28.3.2024 | Svátek má Soňa


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
miki 19.9.2008 13:41

Re: Pan Jakl má špatnou paměť nebo vědomě lže

Špidla... si ale nakonec díky Bohu pomohl a dnes nám dělá čest jako jeden z nejlepších evropských komisařů v Bruselu....opět jedna perla do archivu blbosti na NP

chytrý horák 19.9.2008 15:08

Re: Re: Pan Jakl má špatnou paměť nebo vědomě lže

;-DR^

Štváč 19.9.2008 15:11

Re: Re: Pan Jakl má špatnou paměť nebo vědomě lže

reakce přátel Klause nebo Zemana není o ničem, jen napadá ostatní pisatele. co kdyby jste se vyjádřili, paměť vám slouží, ne ?

chytrý horák 19.9.2008 15:24

Re: Re: Re: Pan Jakl má špatnou paměť nebo vědomě lže

K čemu bychom se měli, prosím Vás, vyjadřovat? Četl jste se někdy?

"jó, tak to bylo a to hlavně pro ty, co se posmívají Špidlovi. Byl to zatím jediný charakterní a poctivý politik. Posměšky a drby jdou z dílny některých slabochů z ódeesky a z Hradu. Klaus své ponížení v TV mu nikdy nezapomene. A Špidlovi stačilo jen mluvit pravdu."

Jak si představujete věcnou polemiku s takovými chlísty? Jistě, mohl bych odpovědět podobně: né, tak to nebylo... posměšky a drby nejdou z dílny ODS.... Klaus své ponížení dávno zapoměl (nebo Klaus se nikdy ponížen necítil)... a Špidla pravdu neříkal..

Vždyť věcná debata je přesně to, co nehodláte dopustit a myslím, že víte proč.

Map 19.9.2008 13:58

Re: Pan Jakl má špatnou paměť nebo vědomě lže

Báječně argumentujete.

Hloupý poctivý Honza Ruml (Sládek, spacák, Sarajevo), charakterní Špidla a jeho nehynoucí zásluha(bruselské koryto), pomstychtivý Klaus, soudruh Profesorisimus, vrtošivý a ješitný exot. Já Vaše titulování odmítám. Tak i vůči mně zaargumentujte nějakým titulem, ať si nejen já užiju Vaší nápaditosti.

Ilik 19.9.2008 15:53

Re: Pan Jakl má špatnou paměť nebo vědomě lže

To je snad recese. Takovou stupiditu snad nemůže myslet vážně ani spoloobčan s IQ 40.Opoziční smlouva byla jediným východiskem proti pletichám " poctivých" jako byl Ruml, Lux, Havel, Pilip, Tošovský, Bursík a spol. Vzhledem k tomu jak geniální protitah to byl, dodnes vyvolává tak zuřivé reakce.

Anděla 19.9.2008 13:25

Je obdivuhodné, že

vám není ze sebe na blití, pane Jakl.

Jiný Vašek 19.9.2008 13:11

volební systém

Už by konečně nějaká rozumná instituce/akademie,VŠ/nezdegenerovaná média/ se měla chopit iniciativy a zorganizovat referendum za uplatnění většinového systému,který plodí osobnosti v politice a omezuje stranické sekretariáty.Pokud by někdo z nejasných obav prosazoal způsob dvoukolový,pak byx za účelem eliminování nešvaru v podobě kšeftování s hlasy po.l.kole mohlo platit,že v l.kole bude zvolen vítězný kandidát se ziskem alespoň třetiny odevzdaných hlasů a do druhého kola by postupovali 3 kandidáti s nejvyšším počtem hlasů v l.kole.Nechápu Paroubka,který svým odporem k tomuto systému si šlape po štěstí.

Ladislav N :-))) 19.9.2008 13:10

Vážení, nepřijde vám na hlavu padlé, že pan Jakl nám tady po 10 letech vysvětluje....

... jaký byl text volebních hesel Klausovy ODS a jak je máme DNES chápat, když už nebyla k pochopení v atmosféře doby, která tehdy (před desíti lety) vládla?

Tak to buď Klausova ODS vysílala klamavou reklamu v takovém rozsahu, že se část voličů nechala zmást "mobilisací" proti nástupu levice k moci, zatímco volební kampaň podle Jakla NEBYLA zaměřena proti levici ;-D, ale proti imaginárním "nepřátelům Klause" všude kolem dokola (ano, tehdy jeden MLAMOJ z ODS ve vysílání ČRO prohlašoval, že za pád Klausovy vlády mohou zahraniční tajné služby... ;-P ...Jan Zahradil to byl....)

A nebo měla ke svým sloganům připsat malým, těžko čitelným písmem: TOTO NENÍ MOBILISACE PROTI LEVICI, S LEVICÍ, S ČSSD SE PO VOLBÁCH SPOJÍME A OVLÁDNEME STÁT!!

