17.5.2024 | Svátek má Aneta


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Ivan Nový 6.10.2009 14:14

Re: A proč jste demonstroval?

Demonstroval proti eurokratům, kteří demonstrují falešnou jednotu všech evropanů a okřikují ty, co mají jiný názor.

hanebnej panchart 6.10.2009 13:51

Luza...

...a spodina jsou vsichni uctivaci velekneze Klause.

Čtenář 1 6.10.2009 13:40

A co

jiného je p. Bobošíková, než omezená nacionalistka? Co jste p. autore čekal? No hlavně, že dorazil p. Klaus.

Helen 6.10.2009 13:24

Fakt dojemné až k slzám....

A zároveň tragikomické. Autor článku ve své nevinné prostoduchosti přesně popsal, kteří "socialističtí pracující a inteligence" v reálu odsuzují Lisabonskou smlouvu.

A tak je na místě již dlouho zřejmá otázka, odkud na ty fábory berou koruny, nebo už rubly (?).

novaz 6.10.2009 13:15

kotlinka vždy byla a vždy bude marná

Vždyť je to úplně jedno, jestli jako stát zkrachujeme jako součást EU, nebo mimo EU. Polovina tohoto ksindlovského národa se nechá koupit a volí sockomouše, aby si udržela vysoké sociální dávky a nemusela se sama o sebe příliš starat a makat a té druhé polovině je to šuma fuk, ta se uživí všude.

Xaver 82.117 6.10.2009 13:06

Mildo, trefa!

Lidi nechápou, že vývoj EU je proces, který bude i po přijetí LS. A nebude vždy bezbolestný. Ale jsou halt lidi, kteří se bojí neznámého a tak radši malují čerty a BoBo na zeď.

Xaver 82.117 6.10.2009 12:59

Jo, Valenta se halt nezapře....

;-)

zoch 6.10.2009 12:39

Re: Nemějte strach autore.

Nepochybně je zde tendence se tím nezabývat. Musí se ale najít forma a pokud se nenajde,budou se tím zabývat ,ale co je nepochybné, je to,že to odmítnou. V tom smyslu se už připravuje stylizace. To jádro potom dodá zpravodaj

vita 6.10.2009 12:37

A proč jste demonstroval?

To jste chtěl Irům vnutit aby byli proti? Co je VÁM po tom?!?

Irové rozhodli dle sebe. Měli by snad demonstrovat před naší ambasádou o NAŠEM rozhodnutí?

JaS 6.10.2009 12:31

Dík za článek.

Myslím, že rozumný postoj ukázal Topolánek  v Otázkách Václava Moravce - LS se mu nelíbí, je na ní potřeba ještě hodně co opravovat, ale v současné době je potřeba spíš nadálen patřit do Evropy a ne se stát kořistí Ruska. Takže LS podepsat, ale nadále o ní na úrovni EU diskutovat a prosazovat opravy. To, co předvádí SSO, je něco podobného jako úchylové z Ne základnám.

Jiří Heincl 6.10.2009 12:27

Re: co má společného SSO a Bobo?

Demostraci organizovala občanská iniciativa D.O.S.T.  (http://www.akce-dost.cz/) spolu s 23 dalšími subjekty. Těžko může proto jeden z účastníků nakopat jiného, pokud není hlavní organizátor.

Jiřík 6.10.2009 12:25

Re: Nač stahovat kalhoty,

Tobě třeba zakáží psát Tvá hluboká moudra;-P.A nejsi vůbec Nový-jen Ivan,Hloupý Ivan.

Jiří Hrbek 6.10.2009 12:15

Re: Garance rakouské neutrality

A ta "garance" spočívala jako v čem? Že Rusové odtáhnou deset let po válce z Rakouska pouze a jedině za podmínky, že se znovu svobodné Rakousko nepřipojí k Západu (k čemuž by jinak zcela přirozeně došlo, s ohledem na jeho historické, geografické, kulturní i jazykové vazby)?

Jiří Hrbek 6.10.2009 12:06

Když argumentovat, tak bez lží

Pane Valento,

norské referendum v roce 1994 odmítlo vstup 52,2 % hlasů při 88,6% účasti. To není "velká většina", ale celkem těsný výsledek. V předchozím reverendu (1972, to ještě nebyla EU, ale jen EHS) odmítlo připojení 53,5 % voličů. Norové jsou ovšem v zásadně odlišné situaci, než například Česko, takže relativně vysoké procento příznivců vstupu do EU v Norsku (47,7 %) je spíš překvapivé. Krom toho je Norsko s EU spojeno mezinárodními smlouvami natolik, že je od jiných zemí EU těžko rozeznáte (a například na rozdíl od Velké Británie a Irska jsou v Schengenu).

Ono prostě to není tak jednoduché, jak nám předkládají vykřikovači hesel - samozřejmě jsou na obou stranách; a co mají společné, jsou nepravdivé či ještě lépe zkreslené argumenty.

