3.6.2024 | Svátek má Tamara


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Martin 1.12.2008 8:25

?bojovník proti komunismu?

Největší nepochopení Havla spočívá v tom, že je presentován jako bojovník proti komunismu. Ale on nikdy nevystupoval proti socialistickému zřízení našeho státu. On chtěl prosadit jen některé dílčí svobody - V RÁMCI KOMUNISTICKÉHO SYSTÉMU (a to se týkalo zejména uměleckých svobod). A ani roce 1989 nechápal, co se děje - a že se hroutí celý systém a že bude potřeba přejít na tržní hospodářství - Proto se nechal zvolit presidentem komunistickým parlamentem, proto protestoval proti Klausovi... Jeho představa o vládě nějaké blíže nespecifikované občanské společnosti je taky výrazem iracionality jeho myšlení. A za jeho prezidentování jsme mohli pozorovat nafukování ega Havla, se kterým zamávala moc. Troufám si tvrdit, že Havel je spíš tragická než pozitivní postava našich dějin.

Yosefa 1.12.2008 8:54

Re: ?bojovník proti komunismu?

R^R^R^

Kali 1.12.2008 11:50

Re: ?bojovník proti komunismu?

R^Havel je tragická postava našich dějin. Havel byl připraven pro komunistický  pád, komunisté si ho vybrali., přibravili, udělali mu kampaň, stal se pro lidí vůdcem, kterého potřebovali. Komouši věděli, že se lidu bude líbit v riflích, svetru a šále. věděli také, že se nim domluví! Komunismes by padl i bez Havla, ti v zadu komouši, kteří měli všechno přpravené se chechtali. Pak se svět hnul trochui rychleji, než měli komouši připravené a také se objevil nějaký "bezvýznamný" Klaus, který jim try plány poškrkal .

Kali 1.12.2008 12:01

Re: ?bojovník proti komunismu?

  Sametová revoluce, jaký hit. Dobře to komunisté narežírovali, hlavní postavy , role rozdány.. My lid, roztleskavači na Václaváku, Letné, všechno už bylo hotovo, oko nezůstalo suché.

Kecal. 1.12.2008 13:08

Re: ?bojovník proti komunismu?

To říkám od začátku že Havel byl jenom figurka jejich rukou.

J.A. Novák 1.12.2008 19:47

Re: ?bojovník proti komunismu?

1. Havel nám (zbabělé většině národa) nikdy neodpustil, že jsme chodili ke komunistickým volbám. Neuměl se bránit námitkám ze zahraničí, že volby proběhly demokraticky (protože jsme směli za plentu).

2. Proto nám říkal, že jsme si mohli za socialismus sami. Proto vedl čáru mezi spravedlivými tam, kde se to rovnalo aktivnímu odporu (Charta 77).

3. Protože spravedlivých bylo málo k vládnutí, musel vládnout s těmi druhými.

4. Rozlišení těch druhých na komunisty a nekomunisty bylo pod jeho možnosti -viz bod 1. Nakonec i mezi jeho spravedlivými byli mnozí (ex)komunisté.

Tak si to přeberte a uvidíte, že neudělal nic v rozporu se svým přesvědčením (a soudruzi to věděli).

pro Martina 3.12.2008 17:48

Re: ?bojovník proti komunismu?

Martine dobré, má to úroveň. Ještě štěstí, že nám toho Havla v 89tém stihli dovézt z Hrádečku na Melantricha, jináč by tu " revuluci " zmeškal ! Ta paměť KANu ( a nejen KANu), to je svinstvo, co s tím ?-  KAN Přerov

tich@dohoda 1.12.2008 7:59

Ty demokratické mimikry do kterých se KSČM halí, jsou rudé, růžové nebo narůžovělé, jak je potřeba.

no, hlavne jste pane Huliku zapomel na modrou /viz vas titulek/ , modri maji totiz ke stalinistum zdaleka nejblize. Jinak jste "zapomel" na to nejpodstatnejsi, na heslo z doby "sametu" : "Nejsme jako oni" . Stacilo par let "demokracie" a volicum/obcanum doslo, ze ti "novi" jsou stejni ci jeste horsi nez ONI. Ano v demokraticke zemi se politicky souper porazi ve volbach, navic, zakazem poiticke strany nedokazete "vymazat" jeji volice, to jako pravnik urcite dobre vite. Cest :-)