Jakl nám chce zřejmě namluvit, že v touze V.K. po korytě nejsou ochotni vyjednávat potají i s komunistou Šloufem, ale že s ním kancléř prezidenta jen přátelsky "oslavuje narozeniny" utajeně v hotelu... ;-P

Cricket 19.9.2008 12:57

Má pravdu s jedinou výjimkou

Opoziční smlouva opravdu měla tyto proporce a tento dopad. Nicméně měla i jeden velmi záporný efekt. Pro průměrného voliče smazala na dlouhou dobu rozdíl mezi levicí a pravicí a dala možnost ČSSD ukázat voličstvu tu svoji lepší tvář, neboť ODS jí do jisté míry touto smlouvou držela uzdu přitaženou. To ovšem mělo za následek další volební vítězství ČSSD pro období 2002 - 2006 a v tom důsledku daleko propastnější zadlužení státu, které pak mohli socani dovést až k dokonalosti. Pro ODS i pro občany to ovšem znamená, že se dodnes vyrovnáváme s těmito dluhy a nastavenými mantinely. Proto tolik řevu kolem marginálií, jako jsou poplatky ve zdravotnictví a podobně. Vše má totiž dvě stránky, ale důležitá je existence práva volby. V tom je demokracie.

huhu 19.9.2008 13:03

Re: Má pravdu s jedinou výjimkou

jak se konkrétně projevilo "smazání rozdílu mezi levicí a pravicí" u voličů ODS či KSČSSD díky oposmlouvě ? Osobně si myslím, že pokud tento problém někde je, je mezi "pravdoláskou vč. lidovci", ale ti vždy šli, jdou a zjevně půjdou s každým...

Cricket 19.9.2008 13:10

Re: Re: Má pravdu s jedinou výjimkou

Zjednodušeně řečeno - od dob oposmlouvy se datuje masívní přesvědčení voličů, či spíše nevoličů o tom, že jsou všichni na jedno brdo.

Ladislav N 19.9.2008 13:40

Re: masívní přesvědčení voličů, ... že jsou všichni na jedno brdo

K čemuž přispívají někteří poslanci ODS svými legislativními návrhy... ;-P

huhu 19.9.2008 16:09

Re: Re: Re: Má pravdu s jedinou výjimkou

tak to přesvědčení, že jsou na jedno brdo není nic nového a místního. U nevoličů bylo vždy a nejen u nás....típkové, kteří umějí jen na vše nadávat nejsou českou specifikou

Sly 19.9.2008 12:57

Poslanec Václav Klaus (17.7.1998 v PS):

Nakonec pan předseda poslaneckého klubu KDU-ČSL Josef Lux zmínil slovo mobilizace. Já bych chtěl říci, že my jsme mobilizovali své voliče, a to jak proti levicovému nebezpečí, tak proti licoměrnosti a neupřímnosti pánů Mlynářů a Luxů. Ano, dělali jsme to vědomě a budeme to dělat vždycky. Děkuji. (Potlesk.)

Tedy mobilizoval proti vsem - vsichni jsou spatni, jen my jsme dobri. Cista varianta chovani po volbach by byla bud koalice s KDU a US s dominantnim postavenim ODS nebo zasadova opozice. Klausovi bych veril, ze oposmlouvu bral jako stabilizacni variantu, zbytku verchusky ODS rozhodne ne.

Vysledkem byl rust moci lidi, jako je Slouf, Gross, Langer, Tlusty, zahranicne politicke diletantstvi a Kavanuv priklon k vychodu, angazma exponenta ruskych mafii Douchy v bezpecnostnich slozkach, nevyhodny prodej ruskeho dluhu fiktivni firme sidlici v jakesi bunce ve Svycarsku, pocatek svindlu v Konsolidacni agenture... Cloveka pak napadne, jakymze excesum (z pohledu ideologie ODS) tedy mela oposmlouva branit, co mohlo byt horsiho, planoval snad Kato vstup do SSSR nebo chtel Zeman zavest Akcni vybory a vratit se k petiletkam? Nic takoveho, "zabraneni nejhorsimu" znamenalo zabraneni ztrate moci a vlivu.

Malý Aston 19.9.2008 12:49

Jak tomu zabránit?

V podstatě jsou všichni stejní a to ve všech politických stranách.Jedni chtějí více rozdělovat aby na ně také něco vyšlo a druzí míň rozdělovat aby vyšlo i na ostatní.Potřebují se dostat k moci a tak slibují a slibují jak to všechno zařídí jen když budou vládnout.Jak se ukazuje v ODS dlouhý pobyt v opozici nikomu nesvědčí,žadatelů o funkce mnoho a funkcí málo.Dlouhý pobyt ve vládě také nikomu nesvědčí což je problém u ČSSD neboť přišli o svá korýtka a zabudované penězovody.Dobře na to jde KDU ta ty své penězovody jako strana Klidné síly drží pěkně v každé vládě a jen se podívejte jak jsou spokojení,vyžraní a naleštění.KSČM se jen usmívá,prachy jdou a kritika těch nebo oněch se vždy na někoho hodí a čekají a čekají a zřejmě se i dočkají.Jak tomu pomoci? Zrušit celoživotní poslance ,určit jim zákonem že po každém volebním období nesmí pracovat ve státní správě a v žádném zaměstnání které je placeno ze státního rozpočtu.Kandidivat mohou až po přestávce jednoho volebního období.Zakázat zákonem tvorbu koaličních vlád. Kdo vyhraje ten vládne a koalice a't si udělají v parlamentu.KDU se dnes tváří jako milius,oni za nic nemohou,Zelení jsou zásadně proti ODS a ODS to odsírá za KDU i Zelené.Je až k popukání,že všichni mají nějaký problém a odhozený předseda KDU pan Kalousek,který řídí státní pokladnu není nikde vidět a nikdo mu nenadává,nikde nevystupuje a jen šudlí čísta tak aby součet čísel nepřesných dal výsledek naprosto přesný.Ten nepořádek by měl být zastaven a stávající politikové zrušeni.Již se na ně nemohu ani podívat.:-D

