26.6.2024 | Svátek má Adriana


Diskuse k článku

POLITIKA: Je to zvláštní

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Vlali 10.8.2006 9:34

Re: Re: Re: Re: nevím

Paktování se s P proti T je podle vás "ideální"?

Švrk 10.8.2006 7:10

Klaus - vzdělaný realista

Na rozdíl od dalších hráčů naší politiky je Klaus vysoce a relevantně vzdělaný realista, který má zdravou míru ochoty riskovat. Navíc jej pamatuji a neustále vnímám jako člověka, který má své zásady (plynoucí právě ze svého vzdělání a znalostí toho, jak společnost funguje a co je jejím hybatelem)  a tyto zásady neporušuje, neb ví, že se to tak vyplácí. Nemohu jej tedy považovat za bezskrupulózního člověka bažícího jen po pokračování své funkce. Ano, má ji hodně rád, ale neobětuje pro ni své zásady a svou vizi funkčnosti české společnosti a státu. Proto s článkem víceméně souhlasím. Novináři se pouze vysírají ze své malé, neinformované moudrosti. 

Jurgen 10.8.2006 7:51

Re: Klaus - vzdělaný realista

amen

- mel byste jeste dodat, ze jestli to tak neni/nebude tak snite chrousta .... nebo neco podobneho ... :p

eTony 10.8.2006 6:34

pane Haasi,

vy byste chtěl, aby autoři politologických rozborů něco ve svých věštbách dokazovali ? Vy bláhovče. Jednak je to nikdo nenutí ( natož jejich vlastní svědomí ) dělat, jednak mají zřejmě pocit vlastní a jedinečné geniality. Stačí, když nějaký dement pustí do éteru, nebo když napíše křídou na zeď, že ODS spolupracuje s komunisty. Nebo ještě "perlu" typu : Klaus nezná špinavé peníze. Téměř všichni politologové se začnou těmito a podobnými výroky zabývat způsobem dokázání pravdivosti tvrzeného. Už málokodo jde hlouběji, pro důkazy, aby nakonec zjistil, že daná tvrzení jsou přinejmenším hlouposti. Vytváří atmosféru všeobecného mínění a všeobecné mínění je přeci pravdivé. Kolikrát už zazněly podobné pitomosti jako : ... je všeobecně známé, .......je nesporně pravdivé,..... s danou určitostí lze tvrdit, ..............  . Už nikdo z autorů nenapíše jak k podobným výrokům došel a na základě jakých konkrétních tvrzeních. Hlavně že plkaj a plkaj. Z těchto matematickopolitologických geniálních mozků pak pochází výroky podobné, které jste uvedl, kupř. že Klaus si chce zajistit zvolení prezidentem i na další volební období. Nepochybuji, že bude na tento úřad kandidovat, ale pochybuji, že tento úřad chce doslova za každou cenu. Na to hledejme "experty" úplně někde jinde. Nejsou daleko.

janabok 10.8.2006 6:43

Re: pane Haasi,

R^...

AntiBok 10.8.2006 10:52

Re: Re: pane Haasi,

Rv

zloch 10.8.2006 6:54

Re: pane Haasi,

A stejně nejlepší je televizní politoložka-vědma Vlaďka Dvořáková. Ta ví úplně všechno.

Potom jsou nejlepší redaktorky typu "... a v kanadských řekách žijí až metroví kandáti...."

"...americká armáda používá polovodiče, ale my si počkáme na celovodiče.."  ;-(

Aleš 10.8.2006 6:19

ne nemyslím

že by  jednal V.K. cíleně s výhledem na dva roky, ale co mu nelze odpustit pro mne překvapivou laxnost , neboť začít jednat více neýž dva měsíce po volbách je zvláštní.

Banjo 10.8.2006 8:10

Re: ne nemyslím

> Aleš: to si představujete jak? Volby nějak dopadly. Kdyby se hned po volbách domluvili Topolánek a Paroubek, prezident by do toho nevstoupil. Klaus do toho vstoupil právě proto, že ti dva se dohodnout nemůžou. Nemohl hned po volbách toto předjímat. Muselo to být natolik zřejmé, aby se předešlo spekulacím na tohle téma (a stejně se nepředešlo).

Prostě ono se nevyplácí nabízet řešení, dokud není problém dostatečně patrný.

PROROK ELIÁŠ 10.8.2006 5:58

MÁM ZA TO

 Že každý a zvláště vrcholový politik má svoji vizi a hledá způsob, jak se k této představě přiblížit.....Klaus pochopitelně spjatý se svojí ODS a shodou okolností i za přispění své řekněme flexibility své představy dostatečně vyjevil.....To, že zatím ještě Klausostrana nedokázala ani po osmi letech vlády Čssd převzít mocenskou roli se musí v řadách této pseudopravicové partaje podporované třídou vytvořenou většinou počátkem devadesátých let, zákonitě projevit

PROROK ELIÁŠ 10.8.2006 6:01

Re: MÁM ZA TO

 mělo být - i za přispění své řekněme flexibility zvolený do funkce,své představy dostatečně vyjevil....