čtenář zdrojů 1.12.2008 8:35

tich@ dohodo

Taky mě překvapuje, kolik Hulíků, Mejstříků a Štětinů bojuje za zákaz KSČM. Těmhle užitečným idio...tům nedochází, že komunistické voliče zakázat jaksi nejde. No a jen blbec si může myslet, že po zákazu KSČM budou její voliči volit ODS. Samozřejmě, že budou volit ČSSD. Nakonec koho jiného, že? Vždyť je nám to všude stále připomínáno, že stejně existuje jen jedna KSČSSD. No tak jo. Tak tu KSČM zakažme. Pak ještě počkejme, až se ODS rozdělí na dvě partaje, no a potom už můžeme při každých volbách jen licitovat, zda ČSSD bude mít 48% nebo 52% hlasů. ;-)

hank bukowsky 1.12.2008 8:53

Re: tich@ dohodo

jenže jak se na tom dá politicky ale i celkem hmotně rýžovat. Soudruh obrácený Štětina by měl v první řadě složit účty, aby jsme věděli, kolik peněz stála geniální práce komise. Aby jsme mohli porovnat náklady s přínosy.

Yosefa 1.12.2008 8:57

Re: tich@ dohodo

abychom, abychom.........ach ta čeština

pro zastánce KSČM 3.12.2008 18:40

Re: tich@ dohodo

Vy, kteří jste proti zákazu KSČM ( jako následníků zločinnecké KSČ) se na věc díváte jen ze svého "úhlu pohledu"- oháníte se demokracii, voliči, její ilegality,máte starost koho by pak volili komunisté, kdo by pak vyhrával volby a tak dále. Podsouváte tím občanům záměrně ( nebo z neznalosti) falešné důvody, proč nemůže být KSČM zakázána. Přesto důvod proč zakázat KSČM je daleko jednodušší, je to důvod budoucí  morálky českého národa ! KSČM , jako pokračovatelka KSČ má být zakázána jako příkladný a zjevně viditelný trest za její zločiny ! Jako mementum, že zlo se ve vyspělé společnosti trestá a dobro má být odměněno. KSČM je nutné potrestat, nestane-li se tak, vznikne návod pro některé občany : " proč bych neměl krást, vraždit, podvádět, když KSČ to dělala 40let a také se nikomu nic nestalo !" To nesdělujeme nic nového, to říká i zákon 198/1993.  - KAN Přerov 

Yosefa 1.12.2008 9:11

Re: tichá dohodo

 a kolik  už prosím, za devatenáct let, bylo popraveno "modrými stalinisty" těch jinak smýšlejících?

čtenář zdrojů 1.12.2008 9:28

Re: tichá dohodo

přesně tolik, kolik jich popravili socani, kteří jsou prý úplně stejní jako bolševici. Prý jsou dokonce společně s bolševiky jednou stranou zvanou KSČSSD.

Cricket 1.12.2008 9:29

Re: Ty demokratické mimikry do kterých se KSČM halí, jsou rudé, růžové nebo narůžovělé, jak je potřeba.

Tichádohodo, buď jsou slepej, nebo navedenej, nebo nenávistí ztratili soudnost. Sednou si na WC, vezmou nějaké starší rudé právo (tak 1982 stačí) a trošku se zasnějí a zamyslejí ... jo?

RomanL 1.12.2008 9:50

Re: Ty demokratické mimikry do kterých se KSČM halí, jsou rudé, růžové nebo narůžovělé, jak je potřeba.

... on nic jiného nečte, ale má nádor na mozku a místo KSČ se mu v těch textech objevuje ODS... ;-D

Tx 1.12.2008 7:16

Máte plnou pravdu,

akorát, že dnes, kdy jsou zase  3. nejsilnější strana, je už na rušení pozdě. To považuji za vůbec největší chybu osobně p. Havla, kdy v době, kdy byl fakticky diktátor (i komunistický parlament mu odhlasoval vše) nenechal zrušit KSČ a zakázat název "komunistická strana". Oni by si zase pár stran založili, ale už by to nebyla taková jednotná síla. Já se nedovedu představit, že by demokratické západní mocnosti po válce nechaly v Německu NSDAP (nejsme jako oni, nacisté to musí  prohrát ve svobodných volbách...). Ne. Jeho první starostí bylo zrušit trest smrti pro vrahy...

Pozorovatel 1.12.2008 5:50

Zákaz současných komunistů by bylo prohrou.

Pan Hulík si neumí přiznat skutečnost, že polistopadový vývoj v mnoha ohledech selhal. Důkazem je stále existence komunistické strany, která je třetí nejsilnější politickou stranou v republice. Toto by chtěl zakrýt zákazem této strany. Odstraňovat příčiny její síly vyžaduje totiž námahu a mravní kvalitu. Dobře že tady komunisty máme, jsou totiž indikátorem úspěšnosti či neúspěšnosti polistopadové reality. Zákaz by mohl povzbudit i vznik nějaké nové, mnohem méně kultivované politické síly.

pro pozorovatele 4.12.2008 9:31

Re: Zákaz současných komunistů by bylo prohrou.