sdf 19.9.2008 12:25

Má pravdu

Pane Jakl, máte pravdu, bohužel některým lidem to nevymluvíte ani kdyby jste jim to lil do hlavy metodou norimberských trychtýřů :-)) Hodně zdaru a pozdravujte PP

petr Kiebel 19.9.2008 15:53

Re: Má pravdu

PP je pan přednosta VK?

Pampeliška 19.9.2008 17:02

Re: Má pravdu

No, mě to zase připadá, že si pan Jakl myslí, že jsme národ hlupáků, kterému když bude něco dostatečně vytrvale nalejvat do hlavy, tak že tomu nakonec uvěříme. Ale nesmí zapomínat, že ještě nevymřela generace vytrénovaná z doby komunismu, a tudíž odolná vůči vymejvání mozků (a navíc, ten Jaklův způsob je dost průhledný). No, je to docela legrace, jak se snažej zdůvodnit ten podvod na voličích. Někteří moji známí voliči ODS tenkrát i plakali. 

guru 19.9.2008 21:57

Re: Re: Má pravdu

No jak čtu některé příspěvky tak se domnívám, že národem hlupáků jsme. Když může 15% lidí volit KSČ a 35% socany,...

MGM 19.9.2008 12:18

Tuhle byl na NP článek o tom, že blbost kvete zeleně.

Ovšem při čtení takových diskuzí se najednou objevují květy všech barev. Lidi, blbost už odkvetla a vydává svoje plody. My ovšem proti ní bez ustání nebojujeme, spíš ji přikrmujeme a proto nad námi začíná blbost vítězit. Diskuze, které již nejsou diskuze, ale hádky s cílem protějšek co nejvíc urazit a potupit, jenom dokazují, že blbost se nám směje na plnou hubu.

pája 19.9.2008 12:10

Tak to jen já vůl to tehdy špatně pochopil....

Vždy mě potěší, když mě, hlupáka, někdo moudry, dnes tedy pan Jakl, poučí jak mám myslet. Dnes mě poučil dokonce o tom jak jsem si měl vykládat tehdejší volební slogan. Nu, škoda, že pro nás, prosťáčky, nebylo pod onou výzvou podobné poučení už tehdy. Třeba něco v tom smyslu: "To není nic proti ČSSD, vy trumberové..." Nu pozdě ale přece. Jsem rád že mohu alespoň nyní poděkovat straně a vládě... ech co to melu... panu Jaklovi za poučení.

libero 19.9.2008 12:11

Re: Tak to jen já vůl to tehdy špatně pochopil....

Nikdy není pozdě!

chytrý horák 19.9.2008 12:17

Re: Tak to jen já vůl to tehdy špatně pochopil....

Tedy pro příště - ke správnému pochopení čehokoli Vám významně pomůže, nebudete-li si domýšlet obsah, který nebyl vysloven. Domýšlení není zřejmě Vaší silnou stránkou.

Ladislav N :-))) 19.9.2008 12:45

Re: Tak to jen já vůl to tehdy špatně pochopil....

 ;-)R^ ;-P

libero 19.9.2008 12:05

Vcelku pravda,

to se zase p&l uřve.

frsi 19.9.2008 12:00

opo smlouva

pane Jakl prosím nedělejte z nás voli! My přece nejlíp víme co opo smlouva byla. Klaus nemohl Zemanovi přijít na jméno a opačně. Pak se najde chytrák jako vy a začne nás poučovat že opak je pravda. Vás před rokem 89 nikdo neznal natož jako hudebníka za kterýho se taky vydáváte. Jednou jsem vás slyšel hrát a do smrti na to nezapomenu!

libero 19.9.2008 12:06

"My přece nejlíp víme "

Kdo je to my, my komunisti?

frsi 19.9.2008 12:41

Re: "My přece nejlíp víme "

pane navštivte chocholouška. Musíte být nemocný! Komunismus není můj problém ale váš! ODS a ČSSD to je jedna banda šmejdů která se stejně zase domluví. Jenom nechápu co mám já s tou lůzou společnýho. Možný vaše celá rodina je komoušská,ale já byl vychovanej sedlákem. To by třídní nepřítel. Vy jednou pochopíte až dostanete rozum že komunista zůstane komunistou v každý straně!

libero 19.9.2008 12:11

"prosím nedělejte z nás voli"

Slyšel jste něco o nošení dříví do lesa?