29.4.2024 | Svátek má Robert


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Ivan Nový 6.10.2009 17:53

Re: ono tu evropu můžeme rozvíjet a hájit

Mluvím z praxe, ne z cesty.

katolik 6.10.2009 22:23

Re: ono tu evropu můžeme rozvíjet a hájit

Bruselská administrativa, farma zvířat od Orwela. Prase je chytré zvíře, má svou slabinu, nikdy neví kdy má dost. Dočkáme se jelit a jitrnic?

Jenda 6.10.2009 17:05

Re: ono tu evropu můžeme rozvíjet a hájit

Otazka ovsem zni jestli se vam nahodou "kontrolou financnich toku" a dalsim papirovanim nezvysuji naklady vsech investicnich akci o desitky procent. Ale co, kdyz nam to tak krasne snizuje nezamestnanost ... a papirny tak krasne vydelavaji.

clay 6.10.2009 18:44

ani ta hovada neprodukují takové hovadiny jako rusofil Ivan Nový

Autor: Ivan Nový IP: 78.136.135.xxx Datum: 05.10.2009 00:56 pokud Rusko se zaváže nevměšovat se do našich záležitostí, a budeme zde mít ruské rakety krátkého doletu, namířené na EU, pak svou bezpečnostní situaci vyřešíme. Nač čekat na to, až nás Německo prodá Rusku. Prodejme raději dříve Německo Rusku my.

Ivan Nový 6.10.2009 19:07

Re: ani ta hovada neprodukují takové hovadiny jako rusofil Ivan Nový

Když tady nechcete americké rakety, tak to by bylo taky řešení. Neutralitu Rakousku garantovalo i Rusko, a žilo se jim dobře.

Ivan Nový 6.10.2009 19:08

clayi,

vy věříte eurokratům?

Ypsilon 6.10.2009 21:58

Re: ono tu evropu můžeme rozvíjet a hájit

"laissez faire" je obdobná  chiméra jako komunizmus, tak se uklidněte. Ani jedno ve FUNKČNÍM stavu nikdo nikdy neviděl. Bastiata natřeba křísit. Jako čtení je zajímavý a vtipný , v praxi nepoužitelný.....

libero 6.10.2009 16:34

Re: ono tu evropu můžeme rozvíjet a hájit

Pokud ten superstát bude liberální, mohlo by to možná (zaručeno to zdaleka není) fungovat. Centralizovaná socialistická pakárna Brusele, Frantíků a Němců brzy krachne.

Zvonař 6.10.2009 14:21

Raději s Lisabonem než bez.

Vážený pane, z Vašeho příspěvku mě zajímá jen část týkající se LS.Přiznám se,že jsem ji neprostudoval.Jsou mně známa spíš prohlášení a stanoviska některých politiků,a to také těch ,kteří v mých očích vypadají seriozně a na věci mají rozumné názory.Určitými kriterii pro mě byly opakované referendum v Irsku a podpisy všech člen. států EU /Polsko podepíše zítra /.Zůstáváme jen my jediní,přemoudří.Ostatní včetně všech malých států zřejmě dělali osudovou chybu.Také se často slýchá,LS není úplně ideální ,ale v daném momentě je to dokument,který je důležitý pro další postup a který nakonec v zájmu celku všechny státy kromě nás přijaly.Jistě budete souhlasit,že společnost 27 člen. států potřebuje mít, aby jak Vy říkáte byla EU výrazným hráčem v globálním měřítku a celistvě fungovala ,svůj společný dokument.Vzápětí podotýkáte,že tato myšlenka je v přímém rozporu s LS a že její filozofie má orientaci na federalizaci.Vidím v tom klišé,co můžete vědět dopředu v dnešním bouřlivém světě co bude mít prioritu a jestli to vůbec půjde tím směrem jak naznačujete.Priority mohou být úplně jinde / např. Čina,Rusko,Arabský svět,energie,Teherán,Sev. Korea atd./ a to co uvádíte  vůbec nebude na programu dne.Takhle si myslím,že přemýšleli všichni ti co podepsali a rozhodli se o souručenství i když ne úplně bez vad,ale jistou jistotu.Řada věcí je v EU byrokraticky nastavena, nastavme všechny páky a rozum eliminovat tyto nedostatky.Společnému svazku však nehažme klacky pod nohy.Ještě jedno kriterium v mé úvaze pr LS ,že kategoricky na této straně proti podpisu naprosto jednotně stojí  členové KSČM a  kdyby se to náhodou   nepodepsalo by si radostí mnulo ruce Rusko.To je pro mě a pro řadu jiných jasný symptom kam bysme také mohli směřovat a to je verze proti té Vaší daleko horší.Dalo by se psát ještě dlouho jako např. o ubohé argumentaci p.Peyna ´/por. prez./ v neděli naČT24 ale čas mně v tom brání.    S pozdravem     Z.

Chris Kelvin 6.10.2009 14:37

Re: Raději s Lisabonem než bez.

