22.5.2024 | Svátek má Emil


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Tomas Pansky 1.12.2008 10:42

Re: Pane Huliku, souhlasim s Vami. Mam ale technickou ...

Mohu se zeptat: o jakych iniciativach mluvite konkretne?  ...  Mam nekolik pripominek: 1) pokud tak nadavame na Havla, proc se tedy jeho postu neuchopil nekdo jiny?  2) dnes rikame, ze se kom-iste meli odstavit od moci - za jakych podminek, kdyz vetsina naroda mela rudou knizku?  Rozpoutat obcanskou valku? nebo jenom odsadit od moci cleny okresnich a vyssich sekretariatu?  a co lide ve vsech podnicich, kde kdokoli vyse nez uklizecka musel byt ve strane? ... Ono se to dnes lehce komentuje, ale autor clanku (a nikdo jiny) jeste neuvedl jakykoliv technicky navod, jak dotycne odstaveni kom-istu od moci melo probehnout.  top0625top@hotmail.com

K.Oblich 1.12.2008 10:40

Re: Cirkus Havel - nomen omen

Otázka zní trochu jinak: Nebyli disidenti v čele s Václavem Havlem po 17.11.89 na převzetí moci připraveni a museli tedy s komunisty - alespoň přechodně - spolupracovat, nebo byli připraveni až příliš a jen realizovali dokonale připravený scénář?

Posledních dvacet let napovídá, že mnohem pravděpodobnější je druhá varianta.

Tis 1.12.2008 10:39

Maršálové odešli, ale ne nžší důstojníci.

Nějak se zapomíná, že zákaz komunistické strany v devadesátém roce požadovali lidovci. Bylo jim řečeno, že by to nebylo politicky správné. Odcházeli maršálové, ale nižší důstojníci byli voleni do politických funkcí v různých stranách, kromě lidovců. Horší je, že nebyli komunsté vyházeni z vedení státních podniků a bylo jim umožněno, aby si tyto podniky zprivatizovali. Za to vděčíme nejen Havlovi, ale především Klauzovi s jeho bankovním socializmem.

Štváč 1.12.2008 10:25

milé klausovo vohráblo

Havel se bál jen a pouze krveprolití než by se začali bolševici trestat. A to hrozilo od lidí i fyzicky. Když vy jste byl podělanej, seděl v kriminálu. Má smysl dál s vámi polemizovat ?

Magor Milda , Mgr. etc. 1.12.2008 10:14

Ta partaj je potřebná, ušetří naší bezpečnosti namáhavé hledání podvratníků

jsou tam pěkně pohromadě, mají své seznamy a fotky, je to bezvadná galerka. Podle zákona o zachování hmoty se ti syčáci neztratí, jenom vstoupí do ODS, ČSSD nebo k Zeleným, případně Lidovcům. Tam by se mezi tím ostatním členstvem stali neviditelnými.

harry 1.12.2008 10:14

Re: Pár poznámek

"Zákázat více než pěti procentům občanů, aby jejich názor měl zastoupení v parlamentě, to není právě demokratické." No kdyby po valce v Nemecku nacisty nezakazali, tak by urcite dostali vic nez 5% hlasu a mozna by ve volbach zvitezili. A dejiny by se mohly krasne opakovat.  

harry 1.12.2008 10:10

Re: Škoda,že se pan Hulík ..

No to ja taky v mnohem s komunisty musim souhlasit. Ale: zil jsem tady cely zivot a proto jim neverim ani slovo. Dnes jsou proti vsemu spatnemu, ale az se dostanou ke kormidlu budou stejne vehementne pro vsechno co dosud popirali. Gottwald lhal, ze znarodni jen banky a velke podniky a ne zivnostniky a sedlaky. Zapotocky lhal, ze nase mena je pevna a povesti o menove reforme jsou vymysl, atd.

-ferry- 1.12.2008 9:59

Škoda,že se pan Hulík ..

