22.5.2024 | Svátek má Emil


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Etana 5.1.2009 17:43

Re: Darovací listina,kterou zavedl Rath,

je hlavně poukázka na odpustky za všechny daňové úniky, podfuky a obezličky. Když může hledat, jak obejít zákon hejtman, tak může každý.

ladik53 5.1.2009 17:41

Re: Paradoxní situace

Ale v Jihomoravském kraji vládne přece koalice ČSSD a ODS.

Praktik 5.1.2009 17:40

Re: Veselo bude - upřesnění

Ale tady se jedná o 30,- Kč regulační poplatky, které se přece nepoužívají k léčení, ale jsou hrazeny za vyšetření. Takže když někdo přijde k doktorovi a nechá si píchnout třeba injekci, tak mu ji může aplikovat zdr. sestra a v takovém případě se zjevně jedná o léčení a pacient reg. poplatek neplatí. Ale když doktor provádí vyšetření, tak se o žádné léčení nejedná, to je přece pouhá diagnostika problému a o jeho řešení se stejně časem postará matka příroda (buď vyléčením, nebo úmrtím nemocného). Také k žádnému léčení po vyšetření nemusí dojít, pokud lékař zjistí, že je pacient zdravý (tedy možná simulant či hypochondr, kterému kraj daroval úhradu reg. poplatku za vyšetření).

H.K. 5.1.2009 17:37

Re: ...celý problém bude asi v tom,

Máte pravdu, ale je možné stále strkat hlavu do písku a nědělat nic pro slušné přežití v budoucnosti? Žít ze dne na den a zadlužovat budoucnost? Splácet dluhy inflací? Důchodci, kteří si našetří pár korun da důchod, tak o peníze přijdou. Rozhazovat peníze při nebývalé prosperitě ekonomiky?

Jsou to vůbec lidé, kteří myslí na řešní závažných problémů společnosti? Paroubek  myslí pouze na vládnutí. Pro něho každé volby, které prohraje budou zfalšované. Bohužel někteří lidé tomu věří.

jarda 5.1.2009 17:29

Re: ...celý problém bude asi v tom,

že ta zpráva je pravdivá  -  prosím , přečtěte si tuto větu desetkrát.

H.K. 5.1.2009 17:28

Re: ...celý problém bude asi v tom,

Vycházím z toho, že ČSSD bude sestavovat vládu po vyhraných volbách. 

Možná to bude tak jak píšete. Potom se  bude ČSSD dobře vládnout. Pokud budou mít alespoň 108 mandátů. ČSSD by se vládlo i tak dobře. ODS je podpoří v důležitých zahraničně politických otázkách a komunisti v rozhazování peněz.

H.K. 5.1.2009 17:24

Re: ...celý problém bude asi v tom,

Kubiceho zpráva mluvila o prorůstání organizovaného zločinu do státní správy.

Biolíh, Kakaová aféra, komunista Kraus, Unipetrol, Pět na stole v českých, Byt StanislavaGrosse , Podnikání Šárky Grossové, Tajný policejní tým Mlýn, Podezřelé zakázky na policejním prezidiu, Mlátička Pavel Přibyl, Lidový dům, Střet zájmů ministra Zgarby, Spekulace s pozemky za ministra Zgarby, Fencl pozemky pod dálnice, Mlékárny Madeta, Skandál kolem soudce, Jiřího Berky, Diag Human, Dálnice D47, Grippeny, Zpronevěra fondu z EU,Čepro, IPB,Arbitráž s CME, Skandály Karla Srby, Internet do škol, Tunelování podniku Liberta, Kavan agent StB, Přikryl agent StB, příště mohu pokračovat

jarda 5.1.2009 17:20

Re: Myslím, že je dost voličů ČSSD

myslíš, že to jako že volili něco a někoho jiného než DejÁra. Nějakého socana na obláčk?.

hulwat 5.1.2009 17:16

Re: Je to poznatek...že...

