16.5.2024 | Svátek má Přemysl


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
vita 6.10.2009 18:03

Ti eskymáci ovšem ochotně přijímají

peníze z Dánska - tedy EU. Bez nich by se ani nedokázali uchlastat, což je to poslední, co ještě zvládají.

Za cizí peníze.

Vám někde chybí rum? Zajděte si do první sámošky a najdete tam desítky flašek té směsi vody, bramborového (v lepším případě) lihu, karamelu a mravenčanu ethylnatého. Vystačí vám na VOOOBROVSKOU vopici! Jak King Kong velikou...

Momopol na Nokii? Co to má být?

vita 6.10.2009 17:58

Jojo, "Náš lid rozhodl v roce 1948 o socialistické orientaci,

a proto jsou další volby zbytečné!".

Demokracie není o zamražení jednoho rozhodnutí. To si pletete s totalitou. Demokracie je o neustálém přehodnocování.

vita 6.10.2009 17:56

Re: Tak proč před irskou ambasádou

A kdopak jim vyhrožoval? A čímpak?

Že se vyloučí z evropského prostoru? To je pravda. Už jenom znejistění jejich proevropské orientace znamenalo odliv kapitálu. Ten se totiž přemísťuje tam, kde má bezpečno. tedy pokud mu v tom státními regulacemi nezabráníte.

Trh, víte?

Ivan Nový 6.10.2009 17:56

Vito,

Struktury EU to je jeden účetní skandál na druhý, EU nevede žádné účetnictví, nemá žádný přehled o tom, kam peníze ve skuenosti plynou, lidé z účetního dvora EU, kteří na to v minulosti poukazovali, byli vždy velmi rychle odstraněni. Santerova komise musela skončit kvůli rozsáhlé korupci, která se ani nevyšetřovala, celé se to zametlo pod koberec ....

vita 6.10.2009 17:53

Re: Raději s Lisabonem než bez.

Podle irských zákonů.

Máte něco proti  nim?

Odstěhujte se do Irska, staňte se irským občanem a zvolte někoho, kdo je změní.

BTW - po dlouhém a úsilovném vyvracení lží antiLS prolhanců.

Ivan Nový 6.10.2009 17:53

Re: ono tu evropu můžeme rozvíjet a hájit

Mluvím z praxe, ne z cesty.

vita 6.10.2009 17:51

Re: ono tu evropu můžeme rozvíjet a hájit

To jke prostě další dojmologie - a protože to je dojmologie, nelze ji vyvrátit. Je to prostě názor - a na ten má přece nárok, ne?

Že svůj názor (blbý na nepravdivý) vydává za pravdu...

Ivan Nový 6.10.2009 17:50

Re: Odstranit stávající nedostatky EU ??

Jedině vidlemi.

westík 6.10.2009 17:27

Odstranit stávající nedostatky EU ??

Mohl by někdo vysvětlit, jak lze přimět bruselské byrokraty ,aby mysleli na lidi a ne na svoje  politické mocenské hrátky ??:-/

Jenda 6.10.2009 17:26

Re: Nebyl to pravý pochod na Hrad !

Jiste. Zradil v roce 1938. V situaci, kdy byly v republice cca tri miliony nemcu pripravenych bojovat na strane Rise (a uz davno pilne pasujicich zbrane a prepadavajicich cetnicke stanice), milion madaru pripravenych udelat to same pro Velke Madarsko, slovaci na ktere byl faaaakt spoleh a to vsechno v situaci kdy jediny sousedni stat bez uzemnich pozadavku bylo Rumunsko se kterym jsme meli asi sedesat kilometru spolecne hranice kdesi na vychode.

Proti tomu nejakych bratru padesat milionu usilovne zbrojicich nadsenych obyvatel Rise, blize neurceny pocet madaru a prudce inteligentnich polaku a "spojenci" prohlasili, ze pokud se budeme branit, tak nejen, ze nepomohou ale pujdou primo proti. Jasne, meli jsme se branit. Urcite. Bylo by to asi tak rozumne jako pokouset se zastavit rozjety vlak tim, ze pred nej skocite. A dopadlo by to stejne.