.. nerozepsal blíže,jak komunisté v Parlamentu škodí.Dvakrát pomohli na Hrad Klausovi,tady bych souhlasil s jejich škůdcovtsvím.Jinak nevím ... Jsou proti členství v NATO ? Já taky.Jsou proti naší účasti ve válkách ? Já taky.Jsou proti rozkrádání republiky ? Já taky. Jsou proti přítomnosti cizí armady u nás ? Já taky. Já nikdy nebyl a nejsem komunista.Přesto mám v tomto stejné názory,jako oni.Tak nevím jsem škůdce národa ? Jestli ano,pak proč ?

RomanL 1.12.2008 9:50

Re: Ty demokratické mimikry do kterých se KSČM halí, jsou rudé, růžové nebo narůžovělé, jak je potřeba.

... on nic jiného nečte, ale má nádor na mozku a místo KSČ se mu v těch textech objevuje ODS... ;-D

Pytel 1.12.2008 9:44

rušit

Co na to říct? Snad jen: Nerušte, abyste sami nebyli zrušeni.

Cricket 1.12.2008 9:29

Re: Ty demokratické mimikry do kterých se KSČM halí, jsou rudé, růžové nebo narůžovělé, jak je potřeba.

Tichádohodo, buď jsou slepej, nebo navedenej, nebo nenávistí ztratili soudnost. Sednou si na WC, vezmou nějaké starší rudé právo (tak 1982 stačí) a trošku se zasnějí a zamyslejí ... jo?

čtenář zdrojů 1.12.2008 9:28

Re: tichá dohodo

přesně tolik, kolik jich popravili socani, kteří jsou prý úplně stejní jako bolševici. Prý jsou dokonce společně s bolševiky jednou stranou zvanou KSČSSD.

Jan Novotný 1.12.2008 9:25

Pár poznámek

Komunismus bez třídní nenávisti si lze představit snadno: "Aniž kdo z těch věcí, kteréž měl, svým vlastním býti pravil, ale měli všecky věci obecné." Tak líčí život prvních křesťanů Písmo v knize "Skutkové svatých apoštolů." Nešlo zřejmě o pouhou teorii, fungovalo to natolik, že nakonec před křesťanstvím kapituloval i cézar. Jenže to také znamenalo úpadek prvotního komunismu - ten se udržel leda v některých mnišských řádech.

Albert Camus vyjádřil svým výrokem nejen povahu komunistů, ale hlavně své opravdové demokratické přesvědčení. Řekl-li, že by chránil komunistu před popravou, chránil by ho jistě i před zákazem jeho strany. To pan Hulík jaksi přehlédl. Zákázat více než pěti procentům občanů, aby jejich názor měl zastoupení v parlamentě, to není právě demokratické. Navíc je mnohem lepší, když své zástupce mají a lze sledovat jejich názory, než kdyby se organizovali ilegálně.

Tradičním neštěstím české politiky je, že vidí nebezpečí tam, kde už žádné není. Za první republiky se báli Habsburgů a přehlédli Hitlera, před Únorem se báli slovenských nacionalistů a přehlédli komunisty, v roce 1968 se báli domácího neklidu a přehledli zahraniční hrozbu. Dnes je nebezpečím antidemokratický radikalismus - jednou možná budeme rádi, že nás v boji proti němu komunisté podpoří.  

Jan Novotný 

franta tyčka 1.12.2008 9:22

Někdy si kladu takovou otázku

Víme, že KSČ měla do roku 89 1.7 milonu členů. Dneska tady čtu,že je jich 90 000. Tak se musím ptát KDE jsou ti ostatní? A druhá otázka. Jsou lepší ti co zbyli a určení na kandelábry a nebo ti co "pochopili",že to bylo všechno špatně? Nebo spíš pochopili, tady už jim pšenka nepokvete?

