16.5.2024 | Svátek má Přemysl


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Ivan Nový 6.10.2009 10:14

Re: Nač stahovat kalhoty,

LS ale vystoupení komplikuje, je to pojistka, eurokrati připravují další zvěrstva.

R.Lagus 6.10.2009 10:10

No to je pomatený blábol,

proboha, proč Pes bere takové slinty?

Mlíčňák 6.10.2009 10:09

Zodpovědnost za stát

Bez nějakého programu se žádná strana zajisté neobejde, jeho jednotlivé body mají nicméně různou míru závažnosti a tedy i závaznosti.

Pokud se však jedná skutečně o „politickou“ stranu, a nikoli o nějaký zájmový spolek, pak jejím hlavním posláním je vybrat lidi schopné převzít odpovědnost za stát. Nechci zpochybňovat „svobodu každého jednotlivého občana“, která je Vám tak drahá, jenom mi z Vašeho příspěvku není jasné, odkud by měla reprezentace státu čerpat svoji legitimitu.

Vždyť co jiného vytváří legitimitu, nežli čas? Čas, jejž jsou lidé ochotni věnovat tomu, aby se vzájemně poznali a někoho mezi sebou vybrali: kandidáta, který se bude ucházet o širší podporu ve volbách.

Zdejší „strany“ jsou spíše kluby bez členstva: občané v drtivé většině případů nejsou ochotni věnovat čas něčemu tak potřebnému, jako je legitimita. Čemu tím ale chtějí pomoci? Nebo spíše: čemu si myslí, že tím pomáhají?

Je rezignace na starost o stát ta nejlepší cesta k uhájení vlastní svobody?

Ivan Nový 6.10.2009 10:05

clayi,

Když americké rakety tu nechcete, tak za daných podmínek, by tu mohly být ty ruské. Já bych byl raději pro ty americké, ale to vy nechcete. Ruské rakety by vyloučily opakování dohody Ruska a Německa. Ostatně Rakousku neutralitu garantovalo i Rusko.

Ludva 6.10.2009 10:04

Nač stahovat kalhoty,

když brod je ještě daleko. Praxe prověří vše nejlépe. No a když se ukáže, že LS je pro některé státy nevýhodná (určitě to nebudeme jen my sami), tak je možno pracovat na novelizacích. Případně z EU vystoupit. Tak v čem je problém ?

Raul 6.10.2009 10:00

Die Fahnen hoch

die Reihen fest geschlossen...

SSO chce nalákat voliče DS. Nevěřím, že u vzniku této strany stála hlava státu.

libero 6.10.2009 9:58

Re: a to ještě pane autore netušíte, v jaké společnosti jste se to ocitl....

Společnost nic moc, když jste sem vlezl vy.

libero 6.10.2009 9:57

Re: Nojo....

Reklamní trik, ti "běžní" odpůrci?

Buďto má někdo dobré argumenty, nebo ne. A to vše IMHO, arbitra není.

wiki 6.10.2009 9:57

Re: Víte

Jo, přesně. Nevím, co autor čekal. I to kontroverzní prohlášení o vystupování z EU muselo být takové, jinak by ho média nezmínily. Protože stejně mají smůlu, lidé bohužel volí toho, koho jim média natlačí do hlav - viz TOP09, dříve zelená banda. A k tomu potřebujete peníze, hodně peněz.

libero 6.10.2009 9:55

Re: Strana svobodných občanů

Co je v tom za nesvobodu, být individuálně členem strany ze svého svobodného rozhodnutí?

libero 6.10.2009 9:53

Re: Víte

Ignorují-li ji, je to chyba jejích členů a představitelů.

Ivan Nový 6.10.2009 9:46

vystoupíme z EU,

protože žít v EU bude obtížné. Tento stav teprve nastane.

Chris Kelvin 6.10.2009 9:45

Re: Nojo....

Nikdo netvrdil, že to bude snadné. Ale posuzovat něco bez základních znalostí (jako většina "běžných" odpůrců integrace) opravdu nejde.

Ivan Nový 6.10.2009 9:44

Re: Ta demonstrace, to bylo panoptikum!

