1.5.2024 | Svátek práce


Diskuse k článku

POLITIKA: Hrad a Gruzie

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Jara London 4.9.2008 22:28

Já jsem spokojený

pan Stejskal ideologicky nezklamal.

Libor 4.9.2008 21:33

Dvojí metr.

Opět ten pověstný dvojí metr. Vezmu-li jako fakt tento autorův poučný článeček musím si nutně položit otázku, na čí straně tedy bylo právo v Kosovu. Mohl bych se potom ptát do nekonečna, odpověď je nakonec vždy celkem předvídatelná. Viníkem je nakonec ten, kdo se nelíbí Velkému bratru tam za oceánem. Bez ohledu na historické souvislosti, bez ohledu na právo. Gruzínskému národu daroval Osetii soudruh Stalin - sám Gruzínec. Tak tomu bude dál, až navěky.

budoucí komunista 4.9.2008 19:35

Já jsem spokojen.

Ale co říkáte, kdo půjde do Canossy?

arch.JJ 4.9.2008 19:29

....této promyšlené a skvěle podané úvaze tleskám.....

... a díky za ní. Naprosto souhlasím s textem.

Hezký večer.

Ludva 4.9.2008 16:17

Gruzíe je v právu ?

protože podle autora vedla vojenské operace uvnitř svých hranic. Asi tak jako mohli vést Srbové vojenské operace na svém Kosovském území ? Ale třeba bylo mezi Kosovany plno nositelů amerických pasů ?

Ludva 4.9.2008 16:25

Re: Gruzíe je v právu ?

A zrovna tak je v právu v Abcházii, násilně kolonizovanou Gruzínci za Stalina (i za cara) ?

Magor Milda, Mgr. etc. 4.9.2008 18:19

Re: Gruzíe je v právu ?

Nijak jsem si nevšiml, že Kosovo se by stalo X-tým státem USA. Jaksi je vůbec nejasné, co si ti Kosovaři vlastně přáli, Albánie je nechce, se Srby válčili a jinak má z nich Evropa spíše strach.

U Gruzie ale je ta maršrůta jasná, obsadit, dosadit v Moskvě vycvičeného presidenta (nejde to asi hned, musí se naučit gruzínsky) a pak má Gazprom o jednu starost méně. Ropovod i železnice budou pevně v rukou dělníků a rolníků, nebo jak se dnes ta ruská nomenklatura nazývá.

čtenář 4.9.2008 19:14

Re: Re: Gruzíe je v právu ?

;-)  Každý americký soudce by suše řekl - spekulace. A bylo by to vyřešeno.

NR 4.9.2008 15:14

Tak už dosť pán BUSH

Zaujímavé výstižné video:

http://tvina.sk/index.php?zobraz=videoarchiv&hraj=169

fanoš 4.9.2008 17:59

Re: Nech žije sovetský sves,

nech žije komunistická strana národov, uráááá, veď tákto naveky vekov.

NR 4.9.2008 18:25

fanóšu

Keď si chceš z niekoho robiť srandu v cudzej reči, najprv sa ju nauč, český vôl.

Pre istotu ti to preložím do češtiny - Když si chceš z někoho dělat srandu v cizí řeči, nejdřív se ji nauč, český vole.

zet 4.9.2008 18:32

Re: fanóšu

Ak už tak vul (s krúžkom nad u, nemám tento znak), vole je hrvoľ. Tiež ti tá čeština moc nejde;-) a bez zbytčného vulgarizmu by to nešlo, priateľu jeden aj druhý?

NR 4.9.2008 18:55

milý zet

Zet, robíš múdreho, ale si vôl ako fanoš. Hrvoľ je to, čo máš pod bradou. Takže nerozumiem súvislosti. Nesmieš piť toľko piva, milý zet. Lepšie je učiť sa cudzí jazyk a vedieť. ;-D

Pišta 4.9.2008 19:18

Re: fanóšu

Krucipísek, proč si to neporadil Husákovi? Ten to mlel daleko hůř ! Somár sprostý!