MK 1.12.2008 9:21

Cirkus Havel - nomen omen

Pan Havel nyní roní krokodýlí slzy o tom, jak jsou komunisté opět(?) v kurzu, táže se pateticky, zda polistopadový vývoj nebyl zbytečný, a podobné verbální exhibice. Nevěřím mu ani slovo. Polistopadový vývoj si totiž pamatuji velmi dobře a vím, že to byl právě ON, kdo protlačoval do vládních funkcí postavy typu kariérista Čalfa a zelený mozek Vacek - nejodpornější zjev v první a druhé polistopadové vládě. Pravda je totiž jedna - disidenti, kterým moc vlastně po 17.11.89 spadla do klína, nebyli na tuto situaci (logicky) připraveni - jak také mohli, a bez asistence předchozích "manažerů moci"tedy předlistopadových soudruhů a bez jistých dohod s nimi, se prostě neobešli. V lednu 1990(!) hodonínské OF vydalo prohlášení o znepokojení z vývoje a z rostoucího vlivu komunistů. V roli "hasiče" tehdy vystoupil představitel KC OF, jistý Pithart, který vyslovil od té doby proslulý výrok, o tom, že se nic neděje a dotyční "slyší růst trávu". Na bývalé politické vězně (mukly) rovněž neměl V.H. nikdy pořádně čas, zato když se pokusil o první (ještě nedokonanou) sebevraždu bolševický vlastizrádce - Novotného poskok Kapek, málem se přerazil, když ho spěchal coby nový čs.prezident navštívit do nemocnice. Jedno je jisté - kdyby všichni uvědomělí soudruzi následovali příkladu agenta KGB V.Šalgoviče a tohoto Kapka, bylo by dnes o problém méně. Howgh!

Yosefa 1.12.2008 9:11

Re: tichá dohodo

 a kolik  už prosím, za devatenáct let, bylo popraveno "modrými stalinisty" těch jinak smýšlejících?

Yosefa 1.12.2008 9:07

Re: zkusme se na věc podívat reálně

A tak se ptám, kde je těch šest voličů ze sedmi?

M. Zima 1.12.2008 8:57

Pane Hulík, takovýmito příspěvky se Bohu žel řadíte k „české pravici“,

na jejíž výspě stojí známý zoufalec účinkující při každé příležitosti s americkou vlajkou přes rameno, podporovaný třemi až čtyřmi přezrálými manekýny v mundůrech na variace uniform GI’s, kteří bez jakékoli logiky vidí záchranu české demokracie v ami radaru a v zákazu KS. Vy ale přeci nejste tupeček typu cenzora NP, kterému sloužíte takovýmito články jako demokratické alibi, to opravdu nechápete, že jsou požadavky antikomunistického komparsu managovaného Štětinou a Mejstříkem na zakázání KS absolutně k ničemu, dokud je česká demokratická politická scéna representována verbeží ještě horší, nežli jsou dnešní komunisté sami?

Yosefa 1.12.2008 8:57

Re: tich@ dohodo

abychom, abychom.........ach ta čeština

Yosefa 1.12.2008 8:54

Re: ?bojovník proti komunismu?

R^R^R^

hank bukowsky 1.12.2008 8:53

Re: tich@ dohodo

jenže jak se na tom dá politicky ale i celkem hmotně rýžovat. Soudruh obrácený Štětina by měl v první řadě složit účty, aby jsme věděli, kolik peněz stála geniální práce komise. Aby jsme mohli porovnat náklady s přínosy.

hank bukowsky 1.12.2008 8:50

Každý, kdo si přečetl žvásty Štětinovo komise

ví, že to jsou bláboly a odvareček, za který bylo vyplaceno spousty peněz navíc, ale bohužel neustojí ani konfrontaci s laiky, natož právní posouzení.

Takže jenom vaření z vody.

A jak je v kotlince zvykem, nic se neděje náhodou a nic není to, co na první pohled vypadá,.

Takže vo co kráčí?

O nějakou historickou spravedlnost? Tomu snad nevěří ani autor celkem povedené slohové práce, jež z cudnosti a směšnosti argumentů neuvádí Štětinovo žvásty v citacích.

Braník 1.12.2008 8:49

Re: sílastrany je v tom, jak souzní s veřejnou poptávkou

Takze podle vasi argumentace Sudety pravem patrili a dodnes patri Hajm in rajch?! Zajimave...

