24.4.2024 | Svátek má Jiří


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
tosek 19.9.2008 11:09

Re: Re: Příště byste mohl, pane Jakle,

Dejte ještě nějakej fór, tenhle je báječnej.

Pete Brich 19.9.2008 11:33

"společně s Klausovým výpraskem od Špidly v poslední TV diskusi."

Na rozdíl od Vás VK pochopil, že diskutovat se zaseknutým gramofonem nemá smysl: "Zdroje jsou. Zdroje jsou. Zdroje jsou. ..." - a výsledkem je biliónová sekyra. Už jste si našetřil na splácení?:-P

PB

Lišák FOX 19.9.2008 10:29

doleva nebo s Klausem

a šli jsme doleva s Klausem (Y)

Pete Brich 19.9.2008 11:36

Re: doleva nebo s Klausem

Že máte hlavu pořádně zaraženou do onoho obrázku, jejž jste dal na závěr, Vás omlouvá, že doleva to bylo a je, ale VK v tom nejel.

PB

Čistič Jirka 19.9.2008 10:23

Pan profesor Machovec

Pan profesor Milan Machovec měl svatou pravdu, když řekl, že poradci současného prezidenta jsou podprůměr - a pan Jakl nám to v každém svém příspěvku dokazuje. Je otázkou, proč si tak chytrý šéf vybírá tak blbé podržtašky. Asi proto, aby jeho brilantní myšlení co nejvíce vyniklo. A také - královy šaškové jsou od toho, aby se jim lidé smáli.

honza 19.9.2008 10:30

Re: Pan profesor Machovec

otázka je okolik je lepší šéf než podržtaška - Klaus posledními akcemi dokazuje, že už měl dávno odejít - neústupní kritici Havla a adoranti Klause by se měli zamyslet

Pete Brich 19.9.2008 11:39

To vymysleli neústupní kritici Klause a adoranti Havla?

;-D;-D;-DPB

Štváč 19.9.2008 10:18

strašné čtení

od servilního Jakla. Takže jeho slovy ODS opoziční smlouvou jen uznala vítěze voleb a "jen si nechala některé kontrolní páky", jako protihodnotu, že nechají krást socialisty. Ano, tam začala politika dvou lhářů (Klaus, Zeman) na hony smrdět. Bohužel se média k tomu málo vrací a toto svinstvo pomalu upadá do zapomenutí. Co se neodkryje hned, je později bagatelizováno a oba šmejdi se ještě vysmívají a lpěním na slovíčkách se snaží svou vinu rozmělnit a nejen to, ale i hodit na jiného. Že se nám ale Jakl naprosto odmlčel a nemá názor na Gruzii z nedávné doby, vždyť je to silný antikomunista, jak o sobě rád hlásil, než se dostal pod křídla hradního chameleona.

Véna 19.9.2008 10:13

Politik-profesionál

Každý politik před volbami tvrdě prosazuje svoje idee.Po volbách politik-profesionám řeší  situaci Nejde o spolek Rychlých šípů a tak je politika uměním možného.Klaus vypálil všem rybník a tak pláč pod záminkou pochybné intrpretace slovíčka mobilisace je po tolika letech absurdní.Však také Aston nechtěl nic jiného,než  spustit kořeněnou diskuzii.

honza 19.9.2008 10:07

krátkou pamět jo

Na krátkou pamět spoléhá Jakl - a doleva nebo s Klausem že bylo už pasé ptrotože to se řeklo už před třemi měsíci? Klausovi mobilisační pindy se táhly celou kampaň - Jakl by si mohl pustit předvolební debaty, kde klaus katgoricky ale kategoricky vylučuje jakoukoliv spolupráci s levicí - že uznal výsledek voleb a nechal socany vládnout - za a) pravice dala dohmoady většinu, za b) nechat vládnout neznamená vykšeftovat posty a zavřít oči nad zlodějinama - Jakl z nás dělá blbce - btw muj otec volil tehdy ODS protože se bál nástupu vlády levice - pak už ptáky smaozřejmě volit přestal - a heslo jedno ze 14ti ale kua nejdůležitější - škoda slov tady v tomhle duchu by se dalo pokračovat dál a dál - a celé  to bylo jenom kvuli jednomu nabubřelému egu