Vystoupení z EU je téma budoucích voleb, ne těch v roce 2010. SSO si musí dát dobrý pozor, aby jim ho někdo nevyfoukl. To je dnes největší kapitál SSO.

Dušan Streit 6.10.2009 9:40

Víte

když sdělovací prostředky zejména tuto menší stranu okázale ignorují, co jim zbývá, než udělat trochu mumraj. Já bych tu odloženou vlajku vzal a šel na Hrad. :-)

Vlastimil 6.10.2009 9:40

Ta demonstrace, to bylo panoptikum!

Vedle Václava Klause jsem tam v televizi zahlédl Petra Macha, Janu Bobošíkovou, poslankyni ODS Dundáčkovou (ta se nedostala na kandidátku ODS pro podzimní předčasné volby). A když Petr Mach pohrozil tím, že SSO půjde do voleb s programem, kde bude slibovat vystoupení ČR z EU, tak jsem se už opravdu rozesmál. To je opravdu strašná hrozba pro Brusel, když si vzpomenu na volební výsledky SSO ve volbách do EP, kde hlavním bodem jejich programu byl boj proti Lisabonské smlouvě! Je smutný pohled na to, jak kdysi tak schopný politik Václav Klaus končí dnes svoji kariéru mezi takovýmto politickým odpadem.

Ivan Nový 6.10.2009 9:32

SSO stačí zachovat klid,

bez křečí a do voleb jít s programem pro příští volby, a tím programem musí být vystoupení z EU. SSO si stačí počkat na změnu ve veřejném mínění, která se v příštích letech uděje. Když SSO nastolí téma vysoupení z EU, tak v přespříštích volbách uspěje.

libero 6.10.2009 9:15

Re: Nojo....

No a vy zase poněkud nerozlišujete, co je koordinace a co je podlehnutí předsudkům Frantíků, případně Němců.

Klička 6.10.2009 9:15

Strana svobodných občanů

Ponechme na chvíli stranou demonstraci, která je ústředním motivem článku a zamysleme se nad samotným názvem zmiňované strany. Je neoddiskutovatelné, že každý člověk (občan) je jedinečnou individualitou a stejně tak pohlíží na pojem "svoboda". V případě, že se různí lidé, tedy různé individuality sdruží na základě jedné ze svých priorit (politické přesvědčení) do jakékoliv politické strany, ostatních svých priiorit se musí vzdát. Rozhodne se sice svobodně, ovšem tím se jeho ostatní priority nemění. Politické přesvědčení převažuje jen málokdy. Každá politická strana má svůj program, zasahující do různých oblastí lidského i občanského života a je vysoce nepravděpodobné, že 100% vyhovuje všem členům a voličům té které strany. Z toho všeho plyne jedině následující. Stane-li se občan voličem politické strany a nebo dokonce jejím členem, stává se tak automaticky člověkem nesvobodným i v tom případě, bereme-li v úvahu skutečnost neexistence svobody absolutní. Rezumé? Systém existence politických stran ve spojení s jejich mocí je potlačením dosažitelné svobody občana jednotlivce, základu to demokratické společnosti. Tedy, Strana svobodných občanů sice de jure existuje, de facto však existovat nemůže, protože její členové a sympatizanti jsou nesvobodní. Tak je tomu ovšem i se členy a sympatizanty všech politických stran. Demokracii je totiž nutné stavět na svobodě každého jednotlivého občana, kolektivní svoboda je nesmysl.

libero 6.10.2009 9:13

Re: ne LS nebo dokonce výstup z EU?

Nějak mi ovšem místní špatné vládnutí přijde méně škodlivé než to Bruselní.

I na tu pakáž politickou lze lépe dosáhnout.

Chris Kelvin 6.10.2009 9:13

Re: Nojo....

Je vidět, že vůbec netušíte, co všechno je třeba koordinovat v takovém společenství států. A že to EHS jaksi narazilo na určité hranice, kdy bylo potřeba začít s určitou koordinací centrálně.

libero 6.10.2009 9:12

V podstatě asi souhlas,

jen té Bobošíkové bych se bál jak čert kříže.

