21.5.2024 | Svátek má Monika


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Magor Milda , Mgr. etc. 1.12.2008 15:14

Re: Škoda,že se pan Hulík ..

nejenom že ta partaj se skládá ze zlodějů, zlodějíčků, podvodníků a nepoctivců všeho druhu, Klause volili, protože to byl příkaz z Moskvy a kdo peníze bere, musí za ně také něco odvést. Proti přítomnosti cizí armády se mohli bránit už 1968.

R. J. 1.12.2008 15:13

Re: Pro boha živého, proč si zase chceme lhát do kapsy?

Vím co si o mě někteří myslíte a kam byste mě nejradši kopli, nevadí. Jenom konstatuji, že kdybych byl bestie jako Šlouf, byl bych váženým občanem, i zasloužilá umělkyně a miláček národa, by mě přinesl ke jmeninám růže. Takhle by mě určitě dala bodlo a jěště plivla jedovatou slinou. Vím to. A někteří byste se přidali,nakonec si to za chviličku přečtu.

Magor Milda , Mgr. etc. 1.12.2008 15:10

Re: co soudíte o škodlivosti KSČ

euroskeptikové jsou jenom odrůda komunistů. Jejich počínání má logiku, silnější a akceschopná EU je pro jejich ochránce v Moskvě obtížnější partner, takhle se dá ždímat, jako hadr.

R. J. 1.12.2008 15:09

Pro boha živého, proč si zase chceme lhát do kapsy?

To jste tak mnozí kritici nekritičtí? Kdo to provolával slávu na Václáváku Dubčekovi? Pískalo nás jen pár. Kdopak to skloňoval ve všech pádech slovo sociálně a žádný kapitalizmus? Kdopak to volil místo komunistů konjukturálních z normalizace, komunistické vrahounky z let padesátých,kteří Vám nakukali že jsou demokraté? Kdopak jim to tleskal? O koho se měl opřít Havel? O prázdný Václavák? Nebo snad nás tam stálo 100 000  v době kulatých stolů a křičeli jsme s plna hrdel "Václave, nakopni Dubčeka a jinou bolševickou svoloč" , nebo to půjdeme udělat my? Ale dnes to hodíme vše na Havla. A k tomu ještě někteří přidáte sprostotu prvého řádu, když mu budete vyčítat, jako jeden kreten níže, že ho bolševik v kriminále nemlátil, jako jiné,třeba Magora,pro názornost, těch mučených byli sta a sta. Někteří mu budete vyčítat kafe z Tuzexu, táké pěkná odpornost , typicky čecháčkovská,lokaj je noblesnější.Kdopak se ptal pol.vězňů na jejich zkušenosti? Národ se hlavně staral,kdo bude platit to odškodnění. Mohl bych pokračovat, ale již se mě to hnusí. Jenom Vám některým připomenu, že "pozdě bycha honit".Ale pojďme do současnosti, to Vám nevadí, že byl podniknut útok na svobodu slova? Předkladatel zákona Benda mladší, jeho slušný tatík se toho zaplať pánbu nedožil. Kde je jaká strana, hnutí, občanské sdružení, které by svolalo demonstraci a zorganizovalo petici,proti tomuto pazákonu? Těch združení, kterých je jak máku, vidíme je  jenom stát frontu na granty,to jsou viditelní hodně, ale svoboda slova jde nějak kolem nich. Nebo se pletu? Těžko. A co Vy přátelé,šli byste demonstrovat , proti tomo paskvilu? Nešli? Škoda. Necháte se opět "rohlíkem" , v ceně třiceti korun, někteří, dodám,ale je Vás na moje gusto trochu moc.

MS 1.12.2008 14:45

Re: KSČ

Jsem 100% pro !!!

Nestranný pozorovatel 1.12.2008 14:45

Prostá aritmetika v dobách po listopadu 1989

Václav Havel namísto toho řekl, že komunistická strana musí být poražena ve volbách, nikoli rozpuštěna. Stačilo ale znát aritmetiku a spočítat si, že ...