R. 19.9.2008 10:01

Jakl lze, jako kdyz Rude pravo tiskne

Jakkoliv muzu s jeho ostatnimi nazory souhlasit, tak dnes se ze mne snazi udelat v*o*l*a ;-O

Petr Benes 19.9.2008 10:00

Tak proti komu byla ta mobilizace,

kdyz CSSD byla hlavni souper? Nekdo se tu snazi z nas delat voly. ;-€

tosek 19.9.2008 10:02

Re: Tak proti komu byla ta mobilizace,

ODS mobilizovala proti levici, nééé proti ČSSD, chápete? Nejde to? No jo, musíte použít mozek made in ODS, jinak to ani nepůjde. (je to ten malý, úplně hladký, ale zato nejarogantnější).

vládík 19.9.2008 9:55

I já považuji za vrchol stupidity spoléhání na krátkou pamět

Na krátkou paměť občanů. Spoléhal na ni již bolševik.

A bolševicky na ni teď spoléhá Hrad.  Proti komu byla mobilizace si dobře pamatujeme. Pamatujeme si na vytvoření koalice zcla proti logice "mobilizace". Koalice s ohledem na "mobilizaci" tak podlé, že se jí báli autoři koalicí nazvat. Koalici, v rámci které (mimo jiné a jen jako příklad) "bojovníci" za vyrovnaný rozpočet hlasovali pro obrovské schodky.

Ne, pane Jakle. Paměť máme dobrou a proti snahám o novou normalizaci budeme i nadále vystupovat.

M. Zima 19.9.2008 9:46

Jakl,

Vy jste se nám tu vpravdě kLausovsky vyprázdnil (a to již podruhé ten stejný nahnilý salát). BTW: Jaké byla Opo smlouva svinstvo můžete zcela aktuálně posoudit na krajských volbách, (d'Hondt a kLausova odmocnina ze dvou. ) Jaký smysl ta Vaše slátanina má se mi při nejlepší vůli nepodařilo zjistit.

Véna 19.9.2008 9:45

Opoziční smlouva

Ještě žádný kritik opoziční smlouvy nepřišel s návrhem,jak měla tehdy patová situace poi volbách řešena.Lux nechtěl koalici s ODS,Ruml nechtěl koalici s ČSSD,Zeman nechtěl koalici s KSČM,koalice Zeman-Lux neměla dostatečnou podporu.Tolerance  menšinové vlády od ODS nebyla ideálním řešením,ale jedinnou možností,takže se divím ASTONOVI,že poměrně mladý již trpí Alzheimerem a nebo nedostatečně bojuje s vrozenou nebo zhískanou antiupatií ke Klausovi či ODS.

vládík 19.9.2008 9:59

Re: Opoziční smlouva

Například přiznáním, že se jedná o velkou koalici.  Přiznáním, že za obrovské schodky odpovídá i ODS (možná by nebyly tak vysoké).

Ale také třeba dalším jednáním s ostatními stranami.  Oposmlouva byla upečena za cca 14 dní. Proč tak rychle? No aby nebylo možno dospět k jiným řešením. Z toho a jen z toho důvodu.

Obávám se, že nepřesnou pamětí (tu hroznou, výše uvedenou chorobu si vám nedovolím přisuzovat) trpíte zřejmě vy.

Honza Urban 19.9.2008 9:34

Oposmlouva

Po volbách měly US, ODS a KDU většinu. To že se ODS nenechala vydírat je v pořádku, co je ale svinstvo, že oposmlouva byla vlastně velká koalice, kterou ODS ale nechtěla za žádnou cenu přiznat a nést za ní odpovídající odpovědnost. Kdyby tohle ODS přiznala, tak jí tu mobilizaci nikdo nevyčítá.

vládík 19.9.2008 10:00

Re: Oposmlouva

A oposmlouva jí umožnila víc, než "vydírání" případnými koaličními partnery? Prosadila třeba vyrovnaný rozpočet (kdysi to větší hit, než Tlustého 15 %)?

