21.5.2024 | Svátek má Monika


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Fau 2.12.2008 8:10

Re: Hulíku, Hulíku

Obávám se, že pravdu díš. Od dob legendy o Sv. Václavu se tady čeká, že to někdo vyřeší za nás...což se taky občas děje. A možná, že to rytířské nakopnutí by neuškodilo. Nám všem.

Franta 2.12.2008 5:14

Pro autora článku

Vážený autore, taková maličkost - kdo z těch slavných tzv. disidentů nebyl komunista? Snad Dienstbier nebo Pithart nebo starej Ruml? Tak co byste chtěl!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Jakub S. 2.12.2008 0:01

No, já jsem až skoro od uherských hranic, tak na tom Koňském trhu asi nebudu,

nicméně ž jsem se v životě naprotestoval neúrekom - v srpnu 69 mě to dokonce přivedlo do Bohunic. A před rokem jsem byl v Josefově, u synagogy, například. A je nás takových přece dost, akorát jsou normálně neviditelní! Buďme trochu optimisté! Zdravím všecky se zdravým, historií poučeným rozumem.

Vodička-sapér 1.12.2008 23:50

Re: Havel kazatel

Kazatelem ,nebo alespoň  ministrantem, Pan biskup Malý  má celebrovat Půlnoční  mši  ve Světlé nad  Sázavou(zatím není potvrzeno), mohl by mu být k  ruce, on je to určitě dobrý a šikovný člověk.

Hombre 1.12.2008 21:46

Je to pouze reminizcence,

spáchaných blbostí,Havel byl naivním hráčem,byl unášen na vlně kretenismu,koloběžkách,a mrzkých omylů,dnes je stav takový,že diskuze k jeho počinům,je vždy zakázána

Monte Christo 1.12.2008 21:43

Komuniste

Pane cetl jsem Vas clanek a jen velmi tezko s Vamy mohu souhlasit...KSCM je presne odrazem slpolecnosti ve ktere zijete...Pokud by se lide v zemi mely dobre tak jak hlasily komuniste,kteri prevlekly kabaty a staly se ze dne na den velkymi demokraty,ale rudou knizku stale schovavaji pod polstarem co kdyby ze...Tak takovy utvareji politiku ci zakony teto zeme...A to ze komuniste ziskavaji vice hlasu muze jen svejkovska poliktika zeme...Ale take zakony se kterymi jsem mel se tu moznost setkat a jako pravnik vite velmi dobre,ze samotne komunisticke zakony podryvaji demokraticky system statu...Nezlobte se na mne ,ale co delaji v nasem demokraticke state zakony ktere byly vytvoreny totalitnim systemem?Nicmene jsou dodnes pouzivany a zneuzivany...A to i po tolika letech padu komunismu....Monte Christo Washington DC Illegality Ma zeme Me srdce

R. J. 1.12.2008 21:28

Re: Hulíku, Hulíku

Možná bychom čuměli , jako vyoraní, až by Sv. Václav nejdříve nakopl nás, Možná že fakt nic jiného nezasloužíme, za pasivitu, za nezájem, za toleranci ke zjevným nespravedlnostem, pro naši neochotu něco času obětovat dobré věci,přes pomoc druhým,  ku prospěchu svému !! Tak ať radši zůstane Sv. Václav v hoře Blaníku,protože bychom mohli míti prokopnutou pedel. Asi právem.

R. J. 1.12.2008 21:15

Re: Pro boha živého, proč si zase chceme lhát do kapsy?

To jsem rád, alespoň vím, že jsou kromě mých kamarádů, take někde lidé, s kterými se na tom Václaváku možná  sejdeme. A když ne, nevadí, holt "hrajeme" proti přesilovce, a "rozhodčí " je kolikrát se soupeřem, táké pěkná mrcha, ten "rozhodčí", někdy.Zdravím Tě Jakube S.Hezký večer Ti přeji,nejen dnes.