Karel K 4.9.2008 14:48

Proč Klaus nechce vidět pravdu

Nářky stařičkého mocnáře, aby se říkala pravda pravdoucí, jsou jen potvrzením toho, že ji sám nevidí anebo lépe řečeno nechce vidět. Také před srpnem přece Rusové pořádali manévry na našich hranicích,  tehdy dokonce i na našem záhumenku. V obou případech už dávno věděli, že vojensky zasáhnou. Je také jasné, podle jejich rychlého úspěchu, že obě invaze plánovali delší dobu - čekali jen na záminku.  U nás jim ještě stačil jeden dopis penzistů z Libně, v Gruzii to zamaskovali líp. Ale v obou případech šlo jen o to, okupovat území strategicky důležité pro Rusy -  a Čechy byly tehdy jediná země, kde tehdy ještě neměli Rusové vojenské základny, které tma pak hned po invazi nainstalovali.

Že nejde o lidi, ale o naftu, musí být i Klausovi jasné, je přece ekonom.   Proč teda ty nesmysly, že už to nejsou sověti ale jiní, hodní Rusáčkové?  Proč Klaus zůmyslně kalí vodu? Proč to volání o pravdě, když nám sám předkládá ruskou pohádku o zlé gruzínské Karkulce?  Pokud to není úmysl, pak je to jen pokročilá senilita, jako u Benše.  My ale potřebujeme na hradě opravdového státníka a ne  hlásnou troubu ruské propagandy.

karel.smíchov 4.9.2008 18:15

Re: Proč Klaus nechce vidět pravdu

S článkem souhlasím, co se týká hradního velmože  1) jakou studoval ekonomii ? přece socialistickou!2) asi  mu nedají spát  spisy na něho vedené ,které jistě nejsou skartované!!to možná ví s. Šlouf,proto se kolem něho točí všichni Ti co mají se čeho bát!>->-

   

Rex 4.9.2008 14:22

Jedno musím panu Klausovi

přiznat. Zná dokonale český naturel a krátkou pamět. To, že v Rusku vládne bolševik a KGB špion mnohé vůbec nevzrušuje. Ale uvidí Havla, USA, Schwarzenberga už jsou na barikádách. Záhadou ale je proč to Klaus pro tu bolševickou sebranku dělá.

PROKOP BUBEN 4.9.2008 14:58

Re: Jedno musím panu Klausovi

Byl vybrán do ústavu založeného na popud vedení SSSR a skutečnost, že se i jeho kolegové rozlezli do všech důležitých partají a institucí je vypovídající.....

JaS 4.9.2008 15:45

Re: Re: Jedno musím panu Klausovi

Taky bych měl rád jistotu, že ho neřídí KGB. To, že se postavil proti nesmyslům s globálním oteplováním, se mi zdá dobré, ale tahle reakce na Gruzii se mi nezdá. To, jak sem pronikají ruské firmy, se mi vůbec nelíbí, protože v tom je zřejmé, že jim vůbec nepůjde o prosperitu firmy (třeba aerolinie), ale o politický vliv (=další okupace).

vita 4.9.2008 15:51

Re: Re: Re: Jedno musím panu Klausovi

No, takovýmu Boeingu o prosperitu firmy jistě šlo, že...

To mně zase připadá, že když si uralská Mining Company koupí výrobce L410, tak to smysl má. Je to ideální dopravní prostředek pro jejich potřeby a protože sami vyrábět letadla neumějí, tak to koupili i s chlupama - tedy i s managementem.

Škosdu JS si taky koupili Rusové proto, aby tam vyráběli VVER - ne kvůli likvidaci konkurence, jak se zadařilo třeba u Poldi Kladno.

Magor Milda, Mgr. etc. 4.9.2008 18:14

Re: Re: Re: Re: Jedno musím panu Klausovi

pokud uvádíte, že soudruha V. Klause řídí KGB, pak je třeba opravit, KGB už je pouze v demokratickém Bělorusku soudrucha Lukašenka. V demokratickém Rusku se tato bohunelibá organizace přejmenovala na SVR. Nálepka na láhvince ovšem nemění obsah, je to pořád tatáž samohonka.