Na mém pracovišti byla po roce 1989 většina komunistů, a pak ještě nějací bývalí komunisté (vyškrtnutí z KSČ po roce 1968), kteří se zoufale snažili dostat zpět do KSČ v dobách socialismu. Po listopadu 1989 tyto dvě skupiny prakticky splynuly. Hádejte, jak asi dopadlo hlasování vzniklého Občanského fóra po listopadu 1989. Na to stačí prostá aritmetika, (nejsou k tomu zapotřebí diferenciální rovnice).  O čem to tedy dnes vůbec diskutujete?

R. J. 1.12.2008 13:55

Re: Zakázat KSČ?

Paranoa? KGBácká lež? Vrozený kretenismus? Vše dohromady? Jestli Ty jsi "pravičák", tak se jdu zítra zapsat k levičákům.

Kars 1.12.2008 13:55

Hulíku, Hulíku

Nejste si vědom, že svými extrémními představami získáváte nové voliče pro KSČM. Zákaz by možná vyhovoval vám a vaším kamarádům z bývalé svobodné evropy, ale umožnil by prudký nárůst KSČM, třeba přejmenované. Vy pomalu, jak jsem vás viděl tloustnete a z bojovníka se stáváte jen mentorem co je a není správné. Ukazuje se, že pro občany bude úspěch, když běžní příslušníci středních a nižších vrstev budou volit ČSSD. Lidi už mají dost disidentských filosofii, když příznivci ODS sledují jen a jen obohacování a tunely.  

R. J. 1.12.2008 13:50

Re: Kecy

Jen namátkou, spravedlnost neznamená, že se všichni budou mít dobře, jak jste myslel "spravedlnost" pro obyčejné lidi? Nerozumím tomu nějak." Neobyčejní" lidé, třeba vědci vymykající se měřítkům "obyčejných" lidí, nemají na spravedlnost nárok? Chápu zhruba, aspoň si to myslím, co jste chtěl říci martine TT, ale přece jen by to chtělo formulovat jinak. Ti sociální demokraté, kteří vstoupili k bolševikovi, ti by Vám aplaudovali, ti, co skončili v kriminálech, tak by na Vás vzali bič.

M. Zima 1.12.2008 13:44

Olepte se jako GI a běhejte za panem Šináglem s transparentem, že chcete radar.

A nebo si uvědomte, že jsou ty směšné výzvy k zakázání komoušů k ničemu, že se tím jenom odvádí od problému.

Vojan 1.12.2008 13:42

Re: KSČ

Vojan 1.12.2008 13:39

Re: KSČ

Plně souhlasím. Jako volič se ptám jak přijdu k tomu, aby se z mých daní   financovala strana, která mne   pronásledovala. Kdo vymyslil tak pitomý a sprostý zákon , že dostane podle počtu voličů miliony?  NAVRHUJI: Ať si každá strana  před volbami založí loterii a její přivrženci si mohou koupit její losy. Nedovolit žádné sponzorské dary.  Mělo by to  také tu výhodu, , že by se podle prodaných losů, vědělo již předem  kolik má potenciálních voličů! i

Jarkovský 1.12.2008 13:34

Souhlas s panem Hulíkem

je málo. Je třeba ho podporovat. Ale jak? Babo, raď!!

EM 1.12.2008 13:24

Nebylo to náhodou tak...

... že Václav Havel komunistům kdesi v příšeří kulatých stolů beztrestnost slíbil ? Když vzpomínám, jak se špičky OF v prvních popřevratových měsících konzistentně komunistů proti sílící lidové antikomunistické vlně zastávali (např. jak P.Pithart slišel "trávu růst"), skoro bych tomu  věřil. Viz též název jednoho článku od L. Vaculíka v LN kdysi na jaře 1989: "Vzdejte se, nic se vám nestane !"