Určitě ví! Nebo aspoň tuší, že by zaplatil při první návštěvě lékaře zhruba tisícovku v každém čtvrtletí.;-D

jirka.s. 5.1.2009 17:12

Re: Moc se mi líbí jak se tady všichni dohadukí o poplatcích

Franto - R^ , obzvláště o tom úřednictvu. Před plyšákem mně sr/aly všechny ty uliční, městské, okresní, krajské i ústřední výbory čehokoliv, od KSČ, přes ROH až po Svaz zahrádkářů, ale to co se děje nyní, to už hraničí přímo s Bohnicemi!

BTW: Například za tzv. reformu veřejné správy můžeme vyjadřovat nekonečný dík soudružce Yvonne Streckové, člence KSČ do roku 1993!!! ;-O

Etana 5.1.2009 16:59

Re: Moc se mi líbí jak se tady všichni dohadukí o poplatcích

přesně o to šlo, o ten pocit. O pocit, že zdravotnictví není zadarmo a je třeba ho užívat jen pokud je to nutné. Nezavedla je tím nejhloupějším způsobem, naopak, ale zavedla je těm nejhloupějším voličům navzdory.

S DPH zatím hejbal každý- ono to ani jinak nejde.

15% snížení na 12% bylo v zákoně už vloni, jaképak koncem roku. Daně jsou  prý 22%, ale všichni bez výjimky platí méně než když nejnižší sazba byla 12. Divný, co? 

Mimochodem, děti a důchodci nejsou ti nejzranitelnější, právě naopak. Jsou to ti, kteří nemusí mít nikdy strach, že nedostanou to, co potřebují.

Holt ty dojmy a pojmy se někdy míchají, že?

jirka.s. 5.1.2009 16:56

Re: Je to poznatek...že...

A ty alespoň tušíš, přitroublíku, jak vypadá tan "vyzkoušený německý model" ? 8-o

Martin 5.1.2009 16:08

Je to poznatek...že...

Kdyby Julínek nedělal reformu tak,aby šel na ruku různým skupinám (pojišťovny,farma firmy,lékárníci),ale udělal reformu podle vyzkoušeného modelu z německa,tak tenhle ostudnej cirkus nemusel být. Jenže Julda v té jeho špekaté kebuli vymyslel zmetek a tady jsou důsledky.

ranbow 5.1.2009 16:03

Re: Veselo bude - upřesnění

Za tu chybějící 3 v číslu zákona se omlouvám - nešlo o strašení, spíše naopak, chtěl jsem upozornit, že jasné právní stanovisko není nikde dané, a že pokud se to dostane k soudu, výsledek není nikde jistý. A to v několika rovinách :

- pojištovny budou penalizovat a žalovat nemocnice za to že nevybírají od pacientů poplatky a tím porušují zákon. A teď bude záležet na soudu, zda příjme formální stanovisko, tedy že poplatky někdo zaplatil, a nebo zda je to proti duchu zákona (kterým je regulace návštěv pacientů)

- finanční úřady budou hlídat daňová přiznání občanů, zda do svých příjmů zahrnou jako dary odpuštění poplatků v nemocnicích (a ono se to může nasčítat), a posuzovat co může či nemůže být osvobozeno - je to léčení a nebo poplatky???

- stát a jeho kontrolní úřady budou posuzovat, zda kraje vůbec smějí tímto způsobem darovat neúčelně peníze občanům ze svého rozpočtu. Jistě, jednotlivé sporné případy byly vždycky, a táhly se dlouhé roky soudních jednání (viz třeba případ Mlynář),ale tohle budou stovky a tisíce případů....Je to strašení???