Loki_F 10.8.2006 4:46

Voodoo: Nedávno jsem viděl zajímavý dokument

o kořenech kultu voodoo, za nimiž se vydali dva etnologové do Beninu. Díky vtipnému komentáři se z toho vyklubal celkem zábavný pořad, jinak by to byla jenom přehlídka tristní nevědomosti a hlouposti obětí masové manipulace, kde i ti, kteří si uvědomují, že jde o šamanský podvod musejí mlčet, aby se nestali obětí rafinovaného atentátu.

V "moderní" civilizaci tuto niku obsadili samozvaní politologové, vyskakující zpod kamenů jak žížaly po dešti.

Jediný způsob, jak poněkud korigovat jejich neřízené množení, spatřuji v zavedení věštění politického vývoje z jejich vnitřností. Úspěšnost předpovědí se sice nezmění, ale s jistotou se dá očekávat, že dojde k výraznému omezení jejich ochoty krafat do kdečeho, zejména však do toho, čemu rozumí úplně nejméně, jak stále úporně dokazují, totiž do politiky...! };D

Xaver X.X. 10.8.2006 10:06

Jakpak asi vypadá nesamozvaný politolog?

I-Worm 10.8.2006 10:37

Re: Jakpak asi vypadá nesamozvaný politolog?

nesamozvaného politologa je možno vidět při postoji k zrcadlu čelem, samozvané politology při postoji k zrcadlu zády.

Loki_F 10.8.2006 15:51

Re: Xaver X.X. Z kontextu komentáře je doufám zřejmé,

že počet zvaných = žádoucích (nesamozvaných) politologů, je množina prázdná...! };D

Ještě nějaký dotaz?

frog 10.8.2006 2:52

vše už tu jednou bylo

Jak jsem již napsala, jsme opět v době, kdy dle politilogů a komentatorů či dalších někdy i členů jednotlivých stran, je viníkem všeho prezident. Možná může i za ta vedra a pak za deště, neúrodu no prostě za vším hledejme Klause. Hrůza. Jsme v Čechách a tak zde platí zlaté české přísloví podle sebe soudím tebe. Z jednotlivých komentařů je mi smutno. Každý myslí jen na sebe a představa, že se někdo snaží zprůchodnit vzniklou situaci jen proto, že to cítí jako nutnost, je pro dotyčné naprosto nemyslitelné a tak dotyčnému připíše  svoji, dle citovaného přísloví špatnou vlastnost, a tou je sobeckost. Zkusme se nachvíli odmlčet dát prostor pro jednání. Vždyť stačí málo, náznak snahy o řešení situace a každý přispěchá s prohlášením, které klidně pronese do kamery, ale na uzavřeném jednání, kde by musel každé slovo vážit a obhájit, si jej nechá radši pro sebe. Není dobré démonizovat prezidenta a vinit ho za neschopnost jiných.  V kontextu již citovaného přísloví, vlastně každý, který s tímto prohlášením přispěchal, by měl sám se podívat jak si on sám zametl před svým vlastním prahem.

Nekdo 10.8.2006 21:35

Re: vše už tu jednou bylo

Vy se mylite. Dalsim universalnim vinikem vsech nepravosti je prece ODS. :-D

Komik 10.8.2006 2:34

Myslím si, že

Podle mého názoru platí pro vydavatele novin zásada: ať budu chtít uveřejnit jakýkoli názor, VŽDYCKY nakonec najdu při dostatečném úsilí odborníka, který jej zastává. Proč by to nemělo platit i pro politology - hlavně v situaci, kdy za dopady svých výtrysků nenesou žádnou odpovědnost. Proto nás také namísto skutečně věcných rozborů zásobují pouze mixem subjektivních dojmů a paranoidních teorií.

Pepa z depa 10.8.2006 1:59

Já si říkám, kdo to píše,

dojdu na konec, a bingo - on to poradce prezidenta! ;-D

Tomáš Haas 10.8.2006 3:16

Re: Já si říkám, kdo to píše,

Já vím, Pepo, je to hrozná práce. Ale někdo to dělat musí...

Mac 10.8.2006 11:02

Re: Já si říkám, kdo to píše,

Proč se podepisuje jako poradce, když píše jako jeho advokát. Jasně dal najevo, jaký je to vlezprdel, ne poradce.

selidka 10.8.2006 14:48

Re: Re: Já si říkám, kdo to píše,

macu, slyšel jsi někdy slovo loajalita, a jestli ano, víš, co znamená?