Vojan 1.12.2008 13:20

Re: Cirkus Havel - nomen omen

Plný souhlas, jen bych chtěl ještě poznamenat co  by vzkázal Žižka až zase začnou s předvolebním bojem : Až zase budou řvát a psát na každý kousek místa, že jsem byl jejich předákem, že jsem byl komunista, o tehdy kéž bych z hrobu vstal a národe buď jistý, že palcátem bych vymlátil, ze všech míst komunisty!!/ Vyšlo v časopise Palcát v únoru 48t

Kecal. 1.12.2008 13:08

Re: ?bojovník proti komunismu?

To říkám od začátku že Havel byl jenom figurka jejich rukou.

Vojan 1.12.2008 13:05

Re: Zakázat KSČ?

 Plně souhlasím, před I4 léty jsem četl  tajný spis KGB, kde  předpovídá  ještě 2O let a  moc v ČR bude v našich rukou. Proč ji Havel nezakázal, ?  Ono to nebylo jen ze strachu ,vždyť sám přiznal že podepsal "pod nátlakem " spolupráci. A kromě toho Který disident měl na cele povolen počítač? Odpověď musí být každému jasná!

Kecal. 1.12.2008 13:04

Re: Někdy si kladu takovou otázku

Ty se Karle neschováš,smrdí ti varle.

martin TT 1.12.2008 13:03

Kecy

co jsou to za nesmysly o torpedování demokracie?

Odpovězte mi na otázku, jak se komunisti liší od sociálních demokratů? Jak? Mají stejný cíl - spravedlnost pro obyčejné lidi - všichni ať se mají dobře a ať platí bohatí! Tak kde je rozdíl? Jen v tom, že sociální demokrati nepotřebují Auroru?

janoryna 1.12.2008 12:57

co soudíte o škodlivosti KSČ

ve vztahu k lisabonské smlouvě ? myslím, že jsou poslední nadějí euroskeptiků...

Alena 1.12.2008 12:06

Re: Pane Huliku, souhlasim s Vami. Mam ale technickou ...

Já byla výše, a neměla červenou knížku. Havel měl politickou moc, aby zrušil KSČ! Byla vůle lidu, mládeže studentů. Havel potřeboval komunisty, aby mu pomohli k moci!! 

jk-jiny 1.12.2008 12:04

Inu, pravnici prijdou do pekla opravnene:-)

Zakazte KSCM a 1/ CSSD bude prilis silna 2/ uzijeme si opet nejakou ilegalitu. Kdyby se pan pravnik snazil, najde ale i duvody k zakazu ODS, ze...

Kali 1.12.2008 12:01

Re: ?bojovník proti komunismu?

  Sametová revoluce, jaký hit. Dobře to komunisté narežírovali, hlavní postavy , role rozdány.. My lid, roztleskavači na Václaváku, Letné, všechno už bylo hotovo, oko nezůstalo suché.

Kali 1.12.2008 11:57

Re: Pane Huliku, souhlasim s Vami. Mam ale technickou ...

Pithart, bývalý komouš, pak disident,. přední aktivista OF, mezi tím OH nyní lidovec, dvojdomky, rozpad republiky, brynzové halušky, slyšel trávu růst, a stále na výsluní politického života. Havlova  pravdoláskova fosilie.

Kali 1.12.2008 11:50

Re: ?bojovník proti komunismu?

R^Havel je tragická postava našich dějin. Havel byl připraven pro komunistický  pád, komunisté si ho vybrali., přibravili, udělali mu kampaň, stal se pro lidí vůdcem, kterého potřebovali. Komouši věděli, že se lidu bude líbit v riflích, svetru a šále. věděli také, že se nim domluví! Komunismes by padl i bez Havla, ti v zadu komouši, kteří měli všechno přpravené se chechtali. Pak se svět hnul trochui rychleji, než měli komouši připravené a také se objevil nějaký "bezvýznamný" Klaus, který jim try plány poškrkal .