Historik 19.9.2008 9:31

Článek má pravdu

Opoziční smlouvu označovali za "podvod na voličích" politici, kterým právě tato dohoda překazila původní plány. Součástí Opoziční smlouvy ale měla být též změna poměrného volebního systému na většinový, což se v důsledku úmrtí V. Bendy a zvolení V. Fischera na jeho místo nepodařilo. Výsledkem je současný vládní paskvil.

Vlasta ona 19.9.2008 10:08

Ano

:-)R^

honza 19.9.2008 10:33

Re: Článek má pravdu

až na to že o změně způsobu volby nepadlo v kamapani ani slovo - takže politici neměli mandát něco měnit bez veřejné diksuze

vlasta 19.9.2008 9:20

Autorovi článku:

R^

Milan 19.9.2008 9:20

Máte pravdu, pane Jakle.

Také si to pamatuji.

Kamil 19.9.2008 9:12

Souhlas

Taky si myslí, že co bylo po oposmlouvě bylo jenom horší. Nejhorší je když pidistrany drží v šachu strany veliké, takže blokují jakékoliv akce. To potom kvete vydírání a korupce.

Hezký den.

muf 19.9.2008 9:33

Re: Souhlas

to je logika jako vepřová hlava..uzákoňme tedy vládu jedné strany - čert vem nějaký pluralitní systém..a ona strana si všechno prosadí, protože si bude stačit sama..bude to mít řadu výhod - odpadne vydírání ze strany koaličních partnerů a  odpadne uplácení koaličních partnerů...na druhé straně ale Dalík a další lobisti(rozuměj vyděrači, úplatkáři a korupčníci) přijdou o flek..na jedné straně to bude mít řadu výhod - na straně druhé jsme něco podobného odcinkali v 89..

jouda 19.9.2008 9:47

Re: Re: Souhlas

Vepřovou hlavu budete mít asi vy. Tady není řeč o vládě jedné strany, ale o zhoubném vlivu pidistran. Zkuste si nejdříve příspěvek přečíst a potom odpovídat.

muf 19.9.2008 11:21

Re: Re: Re: Souhlas

milý joudo - všechno souvisí se vším - pidistrany vydírají a velké strany v koalici nabízejí úplatky

při hlasování - čili řešením je změna ústavy a vláda jedné strany - což už tady bylo..třeba to milý joudo jednou pochopíte..tedy pokud nemáte tu vepřovou hlavu...

vládík 19.9.2008 10:03

Re: Souhlas

A v případě velké koalice (byť maskované jiným názvem) toto nekvete. Co nazýváte vydíráním?  To, že strana nemůže prosadit svůj program kopletně (neboť o totéž se snaží i ostatní strany v koalici)?  Ve velké koalici (při oposmlouvě) snad může dosáhnout více? Blbost, ne?

Skybird 19.9.2008 9:03

"Mobilisace. Spoluobčané! Volám všechny, kteří chtějí žít svobodně! Volám všechny, kterým není lhostejný osud naší země! Volám všechny odpovědné ženy a muže! Rozhoduje se dnes! Zítra bude pozdě! NEVOLTE ODS!"

Pane Jákle, bohužel se ODS podařilo dokázat, že to dokáže. Po všech těch kauzách a evidentních podpásovkách však váš tehdejší mobilisační slogan platí téměř bezezměny i dnes. Podařilo se vám tuto společnost dostat do situace, kdy slušný člověk nemá koho volit a před svými zahraničními přáteli trpí argumentační nouzí, má-li vysvětlovat postoj Česka k EU, výroky pana prezidenta, klanění se před americkou administrativou, za kterou se před prezidentskými volbami stydí i jejich mateřská partaj. Prostě se vám podařilo nám to osladit.