19.5.2024 | Svátek má Ivo


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
PV 19.9.2008 8:58

Smutná obhajoba pana profesora

nebo si pane Jakle opravdu myslíte, že máme tak krátkou paměť:-(:-(:-(

Čtenář 19.9.2008 8:53

Spíš

jde o snahu Hradu vymývat mozky - tento článek p. Jakla jsou ,hrubě řečeno, bezcenné kecy......

tosek 19.9.2008 8:53

Hmmm

Aha, takže mobilizace byla proti levice, ne proti ČSSD. Takže ČSSD není levicová strana. Hmmm. No je vidět že myšlení hradního poskoka Jakla opravdu pochází z jiných světů.

čtenář zdrojů 19.9.2008 8:30

Jaklova selektivní paměť

pan Jakl úmyslně tvrdí nesmysly. Není důležité, jak je v politice něco napsáno, ale je důležité, jak je to myšleno a chápáno. Mobilizace byla tehdy myšlena jednoznačně proti levici a voliči to tak chápali. Jaklovy řeči o tom, že mobilizace nebyla proti socanům, tedy vlastně naznačuje, že socani dle Jakla nejsou levice.

Tošovského vláda nebyla podpoporováná socany. To je další lež Jakla. Tošoského vláda byla od počátku sestavena jako vláda dočasná a socani společně s ODS se tenkrát dohodli, že ji budou tolerovat za podmínek, že Tošovského vláda nebude přijímat žádně důležité zákony.

muf 19.9.2008 8:35

Re: Jaklova selektivní paměť

Jakl nelže - on pouze není schopen odlišit pravdu od lži a demagogie..po tolika letech spolupráce

s hradním Vaškem je to myslím zcela pochopitelné... to je třeba jako u učitelek - to také není povolání nýbrž diagnoza..s panem Jaklem je to némlich to samý..

I-Worm 19.9.2008 8:45

Je něco horšího, než lež

totiž polopravda.

Karla 19.9.2008 8:47

Re: Jaklova selektivní paměť

"Není důležité, jak je v politice něco napsáno, ale je důležité, jak je to myšleno a chápáno." Toto chápání je vaše věc. To co popsal pan Jakl jsou fakta, ať se vám to líbí nebo ne. K tomuto článku bych podotkla ještě jednu velmi důležitou věc. Tzv. opoziční smlouvu začala napadat strana lidová, protože  je vyšachovala s vlády. Ovšem v dalších volbách spojenectví s ČSSD bylo podle nich konstruktivní. Měl byste používat vlastní rozum a ne papouškovat to co vám naservírují novináři. Pokud opravdu čtete zdroje, tak vás prosím čtěte pořádně a ne jen to co se vám hodí.

čtenář zdrojů 19.9.2008 9:19

Karlo

Hm, vzhledem k tomu, že mobilizaci tak chápal sám autor mobilizace Václav Klaus a pochopila to tak i většina voličů pravice, pak je celkem vedlejší, jak to bylo ve skutečnosti napsáno. Nakonec Špidlovy "zdoje jsou" byly napsány také jinak, než byly nakonec pochopeny. Podobně i "špinavé peníze" V.Klause, nebo Paroubkovy "dluhy se neplatí". Není nutné jen číst zdroje, ale je nutné si také občas tu dobu pamatovat.;-P