Velmi pěkné R^

Marcel Derian 6.10.2009 14:38

Re: Raději s Lisabonem než bez.

Děkuji za názor. Ani já nemám radost z toho že i KSČM je proti Lisabonu. Na druhé straně nehodlám něco podporovat jen proto, abych byl v opozici komunistům. Můj názor na věc je, že pokud něco byrokraticky sešněruji a omezím mnoha zákony, tak nastane stagnace a nikoliv růst. Pokud má Evropa jako region prospívat, tak zde musí být konkurence. Když půjdeme cestou omezování iniciativy a trestáním progrese, tak je naším údělem jen stagnace. To by mne kvůli mým dětem mrzelo. Jinak nesouhlasím s tím že Lisabonskou smlouvu podporuje tolik subjektů. To je jen důsledek toho, že nebyla referenda a elity se domnívají, že lze nadekretovat všeobecné blaho shora, což ale již bylo vyvráceno historickou zkušeností.

sokol 6.10.2009 14:42

Re: Raději s Lisabonem než bez.

plané žvásty

Liberta 6.10.2009 15:19

Re: Raději s Lisabonem než bez.

Pane Deriane, Váš názor (v článku i zde) se mi zamlouvá, plně ho respektuji a vnitřně leccos cítím podobně. Na rozdíl od Vás si ale nemyslím, že podporovat určitý názor (tj. souhlas s LS) "jen" pro opozici komunistům je liché. Naopak - prokresluje se doba, kdy bude potřebné se jasně vymezit PRO něco a také PROTI něčemu. Pokud mám na vybranou nedokonalou a byrokratickou Evropu nebo poloorientální balkánsko-postsovětský prostor, NEMÁM přece na vybranou :-/!!

Jenda 6.10.2009 17:08

Re: Raději s Lisabonem než bez.

Jiste, pokud si nedovolite videt jine alternativy tak prece nemate ne vybranou.

vita 6.10.2009 15:20

Re: Raději s Lisabonem než bez.

Ovšem refrendum nebylo, protože ODS a váš guru Klaus ho zamázli. Nejmíň sedmkrát!

V Irsku, které jste se pokoušel ovlivňovat, rozhodli referendem. A kupodivu ne podle vašeho diktátu.

Jenda 6.10.2009 17:10

Re: Raději s Lisabonem než bez.

Na druhy pokus po dlouhe, hnusne a usilovne masazi.

vita 6.10.2009 17:53

Re: Raději s Lisabonem než bez.

Podle irských zákonů.

Máte něco proti  nim?

Odstěhujte se do Irska, staňte se irským občanem a zvolte někoho, kdo je změní.

BTW - po dlouhém a úsilovném vyvracení lží antiLS prolhanců.

Jenda 6.10.2009 23:48

Re: Raději s Lisabonem než bez.

Proti irskym zakonum nic. Ovsem mit neco proti irskym zakonum je zhola zbytecne. Za chvili zadne irske zakony nebudou. Budou jen irske provadeci vyhlasky k bruselskym zakonum.

sokol 6.10.2009 14:41

Re: Raději s Lisabonem než bez.

R^ plně s Vámi souhlasím, děkuji ušetřil jste mi práci. Jen snad reakci na některé příspěvky níže:

ti francouzi, němci apod. by museli být na hlavu padlí, aby dávali větší prostor  národům, které si stejně neumí vládnout. Se všemi jejich chybami, budu raději, když mi bude vládnout  Blair. Merkelová, Sarkozy apod. než aby to byli Paroubkové, Rathové , Klausové, Topolánkové, Bémové, Zaorálkové, Langrové atd atd. A na závěr potomPutin, Medvedev a Filip.

Machi 6.10.2009 14:46

Re: Raději s Lisabonem než bez.

Nehledě k tomu, že pokud by se malé státy rozhodly a spojily třeba s VB, tak by bez problému přehlasovaly i frantíky a němce.

Jiří Heincl 6.10.2009 14:50

Re: Raději s Lisabonem než bez.

 Tak to snad abyste se rovnou prodal do otroctví. Vládnout za vás budou jiní a určitě k vašemu prospěchu.

von 6.10.2009 15:56

Re: Raději s Lisabonem než bez.

Zní to možná blbě, ale je fakt, že prostě není otrokář jako otrokář. Některý totiž dovede své "otroky" motivovat tak, že prospěch mají opravdu všichni. A hádejte, který z možných otrokářů to je? A to, že si prostě vládnout neumíme, to snad nepopřete. Ne že by se mi to líbilo, ale jsem realista.

Jiří Heincl 6.10.2009 16:54

Re: Raději s Lisabonem než bez.

Já jsem také realista a vidím, jak je každá další vláda horší než předchozí. Na druhou stranu bych nesnesl, kdyby mi bohatší a větší soused měl rozkazovat, jak mám na hospodařit na svém pozemku nebo co mám vyrábět ve své dílně. I když to nebudu dělat dobře, pořád mám šanci to zlepšit a záleží to jen na mě. Když mi bude soused přikazovat nějaké nesmysly, tak s tím neudělám nic. A i když mi bude přikazovat rozumné věci, tak mi také bude pít krev, že ho musím poslouchat. A pokud bude soused postaven před rozhodnutí, které může být výhodné jen pro něj, nebo pro jen pro mě, hádejte, jak se rozhodne.