Jenda 6.10.2009 17:20

Re: Tak proč před irskou ambasádou

Kdyz budete nekomu dostatecne dlouho vyhrozovat, tak vam odkyve skoro cokoli.

Jenda 6.10.2009 17:19

Re: A proč jste demonstroval?

Irove rozhodli podle sebe? To tak mozna poprve. Podruhe je eurohujeri podrobili takove masazi o jake se vam tady ani nezda. Vy vnucovaci.

Jenda 6.10.2009 17:17

Re: Raději s Lisabonem než bez.

Cinanu a Indu bylo vic i v dobe kdy prvni lode roztristenych a USILOVNE SI KONKURUJICICH evropanu dopluly do Indie a Ciny. A uz daaavno centralizovanym stovkam milionu cinanu nezbylo nez sklapnout podpadky a kapitulovat. Cinanum kteri uz dva tisice let znali papir, kompas a cert vi kolik stoleti strelny prach. A nic z toho.

I v bezne trzni ekonomice byva zvykem, ze monopol ne neefektivni a stagnuje.

Jenda 6.10.2009 17:13

Re: Raději s Lisabonem než bez.

No v tom pripade bych vam doporucil podivat se na byvale kolonie jednotlivych (byvalych) velmoci.

Frantici to rozhodne neumi. Ti namotivovali sve "otroky" tak maximalne k tomu, aby vsechny kolonizatory vymlatili. Viz treba Haiti nebo Alzirsko.

A to ze si vladnout neumime je vase presvedceni. Netusim na cem se zaklada, ale asi je vam tak lip.

Jenda 6.10.2009 17:10

Re: Raději s Lisabonem než bez.

Na druhy pokus po dlouhe, hnusne a usilovne masazi.

Jenda 6.10.2009 17:08

Re: Raději s Lisabonem než bez.

Jiste, pokud si nedovolite videt jine alternativy tak prece nemate ne vybranou.

Jenda 6.10.2009 17:05

Re: ono tu evropu můžeme rozvíjet a hájit

Otazka ovsem zni jestli se vam nahodou "kontrolou financnich toku" a dalsim papirovanim nezvysuji naklady vsech investicnich akci o desitky procent. Ale co, kdyz nam to tak krasne snizuje nezamestnanost ... a papirny tak krasne vydelavaji.

Jenda 6.10.2009 17:02

Re: Nojo....

Jiste. A nasledne v ramci celounijni koordinace vyrobite REACH.

Jiří Heincl 6.10.2009 16:54

Re: Raději s Lisabonem než bez.

Já jsem také realista a vidím, jak je každá další vláda horší než předchozí. Na druhou stranu bych nesnesl, kdyby mi bohatší a větší soused měl rozkazovat, jak mám na hospodařit na svém pozemku nebo co mám vyrábět ve své dílně. I když to nebudu dělat dobře, pořád mám šanci to zlepšit a záleží to jen na mě. Když mi bude soused přikazovat nějaké nesmysly, tak s tím neudělám nic. A i když mi bude přikazovat rozumné věci, tak mi také bude pít krev, že ho musím poslouchat. A pokud bude soused postaven před rozhodnutí, které může být výhodné jen pro něj, nebo pro jen pro mě, hádejte, jak se rozhodne.

Zkrátka jsou tady dva přístupy. Jeden lidí se sebedůvěrou, druhý lidí bez sebedůvěry. 

libero 6.10.2009 16:35

Re: Liberto,

R^

libero 6.10.2009 16:34

Re: ono tu evropu můžeme rozvíjet a hájit

Pokud ten superstát bude liberální, mohlo by to možná (zaručeno to zdaleka není) fungovat. Centralizovaná socialistická pakárna Brusele, Frantíků a Němců brzy krachne.

