2.5.2024 | Svátek má Zikmund


Diskuse k článku

POLITIKA: Jakého Evropana potřebujeme na Hradě

Výraznou skupinu mezi jeho protivníky představují nadšení "Evropané", které popuzuje svými údajně "protievropskými" názory. Hledaný Antiklaus by se tedy měl vyznačovat - nikoli překvapivě - opačným přístupem. Je pozoruhodné, jak zúžené chápání pojmu "proevropský" se eurofederalistům podařilo zakořenit.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Joska 28.1.2008 23:58

Ale mně vůbec nevadí Klausovy názory na EU

Mně vadí že tento nepříliš důvěryhodný politik má být nadále prezidentem. Vím bezpečně, že kdyby tam byl Motejl, Sokol, Mozerová, bvl by úřad v dobrých rukou. Ale Klaus? člověk bez zpětných zrcátek, bez svědomí, hluchý a slepý (finance ODS), mstivý a ješitný (nejmenování Langra soudcem), arogantní a vůbec tak nějak deformovaný vůči oponentům (profesůrek z USA, falešný a prázdný Topolánek) ??? Podle mne by byl vhodným a výkonným úředníkem na finančním úřadě.. Nějak se nám to vymklo....

rebel 28.1.2008 23:39

Nechci Kaspara presidentem

Jako občan a daňovy  poplatník, odmítam PLATIT na KASPARA  Švejnara na Hrade, T. zv. poslanci ci zákonodarci jsou vyčuraní paraziti na těle národa. Jak by asi vypadali, pokud by se jako dříve nastavil stav poslanců jako Čestná a Neplacená funkce, asi by potom nestačila brána jak by prchali... Proč dodnes není možnost voličů ODVOLAT údajně zvolené poslance, zýstupce voličů ???? To by byl asi veliký malér pro ně...Jsou jako dříve šlechta, ta ale nekradla, měla nahrabáno z dědictví rodů..Dnešní politici jsou mafiáni parasitující na národu a za tučné drobty slouží Především zájmům lobistů, konkretně farmaceutick.průmyslu i třeba i majitelům baráků či dalším vydřiduchům..

Benešovy dekrety jako první hned v roce 1946 ZNÁRODNILY TĚŽKÝ PRŮMYSL, HUTĚ DOLY A ENERGETIKU, FILM A BANKY, JAK je možné, že pokud jsou stále platné, jsou tyto obory soukromé ??? Z jednoho Rakouska jsme těžce unikli a do druhého, evropského chomoutu dobrovolně vlezli ??  Omnis vitae suplicium est...  Celý život je trestem...

Milda 27.1.2008 20:11

Nemáte pocit, že Švejnar je dost vy/ču/ranej?

Má šikovně dvě občanství a to, které se mu zrovna hodí, to si nechá. Je to holt morálně pevnej kluk.

J.G. Pašek 27.1.2008 19:01

Chceš bejt střelenej do břicha nebo do hlavy?

Klaus nebo Švejnar?

mlan007 27.1.2008 19:34

Re: Chceš bejt střelenej do břicha nebo do hlavy?

do hlavy :-)

OB 27.1.2008 18:08

Kdo patří na hrad?

Což to vzít z jiné strany viz www.zrusmeprezidenty.cz

Budíš 27.1.2008 19:46

Re: Kdo patří na hrad?

Stránky jsem četl. Není to špatné. Já bych zatím přijal přímou volbu prezidenta a hlavně posílit pravomoce prezidenta a to značně. Jistě ,že nejlepší je monarch. s rozumným monarchou.Parlament složený z pol.stran nám za 20 let nic dobrého nepředvedl.

ja.ma. 27.1.2008 22:03

Re: Re: Kdo patří na hrad?

rozhodně raději Klause, který nesklopí hlavu a nesedne na zadek před EU , než další ovci do stáda ČSSD. Všechny vlády dělají omyly, ale nesmí být do nebe volající.Co dnes je za binec je opravdu otřesné.A ČSSD jsou vyloženě asociální, už  mám alergii na jejich arogantní chování, o dalším nemluvě. Nakonec ani vláda soc. dem. nepředvedla za své éry nic světoborného,  p. Par..bek... to je jako Milouš /moc nám ho připomíná/. Nejlépe by byla volba občany-ale nelze, smůla,  a ta se na nás  snad lepí už  od rakouska-uherska.