Zkrátka jsou tady dva přístupy. Jeden lidí se sebedůvěrou, druhý lidí bez sebedůvěry. 

Jenda 6.10.2009 17:13

Re: Raději s Lisabonem než bez.

No v tom pripade bych vam doporucil podivat se na byvale kolonie jednotlivych (byvalych) velmoci.

Frantici to rozhodne neumi. Ti namotivovali sve "otroky" tak maximalne k tomu, aby vsechny kolonizatory vymlatili. Viz treba Haiti nebo Alzirsko.

A to ze si vladnout neumime je vase presvedceni. Netusim na cem se zaklada, ale asi je vam tak lip.

staromilský 6.10.2009 21:56

Re: Raději s Lisabonem než bez.

NO...jsme tak nemožní neschopní, neumíme si vládnot, korupce.. jako by to bylo v těch jiných státech jiné. To je záměr,udělat z nás nesvépravné pitomce, stokrát opakované pravdě  nakonec uvěříme., Zpátky do klece, tam nám bylo dobře. Když máme takové zpoždění,tak s námi do eurojesli, euroškoly  a výcvik, a výchova, on  z Nás udělají rasu k obrazu svému.

MR 6.10.2009 14:57

Re: Raději s Lisabonem než bez.

1) EU jako výrazný hráč - to je vize socialistů světa. Stále někoho řídit, vydírat nebo válčit? K obraně chápu, že je třeba NATO. Na co potřebujete aby fungovala celistvě EU (asi v "boji" proti klimatickým změnám apod. krávovinám a zadávila nás regulacemi a konečně zavedla v Evropě ten sociálismus).

2) LS - tvrdíte, že jste ji nestudoval. Tak si ji zkuste přečíst a vsadím se, že skončíte po prvních stránkách.

3) To jak a kde byla LS přijímána - zopakujte si to. Někde ji přijali, dříve než bylo dostupné její znění v příslušném jazyce, mimo Irsko si už nedovolili uspořádat referendum, a tam ho "museli" zopakovat (když to tam na první pokus "pokazili"). Jak jednali vyslanci EU s Klausem (a asi předtím s "jinými" odpůrci ) a vůbec různá "demokratická" prohlášení různých představitelů (určitě nenátlaková), tak to je pěkný obrázek o prospěšnosti tohoto dokumentua fungování EU. Jestli toto je ještě demokratické, tak to už není o klapkách na očích ale absenci mozku. Halt když "dobro" nejde po dobrým tak to půjde po zlým.

 

Chris Kelvin 6.10.2009 15:38

Re: Raději s Lisabonem než bez.

Ad 1. Číňanů je jedna miliarda, Indů ještě o něco víc. Rusů čtvrt miliardy. To jen tak namátkou. I v běžné tržní ekonomice bývá zvykem, že malí výrobci se sdružují a firmy fúzují.

Jenda 6.10.2009 17:17

Re: Raději s Lisabonem než bez.

Cinanu a Indu bylo vic i v dobe kdy prvni lode roztristenych a USILOVNE SI KONKURUJICICH evropanu dopluly do Indie a Ciny. A uz daaavno centralizovanym stovkam milionu cinanu nezbylo nez sklapnout podpadky a kapitulovat. Cinanum kteri uz dva tisice let znali papir, kompas a cert vi kolik stoleti strelny prach. A nic z toho.

I v bezne trzni ekonomice byva zvykem, ze monopol ne neefektivni a stagnuje.

Standa 6.10.2009 20:55

Re: Raději s Lisabonem než bez.

Myslíte si, že by měl někdo problémy s podpisem smlouvy, která by vypadala podobně jako americká ústava, a jejíž obsah by se mohli všichni evropští školáci hrdě učit nazpaměť?

Kdybyste si smlouvu přečetl, zjistil by jste, že Irsko, Polsko a ČR ve skutečnosti podepisují každý jinou smlouvu. Pro Irsko a Polsko jsou některé paragrafy neplatné.

Kdybyste si smlouvu přečetl, zjistil byste, že je plná neurčitých formulací s mnohoznačným výkladem. Zavazuje nás bojovat proti klimatickým změnám (ať to znamená cokoliv, třeba Poručíme větru, dešti!). Zavazuje nás k sociální spravedlnosti, ať to znamená cokoliv (nevzpomínáte si na hodiny marxismu-leninusmu, podle kterého bychom meli býr všichni rovni).

Nebo k čemu je nutný třeba č. 189, který nás zavazuje vypracovat politiku pro oblast vesmíru?

hanebnej panchart 6.10.2009 13:51

Luza...

...a spodina jsou vsichni uctivaci velekneze Klause.