To je Miloševič v sukni, schopná se chytit čehokoliv co ji vytáhne ke korytu. Viz kandidatura za KSČ(M).

Ghost Dog 6.10.2009 9:05

Re: ne LS nebo dokonce výstup z EU?

..národ si umí vládnout, ne že ne, jen voliči volí špatné politiky..chyba bude asi v nás, voličích..;-P

Draxis 6.10.2009 8:45

Re: ne LS nebo dokonce výstup z EU?

Hmmm... Pěkné... Vystoupíme z EU a budem tu pěkně jako kůl v plotě... Na východě EU, na severu EU, na jihu EU a na západě EU. Napaří nám pěkně velké cla a bude po srandě. Nebudou penízky z evropských fondů. No, tak to by mě zajímalo, jak by tohle dopadlo.Kvalifikovaní lidé a firmy by asi rychle opustili tuto potápějící se bárku...

jiří 6.10.2009 8:39

Re: Já jsem tam také byl

Co nám chtěl autor vlastně říct.....no chtěl sdělit , že demonstrace proti LS Ne, byl tam už prvoplánově , aby všechno špatně, aby sdělil, že jsou to hloupí lidé, špatné strany, nic neumí, takže občané takové nevolte! Demonstrce probíhala tak jak demonstrce probíhají, fangle, vlajtky prapory tam jistě patří, také hesla, jako projev spontálnosti.  Jinak by se mohli rebelové sejit v hospodě a plácat pivní filosofii. Myslím, že autor nám sdělit, že  je jen  jako proti LS, (mimikry) aby to nebylo tak průhledné, tak vše pomluví. Mohlo by se totiž stát, že by se někteří lidé začli probouzet a začali pídit jak je to vlastně s tou LS.  Je to maskovaný euhojur, nebo přisluhovač euhujerů, byl tam poslán s tímto záměrem, všechno špatně!  Jsou to praktiky těch kteří mají zmást občany.  Rada pro autora, když se Vám demonstracew nelíbí, bežte dom a udělejte si demonstraci svou lepší, nebo se zařaďte mezi hospodské filosofy a tam si brečte jak chcete. ...Kdybych to byl věděl¨, tak bych tam nešel..

Sibi 6.10.2009 8:32

ne LS nebo dokonce výstup z EU?

Nad lisabonskou smlouvou jsem trochu v rozpacích, i když se u nás okolo ní moc hysterčí na obě strany. Na této demonstraci ale zaznělo i to, že budou prosazovat vystoupení z EU. U národa, který neumí vládnout sám sobě mi to připadá směšné.

Mgr. Milda 6.10.2009 8:25

Už nejde jenom o LS, jde o celou dosavadní politiku EU

přijetí kdysi Československa se ukazuje jako chyba. EU si tím nasadila veš do kožichu, protože s ČSSR přijali i milióny slovanských rusofilních oponentů.

Alespoň tak to zvenku musí vyhlížet. Že je u nás mnoho lidí, kteří jsou EU vděčni za odstranění hranic, za volný pohyb po celé Evropě, za práci, která z Evropy za námi přišla, to se za těmi provokatéry ztrácí.

Petr Kohout 6.10.2009 7:29

Vás, pane autore, si pamatuji jako fanatického stoupence Lisabonské smlouvy.

GRUNTORÁD 6.10.2009 6:34

Re: a to ještě pane autore netušíte, v jaké společnosti jste se to ocitl....

ZA TO NIKDO NEZAPLATÍ, ANI ŽID!!V>-

Jiří Heincl 6.10.2009 6:25

Já jsem tam také byl

Organizátoři hesla a trikolóry nikomu navnucovali, jen se ptali, jestli je účastníci nechtějí. Mně se hesla zdála vtipná a jedno o žárovkách jsem si vzal. Několik vlajek tam měli i ostatní účastníci. Lidí ze SSO tam však asi bylo nejvíc, takže bylo i nejvíc vlajek. A nakonec pan Tomský je členem SSO a paní Bobošíková na hradním nádvoří vystoupila s krátkým projevem.