Klička 6.10.2009 11:59

Re: Zodpovědnost za stát

To není tak úplně pravda. Tam, kde je zaveden přísně většinový volební systém a tam, kde není znásilňována matematika při definici pojmu "většina", tam, kde jsou opravdu voleni kandidáti ať je již navrhuje kdokoliv, tam tomu tak není. Opravdu volit znamená mít možnost vybrat zástupce ze všech kandidujících a nikoliv pouze z jedné kandidátky jedné politické strany. Tomuto stavu se blíží pouze Švýcarsko. Podotýkám, blíží se. Zcela jistě tomu tak není ani v USA, Kandě, Velké Británii a kromě zmíněného Švýcarska nikde v Evropě.Každý systém byl vždy někde zaveden jako první. Je snad někde řečeno, že tomu tak nemůže být v České republice? Není.

Chris Kelvin 6.10.2009 11:47

Re: Nojo....

Běžný občan vůbec netuší, jaké úsilí je třeba vynaložit jenom na celounijní koordinaci technických norem, bezpečnostních předpisů, certifikátů.......... a to jsou jenom věci, se kterými já v rámci své profese občas přijdu do styku. Vůbec nehovořím o celní politice apod. Dříve to byl dobrý nástroj na ochranářskou politiku, samozřejmě na tom byl vždy lépe ten větší. V tomto oboru prostě vždy existují odstředivé tendence, které se v jakémkoli volném společenství vždy projeví při sebemenším problému. To je život, to je realita, to jsou přirozené procesy. Proto mají společenství jako je EHS svůj limit, za který se nikdy nedostanou.

Jenda 6.10.2009 11:40

Re: Zodpovědnost za stát

V tom pripade je vetsina vlad v cele historii po celem svete nelegitimni.

Jenda 6.10.2009 11:37

Re: Víte

To mate pravdu. Nezaplatili. To treba takovy TOP09 ... ten to ma s medii jinak zmaknute.

Jenda 6.10.2009 11:35

Re: Nojo....

Ano? Napriklad?

A jste si jisty, ze prinosy te ktere koordinace prevazuji jeji negativa? Tohle je totiz neco o cem se vubec nediskutuje. Nekoho napadne, ze by se neco dalsiho mohlo koordinovat a uz to jede, uz to lita, usilovne se hleda kompromis ... a ze by mozna bylo efektivnejsi nekoordinovat a nechat onu vec na rozhodnuti statu (pripadne jeste nizsi) to je "protievropska" myslenka.

Otakar 6.10.2009 11:28

Nemějte strach autore.

Tyhle hrátky jsou jen strašení neviňátek.  Jediné nebezpečí je, že by US musel projednat stížnost 17 senátorů. K tomu ale asi vůbec nedojde, US určitě něco vymyslí aby mohl tu žádost vrátit a nepříjmout, když už tak alespoň pro pravopisné chyby. Rád se budu mýlit, ale....

Klička 6.10.2009 11:10

Re: Zodpovědnost za stát

V mnoha věcech s Vámi souhlasím, jiné se pokusím vysvětlit.Všechny body jakýchkoliv programů mají být jen závažné a zásadní.Podružné problémy, jež je možno pominout do základního dokumentu nepatří, poněvadž jsou vždy příčinou sporů. Politická strana není ve své podstatě ničím jiným, než zájmovým spolkem, zájmovým spolkem lidí, kteří mají společný jeden zájem a to politický. Něco jiného je skutečnost, že jsou tu a tam obdařeny mocí, která je u nás však vždy nedemokratická a to z jednoho prostého důvodu. Totiž z toho, že volby vygenerují vždy menšinovou vůli všech občanů-voličů. Reprezentace demokratického státu - zástupci občanů tohoto státu mají svou legitimitu pouze v tom případě, hájí-li zájmy a vůli většiny (t.j. více než 50%) občanů-voličů. Tento stav však za dobu existence ČR nikdy nenastal. Lidé si kandidáta mezi sebou v současném systému nevybírají, vybírají jej politické strany. Tyto sice tvoří také lidé, ovšem tito lidé tvoří s bídou 1% všech občanů. Tito lidé, jichž je směšná menšina nadiktují ostatním občanům své kandidáty do voleb a navíc jim opět systémem znemožní svobodně volit napříč politickým spektrem. Lidé tak jsou nuceni volit nikoliv svobodně své zástupce, ale pouze ve "volbách" odsouhlasit "vítězství " jedné z politických stran. Na legitimitu je nutno pohlížet ze dvou stran. Legitimita de jure, tedy zákonná a legitimita de facto, která je dána také tím, že většina občanů své zástupce podporuje. Legitimita de jure u nás existuje, ovšem de facto občané "své" nesvobodně zvolené zástupce nepodporují, ba dokonce jejich činy a vystupování zcela odsuzují. To je ovšem opět důsledek zásadních chyb v existujícím nedemokratickém systému vládnutí u nás.