Puťák 27.1.2008 17:08

Jaký Evropan na hradě

Podívejse Vízku na tu svoji vizi, Udělej si raději svoje vlastní stránky a tam si piš jak strašně ti chybí socialismus, uspokojíš sobě rovné a svoje ego posílíš. Představ si tu opojnou chvíli kdy vždy a všude máš pravdu.  Ještě lepší bude když se staneš dopisovatelem Rudého PRÁVA a ještě se staneš disidentem.

F.VÍZEK 88.100.57 27.1.2008 17:29

Jsem socialista,

byl jsem socialista a budu socialista, jak tomu pojmu rozumí demokratická Evropa. Proto mě soudy za minulého režimu označily za "antisocialistu", "antikomunistu", "antisovětistu" a "útočníka na vedoucí roli KSČ" - se všemi důsledky, které to mělo pro mne a pro moji rodinu.   Závěr:   Minulý režim a minulé mocné jenom hlupáci mohli považovat za socialisty. 

A pokusy o mé umlčení? Nechte jich!  Umlčovaný jsem byl za totality dostatečně, ale nepřivykl jsem tomu. Umlčovat se nedám ani teď.  

A pokud jde o Právo - to má podle mne nejlepší komentátory.  Přesto je porovnávám s jinými a vítám odlišné pohledy a vítám spory a hledám pravdu...  Ve sporech se dá nejsnáze pravda a objektivita  najít.  Doba jedné pravdy, jedné cesty, jedné strany a jednoho vůdce je pryč.  Zaplaťbůh !

Bořek 27.1.2008 17:35

Re: Jsem socialista,

Už je to tady,jak ste byl umlčovaný.To je to,co mi stále chybělo.Ještě vyčíslete,kolik máte škol.

F.VÍZEK 88.100.57 27.1.2008 18:02

Nechte to na mně ...

Kam, jak a co budu psát, na co budu - nebudu reagovat a jak ?  Nechte to na mně !   Vždycky jsem se rozhodoval svobodně a budu i tady na DISKUSNÍCH STRÁNKÁCH.  

Bořek 27.1.2008 18:07

Re: Nechte to na mně ...

Já jenom,že mi to chybí.I když si myslím,že ten,kdo je inteligentní,tak je to na něm znát.A nemusí se ohánět tím,kolik má škol.

F.VÍZEK 88.100.57 27.1.2008 18:41

Souhlas !

Zejména je trapné, když se někdo jako ministr chce stát docentem a jako premiér profesorem, přestože na VŠ nevyučuje a tím pádem mu tento "pedagogický titul" nenáleží. 

Nikde na světě by to neprošlo, ale v Česku ano.  Všude ve světě se docenti a profesoři stávají ministry a premiéry, ale naopak?   Neznám takovou demokratickou zemi... 

jensina 27.1.2008 22:43

Re: Nechte to na mně ...

tŽe ještě z Vízkem diskuzujete, vždyď mu nahráváte na smeč, nechte ho štěkat, uvidíte jak dlouho to vydrží, když ho nebudete dráždit. Ale jak  tak procházím netem,  musím uznat, že Vízek je statečný jak Čuk a Geg, a to oni byli dva.

H.K. 27.1.2008 20:35

Re: Jsem socialista,

Socialista, sociállní demokrat, sociální systém. Pokud se máme bavit a používat tyto pojmy měli bychom se dohodnout na jejich obsahu. Definice jsou různé a proto debata vyznívá často jako dialog hluchých.

ČSSD říká, že je sociální stranou a já říkám, že se jedná o stranu asociální. Tato strana chudobnějším bere, ve formě vysokých saní, a bohatým dává, ve formě různých dotací, grantů, podpůrných fondů, nařízení, která jsou z díllen lobistických skupin, které jsou omámeny vůní    "státních"peně, de fakto peněz daňových poplatníků, ještě lépe řečeno peněz sebraných berními úředníky. Je sociální bezplatné střední a zejména vysoké školství? Studenti neplatí nic, berou stipendia a všechno je placeno z peněz daňových poplatníků. Mnohdy tito lidé, kteří platí těmto studentům nemají takový příjem pro celou rodinu, jako mnozí studenti měsíční kapesné. Jsou dlouhodobé dotace, které deformují ceny a udržují ty méněschopné a likvidují ty schopnější, kteří dotace nedostávají? Navíc vyvážejí nezaměstnanost. ATD.