Petr Vileta, balík z Plzně :-) 10.8.2006 0:58

pane Haasi

Zajímalo by mě, odkud berou tu svou neochvějnou jistotu, že prezident Klaus nemyslí na nic jiného, než na své znovuzvolení.

Nebude to treba tim, ze si pamatuji Klausova slova a jeho nasledne ciny, ktere byly jiz vicekrat v prikrem rozporu? Nebo tim, ze nepokladaji Klause za svuj idol a nekritizovatelnou osobu? Nebo tim, ze rozpoznali Klausovu sebestrednost a jesitnost? Kdysi pred lety davali, tusim na Premiere (dnesni TV Prima) nejaky porad, do ktereho si zvali tehdejsi vyznamne politiky. Neco jako je dnesni porad "Krasny ztraty". Pamatuji si na Klause, tehdy premiera Ceske republiky. Neco lidove povypravel, zahral na foukaci harmoniku a pak prisla zdanlive nevinna otazka.

Pane Klausi, co byste do budoucna jeste chtel dokazat?

A Klaus se tehdy bezdecne podrekl a odpovedel otazkou: Aha, myslite az nebudu premierem, tak co (budu)? A tak lisacky se pri tom usmal, jako kdyby rikal "Vsak ja se o sebe dobre postaram, to jeste uvidite."

Hipik - pravicovy recidivista 10.8.2006 1:38

Re: pane Haasi

No a co ? Kdo umi, ten umi a kdo neumi, ten cumi;-D

Tomáš Haas 10.8.2006 3:13

Re: pane Haasi

Pane Vileto, a z toho, že se před lety Klaus lišácky usmál dnes soudíte, že ta otázka byla jen zdánlivě nevinná, dokonce víte, co Klaus "jakoby říkal", a  vychází vám z toho, že ti  komenntátoři a  mediální politologové o kterých píši mají pravdu...

Nestudoval jste náhodou také politologii?

Petr Vileta, balík z Plzně :-) 10.8.2006 5:51

Re: Re: pane Haasi

No ja jsem podedil po me (jeste zijici) matce takovou schopnost na prvni pohled/setkani odhadnout lidi. Nevim jak to funguje, ale mnohokrat v zivote jsem spravne odhadl podvodnika nebo podrazaka, i kdyz vsichni ostatni, kteri ho stejne jako ja videli poprve, me presvedcovali, ze to urcite bude slusny clovek. A z toho Klausova usmevu tenkrat primo cisela odpoved "Budu prezidentem, predsedou OSN, nebo necim takovym,. Rozhodne nebudu JENOM ministrem nebo JENOM reditelem banky nebo jine firmy." Vite, me zarazi ta neschopnost nekterych lidi, a u Klause je to primo ukazkovy priklad, neuznat nikdy, ze na vic proste nemam. Kazdy clovek ma sve limity a drive ci pozdeji jich dosahne. Jenze Klaus je nevidi nebo nechce videt. Jedna vec je snazit se dosahnout lepsiho postaveni, vice bohatstvi nebo treba zlepseni fyzicke kondice. Ale druha vec je hnat se neustale kupredu, porad dal a vys, i kdyz uz na to fyzicka sila, rozum nebo vedomosti davno nestaci. V cizine, zejmena v GB, USA nebo treba Izraeli nekdo dela par let prezidenta nebo premiera a pak se vrati do sve firmy a pracuje jako driv. Samozrejme ma potom lepsi podminky, protoze zna spoustu dulezitych lidi, ale pracuje ve sve tovarne nebo sve pravnicke praxi. Jenze u nas kdyz se nekdo stane politikem, tak si mysli, ze to je na dozivoti. Jo a politologii jsem nestudoval. Mam elektro prumyslovku a uz 20 let se zivim jako programator a posledni dobou i obchodnik s IT.

dulcibelka 10.8.2006 8:13

Re: Re: Re: pane Haasi

Nahlédněte do své křišťálové koule a povězte nám, na co myslí Paroubek ;-)

pepa 10.8.2006 9:00

Re: Re: Re: pane Haasi

20 let programator - nejste na tom postu uz moc dlouho? Nedosahl jste uz limitu? Spousta programatoru dela spatne programy( netvrdim ze vy) a pracuji dal - politiky nemusime zvolit i kdyz proto delaji co mohou.

jakovy 10.8.2006 11:31

balíče z Plzně, když máte tu schopnost Re: Re: Re: pane Haasi

koukl jste se někdy do zrcadla ?

kocour 10.8.2006 0:44

Mimochodem, to je kouzlo nechtěného nebo

 záměr, že se tenhle článek octl hned za pomluvami/pohádkami pana Doležala?