L.E.E. 1.12.2008 21:04

Re: Havel kazatel

Velice slušně napsané,já bych to napsal jinak.

Jakub S. 1.12.2008 20:45

Re: Olepte se jako GI a běhejte za panem Šináglem s transparentem, že chcete radar.

Ale neodvádí!

Jakub S. 1.12.2008 20:43

Re: Pro boha živého, proč si zase chceme lhát do kapsy?

RJ, vždyť já s tebou souhlasím. A jistě nejen já!

Jakub S. 1.12.2008 20:41

Dobře řečeno, výstižné resumé!

J.A. Novák 1.12.2008 19:47

Re: ?bojovník proti komunismu?

1. Havel nám (zbabělé většině národa) nikdy neodpustil, že jsme chodili ke komunistickým volbám. Neuměl se bránit námitkám ze zahraničí, že volby proběhly demokraticky (protože jsme směli za plentu).

2. Proto nám říkal, že jsme si mohli za socialismus sami. Proto vedl čáru mezi spravedlivými tam, kde se to rovnalo aktivnímu odporu (Charta 77).

3. Protože spravedlivých bylo málo k vládnutí, musel vládnout s těmi druhými.

4. Rozlišení těch druhých na komunisty a nekomunisty bylo pod jeho možnosti -viz bod 1. Nakonec i mezi jeho spravedlivými byli mnozí (ex)komunisté.

Tak si to přeberte a uvidíte, že neudělal nic v rozporu se svým přesvědčením (a soudruzi to věděli).

Fau 1.12.2008 19:25

Re: Hulíku, Hulíku

Mno....říkávalo se u nás: jednoho krásného dne půjdou všichni komunisti do pr....No, a je vidět, že tak krásný den ještě nenastal. Ale on nastane. Jednou. TeĎ jde jen o to, jestli dříve nenastane ten den, kdy bude českému národu nejhůře. Ale to má řešit sv.Václav se svými rytíři. Takže, sečteno, soudím, že až bude nejhůře, přijede svatý Václav, a bude-li krásně, nakope komunisty do řiti a konečně zvítězí pravda a láska. Takže budoucnost vidím sqěle!

Vodička-sapér 1.12.2008 18:51

Re: Hulíku, Hulíku

Napadnout pana Hulíka, že tloustne a neuvést, alespoň přibližně, jeho čistou váhu, případně nějaké  dokazující statistické tabulky o tomto,  není, Karsi, čin hodný gentlemana. Ovšem, jinak, hodnotný příspěvek.

xxx Kubeš 1.12.2008 18:43

Autorovi článku

R^R^R^

franta tyčka 1.12.2008 18:35

Re: Prostá aritmetika v dobách po listopadu 1989

taky to nechápu. Slovy Švejka Já to nepochopuju.

franta tyčka 1.12.2008 18:31

Re: Prostá aritmetika v dobách po listopadu 1989

Tomas Pansky 1.12.2008 18:21

Re: Zakázat KSČ?

Vojane, zamerne lzete nebo vam mnoho veci nedochazi.  V dobe, o ktere mluvite, Havel nemohl mit na cele pocitac, protoze v te dobe nebyly pocitace jak je zname dnes (v te dobe se vsechno jeste psalo na psacim stroji).  Ukazal jste pomerne dobre, jak se mnoho veci stalo legendou, prestoze to nenese zrnko pravdy.  top0625top@hotmail.com

frsi 1.12.2008 18:11

Re: Hulíku, Hulíku

souhlasím s váma ve všem co píšete,jen dodám,že komunista zůstane komunistou v každý straně! Tím potvrzuji váš příspěvek. Jen nesouhlasím,že jsou vykořisťovány socky! Ty se vykořisťovat nenechají!!!

R. J. 1.12.2008 17:47

Re: Pro boha živého, proč si zase chceme lhát do kapsy?