Kali 1.12.2008 11:40

Re: milé klausovo vohráblo

Po plyšáku do vlády a parlamentu je přivedl Havel! Havel se nebál krveprolití, Havel se bál sám sebe, komouši mu šli na ruku, a zobali mu z ruky. Takové ON potřeboval. Pochlebniky, ty Havel miloval. Komouši v té době to moc dobře věděli, věděli co jim zachráni kůži. Naivní, sebestřetný, samolibý Havel. Jeho defenzivní pokřik nejsme jako oni, a Pithartův výrok o růstu trávy, to byly ulidby komoušům. Svým bývalý přátelům s disendu, kteří skutečně bojovali proti komunistům, pak přibouchl dveře před nosem. 

Kali 1.12.2008 11:29

Re: Zakázat KSČ?

Tak je to, tito bývali komunisté, z Havlova disendů jsou GLORIFIKOVÁŃí a plivaji na Klause, že s nimi nebyl disendu. Petřuška Šustrová se dokonce vyslovila, že klaus má z toho komplex. Klaus žáden komplex nemá, mají ho právdoláskovi, vždyd kolik jich tam je těch bývalých soudruhů a soudružek.

Karel 1.12.2008 11:16

Re: Někdy si kladu takovou otázku

Stojíme zatím v ústraní.

JiM 1.12.2008 11:12

Zakázat KSČ?

To nejde jen tak. Takový zákaz je potřeba zdůvodnit. Že to byla zločinecká organizace - například.

Ale tu je kámen úrazu. Celá řada disidentů a prakticky všichni z Havlova okruhu jsou "bývalí" komunisté. Jen se k tomu dnes nechtějí znát. Ani ve svých životopisech. K jejich smůle je ale pořád dost pamětníků, kteří na to poukazují.

M. Zima 1.12.2008 11:11

Hoši nebrečte, nejste sami, porovnejte s DDR a buďte vděčni KGB, bez té by ani tahle česká demogracia něbýla.

Úryvek z Neffovou cenzurou zadrženého článku:

... generál Stasi Grossmann prohlásil: „Bratrská služba nás opustila a Gorbačov nás prodal“. Bylo po německém socialismu, což neznamená, že by bylo po Stasi. Muselo se ještě skartovat a adaptovat na nové podmínky. K tomu patřilo m.j. umístění vlastních lidí do nových struktur. Byly vypracovány seznamy a navržena pole působnosti pro tisíce perspektivních lidí, kteří měli obsadit posice v novém pořádku. Z těchto dokumentů nějak vypadla ze skartace pouze jedna zmínka na okresní úrovni, kde je řeč o 30ti lidech. Když se to dostalo do rukou skutečným disidentům, vydali, jelikož se nedostali na konkrétní jména, výzvu, aby se tito lidé přihlásili a odstoupili dobrovolně sami. Učinil tak jeden. Nejvyšší představitelé jak pravice, tak levice L. de Maiziére,  M. Boehme, W. Schnur, atd. (významem, činností a postavením srovnatelní s figurami jako Havel, Klaus a spol. na české scéně) byli odhaleni jinými cestami a exponovaná místa opustili. Byly to ale pouze dílčí neúspěchy, zatímco se komunistické miliony proháněly po nejrůznějších bankách ve světě, obnovená nomenklatura včetně příslušníků Stasi se úspěšně etablovala a to dokonce po desítkách i v prestižním ústavu vyšetřujícím zločiny komunismu. Skuteční disidenti, kteří proti tomu protestovali to zaplatili ztrátou zaměstnání. Nastala demokracie.

A českou verzi této křehké demogracie je nutno chránit. A to i články požadujícími zákaz komunistů. Již tento požadavek bohužel ukazuje intelektuální převahu nomenklaturních kádrů vzešlých ze starého režimu, které používají KS jako hromosvod pro národní spravedlivé rozhořčení na pravé oko slepé, mdlé české masy a mafie zatím nerušeně krade dál. (Pan Neff ví, o čem je řeč, jenom to nepasuje do momentálního konceptu)