17.5.2024 | Svátek má Aneta


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
kocour 15.1.2010 19:40

Hrozi nebezpeci post-ideologicke tyranie ?

Hrozi nebezpeci? Jiz tu je

Monte Christo 15.1.2010 0:06

Evropa potrebuje silnou osobnost....

Evropa potrebuje cloveka chapajiciho problemy cele evropy...Nikoly cloveka jenz se snazi resit jen narodni problem...Uz proto ze evropa utvorila jeden ekonomicky celek....A pokud sama evropa nenajde v brske dobe vudce jenz povede evropu ke kyzenym cilum muze nastat rosklad samotne podstaty EU...EU totiz neni polozena na zakladnich kamenech demokracie a tim tedy se muze rospadnou jako domecek z karet...Monte Christo Praha Ma zeme Me srdce

jarda 15.1.2010 12:47

Re: Evropa potrebuje silnou osobnost....

je to tak, jak říkáš- evropa nevytvořila jeden ekonomický celek, to ani náhodou, a proto se rozpadá. S tou silnou osobností je to samozřejmě blbost.

Honza 14.1.2010 17:42

Tyranie je zabydlená!

Když byl zveřejněn majetek připadající na privatizaci tak prostým podělením počtem 15 mil. občanů připadal v průměru na jednoho občana včetně kojenců majetek za 7 mil.Kč.Bylo by zajímavé kolik je z dněšních občanů česka dvoumilionářů či sedmimiloonářů.O tom že by stát měl dluh nebylo slechu dechu, dověděli jsme se že nám hodně států hodně dluží a dluhy jsme i velkoryse odpouštěli, nebo odpustili z dlužné částky 50%, což bylo označováno za dostatečnou výtěžnost.Dneska z většiny občanů milionáři nejsou, majetek této hodnoty vlastní jen malá hrstka vykutálenců a obyčejným občanům přibyl státní dluh vevýši 120 tis.Kč na občana včetně kojenců, proto, že zavedené výdaje v socialismu, zdravotnictví, školství, důchody a pod., očekávaná progresivnější ekonomika, která nastoupila po předlistopadové, nebyla  a není ani po dvaceti letech jejího vítězství vyprodukovat.A tyrani jsou za vodou, mají v rukách za peníze všechno pod palcem, tak že o zákonu na majetkové přiznání se mluví již hezkou řádku let a domnívám se, že se bude mluvit do té doby než KSČM nezvítězí ústavní většinou ve volbách, protože tihleti tyrani se nevzdají svého koryta stejným způsobem jak to udělali (doměle) neúspěšní bolševici.

mpscz 14.1.2010 18:23

Re: Tyranie je zabydlená!

Hezká demagogie :-D

logik 14.1.2010 19:08

Re: Tyranie je zabydlená!

Ošklivá pravda Jenže je třeba věšet  a to už KSČM neudělá, strana straně oči nevyklove.

Snad ta dělnická. Proto je ji třeba zakázat

mpscz 14.1.2010 21:54

Re: Tyranie je zabydlená!

Věšet se měli v 89 komouši.

Didi 14.1.2010 21:32

Re: Tyranie je zabydlená!

Tím chcete tvrdit, že hodnota majetku patřícího ČSSR v roce 1989 (tedy přesněji ta jeho část, která byla následně privatizována) byla cca 105 biliónů (105*10na12) Kčs? Což při tehdejší ceně 5760 Kčs/unci zlata dělá 1,82*10na10 uncí. Dnešní HDP je cca 3700 miliard Kč což při dnešní ceně 20245 Kč/unci dělá 1,83*10na8 uncí. Neboli, pokud by celá výkonnost dnešní ekonomiky byla zcela a úplně využita na budování "hodnoty majetku republiky" (a nic nebylo spotřebováváno), tak za sto let dokáže vybudovat to, co bylo podle Vás privatizováno?

Nesekl jste se někde o řád či dva? Nebo spíše, nejsou to hodnoty veškerého majetku, nacházejícího se na území státu? Tedy včetně např. silnic, železnic, přehrad atd, které jsou i nadále státní, včetně domků, chat a chalup, které i nadále vlastní soukromníci tak jako před rokem 1989 a tak podobně.

jarda 15.1.2010 12:49

DÍKY- DOSTAL JSI HO

brána 14.1.2010 17:17

Nejsme schopni racionální kritiky defektů stávajícího kapitalismu

nejen na základě našich mdlých zkušeností s pluralitním režimem, ale také na právě ideologicky brilantně používaných afektů, jakým je příkladně strach z ideologie komunismu a podobných perverzit minulého století.