Lajoši, přečtěte si dobový tisk, od a do zet, pokud je to moc, tak třeba porovnejte Respekt, Lidovou Demokracii a Zemědělky, budete mrkat na drát, čím se "národ" zabýval, co bylo hlavní téma. Jen namátkou,komise pro vyšetření 17 Listopadu, ta fraška, vyšlo do ulic našich měst alespoň 600 000 lidí, kteří vyhrožují, že vstoupí do generální stávky, pokud nebude sjednána personální náprava? Velké kulové, psalo se o udavačích jako dnes, obrátily se role,gauner byl ten , co poukázal na agenta, nebo stbáka, zatím se hledali omluvné keci pro hajzlíky, tak je tomu dodnes. Ale již mě to nebaví, co říkáte zákonu o zveřejňování dokumentů a odposlechů, jež podléhají utajení? Myslíte si, že kdyby nás křičelo dnes na Václaváku 100 000, že by s námi takto orali? V To byste viděl ten tanec, najednou by vše šlo, sám Benda by rychle vedl plamené řeči, proti tomu svému paskvilu. Ani by se nezapýřil. Ale co, stačí se podívat na volby, klidně za těch skoro dvacet let a nemusíme si nic moc až tak říkat. Volby jsou také demonstrace, svého druhu.

Slava 1.12.2008 17:11

Re: Hulíku, Hulíku

Podle toho, co píšete, je i ODS spiknutí proti obyčejným lidem, jen osooby a obsazení se liší, zde to jsou podnikatelé a manažeři které vykořisťují socky. "Proto si též myslím, že je třeba tutu  zrůdnost zastavit!"

Lájoš 1.12.2008 17:05

Re: Pro boha živého, proč si zase chceme lhát do kapsy?

Myslím, že jste to vzal příliš hopem. Dubčekovi se fandilo hlavně do 17.listopadu. Po pádu bolševika už Dubček nebyl tak zajímavý a většina z nás věděla, že Dubček hrál vždy dvoji hru. V kurzu po 17.listopadu byl Havel. Ten se  však svými politickými postoji často shodoval s ublíženými komunisty v tak zvané ,,Obrodě", z nichž mnozí byli také signatáři ,,Charty".

Je pochopitelné, že nebyl nikdo , ani signatáři charty připraveni převzít moc ve státě a vládnout. Co je třeba udělat s nositeli ruského samoděržaví a totalitní moci, to pan Havel mohl vědět a plnit tak požadavek většiny národa, včetně těch z Václaváku

Jura Jurax 1.12.2008 17:04

Re: Pár poznámek

Albert Camus vyjádřil svým výrokem nejen povahu komunistů, ale hlavně své opravdové demokratické přesvědčení. Řekl-li, že by chránil komunistu před popravou, chránil by ho jistě i před zákazem jeho strany. Jak ušlechtilé. Učinil by totéž pro nacistu, když se byl účastnil protinacistického odboje?

Albert Camus ovšem byl rok (1934) členem francouzské komunistické strany, ale nějak se s nimi neshodl. Jinak byl to, čemu se říkalo salónní levičák, celý život prožil uchráněn dopadů komunistického vládnutí, takže mu nic nenarušovalo jeho iluze. Komunismus prostě nezažil, ba ani socialismus ne. Ostatně zemřel před takměř půlstoletím.

Za první republiky se báli Habsburgů a přehlédli Hitlera - ale houby - Hitler se stal kancléřem v roce 1933, první pevnosti se začaly stavět v roce 1936 - připadá Vám to jako přehlédnutí? A v roce 1968 zahraniční hrozbu nepřehlédli - akorát s ní nemohli nic dělat.