Martin 1.12.2008 8:37

Re: Pane Huliku, souhlasim s Vami. Mam ale technickou ...

Problém je v tom, že Havlovo křídlo přímo a záměrně brzdilo iniciativy z regionů, které se snažily alespoň odstavit od rozhodovacích pravomocí komunistické papaláše. A pan Pithart tenkrát pronesl ten slavný projev o tom, že "slyší růst trávu (nenávisti)" - a "nejsme jako oni" - proto všichni komunističtí papaláši mohli v klidu vykrást majetek v podnicích, které měli na starost.

čtenář zdrojů 1.12.2008 8:35

tich@ dohodo

Taky mě překvapuje, kolik Hulíků, Mejstříků a Štětinů bojuje za zákaz KSČM. Těmhle užitečným idio...tům nedochází, že komunistické voliče zakázat jaksi nejde. No a jen blbec si může myslet, že po zákazu KSČM budou její voliči volit ODS. Samozřejmě, že budou volit ČSSD. Nakonec koho jiného, že? Vždyť je nám to všude stále připomínáno, že stejně existuje jen jedna KSČSSD. No tak jo. Tak tu KSČM zakažme. Pak ještě počkejme, až se ODS rozdělí na dvě partaje, no a potom už můžeme při každých volbách jen licitovat, zda ČSSD bude mít 48% nebo 52% hlasů. ;-)

Martin 1.12.2008 8:25

?bojovník proti komunismu?

Největší nepochopení Havla spočívá v tom, že je presentován jako bojovník proti komunismu. Ale on nikdy nevystupoval proti socialistickému zřízení našeho státu. On chtěl prosadit jen některé dílčí svobody - V RÁMCI KOMUNISTICKÉHO SYSTÉMU (a to se týkalo zejména uměleckých svobod). A ani roce 1989 nechápal, co se děje - a že se hroutí celý systém a že bude potřeba přejít na tržní hospodářství - Proto se nechal zvolit presidentem komunistickým parlamentem, proto protestoval proti Klausovi... Jeho představa o vládě nějaké blíže nespecifikované občanské společnosti je taky výrazem iracionality jeho myšlení. A za jeho prezidentování jsme mohli pozorovat nafukování ega Havla, se kterým zamávala moc. Troufám si tvrdit, že Havel je spíš tragická než pozitivní postava našich dějin.

Borek@exil 1.12.2008 8:02

Re: Musíme si uvědomit, že ochrana komunistů byla součástí Havlárny.

Já té Havlárně říkám takhle: Místo revoluce Havel vládu zčalfoval.

Borek@exil 1.12.2008 8:00

Jakym zpusobem?

Násilím, přecik! Vyzvat lidi k defenestraci bolševiků......tak jednoduché....Bez papírování. Vítězové se nemusejí zpovídat!

tich@dohoda 1.12.2008 7:59

Ty demokratické mimikry do kterých se KSČM halí, jsou rudé, růžové nebo narůžovělé, jak je potřeba.

no, hlavne jste pane Huliku zapomel na modrou /viz vas titulek/ , modri maji totiz ke stalinistum zdaleka nejblize. Jinak jste "zapomel" na to nejpodstatnejsi, na heslo z doby "sametu" : "Nejsme jako oni" . Stacilo par let "demokracie" a volicum/obcanum doslo, ze ti "novi" jsou stejni ci jeste horsi nez ONI. Ano v demokraticke zemi se politicky souper porazi ve volbach, navic, zakazem poiticke strany nedokazete "vymazat" jeji volice, to jako pravnik urcite dobre vite. Cest :-)

Borek@exil 1.12.2008 7:57

Re: Já jsem si také nemyslel v roce 1989 že je třeba komunistickou stranu zrušit ...

Bolševici?.......Stydět?......To je protimluv. To s tím "sirotkem"...tomu se říká CHUCPE.....toho mají bolševici víc než dost.