berou (politologové) tu svou neochvějnou jistotu, že premiér Paroubek nemyslí na nic jiného, než aby zůstal premiérem". 

Na obě tvrzení se dá odpovědět stejně: Soudí tak zřejmě z jejich (VK i JP) chování, slov i činů. Ovšem musíme se na to dívat tím správným pohledem, že ? Třídně ? Stranicky ? Nebo jak ? 

clay 10.8.2006 10:26

Jak by mohl něco takového prosadit přes odpor ODS, se autoři těch brilantních úvah neobtěžují vysvětlit.

no jakasi. Paroubek odmitne cokoliv vcetne voleb a pak se řekne "co jiného zbývá, jde o osud země...." a podobné kydy. Co potom bude platý odpor ODS. Na tohle Klaus hraje

I-Worm 10.8.2006 10:19

Mně připadá daleko více zvláštní

že tento článek píse poradce presidenta. Odpovězte si upřímně na dvě otázky:

Nechce snad Václav Klaus pro republiku jen to nejlepší?

Znáte snad lepšího kandidáta na presidenta?

Já se Vám rovnou přiznám, že ne, a to ho vůbec, ale opravdu vůbec nemám rád (proto jsem taky raději, že ho volí jiní). Tak co bychom pro jeho volbu něco neobětovali? A když my, proč ne on?

Pete Brich 10.8.2006 10:11

To má takovou setrvačnost, Oldo?

Vždyť slunce přestalo pálit už před 10 dny!!

PB

Pete Brich 10.8.2006 10:09

Stokrát opakovaná lež se pak může prezentovat jako pravda.

To věděl už před 70 lety jeden kulhavý Josef. A vypadaá to, že se tuto poučku dobře naučili i absolventi komunistické University 17.listopadu.

PB

Olda 10.8.2006 10:07

Tak dobře

Tak dobře, pane Haas, pan prezident nemyslí na své znovuzvolení, myslí jen na dobro státu. Všichni ho za těch 17 let, co je v poltiice, trochu známe, víme, že vždy myslel jen nezištně na ostatní. Před svým prvním zvolením tak vůbec, ale vůbec nešel za komunisty, jen nabídl nezištně státu své služby--a hle byl zvolen! Ani tentokrát nijak os vé zvolení neusiluje..Nevím, co to ti zlí, ale opravdu zlí komentátoři pořád mají...že se ti troubové s vámi, který coby jeho poradce pana prezidenta tak dobře znáte, neporadí.

Xaver X.X. 10.8.2006 10:06

Jakpak asi vypadá nesamozvaný politolog?

Ťůťa Mráček 10.8.2006 9:53

Re: Není to jednoduché...

..., ale fakt zajímavé a přitom smutné, jakoby zároveň, že? ;-(

Vlali 10.8.2006 9:34

Re: Re: Re: Re: nevím

Paktování se s P proti T je podle vás "ideální"?

PeS 10.8.2006 9:32

Není to jednoduché...

Tome, shodou okolností čtu Tvůj článek poté, kdy mě kolega včera vzal domů autem a měl puštěný rádio kde běžel jakýsi diskusní pořad... A tam si cintal pentli někdo, koho jsem v prvé chvíli považoval za kandidáta na obecního blba v Kotěhůlkách. Ta brilantní logika tomu odpovídala. Co slovo, to perla... Leč po chvilce jsem se od redaktorky pořadu dozvěděl, že nikoli, že to byl slovutný politolog a publicista Štajgr - snad to přepisuju dobře, netuším, zda se píše německy nebo česky. No a pak už mě kolega vyložil u baráku, tak ani nevím, jak to dopadlo... Obávám se, jak říkával Werich, že jsem o HODNĚ přišel...