 Ptám se. 1/ Je sociální bezplatné studium na vysokých školách? 2/  Je sociální pastelkovné, které dostávají všichni? 3/ Jsou sociální plošné, dlouhodobé dotace? 4/ Jsou sociální plošné přdavky na děti? 5/ Je normání, aby vláda daně dávala cizím soukromým podnikům a měli daňové prázdny a naši podnikatelé platili daně?

mlan007 27.1.2008 19:36

Re: Jaký Evropan na hradě

Lžete pane Vízek, za komunistů jste držel hubu a krok

F.VÍZEK 88.100.57 27.1.2008 20:09

Jasně...

Proto mě v roce 1974 soudili, proto jsem makal manuálně až do ledna 1990 v kamenolomu... Že jsem držel "hubu a krok" jako 99,9% občanů.  A proto mě bolševici dali na seznam svých úhlavních nepřátel... , kde nás bylo pouze 6 335 z  patnácti milionů.  Přitom v Husákově KSČ bylo půldruhého milionu komunistů a STB měla několik SET tisíc spolupracovníků.

b52 27.1.2008 22:49

Husakovym nepritelem byl i Petr Uhl

a Egon Bondy, pro ktere byli komuniste tezkymi pravicaky. Pro komunisty byli neprateli i naciste, kteri maji na svedomi asi tretinu mrtvych, co komunisti.  Jak vidite, pane Vizku, byt nepritelem komunistu jeste nemusi byt totez jako byt zastancem demokracie a osobni svobody.

rebel 28.1.2008 23:43

Re: Jaký Evropan na hradě

Jsem  bývalý PTpák, ale měl jsem se ač pronásledován  lépe nežli dnes kde neexistuje ŽÁDNÁ ANI NEJMENŠÍ JISTOTA CO BUDE ZÍTRA !!!

F.VÍZEK 88.100.57 27.1.2008 15:51

Pravdě do očí !

Mnohé nomenklaturní kádry někdejší KSČ (a jejich potomci !) řídí a spravují život nás všech dosud. Využily vazeb i neschopnosti různých "orgánů" a sedí v představenstvech bank a firem, ve správních radách, v sekretariátech politických stran a v médiích.  Ovlivňují, šibují, rozhodují - a smějí se nad "pseudobojem" s těmi různými "Grebeníčky". 

Mnohé nomenklaturní kádry totiž jsou za vodou, nabyly bohatství v řádu stalilionů a dokonce miliard. Mnohým se hluboce klaníme, protože se z nich "vylouply" ti  nejúspěšnější kapitalisté...  V tom našem českém Absurdistánu...   Za který rozhodně Václav Klaus ale nemůže, protože byl jenom ministrem financí, premiérem, předsedou Sněmovny a prezidentem.  Čili nic moc, proto nevinen !

jirka.s. 27.1.2008 17:05

Re: Pravdě do očí !

"Mnohé nomenklaturní kádry někdejší KSČ (a jejich potomci !) řídí a spravují život nás všech dosud. Využily vazeb i neschopnosti různých "orgánů" a sedí v představenstvech bank a firem, ve správních radách, v sekretariátech politických stran a v médiích. "

Správně, francku! A představ si, že se ještě najdou kreatury, které když zjistily, že se jim v té "demogracyjy" nemůže nic stát, se jich vehementně zastávají, ač jim údajně ti nomenklaturníci strašně ublížili! Schizofrenie nebo politická hnusárna?

F.VÍZEK 88.100.57 27.1.2008 17:34

Otázka stojí jinak:

Kdo pomohl bývalé nomenklatuře "zakopat se"  a bohatnout ?  Tak stojí otázka.  Kdo nese vinu? 

F.VÍZEK 88.100.57 27.1.2008 20:06

Nemůže za nic - jedině KLAUS !

V tom našem českém Absurdistánu...   Za který rozhodně Václav Klaus ale nemůže, protože byl jenom ministrem financí, premiérem, předsedou Sněmovny a prezidentem.  Čili nic moc, proto nevinen !

SPOKOJEN ? Tak je to správně ?  

