8.6.2024 | Svátek má Medard


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
PROKOP BUBEN 14.1.2010 9:28

NO ANO

v době, kdy došlo k téměř naprosté devalvaci slov, postupů a slibů to má volič  opravdu těžké.......Je pak nucen často volit na truc ze skřípajícím chrupem, nebo i z recese.......Ale všeho dočasu, opět se dělá propagace DS ve velkém stylu, zatímco komouši spokojeně setrvávají a značně ekonomicky silná bolševická nomenklatůra řídí stát.....

Millca 14.1.2010 8:13

V minulém století

jakýsi Uljanov, řečený Lenin prohlásil, že musíme udělat revoluci s lidmi, které máme.

402 14.1.2010 9:48

Re: V minulém století

Na druhe strane ale evropsti socialni demokrate jiz poznali, ze sve volice mohou vymenit.

Napriklad Labouriste v UK nedavno otevrene priznali, ze vedome upravili imigracni politiku tak, aby do UK prisli hlavne volici Labouristu. Neboli aby cilene vymenili/zmenili skladbu volicu pro uchovani sve moci.

To je hnus velebnosti.

Roman 14.1.2010 9:56

Re: V minulém století

Záleží na úhlu pohledu. Politika je podnikání. Každý si snaží vytvořit a hýčkat svojí klientelu.

mpscz 14.1.2010 11:01

Re: V minulém století

To je právě špatně. Stát má zajišťovat základní služby za rozumné peníze a ne někoho uplácet porodným, pohřebným, pastelkama, 13. důchodem a podobnýma nesmyslama. Navíc, když na to ten stát ani nemá, aby vůbec mohl uplácet.

logik 14.1.2010 17:02

Re: V minulém století

..."uplácet porodným, pohřebným, pastelkama, 13. důchodem a podobnýma nesmyslama.."  ?  To jsou prkotiny.  Máme ca 300 miliardářů (tj. těch ,na které se to ví). Ti vykrádají stát. - pomocí zaplacených  politiků  - bílých koní mafiánů.

A  kdy to začalo?

"Současný stav je důsledkem sametového podvodu.

Hlavní úlohou Havla bylo zajištění beztrestnosti komunistických zločinců a právní kontinuity CSSR; Klauz je přímo zodpovědný za ekonomické zmrzačení země , ustanovení kriminálních vztahů (piratizace, tunelářství, korupce) v ekonomice, v zákonodárství a ve správě státu. a za převedení ekonomické moci komunistického státu do soukromých rukou exkomunistů.

Oba své kolaborantské úkoly splnili a plní. "

yorik 14.1.2010 7:40

Orientační krize,

post-ideologická strategie. Kam na to ti umělci chodí. Společnost je nějak rozvrstvena. Člověk, který má příjem deset tisíc a mandatorní výdaje o tisíc větší, nebude volit stranu, která hlásá, aby se každý postaral sám o sebe. Na druhé straně lidé, kteří už se postarali, nehodlají dál podporovat tuto formu sociálního státu. Každý podle vlastní kapsy. Dezorientovaní jsou jenom novináři a právník - sociolog Pribáň.

ranbow 14.1.2010 8:05

Re: Orientační krize,

Ve skutečnosti by i ten s příjmem dest tisíc volil onu pravicovou stranu, pokud by mu svou politikou garantovala že se jeho situace zlepší. Že se třeba jeho příjem dostane na úroveň příjmu  britského či západoněmeckjého dělníka. Ale myšlenka ať se každý stará sám o sebe,  a přitom ti poctiví odváděli přes 50 výdělku procent státu který ho prošustruje, to už se předvolebně ukecat nedá...

Ludva 14.1.2010 9:04

Re: Orientační krize,

Třeba se to neprošustruje, ale zajišťuje to sociální klid. Zkuste jim (pobíračům dávek) ty peníze sebrat (byl bych pro) a uvidí se. Nejspíše budou rabovat, pracovat ani náhodou. Ta chyba se stala po převratu, kdy se zavedl systém podpor bez nutnosti práce. Teď už to napravit půjde velmi těžko.

402 14.1.2010 9:49

Re: Orientační krize,

Stredni trida jsou ti, co plati vysoke dane, aby ti nejchudsi nepobili ty nejbohatsi.

Roman 14.1.2010 9:53

Re: Orientační krize,

Naprostý souhlas

vltava 14.1.2010 10:38

Re: Orientační krize,

Každá chyba jde napravit. Oni ti pobírači dávek ani dnes přes panující sociální klid nepohrdnou "drobným" přilepšením z cizího.

Stačilo by před zrušením soc. dávek mírně upravit legislativu tak, aby obrana vlastního majetku nebyla zločinem, a žádné rabování nebude.

vltava 14.1.2010 10:28

Re: Orientační krize,

Děsím se doby, kdy by můj příjem garantovala nějaká strana svojí politikou.

Didi 14.1.2010 9:10

Re: Orientační krize,

Když má dotyčný příjem deset tisíc a výdaje jedenáct, tak si žije o 10% nad své poměry. Ale i tak byste mohl zkusit mu vysvětlit, že dalších pětapůl tisíce mu každý měsíc sebere stát jen za to, že je zaměstnán. A o další skoro dva tisíce ho stát každý měsíc zadluží nárůstem státního dluhu.

Roman 14.1.2010 9:16

Re: Orientační krize,

A co má dotyčný s touto informací dělat?

Didi 14.1.2010 21:05

Re: Orientační krize,

Třeba pak pochopí, že dávky nejsou zadarmo. A že čím méně si budou populisti v parlamentu kupovat hlasy nemakačenků, tím větší podíl z vykonané práce mu zůstane k následné spotřebě. A že čím více služeb si v důsledku toho bude schopen zajistit sám v rozsahu a kvalitě, která mu vyhovuje, tím méně bude prostoru pro korupci.

ranbow 14.1.2010 4:23

já bych pana Přibáně opravil

Veřejnost politické elity odsuzuje, ale fakticky je vůči nim bezmocná.

M.S. 14.1.2010 5:21

Re: já bych pana Přibáně opravil

Voliči v období postdemokracie toho moc nezmůžou, protože větší vliv než voliči mají stranické sekretariáty, které sestavují kandidátky a největší vliv mají peníze.

vladimír ondys 14.1.2010 2:00

V zájmu lidí, kteří se samozvaně cítí nepostradatelní na nejvyšších společenských postech

bych doporučil měnit veřejnost a honit ji z místa na místo po světě podle potřeb zavedených elit! Vzhledem k lednu a mrazivému počasí bych prosil, aby nás velkomožní přepravili někam na jih třeba i v dobytčácích, možná by nebylo marné Toskánsko, kde se občas sejdou i příkladně úspěšní.

chouan 14.1.2010 0:33

Neutěšený stav politiky je největší výzvou pro voliče.

A co si má volič s touto moudrostí počít?

3směsi 14.1.2010 8:58

Re: Neutěšený stav politiky je největší výzvou pro voliče.

Chouan: Má s ostatními bezmocnými voliči běžet do poslanecké sněmovny a vyházet ty lidi ven a žádat ihned změny volebních zákonů tak, aby skutečně rozhodovali voliči, aby strana nemohla posunout například pana Jančíka z 42.místa, kam jej umístili voliči, do čela kandidátky, aby poslanci nemohli - beztrestně -mít podepsané čisté směnky, že když nebudou hlasovat podle vůle pana Paroubka, že zaplatí 4 miliony, atp.