ranbow 5.1.2009 15:44

Re: Moc se mi líbí jak se tady všichni dohadukí o poplatcích

Ale ohrozily , přiznejme si to. Tady nejde o absolutní částky státního rozpočtu - nakonec ODS před volbama slibovala 15%daň z příjmu, pak to díky fíglu se supermzdou vytáhla na 22, hejbala s DPH, teď koncem roku chtěla znížit těch tzv.15%stáhnout na 12, atd, kdyby si to napřed spočítala a nedělala populistický sliby, tak by se ty prachy našly. Tady jde prostě o to že ty poplatky zavedla tím nejhloupějším způsobem. Tam kde se nikdy neplatily , začaly se vytahovat peněženky, a to nejen u vybraných skupin (cigarety, alkohol,dálniční známky),ale všichni i ti nejzranitelnější - důchodci a děti. Tady nejde o těch 30Kč (pro někoho pivo, pro někoho cesta do práce, pro někoho jídlo na půl dne), ale o ten pocit. No a protože ani ministři ani poslanci, ani krajští a místní zástupci nemají funkce na doživotí,ale jen do konce svého období, došlo všem velmi brzy že je to pro lidi nepopulární a že je asi volit nebudou. Teda možná ano, ale to by je musel, každý politik či jeho strana sám za sebe přesvědčit, že s poplatkama nemá nic společnýho...A to byl začátek konce...

josef 5.1.2009 15:38

Re: Veselo bude - upřesnění

Do Vašeho příspěvku se vloudila chybička - jedná se o Zákon č. 357/1992 Sb., o dani dědické, dani darovací a dani z převodu nemovitostí, a přesné znění § 20 odst.13 je :

Od daně darovací je osvobozeno nabytí peněžních prostředků poskytnutých fyzické osobě, která je prokazatelně použije na zvýšení nebo změnu kvalifikace, studium, léčení, úhradu sociálních služeb nebo na zakoupení pomůcky pro zdravotně postižené, jakož i přímé poskytnutí takové pomůcky.

Myslím, že strašení darovací daní svědčí o neznalosti problematiky. 

Niky 5.1.2009 15:22

Darovací listina,kterou zavedl Rath,

stojí více jak třicet korun,voliči socanů jsou političtí a ekonomičtí diletanti.

ranbow 5.1.2009 15:20

Re: ...celý problém bude asi v tom,

Ten problém je trochu jinde - vláda která chce dělat nepopulární opatření, na to musí mít nejen kuráž ale i potřebnou sílu a podporu v parlamentu. (Radši, bych napsal, i u svých voličů, kterou tu potřebu nepopulárních opatření trpělivě vysvětluje, ale to už bych chtěl moc). Každopádně, Topolánek věděl do čeho leze, když po parlamentních volbách slepil svojí koalici se 2 přeběhlíky -jestli má cenu za této kostelace (plus ještě celosvětové krize) zavádět nepopulární reformy , a hlavně začít tím nejhorším - novými poplatky a rovněž taky zrušením slibovaného snížení daní (viz tzv.supermzda). Že z toho opozice, kterou taky zvolili voliči nemá radost je nabíldení - to co se nyní předvádí na politické scéně předvádí není moudré vládnutí, spíš bych to tipnul na styl jízdy kuřátko mezi automobilovými šílenci..

franta tyčka 5.1.2009 15:10

Moc se mi líbí jak se tady všichni dohadukí o poplatcích

Přece je naprosto jasné,že poplatky většinu neohrozily.Je to prkotina rozvádět ja tohle téma ovlivnilo volby.To, že nejsou v rozpočtu peníze skoro na nic vzniklo již v počátcích budování kapitalismu tím, že se rozumně nevyužil ten obrovský potenciál z privatizace. Kdyby se zabránilo tunelování a jiným kriminálním praktikám které se pak sanovaly z rozpočtu nemuselo se takové množství peněz dlužit. Další věc je ta, že to přebyrokratizování které v těch počátcích vzniklo je také obrovská zátěž rozpočtu. Kdyby se úřednistvo dostalo alespoň na stavy před 89tým to by ubylo výdajů! Myslím, že by to zalepilo zdravotní a důchodový systém jako nic. Jenže kdyby to jsou chyby povídal Švejk.Snad by se nemělo tak intenzivně diskutovat o poplatcích ale spíš o tom, jak zeštíhlet státní aparát. Jenže t o v naší "demokracii" nejde protože jak se mění vlády je třeba pro kolegy a příbuzné vymýšlet stále nové posty a trafiky takže konec narůstání nikdy nebude. A předražené státní zakázky a zlaté státní padáky atd atd. Pravda, že před převratem se nehospodařilo nejlíp ale jak se hospodaří dnes to už je fakt na hlavu. Takže nazbývá neždát za pravdu Kabátům jak tam je v jedné písníčce verš:A to si pište, že budem platit.