PRASI DENT 27.1.2008 15:23

ZDÁ SE

že je Klaus výrazná osobnost - jen jej vyrazit.......A jak je zásadový  mistr Klaun - MOBILISUJE ze všech sil proti levici a po volbách v rychlosti blesku uzavře ze Zemanem Oposmlouvu.....Nehodlá za žádnou cenu uznat vládu s přeběhlíky - A OUHA.......Atd.atd a tak stále....

F.VÍZEK 88.100.57 27.1.2008 15:37

Je to tak...

Klaus jako prezident nekultivuje českou politickou scénu, právě naopak. Předváděl  a předvádíte to dennodenně:  Uměl vždy  účelově hodně mluvit, ale i hodně účelově mlčet - a hlavně měl a má dvojí metr. Mlčel ke zneužívání policie politickými stranami,  mlčel k případu místopředsedy vlády Čunka, když mu státní zastupitelství  znemožnilo obhájit se u soudu, stále mlčí k neodůvodněným výhodám poslanců a senátorů (dopravné, nemocenská aj) a  i k tomu, že daň z platu prezidenta je nulová (přesto, že jeho strana propaguje „rovnou“ daň).  Přeběhlictví mu hodně vadilo, ale jenom v případě, že by posílilo Paroubkovu levici. Některá rozhodnutí Ústavního soudu veřejně označil měl za protiústavní a dokonce je považoval za útok na demokracii (!).  Veřejně a opakovaně tvrdil, že  Evropská unie - tedy „Brusel“ -  znamená ohrožení naší suverenity (!)  vytrvale až nemístně – přestože je reprezentantem všech občanů nálepkuje, hodnotí a kategoricky  odmítá,  cokoli se mu zachce:  tzv.  europeismus, environmentalismus, NGO-ismus, multikulturalismus, humanrightismus, kolektivismus,   sociáldemokratismus,  všechno sociálně tržní, vliv člověka na globální klimatické změny a zásadně se vymezuje i  k urbanismu v architektuře… 

Dojem z toho?  Všeználek a všeuměl...

Bořek 27.1.2008 16:53

Re: Je to tak...

Už mi chyběl Váš příspěvek,kde zase silnými slovy kritizujete Klause.Bože ,ten Vám musí ležet v žaludku.Také mi chybí váš požadavek,aby ten,kdo s Vámi nesouhlasí ,použil argumentaci.,Ale ani Vy neoplýváte žádnými argumenty,ale to,co píšete jsou pouze Vaše  názory.Na ty má ale Klaus také právo.Dále postrádám ,jak jste trpěl za komunizmu a kolik máte škol.To se často opakuje ve Vašich příspěvcích.Také kritizujete ty,kteří nekriticky chválí Klause. Vy zase vidíte vše jednostranně a to,že za vším stojí Klaus a ODS.V čem ste jiný?Problém je v tom,že všichni,kdo jsou v politice myslí pouze na sebe.A to i ti v opozici.Chce to však vidět a né být zaměřený jen na Klause.To je stav ,který již lze diagnostikovat.

F.VÍZEK 88.100.57 27.1.2008 17:19

Svoje názory....

Prezentuji svoje názory pod svým jménem, nikoho neurážím a nenapadám.  Vycházím z osmileté osobní zkušenosti vyplývající z mého pobytu na české politické scéně...  Snažím se nebýt jednostranný, dokonce oceňuji, že máme hlavu státu, která nevyhovuje všem. Nikdy jsem si nevážil lidí, kteří byli přijatelní pro každého, protože jsou nezajímaví a dokonce podezřelí.  Za Václavem Klausem je ale tolik chyb a tolik trapností, že u mne jsou  jeho klady výrazně zatlačeny  do pozadí. Dokonce soudím, že lidí s tímto názorem bude postupně přibývat... A nepochybuji, že i historie zařadí Klause kam patří... A bude spravedlivá.

Pokud jde o Václava Klause

F.VÍZEK 88.100.57 27.1.2008 17:21

A pokud jde o Václava Klause...

... diskutujeme  o kandidátech na Hrad.  A on jedním z kandidátů je. To mi neuniklo.

Bořek 27.1.2008 17:27

Re: Svoje názory....

Přečtěte si ještě jednou co píšete-"snažím se nebýt jednostranný,dokonce oceňuji,že máme hlavu státu,která nevyhovuje všem."To je sice od Vás chvályhodné,ale nevypovídá to ,že nejste jednostranný.To mi snad nechcete namluvit?