Mimo Klause máme u nás nepochybně tisíce "spáčů", t. j. páté kolony, čekající jenom na pokyn jejich ruských bossů.

vita 4.9.2008 18:41

Neměla to být reakce na mě,

viďte že ne?

Brmboš 4.9.2008 13:13

Pane Stejskal....

proč neocitujete prohlášení Šanghajské šestky? Jak tam podle vás kritizuje Rusko? Toto prohlášení volá po nezasahování do suverenity a územní celistvosti. Neodsuzuje Rusko. Spíše se to týká i Kosova. Čína si tam ohřívá svoji polívčičku Tchajvan. I to je suverenite a územní celistvost i když Čínská. Je to prohlášení proti USA a jejich snahám napadat jiné země. Nedělejte si iluze to je čtení o dobře promyšlených krocích pro budoucnost. Kdo chce může si ho vykládat jako, že nepodpořilo Rusko a Rusko si ho správně vykládá, že bylo podpořeno. Takže si je dobře přečtěte a podtrhněte za domácí úkol, kde je to odsouzení zásahu Ruska.

Emil XX 4.9.2008 22:30

Re: Pane Stejskal....

Pokud je to prohlášení v souvislosti s Gruzií, je jednoznačně protiruské. Přesto, že platí i na Kosovo, Taiwan nebo třeba Baskicko.

Daleko pozoruhodnější je, že Rusko tanto princip aplikuje pro Čečnu ale nikoliv pro Jižni Osetii.

On ten princip územní celistvosti ale podpoří dost států, které se bojí, že samy budou mít podobné problémy. Oragnizace africké jednoty si to dokonce v 60 letech dala jako jeden z hlavních principů, ačkoliv řadě tamních států by rozdělení spíše prospělo.

MK 4.9.2008 12:33

Stojí v čele Ruska Medvědin nebo Putiněv?

To jednou pomohl český Pepík kouzelnému dědečkovi a ten mu za to slíbil obligátní 3 přání. Nuže, náš Pepa si přál - doslova - aby k nám přišla celá čínská lidová armáda a posléze se opět vrátila zpět. Dědeček si pomyslel, že dotyčný to nemá v hlavě úplně v pořádku, ale přání je přání, tak je splnil. Druhé a třetí přání ovšem bylo úplně stejné. Dědečkovi to přece nedalo a nekonec se zeptal: Prosím tě, hochu, co z toho vlastně budeš mít? Pepa se rozesmál a říkal: Dědečku, já vůbec nic, ale víte, co to udělá se Sovětským svazem, když přes něj šestkrát přejde celá čínská armáda?

Brmboš 4.9.2008 13:17

Re: Stojí v čele Ruska Medvědin nebo Putiněv?

Medvěděv a zdá se, že to není žadný Jelcin, ale velmi ostrý chlapík. Proč si myslíte, že jen v USA jsou ostří chlapíci. Měli v Rusku jednoho a nyní mají dva a jde jim to celkem dobře. Právě z USA si vzali příklad jak se dělá politika. Proč nás to u jedněch žere a druzí jsou podivně chváleni za stejné nebo podobné činy?

Dr. Chocholoušek 4.9.2008 13:28

Re: Re: Stojí v čele Ruska Medvědin nebo Putiněv?

Medvěděv je reproduktor Putinových myšlenek...

inspektor Trachta 4.9.2008 13:35

Re: Re: Re: Stojí v čele Ruska Medvědin nebo Putiněv?

Malý ale fešný reproduktor...což nebývalo u ruských výrobků zvykem, reproduktory spíš byly balšoje, když už teda byly. Inu doba se mění. Aspoň že geroj tygrobijec zůstal jako archetyp zachovaný, i když vypadá spíš jako skřítek Toby z Hary Pottera, než jako Ilja Muromec. ;-)

bobeš 4.9.2008 13:40

Re: Re: Re: Stojí v čele Ruska Medvědin nebo Putiněv?

Stojí v čele ČR Klaus nebo Topolánek? Klaus není reproduktor Topolánkových myšlenek.

vita 4.9.2008 15:04

Jak se tmu říká ve vaší hantýrce?

Idée fixe?