TONEK 19.9.2008 10:02

Re: Re: Jaklova selektivní paměť

VÁŽENÝ PANE, MÁTE VELMI KRÁTKOU PAMĚŤ.KONKRÉTNĚ STRANA LIDOVÁ  A NEJEN ONA NAPADALA OPOZIČNÍ SMLOUVU JENOM Z DŮVODŮ,ŽE TAKOVÝ VÝRAZ NIKDE V POLITOLOGII NENAJDETE. TÍM CHCI ŘÍCT,  ŽE NIKDE NA SVĚTĚ NENAJDETE TAKTO ROZDĚLENÍ MOCI.MĚLI VYTVOŘIT VELKOU KOALICI A TÍM VZÍT NA SEBE ZODPOVĚDNOST A NE SE SCHOVÁVAT ZA TAKZVANOU OPOZIČNÍ SMLOUVU .DŮSLEDKY ŘEŠÍME JEŠTĚ DNESKA.TAKZVANÍ ŠIBALOVÉ, KTEŘÍ SE V TÉ DOBĚ DOSTALI NA RŮZNÁ VEDOUCÍ MÍSTA, ZA TICHÉHO SOUHLASU OBOU HLAVNÍCH AKTÉRŮ"RUKA RUKU MYJE" POCIŤUJEME JEŠTĚ DNES.JE TŘEBA ABY DNEŠNÍ VEDENÍ ODS SE ODPROSTILA OD TĚCHTO PRAKTIK I OD PRAKTIK LIDÍ KOLEM HRADU.A ZAČALA NOVOU ÉRU. PŘEJI PANU TOPOLÁNKOVY AŤ SE MU TO PODAŘÍ. DRŽÍM MU PALCE.

honza 19.9.2008 10:36

Re: Re: Jaklova selektivní paměť

protestovali všichni - já jsem třeba nadával jak špaček a to jsem k tomu nepotřeboval noviny - zkuste vy myslet samostatně a nepapouškovat co vám řekne Klaus a jeho lokajové

Map 19.9.2008 13:13

Re: Jaklova selektivní paměť

Ta tzv. Tošovského vláda byla Havlovou vládou. Proto ne náhodou v jejím čele stanul zase  komunista, byť emeritní.

tich@dohoda 19.9.2008 8:28

A ještě něco: sociální demokracii nposadili do vládních křesel voliči, ale ODS která nebyla schopna podat ruku Unii svobody a lidovcům k sestavení většinové pravicové vlády. Nespoléhejte na krátkou paměť čtenářů...

and BINGO goes to "kocour" /viz jeho titulek / . Ono se totiz celou historii ODS tahne jako "tenka modra linie" heslo: "se zradci se nemluvi" . To je cela tragedie uskupeni retorickych pravicaku , ze osobni animozity brani utvoreni bloku stran pravicove/konzervativne orientovanych . Zieleniec, Kasl, Ruml atd. vsechno "zradci" . Tezko predvidat, ovsem osobne si myslim, ze s temito "zradci" by se asi pohodlneji prosazovaly pravicove zakony, asi snadneji nez s panbickari ci brcalniky. Cest :-)

čtenář zdrojů 19.9.2008 8:34

tich@dohodo

tady si myslím, že modrákům křivdíte. ODS tenkrát jednala s Lidovci a unií svobody. Celé to ale krachlo na Rumlovi a Zielencovi, kteří měli podmínku, že s ODS do koalice půjdou, ale Klaus nesmí být premierem.

I-Worm 19.9.2008 8:46

Re: tich@dohodo

takže to vlastně krachlo na Klausovi.

asoka 19.9.2008 9:32

Není zrádce jako zrádce

Podmínka zrádců se mi jeví docela logická. Jen je asi potřeba vědět co vlastně byl onen sarajevský atentát. Po těch divných sponzorech a černých kontech prý řešilo gremium ODS co s tím. Bylo prý navrženo, aby jako projev uznání politické odpovědnosti za situaci odstoupilo celé gremium včetně VK. Asi se to vleklo, velkému kormidelníkovi se prý vůbec nechtělo uznat  jakoukoliv odpovědnost. První odstoupil Zieleniec, snad si na to jeho trochu obecné a nejasné prohlášení pamatujete. No a když VK vyrazil do Sarajeva tak to Ruml s Pilipem dokončili odchodem a založením UK. Tož tak ...  

BERD 19.9.2008 8:25

Hlavne, ze ted uz vime

co se jim verit da a co radsi ne.

A dulezite je, nezapomenout to.

František 19.9.2008 8:21

Hey

Vrchol stupidity je napsat tento článek

BERD 19.9.2008 8:25

Re: Hey

Cim's to vimislel, vranto?

Franta 19.9.2008 9:06

Re: Re: Hey

Vimislel sem to tym, co tobě chibý.