Yosefa 6.10.2009 11:04

Re: ne LS nebo dokonce výstup z EU?

Psí duchu a ti dobří politici jsou kteří?????

Pamětník I. 6.10.2009 10:51

Re: Zodpovědnost za stát

Pane, s vámi souhlasím přímo nadšeně. Dnes snad všichni zapomněli na základní definici funkce stran, se kterou se naši občané seznamovali až  začátkem 90-tých let : Strana je mechanismus k výběru jedinců schopných při vedení státu prosazovat priority této strany v prostředí ovlivňovaném ostatními politickými subjekty při respektování volné politické soutěže.

Ivan Nový 6.10.2009 10:50

Re: SSO stačí zachovat klid,

No podmínky v EU se zhoršují, nezlepšují se. USA EU taky nedohnalo. Eurokratů přibývá, kravin taky. Kdo něco dělá, ten to vidí, denně se s tím setkává.

Harpyje 6.10.2009 10:42

Re: SSO stačí zachovat klid,

Vy máte zřejmě jasnovidecké vlohy, pane Nový. Doposud jste to Vaše sýčkování ani jednou nepodložil nějakým důkazam. Když jsem se Vás minule ptala, který článek LS zajišťuje Francii a Německu ono Vámi podsouvané hegemoniální postavení v EU, tak jste mi zůstal dlužen odpověď.

Jan Valenta, ČMND-NDS Národní li 6.10.2009 10:36

Re: Nač stahovat kalhoty,

jak jsem naznačil v odezvě na článek : Kdyby v rámci nové koalice byl premiérem ČR představitel mé strany jako v r. 1918 ( NDS) , neprodleně při schválení tohoto hanebného diktátu ostatními státy bychom z EU vystouipili. Nechtějí EU ani eskymáci z Grónska, Norské referendum o vstupu do EU bylo velkou většinou proti vstupu ( o tom se u nás nepíše) , Finové, Dánové a Poláci mají takové vyjímky o kterých se nám zdá. Polský špiritus ( my ani né guláš-rum), Dánové ( mléčné výrobky-kde ty naše) , Finové -monopol na Nokii plus všechny tyto země rybolov, stavebnictví. Skanska je z 40% Finská. A také žijí a prosperují jako nikdo !!!

Jan Valenta, ČMND-NDS Národní li 6.10.2009 10:31

Re: co má společného SSO a Bobo?

Ano, žel to stigma postbolševismu dusí i náznaky naší demokracie. Jestliže chci spojit opozici, viz narodnilisty.estranky.cz, oni zradí. bylo to i v l.1938 a 1948 a i v r. 1968 a samozřejmě po roce 1989 !!!! Kolik bylo iniciativ utopeno ( viz 1999).

Jan Valenta, ČMND-NDS Národní li 6.10.2009 10:28

Nebyl to pravý pochod na Hrad !

>- Sdílím v mnohém názory pana Deriana a nejen jeho. I má přítelkyně byla na začátku mítinku se mnou i na procházce památnými místy našich dějin. Ukazoval jsem jí, jak šli stateční studenti s Janem Opletalem a dále okolo nedávně zesnulého ing. Josefa Lesáka v únoru 1948. Jsem představitelem strany, kterou pronásleduje režim i dnes a nemusel tobýt jen říšský protektor či diktátor Gottwald. Jména dr. Alois a jeho syn Ladislav Rašínové zde bojovali, oba v jiné době za samostatnost naší vlasti !Oba byli ve své době vezněni za své přesvědčení. To je i za prezidentování pana Klause! I když ze všech sil usiluji o jednotu demokratické opozice, nejsem o svých parterech pro jednání přesvědčen, že budou stoprocentně hájit suverenitu ČR. V případě přijetí Lisabonské smlouvy by představitelé NDS , zejména premiér typu dr. Karla Kramáře, by okamžitě vystoupil z EU a to náš první premiér za nás bojoval v St. Germainu a Janově. O prezidentu Benešovi se píše i když zradil r. 1938, 1943 (Moskva ) a 1948 ! Právě ty studenty, kteří jej šli podpořit na hrad. 

f 6.10.2009 10:25

Re: ne LS nebo dokonce výstup z EU?

Vážený pane, velmi brzy se z příjemců dotací EU staneme plátci, tedy do EU dáme více než obdržíme ! Naoplátku se budeme muset solidárně podělit (rozuměj) příjmout utečence do EU zejm z afrických arabských zemí. Uvidíme jak to ovlivní veřejné mínění ve vztahu k EU.

žibřid 6.10.2009 10:18

co má společného SSO a Bobo?

Očekával bych, že SSO nakope komunistickou kandidátku Bobo do zadku, a ne, že se s ní spolčí jen proto, že má zrovinka stejný názor.