Roman 14.1.2010 17:24

Re: Nejsme schopni racionální kritiky defektů stávajícího kapitalismu

Otázkou je zda se o tomto režimu nebude nakonec hovořit také jako o perverzitě z přelomu tisíciletí.

diaman12@seznam.cz 14.1.2010 21:38

Re: Nejsme schopni racionální kritiky defektů stávajícího kapitalismu

Jak někdo může racionálně kritizovat kapitalismus, kde se do popředí úmyslně předhazuje svoboda slova. Ano, máš svobodu slova, plácej co chceš, na to máš právo, ale nic víc. Nikdo tě nebude za kritiku zavírat. Proč ?Stejně tě nikdo neposlouchá, hlavně mi na tom vršku, kteří Vám to plácání  umožňujem. Ale máme v ruce mamon ( kapitál ) a to je hlavní. Kdy koli tě podplatíme a budeš nám zobat s ručičky. A okolní bláboly nás nezajímají. A hlavně ,žádný reži ještě nepadl dobrovolně. Každý režim má mocenské páky. A kapitál. má dost peněz, aby ty páky mohl ovládat. Hlavně kapitál. musí udržovat lidi na existenční uzdě, aby populace neměla možnost jinak přemýšlet.   

Landys 14.1.2010 16:41

Nejslabším článkem je veřejnost ...

... ta mrcha veřejná  by se snad chtěla mít dobře, a nedá a nedá pokoj ! Když se po občanech vyžaduje změna (samozřejmě k horšímu, jako zatím vždy), měl by jim někdo kompetentní sdělit, kde se nalézá ono světýlko na konci tunelu. Jestli mi paměť dobře slouží, toto je minimálně třetí úpěnlivý apel na občany, aby přinesli oběť ve jménu příštího lepšího. A to lepší ne a ne se dostavit, naopak občan si musí opět vyslechnout, že je mrcha nenažraná, která by jen prožírala budoucnost. Pak si otevřete tisk, tam si přečtete kolik nám přibylo multimilionářů, kterak tito bohatnou stále rychleji, k tomu se se svým hlášením o rekordních ziscích přidají všelijaké finanční ústavy, pojišťovny, dovíme se kolik milionů si rozdělí manageři polostátních podniků. To se potom musíte opravdu pokusit o změnu myšlení těch obyčejných občanů, jak radí autor článku. Musí být ještě blbější a ještě méně přemýšlet vlastní hlavou. Jinak nevím, proč by si měl běžný jedinec s IQ nad 100 přát velkou změnu, když je předem jasné, že tato bude zas v jeho neprospěch. Proč by měl dobrovolně chcípnout hlady už teď, když nedobrovolně může chcípnout až za deset let (samozřejmě řečeno nadneseně) ! Proč by se měli chovat jinak, než všelijací predátoři, kteří jen hledí, jak z nás vyždímat každou korunu.

Jiřina 14.1.2010 16:58

Re: Nejslabším článkem je veřejnost ...

Souhlasím. Ještě by měl někdo navrhnout řešení.....

Roman 14.1.2010 17:00

Re: Nejslabším článkem je veřejnost ...

Pamatuji si sliby typu: "do pěti let doženeme Rakousko". Dnes už se politici nepokoušejí ani o takové habaďury. Prostě žádná vize, směr, snaha o nápravu, nic takového. Jen se čeká kdy nás doběhnou dluhy a jaký průser vypluje zase na povrch. Pokud to začne hodně smrdět, tak se bude chvíli strašit návratem komančů k moci a pořád stále dokola.

Anton 14.1.2010 19:21

Re: Nejslabším článkem je veřejnost ...

Na konci tunelu žádné světlo nesvítí, když už, tak tam někdo zapoměl zhasnout na hajzlu.

Mlčící většina se většinou pro jistotu nevměšuje ani do vlastních záležitostí. Toť fakt. Ještě by zy něco nesli zodpovědnost. To určitě. Vždy jsou na vině ONI, teda ti druzí.

Pamětník 2 14.1.2010 14:50

Hrozí nebezpečí post-ideologické tyranie?

Pořád stejný problém,který není schopen nikdo rozřešit.Pokud budou o podstatných věcech rozhodovat politici,není šance,že se pohneme dopředu.Nebo si snad někdo myslí,že  starobní důchodci,kteří jako jediní "museli pochopit",že  v letošním roce nedostanou přidáno a nyní se veřejně hovoří o krachu dosavadního důchodového systému budou volit strany,které jim slibují ještě horší podmínky?Pomíjím,že nedostanou třináctý důchod i když řada státních zaměstnanců tyto výhody využívá. Většina důchodců stejně s tímto nepočítala.A je jedno,jastli jsou zaměřeni na pravici,či levici.Jenom mi není pořád jasné,proč i drtivá většina národa mimo důchodce,neustále své požadavky zvyšuje a také bez rozdílu stranické náklonnosti.Proč se neustále schovávají za starobní důchodce a třicetikorunáče?Generace,která prožila většinu svého života v minulém režimu,čeká vlastně na rozhodnutí jak dopadne.Za celou dobu se o důchodech jen hovoří a žádná strana s tím nic nedělá,aby nepřišla o svou moc.A jak se k této siuaci staví ti,kteří už dobře ví,že stav je neudržitelný?Lidé se bojí,že při šetření na důchody o své peníze přijdou a navíc si chtějí užívat.A kdo řeší obrovské množství lidí,kteří přišli o práci?Někteří bez vlastní viny,druzí pracovat nechtějí,spokojují se ze sociálními dávkami a přivydělávají si bokem.O těchto záležitostech by měla rozhodovat vláda a ne to nechávat na rozhodnutí politických stran,které často jedním hlasem rozhodují o věcech,které jsou diskutovány celé měsíce.Kdo má vlastně za celé dění zodpovědnost?