Herakleitos 5.1.2009 14:50

Re: Blíží se noc dlouhých nožů???

To už zabíháte do něčeho, čemu sám nemůžete věřit. Co zdraví, co ti nevoliči, co lidovci, co zelení? Je to nesmysl!

Raff 5.1.2009 14:48

Myslím, že je dost voličů ČSSD

kteří jim dali svůj hlas v krajských volbách z důvodů svého politického přesvědčení nechtějí si připustit, že patří mezi ty primitivy, kteří skočili na Paroubkovsko-Rathovskou demagogii s 30Kč.

Ti by zřejmě také o Rathův dárek nestáli.

ranbow 5.1.2009 14:45

Veselo bude

Ještě jste zapomněl na $20, odst 13 zákona 57/1992 Sb - od daně jsou rovněž osvobozené darované prostředky použité prokazatelně (m.j.) na léčení...Z toho bude sukces pro Ústavní soud - kam se na něj hrabe nějaká Lisabonská smlouva...

Herakleitos 5.1.2009 14:36

Re: socanská špína

Usměrňování = opoziční smlouva!

ranbow 5.1.2009 14:36

Re: Blíží se noc dlouhých nožů???

Ale nebyly - doteďka každej člověk buď u doktora neplatil (do roku 2007), a nebo platil (v roce 2008), bez ohledu na svoje politické cítění. Teďka bude jasně vidět - tihle lidi pro socialismus a nechaj si od socdem hejtmanů proplácet náhrady za zdravotní poplatky, a nebo se straněj socdem jako kříže a poplatky si hrdě platěj sami..No a s takovými údaji už se pracovat dá, a napadá mě spousta možností - třeba taková výběrová řízení o zaměstnání, posuzování žádostí....

Herakleitos 5.1.2009 14:35

Re: Poplatky brzy vrátí zpět trestní oznámení na zneužití pravomoci

Než k tomu dojde, změní se zákon!A nebo se upraví tak, že se stejně poplatky budou týkat jen úzké skupiny.;-P

Herakleitos 5.1.2009 14:33

Re: Píšeš jak by bylo po volbách.

Dryml nic neovlivní! Preference ČSSD neklesnou již proto, že ODS se dále znemožní. Vždyť každý den se dozvídáme další a další průšvihy. Vždyť pro lidi jsou některé vládní postavy opravdu, ale opravdu k smíchu. Sledujte pozorně lidovce, jak budou bránit pokles svých preferencí! Máme na to každý svůj názor a nemusíme si je navzájem vyvracet. A teď informace pro vás. Nejsem politikem. Je mi 29 a živím se jako soukromník (aut. zák.)

Ludva 5.1.2009 14:32

Re: Poplatky brzy vrátí zpět trestní oznámení na zneužití pravomoci

To se raduješ prasečí radostí ? Ti "třicetikorunáři" jsou většinou nemocní a staří lidé.

Ludva 5.1.2009 14:30

Re: Asi tam žijete vy,

No mýtné, to je další tunel na občany. Firma si na tom vydělá desítky miliard a stejně to nakonec zaplatí občani v cenách zboží. Nemluvě o kamiónech ve vesnicích nebo o sledování pohybu každého auta.

Herakleitos 5.1.2009 14:23

Re: socanská špína

Vidle = volební kampaň v krajských a senátních volbách!

hulwat 5.1.2009 14:21

Re: Píšeš jak by bylo po volbách.

Pokud nevíš, tak průzkumy jsou něco jiného než volby. O tom kolik která strana bude mít mandátů se rozhodne, zkrachovalý politiku, až ve volbách. Takže tvrdit dnes, že Paroubek nebude potřebovat komunisty je předčasné.

P.S. Je vůbec jisté zda ČSSD ty příští parlamentní volby vyhraje? Ještě pár Drymlů a všechno může být jinak.