L 19.9.2008 10:17

Re: Re: Re: Hey

zadkem

tich@dohoda 19.9.2008 8:14

Proto místo krkolomností udělala ODS to normálnější, uznala vítěze voleb a za toto uznání si jako protihodnotu nechala poskytnout některé kontrolní páky.

no, s tou pameti soudruhu Jakle bych byt vami zase tak moc neoperoval. Vy jako komunista/stalinista /modry/ mate totiz selektivni pamet a pamatujete si jen to co se vam hodi, resp. interpretujete udalosti tak jak si na ne vzpomina vase /zamerne derava / pamet. K tem "kontrolnim pakam" /viz vas titulek / patrila i dohoda o tom, ze soudruzka zlodejka  Livie bude dale vybirat vypalne od lukrativnich podniku v jejichz spravnich/kontrolnich radach zasedala prakticky po celou dobu co byl soudruh Narcis v exekutivnich funkcich a dokonce klidne i v dobe kdy uz byl soudruh prezidentem /pote toho na "doporuceni" novinaru nechala / . Dnes vybira vypalne pro rodinny klan soudruh Syn velkeho vudce a to formou sponzorskych daru na skolstvi, je legrace, ze ty "sponzorske dary" az prilis pripominaji "sponzorske dary" komunistickych nomenklaturnich reditelu statem vlastnenych akciovek z doby tzv "vecere na Zofine" . Dnes plati vypalne souduh Roman ze statniho CEZ'u , aby ho nahodou nevymenili za jineho "managera" . Priste nam radeji napiste tu o Budulinkovi soudruhu Jakle. Cest :-)

Frank 19.9.2008 7:57

No, ještě že Václav vyznává ty křesťanské hodnoty.

Ale on nejenže mobilizoval, ale dokonce mi jeho melodyboys volali telefonem a pouštěli jeho kecy. Osobně si myslím, že tato kampaň měla právě opačný účinek. A jak to všechno dopadlo všichni víme. Vládneme-nerušit!

Gue 19.9.2008 7:51

Jakl je jehovista ????

Jsem volič pravice a současného prezidenta docela "beru". Ale myslím si, že tak ulétlé pro-klauzovství, které předvedl ve svém článku Jakl, prezidentovi jeho autoritu spíš zesměšňuje. Jeho argumentace kopíruje téměř slovo od slova Jehovovy svědky, kteří vždycky hlásali konec světa (zejména rok 1914, 1925 a 1975) a pak hlásali, že to nikdy nehlásali. A snad dokonce mnozí z nich jsou dodnes tak "zjaklovštění", že tomu opravdově věří ;-D

Ulla 19.9.2008 7:49

vypořádání se s Klausem

Aston se s Klausem vypořádal po svém ve své knize Tma, nechal ho v ní narazit na kůl.  Jinak ta kniha stojí za přečtení, už dvakrát mi ji kamarádi nevrátili, mrzí mne hlavně první vydání, které mělo tak optimistický konec.....

PetrH 19.9.2008 7:57

Re: vypořádání se s Klausem

Aston se s Klausem ještě nevypořádal, jak si račte všimnout. Je to jeho životní a doživotní téma.;-)

Ladislav N :-))) 19.9.2008 13:29

Re: Re: vypořádání se s Klausem

Jestli to nebude tím, že Klaus pořád sedí na Hradě... ;-P To je taky zřejmě jeho "životní a doživotní" cíl... :-)

Kolombo 19.9.2008 7:46

Stoprocentní souhlas

s panem Jaklem.  A taky s památným výrokem Miloše Zemana o novinářích coby žumpě. Zvlášť ti levicoví jsou banda prolhaných gaunerů.

MOON 19.9.2008 7:26

Jakl

Hezký - jak příznačné. Nechat si dvakrát zaplatit za jeden článek ,to umí jen tvůrci amerických tv seriálů a nebo Jakl, tajemník nebo co to je našeho pana presidenta .Hezký den MOON

eTony 19.9.2008 7:48

Re: Jakl

nestarejte se o cizí peníze, spíše by vás měla zajímat OSA, tam jdou i ty vaše.

PetrH 19.9.2008 7:52

Re: Jakl

Víte, ony ty články na NP jsou neplacené. Ale pěkně to ilustruje vaše myšlení.;-P