Tak to je již silné kafe, snad je vhodné Vám doporučit, dále raději nepozorujte, může to ohrozit Vaše zdraví. Děkujeme, že jste nás upozornil, že polistopadový vývoj selhal, toho jsme si skutečně, ale skutečně nevšimli. Myslíte, že lze nastolit ještě horší politickou "sílu", která by předčila zločiny komunistů ?- KAN Přerov

kuruc 1.12.2008 5:39

hic sunt communistes

 z čeho máš strach český hrdino   ?            

Mejla 1.12.2008 5:03

Musíme si uvědomit, že ochrana komunistů byla součástí Havlárny.

Oni předají moc de iure, ovšem de facto si ji podrží. Klaus už jenom tento závěr potvrdil a udržoval.

Borek@exil 1.12.2008 8:02

Re: Musíme si uvědomit, že ochrana komunistů byla součástí Havlárny.

Já té Havlárně říkám takhle: Místo revoluce Havel vládu zčalfoval.

Tomas Pansky 1.12.2008 4:48

Pane Huliku, souhlasim s Vami. Mam ale technickou ...

otazku: mel Havel moznost vasi ideu uvest v zivot?  Jakym zpusobem?  Mohl jako prezident navrhovat zakony ci to provest prezidentskym dekretem? 

Borek@exil 1.12.2008 8:00

Jakym zpusobem?

Násilím, přecik! Vyzvat lidi k defenestraci bolševiků......tak jednoduché....Bez papírování. Vítězové se nemusejí zpovídat!

Martin 1.12.2008 8:37

Re: Pane Huliku, souhlasim s Vami. Mam ale technickou ...

Problém je v tom, že Havlovo křídlo přímo a záměrně brzdilo iniciativy z regionů, které se snažily alespoň odstavit od rozhodovacích pravomocí komunistické papaláše. A pan Pithart tenkrát pronesl ten slavný projev o tom, že "slyší růst trávu (nenávisti)" - a "nejsme jako oni" - proto všichni komunističtí papaláši mohli v klidu vykrást majetek v podnicích, které měli na starost.

Tomas Pansky 1.12.2008 10:42

Re: Pane Huliku, souhlasim s Vami. Mam ale technickou ...

Mohu se zeptat: o jakych iniciativach mluvite konkretne?  ...  Mam nekolik pripominek: 1) pokud tak nadavame na Havla, proc se tedy jeho postu neuchopil nekdo jiny?  2) dnes rikame, ze se kom-iste meli odstavit od moci - za jakych podminek, kdyz vetsina naroda mela rudou knizku?  Rozpoutat obcanskou valku? nebo jenom odsadit od moci cleny okresnich a vyssich sekretariatu?  a co lide ve vsech podnicich, kde kdokoli vyse nez uklizecka musel byt ve strane? ... Ono se to dnes lehce komentuje, ale autor clanku (a nikdo jiny) jeste neuvedl jakykoliv technicky navod, jak dotycne odstaveni kom-istu od moci melo probehnout.  top0625top@hotmail.com

Alena 1.12.2008 12:06

Re: Pane Huliku, souhlasim s Vami. Mam ale technickou ...

Já byla výše, a neměla červenou knížku. Havel měl politickou moc, aby zrušil KSČ! Byla vůle lidu, mládeže studentů. Havel potřeboval komunisty, aby mu pomohli k moci!! 

pro Tomas Pansky 4.12.2008 9:57

Re: Pane Huliku, souhlasim s Vami. Mam ale technickou ...

Na některé Vaše otázky je odpověď  v : " Analýza " od Dolejšího- je tam proč Havel a ne nikdo jiný.   KAN Přerov

Kali 1.12.2008 11:57

Re: Pane Huliku, souhlasim s Vami. Mam ale technickou ...

Pithart, bývalý komouš, pak disident,. přední aktivista OF, mezi tím OH nyní lidovec, dvojdomky, rozpad republiky, brynzové halušky, slyšel trávu růst, a stále na výsluní politického života. Havlova  pravdoláskova fosilie.

Pavel R. 1.12.2008 2:54

Dobrý článek. A pochválím i sebe...

...protože jsem napsal cosi podobného: http://www.svedomi.cz/svedomi/2004/ryp_ksc_2004.htm, jenomže Hulík to napsal mnohem líp.