Klička 6.10.2009 16:32

Re: Zodpovědnost za stát

A o co tady jde? Vždycky totiž v případě státu a jeho reprezentace, navíc ve státě, který si drze říká demokratický má jít především o společný zájem a vůli nejméně nadpoloviční většiny občanů. Nezpochybnitelnou legitimitu mohou reprezentantům státu- zástupcům občanů poskytnout pouze a jedině většinově zvolení poslanci, zvolení k zastupování občanů. Nicméně se mohou vyskytnout a neustále se též vyskytují společné a zásadní otázky, na něž se i zvolení zástupci musí znovu občanů zeptat a zjistit jejich vůli a to je referendum. Jedná se např. o schválení Lisabonské smlouvy, smoluvu s USA o radaru, změnu ústavy, rozdělení státu atd, atd. Těchto otázek může a je mnoho a jsou to problémy, k jejichž řešení ani zvolení zástupci občanů kompetentní nejsou. Zde musí rozhodovat sami občané. V takovémto systému, který zde popisuji nemůže nastat situace, kdy je lobbyisty ovládán nějaký poslanec déle než několik měsíců. Občané, jakmile něco takového zjistí, musí mít možnost takového svého zástupce co nejrychleji odvolat. Toto všechno v našem systému neexistuje a proto to nemůže demokraticky fungovat. Také to nefunguje a občané to vědí. Bohužel však proti tomu nemohou nic dělat. Náš systém je totiž docela dobře promyšlený, ovšem ne v zájmu občanů státu, ale v zájmu moci politických stran nad občany.

Chris Kelvin 6.10.2009 16:18

Re: ono tu evropu můžeme rozvíjet a hájit

Řekl bych, že mluvíte z cesty.

... 6.10.2009 16:16

Re: A proč jste demonstroval?

Irové dávno rozhodli, že tu smlouvu nechtějí. Opakování referenda o tom samém je v demokracii naprosto bezprecedentní krok, který jen potvrzuje to, co říkám už delší dobu - z první světové války vznikl sovětský svaz, z finanční krize v 30. letech (a v důsledku WWI) se dostal k moci Hitler, po WWII se u nás dostali k moci komunisti, a tak dále... no a teď z nafouknuté finanční "krize" vznikne nová totalita, Lisabon. Žába je už v hodně teplé vodě a furt ne a ne vyskočit...

von 6.10.2009 15:56

Re: Raději s Lisabonem než bez.

Zní to možná blbě, ale je fakt, že prostě není otrokář jako otrokář. Některý totiž dovede své "otroky" motivovat tak, že prospěch mají opravdu všichni. A hádejte, který z možných otrokářů to je? A to, že si prostě vládnout neumíme, to snad nepopřete. Ne že by se mi to líbilo, ale jsem realista.

Kirken 6.10.2009 15:48

SSO to spolupořádala...

...a měla tam vlajky. No a co?

von 6.10.2009 15:45

V tom to je ..

Autore, pan Tomský Vám určitě poděkuje, že ho takto tady spojujete s "báječnou" paní Bobošíkovou. Ach jó - v tom je celý problém naší politiky.

Ivan Nový 6.10.2009 15:44

Re: ono tu evropu můžeme rozvíjet a hájit

Ano, mají docela jiné finanční toky, dokonce jiné, než ty, co jsou uvedeny v projektu :-)))))) Eurokrati jsou bud funční idioti, že to nevidí, a nebo chladnokrevní lumpové, kteří z toho mají svůj díl.

Chris Kelvin 6.10.2009 15:40

Re: ono tu evropu můžeme rozvíjet a hájit

Souhlasím s Libertou. Evropské projekty mívají zcela jinou úroveň řízení a kontroly finančních toků než to, čeho jsme schopni u nás. Máme se co učit, těch dvacet let jsme zaháleli.

Chris Kelvin 6.10.2009 15:38

Re: Raději s Lisabonem než bez.

Ad 1. Číňanů je jedna miliarda, Indů ještě o něco víc. Rusů čtvrt miliardy. To jen tak namátkou. I v běžné tržní ekonomice bývá zvykem, že malí výrobci se sdružují a firmy fúzují.