Dnes je nebezpečím antidemokratický radikalismus - jednou možná budeme rádi, že nás v boji proti němu komunisté podpoří.  Tak tohle je perla! ;-D Komunisté vždy podporovali demokracii všemi silami, až na to chuděrka zahynula - nalezněte kdekoliv v historii komunisty ovládáný stát, jenž by byl demokratickým  - tedy ne názvem, ale fakticky! Ani těm apoštolům to nefungovalo - a s tou kapitulací cézarů před křesťanstvím to bylo poněkud složitější a rozhodně to nebylo proto, že první křesťané podle písma "Aniž kdo z těch věcí, kteréž měl, svým vlastním býti pravil, ale měli všecky věci obecné."  ;-D

frsi 1.12.2008 16:46

Re: Hulíku, Hulíku

asi jste p. Hulíka špatně pochopil! Komunistická strana to není normální politická strana,ale to je spiknutí! Spiknutí proti obyčejným lidem.Obyčejnýho člověka vykořisťovali a když ňejaký soudruh měl být potrestám,tak ho poslali makat,aby poznal zač je toho loket! Přitom tvrdili a stále tvrdí,že hlavně dělníci a rolníci.... Proto si též myslím,že je třeba tutu  zrůdnost zastavit!

Jura Jurax 1.12.2008 16:45

Re: co soudíte o škodlivosti KSČ

Dá se to i tak, že silnější a akceschopná EU se bude tak dlouho vymezovat proti USA, až nás k té Moskvě přivleče ... :-/

Jura Jurax 1.12.2008 16:43

Re: Kecy

Mají stejný cíl - spravedlnost pro obyčejné lidi - všichni ať se mají dobře a ať platí bohatí! Jojo, cíl jest to ušlechtilý - po čtyřiceti letech úprku k tomuto cíli však již nebylo bohatých, aby platili (tedy byli bohatí - veksláci, šmelináři a manipulátoři nedostatkovým tovarem, ale ti samozřejmě neplatili nic) a všichni se měli nikoliv dobře, ale víceméně stejně mizerně. Hlavně ti obyčejní lidé ...

A komunisti se od socanů liší tím, že socani se ještě stydí - jinak opravdu rozdílů není, dělají totéž. To ovšem není pochvala komančů, ale pohana socanů. Koneckonců sám veliký jyrka děl doslova, že lidi si zvyknou (na komanče ve vládě).

Lájoš 1.12.2008 16:11

Havel kazatel

Panu Havlovi by velmi slušelo být kazatelem, vůbec ne politikem. Soudím tak z jeho dlouhodobé veřejné činnosti. To, jak postupoval v rozhodujícím období našich nedávných dějin, s tím již tehda značná část společnosti nesouhlasila. Obluzovat lidi naivními hesly a s protivníkem jednat vystrašeně, připustit ponechat ve státní správě i na nejvyšších místech komunisty a estébáky, neskonfiskovat majetek KSČ a ČSSM, ponechat doživotní služné / či jak se to jmenovalo/ STB a to hlavní, nenechat rozpustit  totalitní zločinnou stranu KSČ. To všechno v té době bylo možné a hlavně nutné pro příští  demokratický vývoj země. Pan Havel je určitě dobrý člověk, ne však vůdčí osobnost a politik .

Měl jsem možnost před několika roky si poslechnou autentické záznamy z jednání Občanského fora s tehdejším předsedou vlády Adamcem. Z vystupování pana Havla na těchto jednání jsem byl někdy až šokován, jak lehce hází zájmy občanů za hlavu a jde na ruku hroutícímu se režimu. Pan Havel pomohl ,,zakopat psa" pro další vývoj v této zemi.

čtenář 1.12.2008 16:03

Nejvíc komunistům

pomohlo zamítnutí většinového volebního zákona ústavním soudem na Havlovo podání. Kdyby se podle něj volilo, měli by proti současnému stavu asi jen třetinu poslanců. Je to dobře znát na jejich obsazení v senátu, kde se volí většinově. Dá se říct, že tím je Havel podruhé zachránil.

Vendula 1.12.2008 15:38

Re: Nebylo to náhodou tak...

Pokud si vzpomínám, Havel se sešel s Adamcem k rozhovoru za "zamčenými dveřmi."- Protože nikdy nebylo zveřejněno, na čem se dohodli, část veřejnosti se oprávněně domnívá, že to byla právě ta beztrestnost pro komunisty. K tomu si ještě ponechal Čalfu.