Roman 14.1.2010 15:19

Re: Hrozí nebezpečí post-ideologické tyranie?

Za celé dění nebude zodpovědný nikdo. Do důchodců a sociálně slabých se nejlépe trefuje a nejlépe také bere. Souhrn drobných dá v globále velké částky a reálná šance na účinný odpor je mizivá. Co se týče zvyšování nároků, těžko můžete chtít jako politik po někom aby se omezil když sám mlaskáte. Tady platí, že ryba smrdí od hlavy. Na co se poukazuje jsou zástupné problémy (viz. 13. důchod). Pár naivků se ještě rozčiluje nad platy a staticícovými odměnami, ale miliardy lidem nevadí. Jen pro ilustraci: V zemi kde je třikrát levnější pracovní síla než na západ od nás, stojí jeden km dálnice dvakrát tolik.

vltava 14.1.2010 15:54

Re: Hrozí nebezpečí post-ideologické tyranie?

Omyl. Nejlépe se bere tomu, kdo má (viz návrh na progresivní zdanění). To důchodci opravdu nejsou.

Roman 14.1.2010 16:04

Re: Hrozí nebezpečí post-ideologické tyranie?

Důchod a progresivní zdanění je obrovský rozdíl a stojí v protipólu. Nemluvě o pozici dávajícího a přijímajícího. Dávající má vždy lepší pozici a možnost volby. Aspoň teoretickou. To už se, ale těžko dá říct o přijímajícím.

diaman12@seznam.cz 14.1.2010 21:48

Re: Hrozí nebezpečí post-ideologické tyranie?

Pane Vltavo, máte pravdu, že nejlépe se bere tomu kdo má ty peníze. To ví i žáček první třídy. Otázka je jiná, nechajíse, projde to parlamentem? Ještě se to nestalo. Ale zmrazení důchodu ano. Ti důchodci mají dost holí v ruce , ale na ten Václavák se jich tam moc nedobelhá. To je ten rozdíl.

Ludva 14.1.2010 15:28

Re: Hrozí nebezpečí post-ideologické tyranie?

Důchody by se rychle měly omezit stropem, cca 20 tisíc maximálně. Ke slušnému životu to stačí a až půjdou do důchodu zbohatlíci z posledních dvaceti let s důchody přes 50 táců, tak to bude platit kdo ? A zrychlit prodlužování odchodu do důchodu. A už vůbec nepochopím, proč mají doživotní renty mladí vysloužilci ozbrojených složek. Spotřebuje to několik miliard a rychle jich přibývá. Ať mi nikdo nevykládá, že stát nemá peníze.

Dana 14.1.2010 19:58

Re: Hrozí nebezpečí post-ideologické tyranie?

Osobně neznám nikoho, kdo má důchod 20 tisíc. Spíše jsou opravdu dost nízké u obyčejných lidí-tak na přežívání.Když mají pár vnoučat, tak je docela problém šetřit k dárkům, o tom, že by si koupili zájezd atd. nelze být řeč. Ale fakt, že nějaká horní hranice by měla být. Doživotní renty, tunelářské důchody atd. opravdu nechápu - v tom je binec..

Augiášův chlév 14.1.2010 13:11

Lapidárně řečeno

pokud politici zůstanou nepostižitelní za své činy - jsme a budeme v prdeli.

logik 14.1.2010 16:31

Re: Lapidárně řečeno

Přesné . 

Pohádka o smutné princezně u nás nefunguje.

Když se na politika prolákne nějaká sviňárna, tak ho v Číně popraví,  jinde jde od válu, u nás mlaská dál.    

  Čekání na Odyssea?

ironik 14.1.2010 12:32

odpověď autorovi.

Dle prožitých životních zkušeností.

Schumacher 14.1.2010 10:30

Na vině není ústava.

Vinni jsme my sami. Že jsme hloupí a líní.

Kiki 14.1.2010 10:37

Re: Na vině není ústava.

 Poslední volby vyhrála sociální demokracie díky  30 korunám.

Roman 14.1.2010 10:47

Re: Na vině není ústava.

To je nesmysl. Takové ohlupování o tom, že volby rozhodl poplatek 30 Kč není pravda a k příčině toho, že pravice u nás prohrává volby nepomže. Podívejte se co za exoty reprezetuje v očích lidí pravici. Íčko, Dalík, buran Topolánek atd. Ti udělají propagandu socanům sami.

Kiki 14.1.2010 10:55

Re: Na vině není ústava.

A v pravicových stranách nejsou o nic menší lumpové. Asi nechodíte mezi lidi ale těch  30 korun skutečně rozhodlo volby a to i v těch krajích kde dostávali nejvíce hlasů lidovci.